לעיונכם

RSPA

New member
תודה. מעניין מאוד.

RSPA

New member
ועוד משהו...

ראיתי שמוזכרים שם שניים מהאוניברסיטה שלך.
נחמד...

מענין

אבל הממ מה יהיה על היצירתיות? זתומרת אם מקבלים מהמכונה שייק ויטמינים מינרלים מה שלא יהיה אז מי יצטרך לאכול בכלל?
יש משהו קצת פלסטי בתאור הזה
מעבר לחוסר היכולת למדוד רגשות, אכילה רגשית גם כשאינה הפרעה, אהבה, רגישות תחושתית ועוד...
הרעיון בעיני נכון להפליא אני זוכרת את הוויכוחים שהיו לי בהריונות לגבי תזונה רלוונטית לי ומה יוציא את הגוף שלי מאיזון ויגרום לי להשמין בטרוף
את הוויכוחים הרעיוניים שהיו לי עם רופאים על תזונה ממוקדת אדם ספציפי ולהניח בצד את התאוריות על מה מעלה סוכר בדם ומה גורם לכולסטרול להאסף בו...
שמחה לראות שהאינטואיציה שלי מגובה במחקר

ladybug6

New member
אכן יש בזה מן המלאכותיות

אבל זה לא בהכרח סותר, אפשר לאכול ולהיות יצירתיים ולהנות בגבולות מה שטוב לנו, או לקחת סיכון מחושב לגבי מה שלא. ה"שוטים" של הויטמינים שהם תארו בהתחלה זה בטח רק השלמות לתזונה, לא תחליף.
מעניין לאילו מסקנות יגיעו בעתיד בכל הקשור לתזונה מהחי.

Gidi Shemer

New member
העניין הוא שזה לא בהכרח סותר יצירתיות

ו״מכונות המזון״ זה יותר המרכיב הגימיקי של הסיפור. העניין הוא יותר לדעת האם לדוגמא שומן רווי בכמויות מסוימות (ומה סדר הגודל של הכמויות האלו) טוב לך או רע לך. האם דגן כזה או אחר (ובכמויות כאלו או אחרות) כדאי לך, ומה לגבי השילובים של המזונות- כל אלו הם בהחלט נסיון להבין מה המכונה היחודית שלך, הגוף הספציפי שלך, צריכה לאכול ומה היא לא צריכה לאכול כדי לשגשג.
וכמו שציינו שם, זה לא רק עניין של גנטיקה (לחיידקי המעי הגס שלנו יש לא מעט השפעה על ניצול התזונה שלנו, למשל) אבל זה נותן בסיס הרבה יותר מוצק מקביעה שתזונה כזו או אחרת היא התזונה ה״בריאה״.

אגב, למי שרוצה לראות איך העולם של "personalized medicine״ יכול להיראות, הוא מוזמן לקרוא על מחקר מעניין שחוקר מסטנפורד עשה על עצמו. במקרה הזה ההתמקדות לא היתה בהתאמת התזונה, אלא במה שהגוף שלו יכול לספר לו על המצב הרפואי שלו לאורך זמן, וכיצד הגוף מגיב לטיפולים או תזונה משתנה בהתאם לביומרקרים האישיים החוקר (לדוגמא- התפתחות של סוכרת). המאמר המקורי הוא מורכב וארוך, אבל הנה כתבה שמספרת עליו:
http://med.stanford.edu/news/all-ne...entist-discover-track-his-diabetes-onset.html

ladybug6

New member
מרתק

זה הדבר שעשה לי הכי הרבה הגיון מכל מה שקראתי בנושא תזונה ובריאות בשנים האחרונות.
אפילו בתכלס לא אמרו שם שום דבר קונקרטי או נתנו המלצה, אבל הגישה הזאת זה הדבר שמסתדר לי יותר נכון מכל הגישות השונות שכל אחת טוענת שפיצחה את הסוד לתזונה בריאה וחיים ארוכים...
ולשמחתי הרבה זה גם לא סותר טבעונות מטעמי מוסר, ע"פ החלק הראשון בכתבה.

למעלה