לעשן? לא לעשן?

לעשן? לא לעשן?

טוב, אני אגיד לכם את האמת... אני מעשנת on & off מכיתה ח' בערך... כרגע זה יותר on מאשר off ולי זה כבר מפריע... מלא פעמים ניסיתי להפסיק.. וגם אין לי בעיה להפסיק.. אני פשוט נהנית מזה... כל האנשים שאני מסתובבת איתם מעשנים... סיגריות/נרגילות ואפילו את שניהם... גם אני כשיש נרגילה מעשנת... אבל אחר כך.. אני פשוט אומרת לעצמי" סיון, דיי תפסיקי זה לא טוב לך" ושניה אחר כך שוחכת מזה... האם לכם יש בעיה כשמעשנים לידכם? האם אתם בעצמכם ניסיתם פעם לעשן? האם אתם משענים כרגע? אם מישהו מהחברים שלכם היה מעשן ולא הייתם אוהבים את זה, הייתם מתרחקים ממנו אפילו שהו חבר שלכם? היום סיימתי את החפיסה האחרונה שהייתה לי בבית...(נשארו לי 2 סיגריות אבל נתתי אותם כי לא רציתי שאני אתפתה) ואני מאוד מקווה שלא אקנה אחת חדשה...

וונקי

New member
עונה

בשיא רצינות אני על כול השאלות שלך האם לכם יש בעיה כשמעשנים לידכם? ת'אמת שקצת כן למרות שגדלתי בית שבו אבא שלי עשן כול זמן ואיפלו כנראה מת מי זה בסוף האם אתם בעצמכם ניסיתם פעם לעשן? כן האם אתם משענים כרגע? תאמת ואת כול אמת אני חושפת פה התושבה היא כן אני מעשנת כרגע אבל אני לא קונה סגריות אלה פשוט נותנים לי סגריות ואז מעשנת אותם. לרמות שאני יודעת שזה יהרוג אותי בסוף. אם מישהו מהחברים שלכם היה מעשן ולא הייתם אוהבים את זה, הייתם מתרחקים ממנו אפילו שהו חבר שלכם? לא כי לא יכולה רוב השכבה שלי מעשנת. למזלי הרב ביותר החבר שלי נגד סגריות אם הוא רואה אותי עם סגירה הוא חוטף קרזיה. ואת אמרת שאת יכולה להפסיק זה נורא קשה להספיק. זה כמעט בלתי אפשרי אני בעצמי נסתי להספיק ולא הצלחתי

לעשן זה רע

ולא סתם אומרים את זה אני באופן אישי לא מתכוונת לעשן כי זה מגעיל אותי למרות שאני מכירה אנשים שמעשנים לא ניסיתי לעשן אני גם לא רוצה אולי בגלל שמאז שאני זוכרת את עצמי אבא שלי פשוט טחן סיגריות... אבל די עכשיו הוא כבר לא מעשן
אבל אני גם לא אתרחק מהחברים שלי בגלל זה אולי בהתחלה אני אנסה לשכנע אותם להפסיק אם הם יפסיקו סבבה אם לא זה לא מעניין אותי אני עשיתי את שלין והדבר שאני הכי שונאת בעולם זה אנשים שמעשנים בשביל הפוזה גאד זה כזה דפוקקקק חוצמזה הייתי מציעה לך להפסיק לעשן כל עוד את יכולה

sh53

New member
טוב לך לעשן? כן/לא? האם יש לך חרטה?

מצד אחד את כותבת שאת מעשנת ON/OFF כבר מכיתה ח' (מניחה שכמה שנים טובות), מניחה שכמה פעמים הפסקת ושוב חזרת לזה, מצד שני את כותבת שאת נהנית מזה, ומצד שלישי הבנתי שאת רוצה להפסיק כי לא טוב לך עם זה (היו לך 2 סיגריות אחרונות ונתת אותן כדי לא להתפתות). נשאלת השאלה - למה בעצם חזרת לעשן? האם מתוך בחירה? האם מתוך לחץ חברתי - גם כשמציעים סיגריה בשבילי זה לחץ חברתי כשכולם מעשנים מסביב (זה לא רק הצעת הסיגריה בלבד, אלא גם ההערות הנלוות לזה - מה הפסקת לעשן? מה את בגמילה?). כשאת כותבת שמלא פעמים ניסית להפסיק, למה המילה "ניסית"? כשאדם כותב שהוא הפסיק, אז הוא הפסיק לעשן באופן טוטאלי, כלומר נגמל לגמרי. כשאדם כותב ניסיתי להפסיק, זה אומר שהוא ניסה, ולרוב הכוונה גם שלא הצליח
האם את מסוגלת באמת להפסיק לעשן לבד? האם לא כדאי להפסיק את זה כבר עתה, כשעוד לא עברת לחפיסה או שתיים ביום (ויש גם כאלה שעברו ל-3 ו-4 חפיסות ביום, האם את רוצה לחכות עד שתגיעי למצב כזה כדי להתחיל בטיפול בנושא הזה?). בקשר אליי: פעם אחת החזקתי סיגריה ביד, לקחתי שאכטה ממנה כל כך גדולה לריאות, כמו גדולה לקחתי אותה אל תוך הריאות, רציתי להוכיח לכולם שאני יודעת לעשן, לא לוקחת בקטנות - את בטח מתארת לעצמך מה קרה: לקחתי שאכטה אחת גדולה אל תוך הריאות, פעם ראשונה שלי עם סיגריה ביד, אחת שלא יודעת בכלל איך לעשן ונחנקתי חבל על הזמן
פאדיחות? אולי, אבל הרווחתי בגדול. מאז לא החזקתי סיגריה ביד, החוויה הזאת הורידה לי את החשק להחזיק סיגריה ביד לגמרי. יצא מהחוויה הזאת, שבאותו רגע היתה גרועה, משהו טוב שעשה לי טוב לאורך שנים. כשמעשנים לידי זה אכן מפריע לי, ומפריע לי גם שמבקשים מאנשים והם זזים סנטימטר או שניים כאילו עושים לנו "טובה" - כאילו האוויר המזוהם לא יגיע אלינו בדרך זו. גם מפריע לי שזה חוסר כבוד אחד כלפי השני, המעשן לא מבין שללא מעשן מאוד קשה עם הסיגריות, שזה לא רק הריח, זה גם הנשימה שפתאום נעצרת והוא לא רגיל לזה. ומה לגבי הפילטר שמסנן טיפה את הרעלים שבסיגריה? למעשן יש אותו, ולנו יש ... מכירים 2 המחלות ש"נכנסות" באוכלוסיה שלנו ללא רחם? אם הייתי מכירה מישהו מעשן והוא היה מקסים מבחינת האופי, הייתי יוצאת איתו. הייתי מבקשת שיעשן לפני הפגישה ואחרי הפגישה, אך בשום ואופן לא במחיצתי. לא אוהבת להתנשק עם מישהו שיש לו ריח של סיגריות בפה
זה כמו להתנשק עם מאפרה

וונקי

New member
יודעת שזה רע

מנסה להפסיק עם זה אבל לא מסוגלת להפסיק עם זה זאת בעיה קשה וזאת הבעיה שלי שאני פעם ראשונה מודה בה אני מעשנת מדי פעם תולי במצב רוח שלי. החבר נגד זה ממש נגד זה ואני ממשכיה עם זה אבל רוצה להפסיק נסתי להפסיק ושום דבר לא עזר סיון המון תודה לך שעלת את נושא הזה זה גרם לי בעצמי לדבר על זה

sh53

New member
אם ניסית לבד ולא הצלחת

אז אולי כדאי לבקש את עזרת האנשים שמסביב? משפחה, חברים או קופ"ח? לבקש מהם המלצות ותמיכה (זה מאוד קשה להגמל מההרגל הזה ותזדקקי לכל תמיכה אפשרית).

וונקי

New member
עונה לך שושי

ותודה על עזרה נסתי להפסיק לעשן עם תמיכה מאוד חזקה מי צד החבר שלי שהוא פשוט נגד זה הוא היה רואה אותי מחזיקה סגירה ופשוט חוטף לי אותה מי יד. אז כמות של סגריות ירדה מאוד ירדה. אבל עדיו אני לא מסוגלת לסגור שבוע שלם בלי איזה סיגרה אני מתחילה להשתגע לגמרי. אמא ואח שלי נסו וכנ"ל לגיבי החברות הטובות שלי הם נסו לגרום לי להפסיק לעשן לגמרי. מה שמצחיק פה זה שחברות שמעשנת מנסות לגרום לי להפסיק לעשן. קופ"ח יש לי טראמות מי רופאים אז ככה שזאת בעיה רצנית רופאים קפ"ח עושים לי פאלשבקאים נוראים שהיום יבוא וגם את זה אני יספר. אז ככה שאני בעיה מאוד רצנית

gloom

New member
לא לעשן../images/Emo70.gif../images/Emo66.gif

לעשן זה דבר מגעיל לא ניסיתי לעשן כי זה פשוט דוחה אל תעשני

PEACE FOR ALL

New member
הממ..

אני לא מעשנת כרגע. זה לא עניין עקרוני, ולא מטעמי בריאות, פשוט ניסיתי לעשן פעם ומה אני אגיד? זה הגעיל אותי. פשוט לא נהנתי. האם יש לי בעיה כשמעשנים לידי? ממש לא. יש לי המון חברים שמעשנים, ואלה אנשים שאני נמצאת איתם הרבה זמן בדרך כלל, ככה שממש לא מפריע לי שיעשנו לידי. נכון, אני מתרחקת טיפה בגלל שזה מזיק וכל העניין הזה, אבל זה לא שאני נגעלת או משהו בסגנון. אבא שלי מעשן "כבד" אפשר להגיד, ככה שזה משהו שאני דיי רגילה אליו. ואף פעם לא הייתי מתרחקת ממישהו בגלל שהוא מעשן. זה טיפשי. זה הכל בערך.

PEACE FOR ALL

New member
אה, כן..

ושכחתי את כל הנקודה בעניין. טוב לך לעשן? את שלמה עם זה? יופי. זה הכל. לא יעזור מה שאנחנו חושבים, ולא יעזור שיטיפו לך על כמה שזה לא טוב לעשן, את הרי תמשיכי. זה עסק ממכר, במיוחד אם את נהנת. זה בהחלט לא בריא, ולאבא שלי למשל מאוד (!!!) נהרסו מיתרי הקול כתוצאה מהעישון, אבל לצערי, אין כאן הרבה מה לעשות. לפחות לא לנו. כשאת באמת תרגישי שאת לא רוצה לעשן, את לא תעשני. לא בעזרת שכנוע עצמי, כי את לא באמת מתכוונת לזה.

sh53

New member
אין לך בעיה שמעשנים לידך?

מה עם הריח? האם את אוהבת את הריח? מה עם הבריאות? האם זה לא חשוב לך? אני לא אומרת את זה כביקורת, אלא כי לי זה מפריע ואני פוחדת יום אחד להגיע לבי"ח בגלל שכולם עישנו מסביבי ואלה שעישנו הם אלה שיבואו לבקר אותי - צחוק הגורל.

PEACE FOR ALL

New member
אז אמרתי,

אני מתרחקת קצת בגלל שזה לא בריא. אבל הריח לא מגעיל אותי. אם זה לא היה מזיק, לא הייתי מתרחקת בכלל.

סיגריות?-אין מצב!

האם לכם יש בעיה כשמעשנים לידכם? לא אין לי בעיה עם זה. האם אתם בעצמכם ניסיתם פעם לעשן? לא ולא!!!עישון זה דבר לא בריא!!! האם אתם משענים כרגע? לא מעשנת בכלל!! אם מישהו מהחברים שלכם היה מעשן ולא הייתם אוהבים את זה, הייתם מתרחקים ממנו אפילו שהוא חבר שלכם? לא.יש לי בנות בכיתה שמעשנות,זה לא אומר שאני לא מסתובבת איתן,גם אין לי בעיה להיות איתן כשהן מעשנות,אצלי בנוגע לסיגריות אין לחץ חברתי,אני לא אוהבת את זה ולא משנה כמה ינסו לשכנע אותי,אני לא אסכים.אז אין לי בעיה עם זה בכללי.

דנטל

New member
לא מעשנת

אין לי בעיה שמעשנים לידי. ניסיתי לעשן וזה לא מושך אותי. לא הייתי מתרחקת ממישהו מעשן, אבל באמת שקשה לי לדעת מה הייתי עושה אם היתה לי בעיה עם זה. קל מאוד להגיד שלא הייתי מתרחקת, אבל קשה לדעת אם זה באמת מה שהיה קורה. אישית, תמיד העדפתי לא לעשן בגלל שתמיד הייתי הולכת נגד הזרם. שונאת את תכונת העדר. כלומר, שאם חברים עישנו אני דווקא לא עישנתי כדי להוכיח שלחץ חברתי לא משפיע עלי. טעמתי בשביל לא ללכת עם הראש בקיר. לפחות לדעת מה הטעם של מה שאני מתנגדת לו. כיום, חצי מהחברים מעשנים וחצי לא.

טוב, עכשיו אני יענה לכולם...

אף פעם לא עישנתי קבוע... רק כשהייתי מחוץ לבית, זתומרת טיולים ועיתים רחוקות כשסתם יוצאים... גם אני שונאת את אלה שעושים את זה בשביל פוזה וישל י ידיד אחד כזה ואנחנו לא נותנים לו לעשן כי אנחנו יודעים שהוא סתם מנסה לעשות פוזה...אם אני לא יעשן סיגריה בX זמן זה לא יפריע לי... אני כל הזמן יחשוב על זה שאני רוצה סיגריה אבל אני בד"כ לא עושה עם זה שום דבר... ובגלל זה אני אומרת שאין לי בעיה להפסיק... אני לא "חוזרת" לעשן מתוך לחץ חברתי כי אצלנו פשוט אין את זה.. אם מישהו אמר שהוא מנסה להפשיק לעשן אף אחד לא יורד עליו וכולם מעודדים אותו. תודה רבה על התגובות...

dinora12

New member
לא לעשן!../images/Emo95.gif

האם לכם יש בעיה כשמעשנים לידכם
כן,יש לי בעיה
האם אתם בעצמכם ניסיתן פעם לעשן
לא!,חוצמיזה שאני רק ילדה בת-9 האם אתם מעשנים כרגע
מהה?!?,הישתגעת?,ממש לא!!!!! אם מישהו מהחברים שלכם היה מעשן ולא הייתם אוהבים את זה, הייתם מתרחקים ממנו אפילו שהו חבר שלכם
כן,אני,אישית-לא סובלת את זה!

enjoi butterfly

New member
מה אני היחיד שממש מעשן בפורום?

ולא מפריע לי שמעשנים לידי.. ניסיי לעשן אבל זה היה מיזמן ואני מעשן כבר אולי 4 שנים כן אני מעשן כרגע.. והשאלה אחרונה זה לא מפריע לי ולא אהיתי עוזב מישהו עם הוא מעשן..:)

אתה לא בן 18?!

זתומרת זהתחלת לעשן כשהיית בן 14... אז מתי ניסית פעם ראשונה? והסיבה היחידה שאני מנסה להפסיק היא שזה כל כך מזיק לבריאות... אני כן נהינת מזה...

enjoi butterfly

New member
ואיי הפעם הראשונה..חחח

זה אמא לכחתי לאמא סגריה...זה היה בסוף השנה של ח.. ואחריי חודש אמרתי לה שאני מעשן ולא היתה לה בעיה עם זה היא אמרה אתה רוצה אווקייזה החיים שלך ובזה ניגמר הסיפור... מזיק זה מזיק אבל לא יודע אני כנראה לא חושב על זה מספיק.. כנראה שאני יפסיק בעוד כמה שנים או יותר אבל זה ברור שאני לא ימשיך עם זה לנצח ואני מקווה שאני יצליח..:) איך התחלת את לעשן?? יש איה סיפור מאחוריי זה??

למעלה