הפרובוקציה היתה של החרדים בקריאות הביניים
הוא פשוט השיב להם בצורה בלתי מתרפסת, בניגוד לנוהל הרגיל.
אני מנחש שהוא הגיע מוכן ומאוד שמח שהחרדים הרימו לו להנחתה, אבל היוזמה לא היתה שלו, אפילו היו"ר ביקש שיתנו לו חסד של נאום ראשון בלי הפרעות.
בסך הכל מעבר להצגה הוא דיבר על עמדות ועובדות, על העובדה שיש גרעון עצום שלמפלגות החרדיות יש שותפות גדולה ביצירתו, על הרעיון שאבא ואמא צריכים להיות אנשים אחראים ולתכנן פרנסה של ילד.
מהחרדים שמעתי רק בלה בלה בלה שונא חרדים בלה בלה בלה שונא יהדות בלה בלה בלה חסר נסיון בלה בלה בלה - ולא שום תשובה עניינית, משמע שכנראה גם הם חושבים שלפיד צודק.
לפיד לא יכול "לדאוג למעמד הביניים" בשיטה החרדית כי השיטה החרדית היא לקחת ממישהו אחר ולמעמד הביניים אין ממי לקחת כי הוא היצרן העיקרי של ההכנסות.
כרגע ללפיד אין תוכנית כלכלית שאושרה ע"י הממשלה ולכן לא היה יכול להציג אותה בכנסת אלא לדבר בקווים כלליים (גרעון, קצבאות, הוצאות ביטחון...) וגם אין לו זמן לגבש תוכנית כלכלית כי הוא חייב להעביר תקציב עכשיו, אנחנו כבר תיכף במאי ועוד אין תקציב ל 2013.
המבחן התקציבי שלו (יש עוד מבחנים כמו הורדת ריכוזיות במשק, פירמידות ומונופולים) יהיה בהכנת תקציב לשנת 2015, אפילו לא ל 2014.
אני הייתי שמח עם מדיניות כלכלית שונה, למשל כמו שהזכרת את המע"מ אני חושב שצריך מס פרוגרסיבי.
על פירות וירקות לא להטיל מע"מ, אבל 28% מע"מ על ארוחה במסעדה. על תחבורה ציבורית לא להטיל מע"מ אבל על מכוניות מעל 200,000 שקלים 28% מע"מ (סתם מספרים לסבר את האוזן).
עלות המים צריכה להמשיך וביתר שאת להיות פרוגרסיבית (ומספר תאגידי המים צריך להיות חמישית - אבל זה עניין אחר),
גם תעריף החשמל צריך להפסיק להיות שטוח, הקילוואט הראשון צריך להיות הרבה יותר זול מהקילוואט ה 1000.
מע"מ יכול להיות מס מאוד צודק, רק צריך להפעיל אותו נכון.
דרך אגב גם אני לא בחרתי ביש עתיד אבל לא מצא חן בעיני שתקפו את לפיד כשר אוצר עוד אפילו לפני שהוא התמנה לכזה.