לעשות , לשנות , לראות ...

Vendetta

New member
תיקון:

בשורה הראשונה - זה אמור להיות "וקבלת נזק מינימלי יחסית", לא "גרימת נזק מינימלי יחסית".

אז אולי נשמע על האידיאולוגיה שלך

שבה מרחמים על האויב ותוך כדי מנצחים אותו... כי אם היתה כזאת שיטה והיא היתה מוכיחה את עצמה אז היום שבה היו למעשה פועלים לפיה כבר היה מאחורינו, בממשלה שלנו לא עומדים רוב טיפש אלא להפך, אז קצת קרדיט לנבחרים.

EverMan

New member
במלחמה לא מרחמים על האויב

אבל אנחנו לא במלחמה ולא במלחמת קיום להבדל ממה שאנשים טוענים פה. אנחנו במלחמה טיפשית על שטחים. אז כל עוד אנחנו לא במלחמה אין שום סיבה להרוג אוכלוסיות ללא מטרה. שיטה מספיק טובה למענך חמודה ?

מזכיר לי איזה דיפלומט זר

שבתמימות רבה לא הבין למה לכוון נשק על מישהו שלא מכוון נשק עליך? (רמז, להקדים תרופה למכה???) האם השמאל כל כך רדום ונמצא בעולם משלו שהוא לא יודע שהסלמה במצב הביטחוני יכולה בקלות לדרדר אותנו למלחמת קיום? ותאמין או לא, הפלסטינים די רוצים שאנחנו נעוף מפה, אם אפשר בשחיית חזה מחופי הים התיכון.

EverMan

New member
להקדים תרופה למכה ?

או אולי לגרום למכה ? שאתה מכוון נשק על מישהו שלא מכוון עליך , אתה פשוט תגרום לו להרים את הנשק שלו גם , רק ל"מקרה ש..". השמאל כל כך רדום ונמצא בעולם משלו , שהוא לא הלך בבחירות האחרונות לקלפי ודאג לכך שאתם לא תעלו לשלטון , זו הבעיה. מעבר לכך , מלחמת קיום לא תהיה פה , אנחנו הרבה יותר חזקים מהם , וכל הקלפים בידיים שלנו , אנחנו רק צריכים להשתמש בהם כהלכה.

כנראה לא הבנת טוב את הדוגמה

הדיפלומט התייחס למקרה בו חייל צה"ל נתקל במחבל וירה בו ראשון. האם אתה היית נותן למחבל לירות קודם, כדי שחס וחלילה לא אתה תהיה זה שיגרום לו להרים את הנשק שלו? בקשר לבחירות - מבחן התוצאה יתקיים באוקטובר 2003 וניתן יהיה להשתתף בו בקלפיות בכל רחבי הארץ. לגבי מלחמת קיום - השימוש בקלפים כהלכה אמנם ימנע מלחמת קיום, אך זהו הנושא ששנוי במחלוקת בין הימין לשמאל וחוץ מזה לא הייתי ממהר כל כך להפטיר שאנחנו יותר חזקים מהם כי החלטות לא נכונות שלנו בהחלט יביאו אותנו למצב שנצטרך להילחם על קיומנו, בין אם בגלל התנאים הצבאיים ובין אם בגלל התנאים הדמוגרפיים.

EverMan

New member
אוקיי ..

על החלק האחרון אני מסכים איתך וזה לא שנוי במחלוקת בינינו , כי מה טוב למדינה בהחלט לא מוסכם בין הימין לשמאל. אבל בנוגע למקרה הנ"ל שציינת , המחבל היה עם נשק עליו ואני מניח שהוכח מעבר לספק שהוא מחבל , אז כן , צריך ליירט אותו. אני דיברתי בנוגע למדיניות , אתה דיברת בנוגע למקרה ספציפי שאני בהחלט לא הכרתי. אם אתה רואה אדם עם מטען , ברור שהנשק כבר בידו , אז צריך ליירט אותו. כנ"ל מחבלים באופן כללי.

אז זהו, ש..

ברגע שאתה תבין שאנחנו ועוד איך עלולים להידרדר מהר מאוד למלחמת קיום אם לא נפעל בכיוון הנכון (שמאל או ימין, זה לא נושא הוויכוח) ולכן הדוגמה שלי היא מאוד רלוונטית.

EverMan

New member
איך בדיוק ?

איך זה ידרדר ? במשך שנים אנחנו היינו פה סביב אוכלוסיה ערבית עויינת ולא קרה דבר ... מה יקרה פתאום שעכשיו כן תהיה סכנה ?

Vendetta

New member
אנחנו אכן במלחמה

אין לי מושג איך אתה מכנה את המצב עכשיו, אבל אצלי רק עולה הגדרה אחת בראש - מלחמה. נכון, כרגע אנחנו לא במלחמה קיומית, אך זה בהחלט יכול להתדרדר לכך אם אנשים כמוך ינהלו את המדינה, ויסכימו לזכות השיבה. אז באמת הלך עלינו.

EverMan

New member
אנשים כמוני

להבדל מאנשים מהאגף שלך שכבר שברו את האידיאולוגיה המקסימה שלהם מספיק פעמים וחתמו על מספיק הסכמים שהרסו את העתיד הכלכלי מדיני של ישראל , לא היה חותם על זכות השיבה בחיים. אני מצטער מאוד אם אתה חושב שאני אי פעם הייתי מסכים לזכות השיבה , זה שאתה מכניס לי מילים לפה זה מאוד פרקטי אולי , גורם לאנשים לפקפק בי, אבל לא אני ולא אף אחד במפלגת העבודה היה מסכים לזכות השיבה, לכן , בבקשה אל תכניס לי מילים לפה. ההגדרה עכשיו היא : אנחנו בשטחים זרים , שטחים זרים יורים עלינו. כל כך פשוט. צא משם , יתקפו אותך , אז זו מלחמה , אתה לא יכול להגיד שזו מלחמה , כי ה"מלחמה" הזו ממשיכה כבר 30 שנה. כל עוד אתה לא עושה את הצעד הנכון , אתה לא יכול להאשים את האויב שהוא עושה צעד לא נכון. כל דבורה שתכניס את היד שלך לתוך הכוורת שלה תעקוץ אותך.

Vendetta

New member
היחיד שמייצג אותי הוא אני

איני רואה עצמי שייך לאף תנועה או מפלגה פוליטית, איני רואה מישהו שמייצג אותי. להבדיל ממך, שבנוער העבודה ומזדהה עם האידיאולוגיה שלה. אתה אישית אמרת שצריך להסכים לזכות השיבה, עם תיקונים קלים. פתאום אתה מתכחש לכך? אתה אומר שיש לנו איום, אז צריכים לברוח ממנו ולטפח אותו. אני אומר אם יש לנו איום, וגם את היכולת לחסל אותו - הגיע הזמן שנחסל אותו. האידיאולוגיה שלך היא יפות נפש וניסיון להיראות צדיק בפני כולם, היא לא מורכבת מהיגיון ומהסקת מסקנות עפ"י מה יהיה הכי טוב בשבילינו, אתה דוגל בה בגלל שהפסאודו מצפון שלך אומר לך כך. אנחנו לא צריכים שום לגיטימציה לתקוף את הערבים, כבר קיבלנו את הלגיטימציה הזו לפני הרבה זמן. אני לא צריך לתת להם מדינה כדי שאוכל לתקוף אותם, אני יכול כבר עכשיו ובפשטות רבה.

EverMan

New member
אני מעולם לא אמרתי

שצריך להסכים לזכות השיבה. אמרתי שאפשר להחזיר כמחווה טובה כ1000 איש שיש להם ביסוס מסיבי בארץ , ורק באופן סימלי , כדי להראות מחווה טובה. ומה הקשר לזה שאני בנוער העבודה ? אני מזדהה עם המפלגה לא עם ה"עדר התנועתי" כפי שאתה מנסה להציג את זה. אני לא אמרתי שצריך לברוח משום איום ואל תכניס לי מילים לפה , אע"פ שאתה כל כך טוב בזה ! האידיאולוגיה שלי אומרת , שצריך להיות יפה נפש עד אשר אתה רק רואה את החרב , ואז מנפצים אותה לרסיסים ומכאיבים מאוד לאדם המרים אותה ! אני לא יפה נפש והגיע הזמן שכבר תעמיק את זה , אני מערכניק גאה , שממשיך את מורשת רבין , ולא קופץ כמו קפיץ ואומר : שלום שלום שלום... אף אחד לא אומר לי מה להאמין בו ! אני הצרפתי לנוער כי אני מאמין במפלגה והאמנתי בה גם קודם , ולכן הצטרפתי אליה ! לא להפך ! אף אחד לא גייס אותי לנוער , אני הלכתי אליו בעצמי ! לאחר בדיקה והסקת מסקנות עצמאית , אני הלכתי לנוער בשביל שיהיה גוף שאני אוכל בעזרתו להשפיע יותר , אם זה לארגן הפגנות ואם זה לדבר עם ח"כים ושרים. אף אחד לא אומר לי מה להאמין בו , להבדל ממך שאני בטוח שהלכת להרבה הרצאות של "מר אנשיי ימין" שהחדירו לך הרבה דברים לא הכי נכונים לראש. אנחנו צריכים כל לגיטמציה , כי אנחנו לא כמוהם ! אנחנו לא ננחית את המכה הראשונה ! קח שקל , לך תקנה קצת אנושיות וחמלה על אנשים אחרים ...

Vendetta

New member
פיספסת את כוונת דבריי

לא אמרתי שאתה בנוער העבודה כי לקחו אותך לשם, אמרתי שאתה רוצה את עצמך שייך למפלגת העבודה ולאידיאולוגיה שלה, ועובדה שאתה אפילו בנוער העבודה. אני לעומת זאת איני רואה שום מפלגה או תנועה פוליטית שמצייגת אותי, ולכן לא נכון להגיד מה אנשים מהמחנה שלי עשו או לא עשו, כי זה לא קשור אליי. אך אם אביא דוגמאות למה שמפלגת העבודה עשתה, זה בהחלט קשור אליך, מאחר ואתה בנוער העבודה. כל שאר הדברים שאמרת משמחים אותי מאוד, אם כי זה מנוגד לגמריי לכל ההודעות שכתבת עד כה. אבל אם שינית את דעתך - אני המאושר באדם. האם במלחמת ששת הימים לא היינו צריכים להנחית מכה ראשונה? האם היינו צריכים לחכות עד שטנקים מצריים יחנו בת"א? במלחמת ששת הימים היתה לנו מספיק לגיטימציה לתקוף ראשונים, עשינו כך - ניצחנו ניצחון מזהיר, ובא לציון גואל.

EverMan

New member
אוקיי אז ככה

מעולם לא שיניתי את עמדותיי כי לא שאלת אותי בנוגע אליהן. אני הצגתי פה דעות שאני כן תומך בהן , ואני הצגתי פה דעות שלי , אבל לא רשמתי פה את האיד´ שלי. מלחמת ששת הימים אנחנו הנחתנו את ה"מכה הראשונה" כביכול לאחר שחסמו לנו מעברי ים , שזו הכרזה בכל קנה מידה בינלאומי למלחמה. לאחר שהסורים תקפו אותנו עם פגזים וירי מהצפון , לאחר שהקרבות בי-ם נהיו יותר ויותר חמורים , ולאחר שעמדו להשאיר אותנו ללא מים ושטח מימי כלשהו. (וכמובן הזזת כוחות בגבול המצרי). אז בעצם , הם הכריזו על המלחמה באופן לא רשמי לפני שאנחנו תקפנו. המלחמה עמדה להתבצע בין כה וכה , כי לא קרה מעולם שמישהו המשיך לחסום מעבר ימי של מדינה ללא שהמדינה ההיא תיכנס למלחמה. מפלגת העבודה לא מייצגת אותי לדורותיה , היא מייצגת אותי מאז שאני בתוכה (אע"פ שכל עוד היא בממשלה אני חלק מנוער העבודה ולא מהמפלגה עצמה , כי הנוער לא תומך בהישארות בממשלה),אני לא יכול להצדיק דברים שדב"ג עשה.

Vendetta

New member
במלחמת ששת הימים היתה לנו

כל הצדקה לתקוף ראשונים בשטח האוייב ולנטרל את יכולתו האווירית, מאחר והיה ברור שאם לא נפעל עכשיו - האוייב יפעל ואז מצבנו יהיה רע בהרבה. היום המצב אף יותר גרוע. האוייב כבר תקף מזמן, רק שאנחנו עדיין עסוקים בלצעוק "אופק מדיני" ושאר סיסמאות. אנחנו צריכים להתחיל במתקפתנו מיד, אחרת מי יודע איך המצב יגמר.

EverMan

New member
ששת הימים

הכריזו עלינו מלחמה באופן פורמלי אם לא רישמי ורק אז תקפנו. אלימות היא מעגלית. תזכור את זה !

Vendetta

New member
פורמלי זה אותו דבר כרשמי

ולא הכריזו עלינו בדיוק מלחמה, אך בהחלט רמזו על כך ועשו צעדים שהיו אמורים לעשות אותם רק אם כוונותיהם היו כוונות מלחמה. היום הפלשתינים לא עשו את הצעדים המתאימים למלחמה? לא הכריזו על כוונותיהם בגלוי להשמידנו? לא פעלו לכך בתוך ערי ישראל? אז למה לעזאזאל אתה מחכה כדי לפתוח במתקפה נגדית?! אלימות היא מעגלית? הפלשתינים התחילו את המעגל, כעת מתפקידנו לשבור אותו.

EverMan

New member
בדיוק

ההבדל בין פורמלי לרשמי זה כמו ההבדל בין הלכה למעשה. הם הגיעו למצב בו המלחמה הייתה בלתי נמנעת , וידוע לכל שחסימת מעברים ימיים או שטח ימי של מדינה , היא הכרזת מלחמה לכל דבר. אלימות היא מעגלית - לכן אנחנו צריכים לשבור את המעגל ולהפסיק להשתמש בה !

Vendetta

New member
גם עכשיו מלחמה היא בלתי נמנעת

אנחנו מותקפים באכזריות, והגיע הזמן שנתקיף בחזרה כדי להביס את אוייבינו. אלימות היא מעגלית? אתה לוקח סיסמאות מהמורות שלך ביסודי?
אני רק זוכר את הסיסמא הדבילית הזאת מהיסודי שהרצו לנו נגד אלימות, או מערוץ 6.

למעלה