לפיד נכנס בהם יפה

Sophalin

New member
חכה חכה

מריבות בכנסת זה יפה אבל זה עדין רק דיבורים.
עד שאני לא רואה שינוי אני לא מאמין...
 
בעיקר רצה שלא נדבר על התוכנית שהוא העביר

שתמשיך לצחוק על מעמד הביניים כל הדרך לבנק. אז הוא יצר קצת פרובוקציות מול החרדים.
 

deathcaster

New member
זה דווקא נחמד שיש פרובוקציות נגד החרדים

ולא כרגיל ההיפך
 
אין לי בעיה עם פרובוקציות נגד החרדים להפך

הבעיה היא שהפרובוקציות שלו הן בסה"כ ספין שקוף שבא לכסות על הכלכלה הביביסטית הישנה שהוא מקדם כרגע. הייתי מעדיף שהוא לא היה עושה פרובוקציות נגד החרדים ומשפר את המצב הכלכלי של מעמד הביניים כמו שהוא הבטיח במקום להמשיך לדרדר אותו לאשפתות.
 
אני חושב שעדיין מוקדם מדי

יש לתת לכל הנבחרים את ימי החסד המגיע להם.

מבחן התוצאה הוא הקובע במיוחד בפוליטיקה.
 
אני מסכים שצריך לתת לו ימי חסד

אני מסכים שצריך לתת לו ימי חסד, אבל כשהוא עושה ספינים שקופים על חשבוננו שלא יצפה שלא נזקוף זאת לרעתו. אם הוא היה ישר יותר הוא היה מתמודד עם התוכנית הכלכלית שהוא מעביר ולא מנסה לצבור נקודות בכמה פרובוקציות זולות.

בכל מקרה אני לא אופטימי בתחום הכלכלי לפיד נשמע בדיוק כמ ביבי + הצהרות חסרות כיסוי של אני ש"ס של מעמד הביניים. הבעיה המרכזית עם מעמד הביניים שלא יכול לו ש"ס. מה שיעזור למעמד הביניים הוא רק אידיאולוגיה כלכלית אחרת, למשל זו של מפלגת העבודה.
 
גם זה יעבור לו

אני רואה בהשתלחות בחרדים לאו דווקא כספין אלא יותר כהתלהבות
וניצול הזדמנות ראשונה להיכנס בהם מתוקף מעמדו הרשמי.
עד לפני מינויו לתפקיד שר ההתקפות באו מתוך תעמולת הבחירות,
עכשיו הוא בא אליהם ממעמד של 'לא רק שנבחרתי ואתם בחוץ
אלא אני גם שר בתפקיד כזה שאתם נתונים לחסדי משרדי'.

אני באמת מאמין שזה יעבור לו במהרה ויהפוך להיות יותר ענייני מתוקף
תפקידו החדש, אלא אם כן בהמשך הדרך הוא ירגיש במצוקה ואז שוב
ישתמש בהשתלחות בחרדים כספינים להסחת הדעת.
 

אסננוש15

New member
בדיוק!


אני קוראת את הפירגונים להם הוא זוכה בדף הפייסבוק שלו. ואני תוהה ומשתהה לננוכח כל אלו... הוא ממש "דואג" למעמד הביניים .. מיסוי על פירות וירקות.. לא מספיק יוקר המים (עם המע"מ), יוקר החשמל שהורג אותנו.. הדלק.. עכשיו גם עליית מחירי פירות וירקות.. מחר מיסוי על האויר שאנחנו נושמים.

הצחוקים על החרדים זו הדרך שלו לטייח את שאר הגזרות הכלכליות שלו. לא נאמן למצע שלו בכלל. מזל שהצבעתי למפלגת העבודה ולא ליאיר לפיד.
 
סבלנות

למה ישר לתקוף? בסך הכל חודש בתפקיד.

מעבר לנוהג של 100 ימי חסד מהציבור יש לו קדנציה שלמה להוכיח את
עצמו ליישם את המצע שלו, יתכן שבהמשך הוא יתפכח ויבצע תיקונים
בהתאם או שירים ידיים ויודה שטעה בבחירת התפקיד.

כמו שידוע לך אני לא מחסידיו ובכל זאת תומך בלתת הזדמנות לכולם
להוכיח את עצמם.
 
למען ההגינות

יש לומר שיאיר לפיד נמצא כלום זמן בתפקיד ויש גרעון ענק לכסות. כל מה שהוא יכול לעשות בשלב הנוכחי זה להעביר את התוכניות הקודמות של האוצר כי אחרת לא יהיה למדינה כסף. אבל אם זה המצב, שיגיד זאת בפה מלא ולא יעשה פרובוקציות זולות.

במאמר מוסגר אעיר שאני לא חושב שיאיר לפיד יעשה משהו ביחס למצבו הכלכלי של מעמד הביניים. האידיאולוגיה הכלכלית שלו, של בנט וביבי היא בדיוק אותה אידיאולוגיה כלכלית, זו ששוחקת את מעמד הביניים. אי אפשר להיות ש"ס של מעמד הביניים, כדי לעזור למעמד הביניים צריך אידיאולוגיה כלכלית אחרת, למשל זו של מפלגת העבודה. הרעיון שנפתח את כל המשק לתחרות יגרום לירידה בשכר העבודה של רוב העובדים, פרט לפיטורי עובדים במקביל לירידה במחיר, כך שלא בטוח שנרוויח מזה. הקטנת התקציב הממשלתי גורמת לזה שאין כסף לשלם לעובדי מדינה ראויים כמו מורים ועובדים סוציאלים, שהם בשר מבשרו של מעמד הביניים. במקום זאת עסוקים במלחמה בוועדים הגדולים שהמשמעות התקציבית שלהם ממילא לא רבה.
אם כשהוא אומר מעמד הביניים הוא מתכוון רק למגזרים מאוד ספציפיים, כמו אלו שעובדים בהייטק אז את המצב שלהם הוא אכן יכול לשפר (כי ממילא אף רפורמה לא מכוונת לפגוע להם בשכר), אבל הם לא כ ל מעמד הביניים. אי אפשר להיות ש"ס של מעמד הביניים ולפגוע במורים.
 

לאונידס

Active member
הפרובוקציה היתה של החרדים בקריאות הביניים

הוא פשוט השיב להם בצורה בלתי מתרפסת, בניגוד לנוהל הרגיל.
אני מנחש שהוא הגיע מוכן ומאוד שמח שהחרדים הרימו לו להנחתה, אבל היוזמה לא היתה שלו, אפילו היו"ר ביקש שיתנו לו חסד של נאום ראשון בלי הפרעות.

בסך הכל מעבר להצגה הוא דיבר על עמדות ועובדות, על העובדה שיש גרעון עצום שלמפלגות החרדיות יש שותפות גדולה ביצירתו, על הרעיון שאבא ואמא צריכים להיות אנשים אחראים ולתכנן פרנסה של ילד.
מהחרדים שמעתי רק בלה בלה בלה שונא חרדים בלה בלה בלה שונא יהדות בלה בלה בלה חסר נסיון בלה בלה בלה - ולא שום תשובה עניינית, משמע שכנראה גם הם חושבים שלפיד צודק.

לפיד לא יכול "לדאוג למעמד הביניים" בשיטה החרדית כי השיטה החרדית היא לקחת ממישהו אחר ולמעמד הביניים אין ממי לקחת כי הוא היצרן העיקרי של ההכנסות.

כרגע ללפיד אין תוכנית כלכלית שאושרה ע"י הממשלה ולכן לא היה יכול להציג אותה בכנסת אלא לדבר בקווים כלליים (גרעון, קצבאות, הוצאות ביטחון...) וגם אין לו זמן לגבש תוכנית כלכלית כי הוא חייב להעביר תקציב עכשיו, אנחנו כבר תיכף במאי ועוד אין תקציב ל 2013.
המבחן התקציבי שלו (יש עוד מבחנים כמו הורדת ריכוזיות במשק, פירמידות ומונופולים) יהיה בהכנת תקציב לשנת 2015, אפילו לא ל 2014.

אני הייתי שמח עם מדיניות כלכלית שונה, למשל כמו שהזכרת את המע"מ אני חושב שצריך מס פרוגרסיבי.
על פירות וירקות לא להטיל מע"מ, אבל 28% מע"מ על ארוחה במסעדה. על תחבורה ציבורית לא להטיל מע"מ אבל על מכוניות מעל 200,000 שקלים 28% מע"מ (סתם מספרים לסבר את האוזן).
עלות המים צריכה להמשיך וביתר שאת להיות פרוגרסיבית (ומספר תאגידי המים צריך להיות חמישית - אבל זה עניין אחר),
גם תעריף החשמל צריך להפסיק להיות שטוח, הקילוואט הראשון צריך להיות הרבה יותר זול מהקילוואט ה 1000.
מע"מ יכול להיות מס מאוד צודק, רק צריך להפעיל אותו נכון.

דרך אגב גם אני לא בחרתי ביש עתיד אבל לא מצא חן בעיני שתקפו את לפיד כשר אוצר עוד אפילו לפני שהוא התמנה לכזה.
 

Sophalin

New member
תראה

אני מאוד מכבד את יאיר לפיד על המאבק שלנו נגד הקצבאות שהחרדים מקבלים - אין שום ספק שלא רק שצריך לקצץ בהן, צריך להסירן לגמרי.
עם זאת לא ראיתי שבין הרפורמות מוצע להסיר את התמיכה הכלכלית בישיבות והמוווווווווווווווון כסף הולך לשם.
קצבת ילדים זה הדבר האחרון שהייתי פוגע בו בקרב אוכלוסיות אלו - קודם שיפגע להם במה שסתם עולה כסף סתם למדינה ולא מחזיר אותה כמו הישיבות.

בכל אופן אני דווקא כן ראיתי תוכנית מסודרת. היו אחוזים של עליה של המע"מ וקבעו מאיפה יעבור תקציב לאן (למשל לוקחים 4 מילארד מהבטחון) וכו' אז זה נראה לי כמו תוכנית כבר די מגובשת סה"כ.

מה שאני לא מבין זה למה בעלי ההון עדיין לא משלמים מיסים כמו במדינות המערביות?

כשהתגלה הגז אז מיד אמרו שהמס על הגז יהיה משהו כמו פחות מ- 20% ואז כשאנשים התלוננו אז רוה"מ דאז (ביבי נראה לי :) ) ושר האוצר אמרו שזו בעיה להעלות את המס כי זה יבריח משקיעים ואני שואל את עצמי, לאן יברחו המשקיעים? למדינות שבהן משלמים כמעט 100% מס על הגז?
ואז באמת העלו את המס למשהו כמו 60% ואני שואל עדיין - למה רק 60?? תעלו את זה ל- 80% והמשקיעים עדיין יגיעו. אחרי שנתיים תעלו את זה עוד.

ואלו אמירות מצד מישהו שלא מבין הרבה בכלכלה - אז אולי מישו ידע להסביר לי איפה חישבתי לא נכון?
והמס על הגז זו רק דוגמא.
 

לאונידס

Active member
לשאלותיך הספציפיות "האוצר מתכוון לקצץ 50%

האוצר מתכוון לקצץ 50% מתקציב הישיבות שאינן מגישות תלמידים לבגרות"
http://www.themarker.com/news/politics/1.2002424
"לראשונה יינתן סבסוד למעונות יום לא רק לפי מבחן תעסוקה שחל על האם, אלא לפי מבחן שחל על שני ההורים. אם השינוי המוצע יתקבל, החל מבעוד שנתיים - הורים יזכו בסבסוד אם יוכיחו כי שניהם עובדים ועומדים בקריטריונים של הכנסה. ההצעה השנייה היא שהנחות בארנונה על בסיס מבחן הכנסה יינתנו רק במקביל למבחן מיצוי כושר השתכרות."

צריך לזכור שמדובר בטיוטה שצריכה לעבור הרבה משוכות, אפילו את היועץ המשפטי לממשלה, אבל ההצעות נראות לי בסדר גמור (חוץ מהעובדה שחוק ההסדרים עדיין קיים).

לגבי הגז:
לפני שנתיים נתניהו דרש סעיף מיוחד בחוק ששינסקי שיחסן את חברות הגז של החברים שלו בפני העלאות עתידיות של מס חברות.
לכן כרגע גם אם מעלים את מס החברות תשובה עדיין יצחק כל הדרך אל הבנק.

בגדול המס שטבע אינטל להבי ישכר וחברות דומות שילמו למדינה די מגוחך, לא ראיתי טיפול בעניין הזה אבל העובדה שלא ראיתי לא מוכיחה שאין טיפול, בדיוק כמו שאתמול לא ראינו שמוצע קיצוץ בכספים שהוחלט לתת לישיבות במחטף של 2008.
 

Sophalin

New member
תגובה

האוצר מתכוון לקצץ 50% מתקציב הישיבות שאינן מגישות תלמידים לבגרות
ומה לגבי הישיבות?

לפני שנתיים נתניהו דרש סעיף מיוחד בחוק ששינסקי שיחסן את חברות הגז של החברים שלו בפני העלאות עתידיות של מס חברות.
לכן כרגע גם אם מעלים את מס החברות תשובה עדיין יצחק כל הדרך אל הבנק.

יפה מאוד. הייתי מצפה משר האוצר להציג את הבעיתיות בחוק הזה ולהציע לשנות ו/או לבטל אותו.

בגדול המס שטבע אינטל להבי ישכר וחברות דומות שילמו למדינה די מגוחך, לא ראיתי טיפול בעניין הזה אבל העובדה שלא ראיתי לא מוכיחה שאין טיפול
כידוע המציג טענה פוזיטיבית - חובת ההוכחה עליו.
אני טוען שאין טיפול כי כמו שאמרת לא רואים טיפול בעניין. להיפך - הראיות בשטח מראות שכנראה אין טיפול (זהירות אירן מסוכנת!!!!)
 

לאונידס

Active member
לי אין בעיה עם ישיבות שמגישות לבגרות

לומדים בהן את המינימום של מקצועות הליבה נבחנים למיצ"ב וכו'.
בקיצור אני חושב שזכותו של ציבור לתגבר לימודים בתחום מסויים מעבר למינימום של שאר המקצועות.

אני מסכים איתך לגבי הדרישות שלך לתיקון כל מיני עוולות שממשלות וכנסות ישראל יצרו בתקנות וחוקים במשך שנים כמו המחטף של תקצוב ישיבות ב 2008 או המחטף של חסינות חברות הגז מהעלאת מס החברות ב 2011.
אני גם יכול להוסיף עוד הרבה על אלו שלך.
אני לא ממש מסכים איתך לגבי הראליות של לוחות הזמנים, לא חושב שראלי לקבל ממנה הכל כאן עכשיו ומייד (למרות שהייתי רוצה).
גם בתור אחד שלא בחר במפלגת יש עתיד אני מרוצה כשהם נוקטים בצעדים נכונים ולא מצפה מהם תוך פחות מחודש לתקן קלקולים של שנים ועשרות שנים, במיוחד כשאני זוכר שהם רק חלק מהממשלה ולא השותף הבכיר בה (מפלגות ביברמן הן השותף הבכיר).
 
למעלה