לעזוב או לישאר????????

alona2010

New member
היי

איזה כיף לשמוע שיש מישהי מפה ובאמת תודה על התגובה... אבל אני חושבת שבגלל שאת בארץ את חושבת ככה כי לפי מה שאני חושבת , ושזה קרה לי... כשאני בארץ אני רוצה לחזור אבל כשאני פה אני רוצה כבר לארץ זה מאוד מתסכל ואני לא יודעת באמת מה אני רוצה אני יודעת שיכול להיות שיהיה לי טוב פה אבל חסר לי השמחת חיים שיש בארץ ועם זאת החיים פה כמו שאמרת, איך נאמר את זה- קלים! אז אני חושבת על שני הדרכים בצורה הזו: או שאני נישארת וצריכה לוותר על הרבה מהרצונות שלי לחיים (חברה, משפחה,שמחת חיים, השפה שלי, לימודי תואר,בעלי- ישראלי שמבין) על הרבה דברים ואם אני נישארת אז אני לא נחשבת לגרושה , ויש לי פה הכל בית , אוטו, חיים קלים ונוחים, ילדים יפים. אז זה מצב נורא קשה שהאמת בחיים לא חשבתי שאני אכנס אליו הרבה אומרים לכי לפי האמת שלך אבל אני לא יודעת מה האמת שלי אומרת זה נורא מסובך :\ חח אני מקווה שלא סיבכתי אותך אני אשמח לשוחח איתך שוב יום טוב :)

האמת שלך אומרת

שאת ילדה משועממת, קפריזית ולא בוגרת מדי שהגשימה את החלום שלה להתחתן עם חו"ל, אבל לא השכילה להבין שזה אומר לחיות עם הבן אדם שמתלווה לזה, דה-פאקטו, ולא רק בפאסון מול החבר'ה. הדבר היחיד שמחזיק אותך זה האגוזים החומריים והסטטוס. בכל הפוסט הזה אין ולו טיפה של רגש כלפי בן הזוג <הוא פשוטו כמשמעו סטטיסט בסרט שאת חיה בו> או חיבוטי נפש כלשהם בנוגע לקשר, אלא בעיקר שאלה איך לתמרן אותו לפי רצונך וחוסר יכולת להחליט מהו כרגע. ולעניין המצ'עמם לי עצמו - לא נראה לי שיש לו כוונה מושכלת לחזור. הוא באיזור הנוחות שלו, שבו הוא יכול לממש את עצמו באופן מיטבי. הוא את תקופת ההוללות שלו סיים, וחזר עם כלה אקזוטית הביתה. עכשיו מתחילים החיים האמיתיים. טייק איט אור ליב איט.

seeyou

New member
"אני לא יודעת באמת מה אני רוצה"../images/Emo45.gif-טבע האדם

As a rule, Man's a fool. When it's hot, He wants it cool . And when it's cool, He wants it hot , always wanting what is not

aileen

New member
אלונה,

אני לא חושבת שהדרך לעזור לך או לתמוך, כמו הרבה מהכותבים כאן, היא לרדת על חייך. אלא באמת לנסות להבין מה כל כך מפריע לך , ולתת לך את כל המשאבים על מנת שלפחות תנסי להיות שם קצת שמחה. שמחת חיים זה לא מה שיש בארץ, שמחת חיים היא תכונה שיש בבני אדם. תכונה טובה, וחיונית על מנת להישאר שפוי . עצם העובדה שכתבת שמה שיש לך שם הם חיים נוחים כגון : ילדים יפים , פרנסה טובה וכו', אני לא רואה בזה דבר לזלזל בו. כשיהיו לך ילדים ב"ה , את תביני כמה השקעה צריך לתת להם, וכמה האנוכיות שלנו משתנה לצורך טובת הילדים. אני מבינה שכרגע זה לא רלוונטי עבורך , אבל בכל זאת רציתי לומר לך את זה. אין ללכת לפי האמת, לפעמים טבע האדם הוא באמת לא לדעת מה אנו רוצים בחיינו, ועל מנת לתת הזדמנות לכל דבר שנקרה בחייך, אנו צריכים לפחות לרצות בזה . כמו שכתבתי קודם, אני לא רוצה לומר חייבת , כי זו מילה קצת בוטה ומוגזמת אולי. אבל תשתדלי לנסות להבין את בעלך, ועם הזמן ( כאשר תרגישי שיפור ) תראי שדברים יכולים להתגלגל פתאום ככה.. יכול להיות שמה שבאמת חסר לכם זה ההנאות הקטנות שבחיים בילויים וניסיונות מחודשים להתקרב אחד לשני וחברויות חדשות ..תנסו להפיק את המיטב ממקום חדש ונפלא שכזה. המון תיאטרונים, מוזאונים ( אם זה מעניין אתכם כמובן) ואפילו מועדונים, פאבים אם אתם בראש צעיר יותר.( יש מועדון לטיני שאנחנו מאוד אוהבים שנקרא HAVANNA ) מגוון ושלל תרבויות ברובע הראשון בstephansplatz. טיולים ברחבי וינה, מסעדת דגים נפלאה נפלאה שנמצאת לצד נחל הדנובה - uferhaus אולי מסעדת הדגים הכי מפורסמת באירופה, אווירה נעימה ורומנטית , ויכול להיות שמה שחסר לכם באמת זה הביחד הזה , להחזיר שוב את הרומנטיקה ביניכם. ואם זה לא עוזר...וההתלבטות היחידה היא בגלל החוסר רצון בגירושין אז אולי באמת עלייך לחזור לכאן ולשקם את חייך, אני אישית מאד מקווה שלא ושתצליחו ביחד לבנות חיים מאושרים שם , ובכל מקום שתהיו בהצלחה

אייבורי

New member
בעיה

אחד משניכם צריך להיות מנותק ממקום הולדתו אחד צריך לוותר וכמו שזה נראה מפה הגיע הזמן לקפל מצנחים ולהבין שהפנטזיה של בחור אירופאי היא קפריזה ילדותית. טיסה נעימה

seeyou

New member
הגיע הזמן לקפל מצנחים ולהבין שהפנטזיה של בחור

אירופאי היא קפריזה ילדותית.
אתה ממש לא צודק מיליונים עלו לישראל על מנת להגשים כול אחד את חלומו הפרטי גם אם המחיר היה לפנטז. עשרות מיליונים עזבו את הבתים-עברו ובנו את ארה"ב של היום מספר לא ידוע לי אך בטוח רבבות עזבו את גוש הקומוניסטי לשעבר והתפזרו בכול העולם השבטיות בתאוריה שלך קצת נעלמת מהעולם אדם צריך לחיות בהתאם לנסיבות היא לא מצא בעל מתאים מקומי מכול המועמדים בארץ אז מה עדיף?

נומלה

New member
לא תאמין אבל

יש בחורים ששוים ללכת אחריהם. ביחוד אלה שמבינים את ערך האהבה שלהם וזוכרים (זכרתי לך חסד נעורייך, אהבת כלולותייך. לכתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה)

money talks

bulshit walks פרט למצבים ספציפיים, לדעתי הזכות העיקרית לקביעת מקום המגורים היא של המפרנס. אם את מצפה ממנו לפרנס, תני לו לבחור איפה לעשות זאת. אם את המפרנסת העיקרית, זכות הבחירה היא שלך. במקרה של חצי חצי, נדבר בהמשך.

alona2010

New member
היי

תודה על התגובה אבל מה שאמרת לא קשור כי הוא יקבל את אותה המשכורת באותן המדינות ואולי אפילו יותר בארץ אמרתי...אם זה היה עניין של כסף הייתי מבינה אבל בנאדם כמה שיהיה צדיק לא הולך לפי מה שבא לו באותו הרגע וכי הוא שינה את דעתו ככה

mmuuaa

New member
בעצם...

מכל מה שכתבת התחושה שלי שלא הבדידות היא שמפריעה לך אלא העובדה שהוא גבר שלא עמד במילתו.. אך.. אם תנסי להכנס לנעליים שלו, ולצאת קצת מהמחשבות עלייך.. (האנוכיים...) יהיה לך הרבה יותר קל להבין את הסיבה שהוא לא עומד במה שהוא הבטיח לך, ויותר מזה תוכלי לתת צ'אנס לעצמך.. מה שיכול להביא בסופו של דבר לאושר יותר גדול.. בהצלחה...

וינה לא מחכה

אף אחד לא יכול להחליט עבורך אם להשאר או לעזוב, המצבך כיום נתון, בעלך חי מספר חודשים בארץ לא הסתדר והחליט לחזור לארץ המוצא שלו, ומתכוון להשאר שם, והוא לא מתכוון לחזור לארץ, הבטיח או לא הבטיח. מה שאומר בסיכומו של דבר, שאת הבחירה את צריכה לעשות, משום שאין פה חצי, יש פה או הכל או כלום, לגור באירופה ולהיות איתו, או לגור בארץ בלעדיו, דילמה לא פשוטה אבל מציאותית. הבחירה שלו שמאלצת אותך לחיות בוינה ,כפי שהיא נתפסת מבחינתך היא קורבן, את היחידה שמקריבה , את הרצון שלך לגור בארץ את הקרבה לחברים ולמשפחה,כמובן שלכל הדברים האלה יש פתרונות טכניים, אך את לא רואה אותם כרגע. הוא מבחינתו לראייתך לא הקריב כלום, ולכן הכעס שלך עליו. על מנת לשרוד הגירה ועוד לא מרצון , צריך זוגיות וחיבור מאד מאד חזק , ולי נשמע שאת לא שלמה עם הבחור, ולכן השאלה איפה לגור מתחדדת עוד יותר. את צריכה לחשוב האם את רוצה לחיות שם, כולל לחשוב על הצעדים הבאים בזוגיות, כולל גידול ילדים, (אולי זה להקדים את המאוחר אבל זה גם שיקול) והאם את יכולה או רוצה אבל באמת רוצה לבנות לך שם חיים לטווח ארוך, שכוללים חברים ותעסוקה, בלי להסתמך רק על בן הזוג. אם התשובה היא לא, לדעתי את צריכה לחזור גם במחיר ויתור על הזוגיות, אחרת את תהיי תמיד בהרגשה של קורבן, ותמיד בתחושה של חצי פה חצי שם, מה שאומר לא פה ולא שם. להרגשתי האישית את בדרך לחזור הביתה. דילמה לא פשוטה שיהיה לך בהצלחה במה שתבחרי. .

א י ר ק ה

New member
את לא ממש חשבת לפני שהתחתנת, הא?

עם כל הכבוד, זה קבלת החלטות שעושים כזוג לפני שמתחתנים, וחבל שהיום את ניצבת מול שאלה שהיית צריכה לשאול את עצמך לפני החתונה. אם את אוהת אותו ומתאים לך לוותר על הארץ - תישארי אני חושבת שכדאי שתשתפי אותו ברגשות שלך ואולי תופתעי לטובה, אבל זוהי קבלת החלטות שלכם כזוג, ואם אתם לא מצליחים להתפשר אולי אתם לא צריכים להיות ביחד?

למעלה