לעשן? לא לעשן?

הפעם הראשונה שלי.....

לקחתי סיגריה מאבא שלי (שלא גר איתנו) ואני וחברה שלי עישנו בגן שעשועים שבשכונה שלי... אני חושבת שזה היה בחופש הגדול בין ז' לח'... בסוף כיתה ח' או שזה ההי תחילת ט' קניתי את הקופסא הראשונה שלי... של מלברו לייט... איזה אתה מעשן?

enjoi butterfly

New member
חחחח

זה נורא מוזל לכול מעשן יש איזה סיפור קטן על זה... ההורים שלך יודעים שאת מעשנת? מה הם אומרים לך?? וwinston lights

אממ...

אחותי ואח שלי יודעים אמא שלי יודעת אבל היא מכחישה ואבא שלי לא יודע...נראה לי... עכשיו אני מעשנת יותר פרלמנט לייט... כי זה יותר טעים וגם כי ירדו עליי שמלברו לייטס זה לכוסיות ולעשירים...
(סתם, זאת לא הסיבה)

enjoi butterfly

New member
../images/Emo13.gif

אני טוב לי עם הסיגריות שלי... מכחישה ???מוזר??כאליו היא לא רוצה לאמין שהבת שלה מעשנת זה מוזר..

ThE BluEyeS

New member
ארמממ.. הייתי במקרה כמו שלך [בערך]

זה היה רק נרגילות.. [לסיגריות אני לא אתקרב בחיים.. אני חושבת
], וכבר הפסקתי.. די מזמן.. הבנתי שזה רק גרירה אלרי החבר'ה.. וזה לא מתאים בכלל !! בכל מקרה.. הנקודה שלי פה היא כזו : לפי מה שהבנתי, כל האנשים שאת מסתובבת איתם - מעשנים [כמו שאמרת], וזה בדיוק כמו שהיה במקרה שלי.. כולם פשוט עישנו מסביבי, וגם אלה שלא עישנו - בסוף גררו אותם לזה.. את צריכה להציב לעצמך גבול, להגיד לעצמך שברגע זה את מחליטה להפסיק. אני יודעת שזה קשה, ואני יודעת שזה לא יהיה פשוט, אבל תנסי. זה סוד ההצלחה. להתאפק. זה הדבר היחיד שאני יכולה להגיד כאן.. ו.. אין לי ממש מה להוסיף, אבל.. פשוט בהצלחה!! אני בטוחה שאם תרצי, ובאמת תציבי לעצמך גבולות, תמצאי לעצמך תחביבים חדשים במקום להנות מהעישון..
האם לכם יש בעיה כשמעשנים לידכם? אממ... האמת היא שלא. ממש לא. האם אתם בעצמכם ניסיתם פעם לעשן? נרגילה כן, ואחרי חצי שנה בערך הפסקתי. סיגריות - אפעם לא !! האם אתם מעשנים כרגע? לא לא.. אם מישהו מהחברים שלכם היה מעשן ולא הייתם אוהבים את זה, הייתם מתרחקים ממנו אפילו שהוא חבר שלכם? אממ... זה די קרה.. התרחקתי מידיד שלי, ידיד שהיה ממש ממש טוב, ו.. עם הזמן הוא הבין שבגלל זה התרחקתי, הוא הבין שאני לא רוצה שהוא יעשה את זה לידי, כי אני דואגת לו..

לדעתי

האם לכם יש בעיה כשמעשנים לידכם? כן יש לי בעיה גדול מאוד עם זה, אני לא ממש מתה על הריח... האם אתם בעצמכם ניסיתם פעם לעשן? כן ונהנתי מאוד האם אתם משענים כרגע? בערך כמוך , ON & OFF עכשיו לא . אם מישהו מהחברים שלכם היה מעשן ולא הייתם אוהבים את זה, הייתם מתרחקים ממנו אפילו שהו חבר שלכם? הייתי מתרחקת ממנו ברגע שהוא היה מתחיל לעשן וזה היה מפריע לי . אבל לא הייתי מסיימת את הידידות איתו אלא התרחקו פיזית ... שלא יהיה עלי עשן. בעיקרון אין לי בעיה עם סיגריות מלבד הרייח המסריח שנדבק לבגדים ולידים כל היום וזה כבר דוחה. התחלתי לעשן אחרי שהתחלתי להסתובב עם אנשים שבדיעבד הפעילו עלי לחץ חברתי , אחרי זה הפסקתי בגלל החבר שלי שזה מאוד הפריע לו ולא חזרתי לזה עד לפני חודשיים .. גם אז סיימתי חבילה ולא קניתי יותר בעצם עד היום ... אני לא ממש נמשכת לזה יותר משום מה אחרי שהפסקתי את עצמי פעם באמצע הסיגריה וסירבתי לחברים אחרים שהציעו לי , התחלתי אפילו קצת להיגעל מסיגריות .... אולי משום שעכשיו אני יותר "קולית" מהם ... הם עדין תקועים עם הטאבק ואני עושה אירובי וסיבולת לב ראיה..... לדעתי זה הרבה יותר מהנה מסיגריה....

enjoi butterfly

New member
../images/Emo20.gif שאלה לדיון ../images/Emo20.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אתם חושבים שהורים מעשנים הילדים שהם יגדלו יעשנו גם?? זה ישפיע??? ועם הם כבר מעשנים...מהם רואים שהילדים שלהם גם מעשנים אתם חושבים שהם צרכים להגיד להם לא לעשן למרוט שהם כן????? ומה הם צרכים לעשו???

אצלי זה ככה...

אמא שלי עישנה בעבר ועכשיו כבר לא... אבא שלי מעשן כבר שנים, ככה גם אח שלי ואחותי עישנה.. הפסיקה ועכשיו היא מעשנת שוב... ברור שיש איזשהי השפעה כי אם לא הייתי נחשפת לזה דרך המשפחה אני לא חושבת שעכשיו הייתי מעשנת... ואני מבינה הורים שמעשנים ולא רוצים שהילדים שלהם יעשנו אבל אני לא חושבת שזאת זכותם לאסור עליהם כי מי הם שיגידו לא...אבל אני עדיין מבינה את נקודת המבט שלהם.....

וונקי

New member
כן ברור

שזה ישפיע אני פעם ראשונה שנגעתי בכלל בסיגרה זה היה בגלל שבאתי לאבא שלי ושאלתי אותו עם אני יכולה לנסות לעשן את סיגריה שלו אני הייתי אז בת 12 בערך אם לא פחות מי זה אני כבר ממש לא זוכרת. מי אותה הפעם הזאת שנגעתי בסיגרה אני לא מסוגלת להספיק לגעת בזה. הייתה תקופה אצלי שזה היה ממש רצני. עכשיו זה רק סיגרה לשבוע וזה מספיק לי.

sh53

New member
אני חושבת שכן

יש מעשן אקטיבי - מי שמחזיק את הסיגריה ביד. יש מעשן פאסיבי - מי שנמצא בסביבת המעשן האקטיבי. אני מאמינה שיש השפעה (אמנם פחות, אבל עדיין) שהורים שמעשנים, גם ילדיהם יעשנו. כשרואים מגיל קטן הורים מעשנים, הילד מקבל "חינוך" שככה זה - כולם מעשנים, זה דבר רגיל שמעשנים כל יום וצריך לעשן כל יום.

H i L o N e T

New member
../images/Emo54.gifמממ...

זה תלוי באופי של הילד... ההורים שלי מעשנים עוד מאז שאני ילדה ממש ממש קטנה, ואני חושבת עישון זה הרגל מגעיל ודבר מגעיל ומסוכן, ולא נגעתי בסיגרייה בחיים שלי,למעשה אני לפעמים מחביאה אותן מההורים או מתלוננת לאימאאבא שהם מוציאים הרבה מאוד כסף על סיגריות ושזה לא טוב... הם לא הכי מקשיבים אבל אני יודעת שאני צודקת ולא נוגעת בסיגריות. ונגיד שאני כם הייתי מעשנת, לדעתי אימא שלי לא בדיוק יכולה להגיד לי להפסיק לעשן או שזה לא בריא או משהו דומה כי היא עושה את אותו הדבר... וזה לא יהיה הגיוני.

HaMsTeR

New member
עונה.../images/Emo118.gif

יש לי בעיה שמתחילים לעשן לידי. הבעיה היא לא עם זה שמעשנים- שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, הבעיה היא שאני מתחילה להשתעל ולהיחנק מזה וזה נוראי-P
לא בדיוק ניסיתי לעשן.. בערך.. לא ממש רוצה להכנס לזה אבל זה היה ממש מזמן.. אני לא מעשנת כרגע. אם אחד מהחברים שלי היה מעשן, הייתי מבקשת בנימוס שלא יעשן לידי... ואם בכל זאת הוא היה מעשן, הייתי מתרחקת ממנו ללא ספק.. אני פשוט לא יכולה עם זה.

thebaby

New member
../images/Emo3.gif../images/Emo101.gif

האם לכם יש בעיה כשמעשנים לידכם? לרוב לא. אבל אם זה מפריע לי באותו רגע וא שאני אומר שאני זז. האם אתם בעצמכם ניסיתם פעם לעשן? כן. האם אתם משענים כרגע? רק נרגילה... וניסיתי גם סיגריות. אני לא מעשן סיגריות כי זה פשוט לא כיף לי. אם מישהו מהחברים שלכם היה מעשן ולא הייתם אוהבים את זה, הייתם מתרחקים ממנו אפילו שהו חבר שלכם? לא, הייתי אומר לו לא לעשן לידי... או שאם הוא מעשן שישב בהתאם לכיוון הרוח שלא יעוף עלי... אפשר להסתדר
אם הוא לא יתאמץ בכלל אז אני אתרחק ממנו... אבל לא בגלל שהוא מעשן אלא בגלל שלא אכפת לו ממני... אם הוא ינסה גם אני אנסה
בהצלחה

BaBy BoY14

New member
לא לעשן...!!!

למה ? כי זה דוחהההה..זה מזיק לבריאות...וזה גורם לתדמית רעה...

tomalaga

New member
הפורום נהיה מסריח אם כל הדיבורים

האלה
ואיכס גועל נפש לעשן!!

thebaby

New member
אני לא חושב שאתה טועה אני ../images/Emo101.gif

פשוט חושב שאתה לא פונה אלי בצורה נכונה. דבר ראשון. אתה אומר שזה דוחה, על טעם וריק אין להתווכח. אתה אומר שזה מזיק לבריאות... תביא קצת עובדות
(אני יודע שזה מזיק אני סתם מציק עכשיו
). תדמית רעה
, תלוי באיזה חברה... ולאיזה תדמית רעה בדיוק אתה מתכוון. לא ירדתי לסוף דעתך. דבר שני. אין לך שום זכות שבעולם להגיד לי מה לעשות
ואני אומר את זה בצורה כי נחמדה שאפשר. גם אם היית אומר לי לעשן הייתי מגיב באותה הצורה. זה אל מה שאמרת(על זה דיברתי בדבר הראשון) זה איך שאמרת. אישית אני משתדל לא לשפוט אנשים, אף פעם לא חייתי את חייהם של מישהו אחר, אינני יודע איך הייתי מגיב בעצמי. בכל מקרה אני מעדיף שלא תשפוט אותי. אם אתה חייב, זה גם בסדר
, אבל זאת היא בעיה שלך. אני לא צריך לסבול מזה... כמו שבשום מקרה לא הייתי אומר לך לעשן, אני מצפה ממך לא לומר לי לא לעשן. אני אשמח אם תביא חומר ותראה לי כמה זה אל בריא, כשזה יפריע לי אני אומר לך, תראה לי את התדמית הרעה בשמחה, אבל את ההחלטה הסופית אני עושה
תודה רבה. אני שמח שאכפת לך ממני. אבל זה ממש לא תלוי בך. כמו שאני לא רוצה להיות מושפע בחברה בלקחת סמים(וכן אני הייתי תקופה ארוכה בחברה של אנשים שמשתמשים באופן קבוע.) אני גם לא אהיה מושפע מהחברה בלא לעשן. מי שיחליט אם זה טוב או זה לא אני ולא אתה
מצטער שאני מתפלסף ככה, זה פשוט דבר שמפריע לי באופן אישי. ההודעה הנ"ל נכתבה בטון הכי נחמד שיש
אל תיקח קשה.

H i L o N e T

New member
../images/Emo54.gif

אני אעשה על השאלות
: 1. האם לכשם יש בעיה כשמעשנים לידכם? ת'אמת, כן. אבל אני רגילה, אימא ואבא שלי מענשים, חבר שלי מעשן, וכל החבר'ה כנ"ל
. 2. האם אתם בעצמכם ניסיתם פעם לעשן? לא, וגם לא נראה לי שאני אנסה, זה לא "מפתה" אותי. 3. אם מישהו מהחברים שלכם היה מעשן ולא הייתם אוהבים את זה, הייתם מתרחקים ממנו אפילו שהוא חבר שלכם? לא. זה לא הופך את הבנאדם למישהו רע או משהו כזה, הוא פשוט מכור[?] כמעט כל הידידים שלי מעשנים והיו ויש גם כמה חברות שמעשנות מידי פעם וכאלה שקבוע[?]. זה לא הכי מפריע, הן אלא שצריכות לדאוג לבריאות שלהן, ניסיתי להזהיר אבל אחת פשוט אמרה לי: אני יכולה להפסיק, עדיין לא התמכרתי לניקוטין, אבל זה פשוט כיף" ועל זה נאמר: "מה כיף בזה?"
עישון זה ממש לא בריא... תקחי את עצמך בידיים, אם אין לך בעיה להפסיק ואת פשוט "נהנת" מזה, אז זה טוב כי את יכולה להפסיק אם את רוצה. אז תרצי[?]... את מסכנת את הבריאות שלך. בהצלחה
.

למעלה