לפטופ, מכשיר מעצבן

e-magine

New member
../images/Emo150.gifתרחיקו מהר את הלפטופ מהאשכים

אם אתם במקרה גברים ומתכוונים להוליד מתישהו ילדים ואתם נוהגים להחזיק על הברכיים, כדאי שתקראו את הכתבה ב NRG. שימוש תכוף במחשבים ניידים המוחזקים על הברכיים מעלה את טמפרטורת שק האשכים, מה שעלול להזיק בטווח הארוך לפוריות הגבר. ראו הוזהרתם.

לקשמי

New member
לפטופ, מכשיר מעצבן

אתמול בפעם הראשונה "זכיתי" לעבוד עם לפטופ. תענוג מפוקפק לדעתי. ההקלדה בכלל לא נוחה, מקשים קשים וצפופים והיא כרוכה במאמץ רב של הידיים (אולי זה יכול להתאים למי שלא מקליד בשיטה עיוורת) ובנוסף לכך המסך ממש מאמץ את העיניים. אולי בעתיד ימציאו לפטופים שאפשר ממש לעבוד איתם בלי להתענות, עד אז אני מעדיפה להשאר עם המחשב הרגיל.

e-magine

New member
זה מסביר חלקית, למה הלפטופ

לא החליף את השולחני. לגבי מקלדת - אני לא מדפיס בהדפסה עוורת, אך היה לי פעם לפטופ של דל ומאד אהבתי את המקלדת שלו. יש דווקא הרבה שלא מסתדרים עם התחליף לעכבר שיש בניידים ולכן משתמשים במיני עכבר, מה שקצת מסרבל. לגבי מסכים, זה מאד תלוי בלפטופ, למעשה בלפטופים מהדורות האחרונים, המסכים לדעתי לא נופלים מהשולחניים. יש אגב לפטופים עם מסך 17 אינץ'. רציתי לכתוב על כך בבלוג שלי, אך עוד לא יצא לי. התחלתי את התגובה הזאת בזה שרמזתי שהלפטופים לא החליפו את השולחניים ורמזדי שאחת הסיבות היא חוסר הנוחות. למעשה, לפטופים מאד פופולריים בארה"ב, הדבר נוסע מכך שהרבה אנשים נמצאים בדרכים לצורך העבודה ונסועים מרחקים גדולים וגם צריכים ללון רחוק מהבית לצורך עבודתם. עלויות הניידים די קרובות לעלויות השולחניים וביצועיהם גם קרובים. בערף עלות התיקונים גבוהה יחסית וגם אפשרויות השדרוג מוגבלות, ככה שלרוב האוכלוסיה הם בבחינת מותרות.

ailag

New member
אז ככה

א. מתרגלים.. ב. לפטופ הוא לא תחליף למחשב הרגיל. לפטופ הוא יקר יותר, יותר קומפקטי באמת ולכן פחות נוח, קשה יותר לתקן בו בעיות ולהחליף חומרה.. בעצם בתור מחשב שולחן, היתרון היחיד שלו הוא שיש לו בטריה (להפסקות חשמל). לפטופ נועד להיות נייד, ובשביל לשבת בבניין שרת או שרייבר (אוניברסיטת תל אביב) ולגלוש בWiFi אני לא מעדיפה את המחשב הרגיל שלי
כבד מדי.. ולכי תמצאי נקודות חשמל גם למחשב וגם למסך
ג. לשימוש ביתי אפשר לחבר מקלדת רגילה ללפטופ. in fact, בהתחלה אמא שלי קנתה את הלפטופ גם כדי שישמש לה כמחשב שולחני, ופשוט קנתה מסך, מקלדת ועכבר וחיברה ללפטופ. (אחר כך היא, כאמור, התרגלה למסך ולמקלדת. עכבר היא עדיין מחברת) ד. נסיון ראשון לא אומר כלום. אצלי בנסיון הראשון בעט-עכבר (גרפייר, טאבלט, מונחים מונחים..) כאבה לי היד נורא, אבל אחרי כמה פעמים התחלתי להחזיק אותו נכון ועכשיו הוא נורא נוח..

ailag

New member
חפש בנט

הדגם שיש לי הוא wacom graphire II והוא בינתיים בסדר גמור. הוא נחשב טוב. מומלץ, במיוחד לאור זה שהיד סובלת הרבה פחות (ויותר קל לצייר עם זה
לפחות לעבד ציור סרוק)

זה הכל שאלה של הרגל

אחרי שנה וחצי שאני כמעט ולא משתמשת אלא בלפטופ, אני יכולה להעיד שהמקלדת שלו הרבה יותר נוחה לי להקלדה עיוורת מאשר מקלדת רגילה, כשלאור ההרגל ה"חדש" שלי היא "קשה" מידי לטעמי.. עם תחילת השימוש בו היה לי משונה, להקליד בלפטופ, אבל עכשיו, מאחר והתרגלתי, משונה לי להקליד במקלדת רגילה, אפילו אם מדובר במקלדת "איכותית". באשר לעכבר.. לזה אני אף פעם לא אתרגל. אמנם אני שולטת היטב בזה העכבר, אבל אני מעדיפה לחבר עכבר רגיל, כי אחרי יום עבודה עם העכבר הצ'ופצ'יקי הזה, כואבת לי האצבע!

damtiela

New member
אוהבת לפטופים, אבל יקרים לי מדי..

במחיר של לפטופ סביר (לא משהו בשמיים, אבל טוב) אני יכולה לקנות 3 מחשבים שולחניים עם אותו המפרט. בעסה.

e-magine

New member
את זה, גם אני לא הייתי קונה.

למרות שאני לא חייב את הטופ.

xslf

New member
זה לפטופ של IBM במקרה?

כי הם ידועים במקלדות הלא נוחות שלהם... לא כל הלפטופים נולדו שווים. יש כאלו עם מסך טוב יותר, יש כאלו עם מסך טוב פחות. יש כאלו עם מקלדת נוחה, יש כאלו עם מקלדת זוועה. יש כאלו עם ה"מחק" בתור כלי ההצבעה, ויש כאלו עם ה-touchpad (ומי שאוהב סוג אחד בדרך כלל שונא את השני). לכן קשה מאוד להשליך מהחוויה על נייד אחד, לחוויה על ניידים באופן כללי.

ailag

New member
ה-IBM שלי ממש נוח ..

חוץ ממיקום כפתור ה Fn (דוחק את CTRL)

נוח נוח, אבל עובד?

לפני יומיים אחד מאנשי המכירות הבכירים של IBM ישראל מגיע לאימון, רואה לפטופ של IBM במשרד ושואל, רק חצי בצחוק "זה באמת עובד?" בלי קשר, איך אפשר לעבוד עם המחק? זה לא סיוט? אפילו טאצ'פאד עדיף, לא?

למעלה