לפטופ, מכשיר מעצבן

לא עדיף gimp?

איך אפשר לערוך תמונות עם מחק? הוא לא מפריע לקלידה מהירה, תקוע כפי שהוא באמצע המקלדת?

simplex

New member
לא יודע לגבי עריכת תמונות

אבל יש לי IBM כזה. המיקום של הקלידים על המקלדת באמת לא הכי נוח, או לפחות שונה מדי מכפי שאני רגיל. דווקא למחק התרגלתי וגיליתי שהוא יותר נוח מהמשטח שיש נניח ל- HP. עדיין אני מעדיף עכבר רגיל, אבל בסה"כ די נוח לי איתו. המיקום שלו בתוך המקלדת דווקא לא מפריע (כי יושב איפה שהתפקידים של הידים מתחלפים), אבל המיקום שלו יחסית למקשי העכבר שלו, לא כל כך הגיוני.

משטח המגע די נוח כשמתרגלים

הן בעכבר רגיל והן במשטח - האצבע יכולה ללחוץ מיידית כשהסמן ממוקם, אין צורך לנתק מגע עם מוביל התנועה לחלוטין. מבחינה זו המחק איום ונורא. מבחינה ארגונומית הוא עוד יותר גרוע - אין שום דרך להשתמש בו לאורך זמן, כך שהיד תשאר בתנוחה נכונה ארגונומית כפי שממליצים הפוסטרים בעבודה. בזיון. למה IBM לא מפרסמים פוסטרים שלהם שמראים שהתנוחה הזו כן ארגונומית?

simplex

New member
לא מסכים

אין בעיה ארגונומית מיוחדת עם השימוש במחק, שהרי היד מונחת במקום די טבעי כפי שבו היא נמצאת כאשר אתה מקיש על המקלדת. להיפך, המעבר מהקלדה לעכבר וחזרה יותר מיידי כך. ברור שזה לא הפתרון האופטימלי מבחינה ארגונומית - אבל גם עכבר רגיל או משטח מגע הם לא (שום משטח אופקי הוא לא). גם אין בעיה להקיש על המקש השמאלי של העכבר תוך כדי ניווט עם המחק. קצת פחות נוח המקש הימני, אבל המקש השמאלי די קל. לגבי משטח המגע, יתכן שזה באמת רק שאני לא רגיל אליו, אבל אם בהתחלה היה לי מאוד לא נוח עם המחק, התרגלתי וקיבלתי את הרגישות, והיום אני יכול לעבוד עליו לא מעט בלי לקטר, על אף שעכבר איכותי רגיל בכל זאת יותר נוח. עם המשטח לעומת זאת, אולי בגלל העדר ההרגל, נראה לי שלוקח יותר זמן (וצריך כמה החלקות על המשטח) כדי להגיע לנקודה מסויימת על המסך.

כנראה שזה באמת רק עניין של הרגל

יצא לי עכשיו, שלא באשמתי, לעבוד על thinkpad במשך קרוב ל48 שעות רצוף. לא מומלץ לבעלי חיים. אבל התרגלתי למחק. המשטח עדיין נוח יותר לטעמי, ועכבר עדיף על שניהם, אבל ניתן להתרגל למחק. אגב המשטח והחלקות מרובות - לא נתקלתי בזה. אולי זה היה משטחון?

מעניין. התלהבתי מהמקלדת השטוחה

שמזהה נקודות מגע רבות ותבניות תנועה. אם הבטא יהפוך לסטנדרט, כלומר כל מקלדת תהיה ייחודית לאדם שמשתמש בה, יהיה משעשע לראות איך סרטי ריגול מתמודדים עם זה - "הצלחת כבר לפרוץ למערכת?" "אתה צוחק? אני עדיין מנסה להבין איך אני עובר למוד מקלדת..."

ailag

New member
מקלדת, עכבר

מקלדת: לא, המחק לא מפריע. מה שמפריע זה רק כפתור הFn שנמצא משמאל ל ctrl השמאלי, ושאין מקשי windows (?). עכבר - עם אלו של המגע נורא קשה לי. הם בד"כ מתחת למקלדת אז שורש כף היד נוגע בהם ופתאום העכבר קופץ לך. מבחינה ארגונומית אני מסכימה עם simplex, התנוחה להזזת העכבר די דומה לתנוחת ההקלדה. simplex: לגבי פתרון אידיאלי, כבר דיברתי הרבה בשבחו של העט הגרפי / טאבלט / עט-עכבר / גרפייר :)

אבל.. אימג'ין

לפטופ לפטופ, אבל למה על הברכיים? (או יותר גרוע, על המפשעה???) הכי נוח על שולחן. שולחן רגיל, כמו זה שבפינת האוכל.

למעלה