לפיד נכנס בהם יפה

Sophalin

New member
אבל מה הקשר לבגרויות

אנחנו מדברים על הישיבה אחרי הבגרות
אותן ישיבות שהממשלה מתקצבת במקום לשלוח ת'ילדודס לצבא או ללמוד משהו בעל משמעות...

אני לא ממש מסכים איתך לגבי הראליות של לוחות הזמנים, לא חושב שראלי לקבל ממנה הכל כאן עכשיו ומייד (למרות שהייתי רוצה).
ברור. שהמדינה תקבל את המיסים מהמקומות הראויים זה לא ראלי אבל לקחת מהאזרחים עוד זה מאוד ראלי...
העניין הוא שגם אני לא מצפה למהפך כזה. אני כן מצפה שזה נושא ששר האוצר שמדבר על "איפה הכסף" יעלה על סדר היום. והוא לא עושה את זה.

אני בהחלט סבלני כמוך
כאמור לא הצבעתי ללפיד ויש דברים שבהם אני מצדיע לו.
 

לאונידס

Active member
ב"ראלי" התכוונתי ללוחות זמנים

אני שואל את עצמי אם אני רואה טרנד חיובי ואם הטרנד תלול מספיק ואם סדרך העדיפויות בטיפול נכון.
או לחילופין אם משנים לחלוטין את כללי המשחק (כמו שתארתי בהודעה קודמת).

אתה בוחר נושא מכאן ונושא משם (נושאים חשובים - אין ספק) ולא מרוצה שלא טיפלו גם בהם.

כל אחד והשיטה שלו לבחינת התקדמות.
 

Sophalin

New member
זה לא ממש מדויק

אני רואה שלפיד דיבר על פוליטיקה חדשה מול ישנה.
ואני מסכים איתך שהצעדים שהוא עושה כדי לעצור את ההשתלטות החרדית על המדינה הם חיוניים, חשובים ונחוצים וכמו שאמרתי אני מצדיע עליהם.

אבל בסופו של יום זו אותה פוליטיקה ישנה - כשר אוצר אני מצפה שהוא יפתור את הבעיות הכלכליות במדינה לא החברתיות וכדי לעשות את זה הוא צריך להראות נכונות לעשות את הצעדים הצודקים והראויים בעניין.
שוב, יפה שהוא מצליח למצוא מאיפה לקצץ מהחלש (גם החרדים הם נחשבים חלשים - למרות שברור למה חייבים לקצץ מהם) אבל צריך לקצץ ממי שיש לו ולא ממי שאין לו.
 

לאונידס

Active member
ססמאות של חדשה ישנה מחודשת refurbished

או יד שניה מרופא משמשות לצורך מאוד מסויים (של ססמאות) ולכן לא ממש מעניינות אותי.

מעניינות אותי מטרות מדיניות יעדים וביצוע.

אם הממשלה החליטה שהיעד שלה היא יצירת שכונות סלאמס של מסכנים היא צריכה להמשיך במדיניות קצבאות הילדים הקיימת.
אם היא רוצה להמשיך במדיניות של גזילת האוכלוסיה לטובת טייקונים היא צריכה להמשיך במדיניות הקיימת של פירמידות ותספורות.
אם היא רוצה להמשיך לקדם ריבוי אוכלוסיה נבערת היא צריכה להמשיך במדיניות החינוך הקיימת.
אם היא רוצה להביא את המדינה לפשיטת רגל היא גם כן צריכה להמשיך במדיניות הקיימת.

להמשיך להכות באותו זוג שמצליח להביא 20K למשפחה נטו (לא ריקי של לפיד שדיבר על ברוטו) כי הוא עובד קשה ולכן הוא העשירון העליון (עשירים מופלגים הזוג הזה) ו"יש לו" (וגם העשירון התשיעי הנורא עשיר שבקושי סוגר משכנתא וטויוטה קורולה) כדי להמשיך לשפוך כסף ליצירת סלאמס נבערות (כי אין להם) וטייקונים (כי הם מעבירים כסף לפוליטיקאי) ממש לא מדיניות שמתאימה לי.
 

Sophalin

New member
תגובה

ומה זה קשור לשאלה שלי?
שוב, תפקידו של שר האוצר הוא לא לדאוג לחינוך, לרביה או לבריאות. תפקידו להציב סדר עדיפויות למה ראוי להשקיע ומה לא.

סופסוף עולה אדם שמבין שלא ראוי להשקיע בישיבות ובחרדים.

עכשיו כאשר אני ניגש לקלפי לבחור אני בודק מי מהמומעמדים אומר מה - ומין הסתם השיטה הדמוקרטית צריכה להיות באופן כזה שמי שאומר אני מאמין בX יקיים X.

שוב אני אגיד - לפיד שאל לפני הבחירות "איפה הכסף???" אז עכשיו אני שואל את לפיד - אתה שר האוצר - עכשיו תספר לנו איפה הכסף???
 

לאונידס

Active member
בקטע של הבטלנים הוא מספר, אצל השודדים

עדיין מעט מידי וחלש מידי.
לעומת שרי האוצר של כל הממשלות האחרונות שאני מצליח לזכור בפרק הזמן שהוא מכהן בינתיים הוא הרבה יותר טוב.
 

אסננוש15

New member
תגובה

אני באמת רוצה להאמין שיהיה שינוי . אני בעד לכסח תקציביים לבתי ספר פרטיים (יעני ממשלתיים) כמו רשת מעיין החינוך התורני או כאלו שמסרבים ללמוד ליבה וכל זה. וראיתי את הרשימה המפורטת של שורת הקיצוצים שלו. בסדר. אני גם מסכימה עם המשפטים שלו על אחריות הורית לילדים וכל זה. ושוב- דבריו נכונים.

אני גם חושבת שהם תקפו בחוצפה רבה, על גירעון שהם אחראים לו, ואני שמחה מאוד שניהול האוצר ושרים אחרים אינם בידי החרדים. (חצי נחמה) עם זאת, אני לא רואה מה יש לתת לו ימי חסד? התכנית שהתווה כבר ברורה. גורל מעמד הביניים "נחרץ". לא מבינה על אלו ימי חסד מדברים פה. תחשוב עכשיו על משפחה אפילו עם 4 ילדים. משפחה ישראלית ממוצעת. עכשיו קיצצו לה גם בקיצבת הילדים העלובה.

התוכנית לשיטתך בעניין המיסוי שלדעתי גם- נכונה. אבל שוב, לא הפעילו אותו במקומות הנכונים ועל האנשים הנכונים. ושוב, מה יצא לנו מ"יש עתיד"? גורנשיט. ואני בכוונה לא נכנסת בכלל לנישה הפוליטית-חרדית-חילונית אלא באמת רק ברמה סוציאליסטית-חברתית. "מעמד הביניים" נשאר חנוק. ועכשיו עוד יותר.

לפיד זה שטייניץ מספר 2 ועוד יותר גרוע.

לפחות במצע שלו לא היה מתייהר כ"כ כי יפעל לשיפור מעמד הביניים כשאין לו מושג בכלל מה קורה בקופת המדינה. או איך אומרים "אל יתהלל חוגר כמפתח". נאמר עליו ממש. הוא הבטיח מצע שאינו יכול לקיים (רק חלקית- בעניין הגיוס... כמובן).
 

Sophalin

New member
התייחסות

תחשוב עכשיו על משפחה אפילו עם 4 ילדים. משפחה ישראלית ממוצעת. עכשיו קיצצו לה גם בקיצבת הילדים העלובה.

עם כל הכבוד - משפחה בת 4 ילדים זו משפחה גדולה. אני לא יודע איך את מתייחסת לדברים אבל במשפחה ממוצעת יש פחות משלושה ילדים.
אם זוג הורים מחליט להביא יותר משני ילדים - אז שיקחו בחשבון גם את ההשלכות הכלכליות של הפעולה הזו.
אני חושב שצריך להפסיק לתת קיצבאות ילדים הכל מהילד השלישי - שני ילדים למשפחה זה מספיק בהחלט!
 
על מה אתה מדבר?

שני ילדים למשפחה זה אפילו לא גידול באוכלוסיה. זה אומר שכשהאוכלוסיה הנוכחית תגיע לגיל פרישה לא יהיה מי שיתמוך בפנסיות שלה והכלכלה תצטמצם בהרבה.
 

Sophalin

New member
על מה אני מדבר? על מה אתה מדבר?

זה שהממשלה לא תומכת במשפחות מרובות ילדים לא יכחיד אותן...
 
באמת לא הבנת על מה אני מדבר

אתה טענת ששני ילדים למשפחה זה מספיק. זה לא.
 

Sophalin

New member
אתה לא הבנת את כוונתי

לעודד לשני ילדים למשפחה זה מספיק.
בסופו של דבר לא התקציבים שהמדינה נותנת לאנשים אמורה להשפיע על אנשים להשריץ ילדים.
 

לאונידס

Active member
לפיד מייצג קפיטליזם ליברלי - ימני, לא סוציאלי

זו אחת הסיבות שלא בחרתי בו כי אני חושב שאנחנו כמדינה צריכים יותר לנקוט בגישה הסוציאלית (לא סוציאליסטית).
נתתי כאן המון תגיות, אני לא יודע כמה מדוייקות אבל אני מקווה שרוח הדברים הובנה.
אני אנסה לענות לשניכם, קשה לי עם שרשור מפוצל.

לפני הבחירות היה ברור (לי לפחות) שלא חשוב מי יהיה שר האוצר ומה תהיה הממשלה יש בור גדול בתקציב שצרי לכסות אותו.
למי שלא היה ברור - הרי על כך הממשלה החליטה ללכת לבחירות, היא לא ידעה/היה בכוחה לכסות את הבור הזה.
אין קשר לימי חסד, פשוט ברור שבשנה וחצי הקרובות רמת השירותים לאזרח תרד והמיסים יעלו, אף אדם לא יכול להביא ככה פתאום כסף יש מאין.
יש איזושהי תוכנית שלטעמי לא שווה הרבה.
חשיפת הפרוטוקולים של ועדת טרכטנברג הראתה בדיוק את העניין, הסבירו שם האנשים שאחראים על התקציב שכמעט כל התקציב "מה שהיה הוא שיהיה" עם תזוזה של כמה מיליארדים לכאן או לכאן לפי קבוצות לחץ בעלות כוח מסויים.

אני הייתי רוצה שיחליטו שמה שהיה מת.
הממשלה צריכה להכין רשימת מטרות ולגזור ממנה יעדים מפורטים לפי סדר עדיפויות ואז לתקצב אותה בהתאם.
כנ"ל לקבוע מדיניות מיסוי (רוצים בריאות? לא ממסים ירקות...).
לעומת השיטה הקיימת (הכל יחסי) מדובר בקידום מטרות ויעדים ברורים, ניהול שקוף פשוט ונהיר לאזרח וזו בדיוק כנראה הסיבה שזה לא יקרה גם ב 2015 ו-2016.

כל התקצוב לישיבות או לקצבאות או לאוניברסיטאות או למכללות, או לחילופין שיטת המיסוי צריך להיות נגזרת של המטרות והיעדים שלנו, אחרת זו התנפלות על פרט כזה או אחר בגלל שבמקרה הוא קפץ לנו מול העיניים (או לא כל כך במקרה...) או שהוא מזמן מרגיז אותנו.

העניין הפרסונלי חשוב כי רשמית אנחנו בוחרים מפלגות אבל אנחנו חושבים שאנחנו בוחרים אנשים (כן בחרתי לפיד, לא בחרתי לפיד...) למרות שבשיטת הבחירות שלנו אנחנו לא באמת מחליטים מי הפרסונות שישבו בכנסת.
הרי לא משנה מה היינו עושים ברור שנתניהו לפיד ליברמן ויחימוביץ היו נכנסים לכנסת, אין לנו שום השפעה על העניין. לעומת זאת מי מס' 24 אצל לפיד? אז גם עליו תכלס אין לנו השפעה.
אז לא ממש אפקטיבי לבוא חשבון עם אדם זה או אחר.
 

deathcaster

New member
היי היי! אל תשכח!

"מהחרדים שמעתי רק בלה בלה בלה שונא חרדים בלה בלה בלה שונא יהדות בלה בלה בלה חסר נסיון בלה בלה בלה"
החרדים גם אמרו לו שהוא כותב בפייסבוק בשבת!
 

לאונידס

Active member
עוד יותר גרוע, אני מניח שזה איזשהו יחצן שלו

לא נראה לי שהוא יושב בעצמו וכותב, אז יש מצב שמישהו גם עבד בשבילו בשבת.
מצד שני אולי מדובר בכזה שלא באמת יהודי, איזה בועל שפנים ואוכל נידות ולכן אולי לשיטת החרדים אין בעיה.

משב רוח מרענן, האיש לא מגמגם ולא מתנצל, בפשטות אומר לחרדי שהוא יכתוב מתי שבא לו ושלא יבלבל את המוח.
 

Sophalin

New member
אני מסכים איתך

זה ממש פוליטיקה ישנה של ביבי
ההבדל הוא שבמקום מה שביבי עושה ("תראו מה האירנים עושים! סכנה גדולה" או "תראו תראו הנה אני מחזיר לכם את שליט") לפיד עובד בכיוון קצת שונה ("תראו תראו את החרדים שלוקחים ת'כסף")

שלי צודקת בטענות שלה ובחוסר ההסכמה שלה להכנס לאוצר - למה לא לוקחים מחברות הגז החדשות 90% מס כמו שכמעט בכל מקום אחר לוקחים? למה רק 60%?
למה לא מגלחים את דנקנר במקום שדנקנר יגלח אותנו?

אני מסכים שהחרדים מהווים בעיה ואני בהחלט מזדהה ומסכים עם מה שלפיד אומר - אבל הוא לא באמת פותר את הבעיה כראוי.
 
למעלה