לעשות , לשנות , לראות ...

EverMan

New member
גם בעד ?

יהודה ושומרון לא חלק מארצנו , הם לא סופחו מעולם בידי אף ממשלה מעולם. אז בבקשה , אולי אתה מחשיב זאת , אבל רוב אנשי הארץ לא מסכימים לכך.

.המוסד

New member
יש"ע הם חלק מארץ ישראל

זה שהם לא סופחו לא משנה את העובדה שהם מארץ ישראל, אפשר גם לא לספח את ירושלים, אבל זה מוזר לומר שירושלים אינה חלק מארץ ישראל

על תוכנית השלבים שמעת?

על האמנה הפלסטינית שמעת? (רמז: פלסטין השלמה זה לא רק שטחי 1967, אם אתה מבין למה אני מתכוון
).

EverMan

New member
על זה שהאמנה מעודכנת שמעת ?

זה כבר משהו כמו 7 שנים ...

שני דברים לי אליך

1. האמנה עודכנה בפומבי, לא בניר. ערפאת ידע לעשות רעש וצלצולים והוא הסיר את הסעיפים הבעייתיים באמנה כבר כמה וכמה פעמים אך לעולם לא הסיר אותם סופית. תגיד לי בכנות, בהתחשב בכך שכבר ידוע לנו ולכל העולם על המעורבות הישירה של ערפאת בטרור ומטרתו הסופית שהיא השמדת מדינת ישראל, האם זה כל כך לא הגיוני שכמו שהוא גינה את הטרור אחרי כל פיגוע ולא עשה כלום כדי לעצור את הטרור, כך הוא הצהיר כמה פעמים שהוא מבטל את הסעיפים הבעייתיים באמנה ולמעשה לא עשה כלום? מאוד הגיוני. וגם אם הוא היה באמת מבטל את הסעיפים על הנייר, האם זה היה משפיע במשהו? אני לא צריך לספר לך על התעמולה הפלסטינית המסיתה להשמדת ישראל. אם ערפאת באמת היה בא לקראתנו ומוריד את הסעיפים באמנה הקוראים להשמדת מדינת ישראל, הוא היה גם מטפל בתקשורת הפלסטינית ובחינוך של הילדים הפלסטינים. זהו מבחן התוצאה ולפי התוצאות ערפאת אפילו לא חלם לעדכן את האמנה. 2. עוד לא ענית לי לגבי תוכנית השלבים, ואני מבין אותך, אין מה לומר בנידון, ובדיוק בגלל זה אנחנו צריכים להסיק את המסקנה הפשוטה, גם בגלל הנאמר בסעיף 1, שערפאת חייב לעוף מפה על טיל חזרה לתוניס, כי כמה שגדר הפלאות תהיה משוכללת, אין פה סיכוי לרגיעה בלי שינוי מהותי בהנהגה הפלסטינית. על ההנהגה הזו עדיפה כבר האנרכיה ששררה לפני אוסלו.

EverMan

New member
השינוי בהנהגה צריך לבוא מהם

לא מאיתנו במקרה הזה. כי אחרת הם ימשיכו לתמוך טרור.

נכון, וראינו עדויות לתחילת השינוי

כבר אחרי חומת מגן, כשערפאת עשה את סיבוב הניצחון שלו בשטחים ורק מעטים באו להריע לו, בל נשכח שהוא בכלל לא בא לג´נין מהחשש שלא יתקבל בברכה. הפלסטינים התחילו להבין שערפאת דפק אותם חזק ושהטרור לא משתלם כי יצאנו למתקפת חומת מגן ולא התקפלנו כמו פחדנים אחרי הפיגוע במלון פרק. עשינו טעות שהפסקנו את חומת מגן באמצע ולא דבקנו בתוכנית המקורית, לפיה אין לוח זמנים מוגדר, כי ברגע שאתה קובע לוח זמנים למיגור הטרור והתוכניות משתבשות, יוצא שאו שאתה משנה את לוח הזמנים, מתאים אותו למצב החדש ומסיים את העבודה שהתחלת או שאתה עוקב אחר לוח הזמנים המקור, נסוג בזמן שנקבע מראש ומקבל מצב שהוא הרבה יותר גרוע ממה שהיה לפני שיצאת למבצע, וזה המקרה שלנו. אנחנו ראינו תוצאות בשטח של חומת מגן כי לאט לאט נמוגה התקווה של הפלסטינים להביס אותנו באמצעות הטרור, אך הפסקת המבצע הראתה להם שהאו"ם וארה"ב הצליחו לכופף אותנו והתקווה חזרה אליהם.

EverMan

New member
נכון

אבל השינוי צריך לבוא מהם. לא מאיתנו. כפי שראית , הם אלו שלא הגיעו לברך את ערפאת כי הם לא מאמינים בדרך שלו ! אנחנו לא יכולים לגרום להם לא להאמין בו. אנחנו יכולים לפגוע בטרור , אנחנו יכולים לצאת משם ואז שיאשימו רק את ערפאת וזהו. זה מה שיש לנו לעשות כנגד זה.

מה יעזור שנצא משם?

אתה רואה מה קיבלנו כשהפסקנו את חומת מגן ויצאנו מהשטחים - הפסקה קצרה וחידוש הפיגועים הקטלניים. אתה יודע למה הם לא באו לברך את ערפאת? כי הראינו שאנחנו מגיבים בחומרה ודווקא בגלל שנשארנו בשטחים הטרור נחלש. כפי שאמרתי, ככל שהיינו נשארים יותר בשטחים, כך הפלסטינים היו מבינים שטרור המתאבדים לא משתלם ושעדיף להם לשמור על בניהם מאשר לאבד אותם לשווא. בנוסף לכך צריך לבצע את הרעיונות שדוגלים בפגיעה במשפחת המתאבד, לא פגיעה פיסית, אלא משהו בסגנון הריסת ביתו. דבר זה יוריד את המוטיבציה לפיגועי התאבדות באופן קיצוני, מאחר והמניע העיקרי של המתאבד הוא לא הייאוש, אלא הדאגה לטובת המשפחה, הידיעה שהמשפחה רק תרוויח מהתאבדותו וכמובן הדת. מניע הדת הוכח רק אתמול כאשר הראו את קלטת הווידאו המתעדת את המתאבד בפיגוע בירושלים בה הוא מצהיר שהוא נשלח לבצע את הפיגוע בשם החמאס, האיסלם ומסגד אל-אקצה. אז ששרי בלייר, שרת החוץ השבדית, טריה לארסן ושאר ההומניים המזוייפים למיניהם יפסיקו לדבר שטויות ולפלוט את הרעל שלהם בתקשורת. יותר ברור מזה לא יכול להיות - ערפאת הכניס לתודעה של הפלסטינים שפיגועי ההתאבדות יביאו לשיפור מצבם ואך ורק בגלל זה הם מבצעים את פיגועי ההתאבדות, לא בגלל הייאוש ולא בגלל התנאים הקשים, כי הפלסטינים הם לא האוכלוסייה הראשונה שסובלת מתנאים כלכליים קשים אבל הם בהחלט הראשונים שנוקטים בשיטת פיגועי ההתאבדות. אני חוזר שוב, מאחר והמניע של הפלסטינים לבצע פיגועי התאבדות הוא ההנחה שמצבם בכלל ומצב משפחתם בפרט ישתפר בעקבות ההתאבדות, אנחנו צריכים לפעול בדיוק בכיוון ההפוך ולכן עלינו לגרום לכך שבעקבות פיגוע התאבדות משפחת המתאבד לא תיהנה מהכסף שמוזרם אליה מארגון הטרור ששלח את המתאבד. אפשר לעשות זאת ע"י הריסת ביתה ואפשר לעשות זאת בשיטות אחרות.

Vendetta

New member
זו ההישרדות הקולקטיבית

לדאוג לביטחון כל אזרחי המדינה. נכון, אני מעדיף את עמי בראש ובראשונה, ולא אכפת לי אם עמים אחרים יפגעו בזמן שאני דואג לו. ולך יש אידיאולוגיות התאבדותיות שאומרות לא רק להפנות את הלחי השנייה, כי אם גם להביא לאוייביך אגרופן כדי שהמכה שתקבל תהיה יותר כואבת. אך כל אחד ושיגעונותיו.

EverMan

New member
שוב אתה מראה

כמה אתה לא מכיר את האידיאולוגיות שלי ושל העבודה , וזורק מילים באוויר על השמאל הסהרורי ! אני מאוד בעד ביטחון המדינה גם אם זה כולל היכנסות לשטחים. אבל אני לא מוכן להשמיד עם אחר בדרך לכך ! האידיאולוגיות ההתאבדויות שלך , אומרות שאנחנו צריכים להרוג מיליוני אנשים על סמך מוצאם ואז לקבל את כל מדינות ערב בעורף תוך כדי חרם בינלאומי כך שלא יהיה לנו את הנשק להגן על עצמנו אפילו ! ת-ת-פ-כ-ח

Vendetta

New member
לדאבוני אני מכיר את האידיאולוגיות

שלך טוב מדי. עוד זכורה לי הפעם שבה התחלת להתחסד, וטענת שארה"ב לא מוסרית בכך שהיא סיימה את מלחמת העולם ה-2 עם הפצצת הירושימה ונגאסקי. לא איכפת לך להקריב מיליון חיילים מבני עמך, אבל מאוד איכפת לך להציל את האוייב התמים שנלחם נגדך והתחיל את המלחמה. כן, זה ההיגיון שלך, והוא פועל גם במצב שאנחנו בו היום, שאתה בטוח שהפלשתינים הם שה תמים. בשביל ביטחון המדינה ובשביל ביטחון העם אני אעשה הכל, גם אם זה כולל מחיקת עמים אחרים. אני לא אמחוק עמים אחרים דווקא, בשביל השעשוע - אך אם זה בשביל ביטחון עמי ותועלו, אני אעשה זאת, בוודאי. אני לא מתחסד כמוך שדואג לעמים האחרים כל הזמן, אך בשום פנים ואופן לעמו. אני לא מנסה כל היום להיראות צדיק ויפה נפש כמוך, אלא אני דואג להישרדותי. כזה מוזר אני. חרם בינלאומי לא יהיה, אז תרד כבר מהתזה שבנית לך. וסביר להניח שגם לא תהיה מלחמה עם כל מדינות-ערב, אך גם אם כן - מלחמה זו תועיל לנו בהרבה מאשר שהיא תזיק. במלחמה כזו אנחנו יכולים להשתלט על שטחים נרחבים, להשיג עוד משאבים, למוטט את מדינות-ערב, ולטרנספר את הפלשתינים אף רחוק יותר.

.המוסד

New member
אני דווקא רואה צורך

לגרום נזק מינימלי לאויב, מתנגד להתשלטות על שטחים מתוקף הסלמה מכוונת אבל רק לידע כללי, למדינת ישראל ככל הנראה יש תכנית להפעיל את הנשק הגרעיני במצב מסוים כלומר, להשמיד אוכלוסיות ענק, במצב של "ברירת שמשון" או "טרום שימשון" וונדטה לפני שאנחנו פותחים במלחמת התקפה, כדאי שהעם יסכים להלחם מלחמת הגנה

Vendetta

New member
אני בעד

אני חושב שהגיע הזמן שישראל תהפוך למעצמה צבאית וכלכלית, ולכן יש צורך לכבוש שטחים. אני לא בעד פתיחת מלחמה ללא התגרות מצד מדינות-ערב, אך אם הן כבר תוקפות אותנו - הבה ננצל את זה למטרותינו! יש הנחיות מאוד ברורות להשתמשות בנשק גרעיני. אם מדינה משתמשת באמצעים לא קונבנציונלים נגדנו (אפילו אם זה רק נשק כימי או ביולוגי) - הם מיד חוטפים הפצצה גרעינית. אם יש לנו סכנת קיום - הפצצה גרעינית. אם כי בד"כ בסכנת קיום תחילה תהיה השתמשות בפצצות ניטרון, ורק אם זה לא יעבוד נמשיך לפצצה תרמו-גרעינית.

.המוסד

New member
ישראל יכולה להיות מדינה חזקה

כלכלית גם היום בקשר למעצמה צבאית, ישראל היא המדינה החמישית בעוצמתה הגרעינית("מקורות זרים") ואחת מארבע המדינות היחידות שלהם לוויני ריגול מהדור של אופק חמש מדוע אתה מתעסק בפצצות נויטרון ונשק תרמו גרעיני, מה זה עניינו?

Vendetta

New member
גם להודו ולפקיסטן יש נשק גרעיני

האם זה הופך אותן למעצמות? זה שלישראל יש נשק גרעיני זה מצויין, אבל זה עדיין לא הופך אותה למעצמה צבאית. וכאשר נהיה מעצמה צבאית, הכלכלה הטובה תבוא מעצמה. אני לא מפקפק בחוזקתה של ישראל, אך ניתן להגיע להרבה יותר מכך. אפשר להיות מעצמה עולמית. אני מתעסק בפצצות ניטרון ונשק תרמו-גרעיני, מאחר ודנת בשימוש של נשק גרעיני ע"י ישראל.

.המוסד

New member
אין להן בכמות שיש לנו

צפון קוראה היא מעצמה צבאית, הכלכלה שלה לא מצטיינת יפן היא מדינה חסרת צבא ממשי אני בכל זאת חושב שטקטיקה גרעינית היא לא בשבילנו

Vendetta

New member
מעצמה צבאית מוגדרת עפ"י

היכולת שלה להכריע מדינות אחרות בשדה הקרב, במהירות, וגרימת נזק מינימלי יחסית. נשק גרעיני הוא נשק אסטרטגי, הוא אינו נשק טקטקי. היכולת להכריע איתו היא מועטה, מאחר ומשתמשים בו במקרים מועטים מאוד. ישראל לא יכולה להתחיל ולהפציץ עם נשק תרמו-גרעיני כל פעם שהיא נקלעת למלחמה, היא תעשה זאת רק מתוך צעד של ייאוש, או אם מדינה אחרת תשתמש בנשק לא קונבנציונלי עליה. מעולם לא אמרתי שמדינה שהיא מעצמה צבאית תהיה בהכרח מעצמה כלכלית, אך אני בוודאות אומר שאם ישראל תהפוך למעצמה צבאית - היא תהפוך למעצמה כלכלית גם כן. השתלטות על משאבים במדינות השכנות לנו, כמו משאבי נפט, מלח, שלגן וכו´ - יכולה לנפח את התל"ג הלאומי שלנו במדינה ניכרת. כמו כן השמדתן של מדינות-ערב תוביל לכך שתהיה רגיעה, יציבות, ביטחון, ושלווה באזור למשך זמן רב. התיירות תשתפר, ישראל תוכל להשקיע יותר בתחומי חיים אחרים חוץ מביטחון שוטף, ולהוביל את ישראל להיות מדינה משגשגת גם מבחינה כלכלית, וגם מבחינה צבאית.

למעלה