לעזוב או לישאר????????

alona2010

New member
לעזוב או לישאר????????

אני צריכה חוות דעת.. אשמח אם מישהו ישתף אותי במחשבה שלו אני התחתני עם בחור אירופאי מאוד טוב ומקסים לאחר כמה חודשים הוא החליט שלא מתאים לו לישאר לגור בארץ והוא רוצה לחזור לאירופה אמר לי שיש איזשהו עסק שם ואמר לי אם לא ילך הוא חוזר אחרי שהגענו לאירופה הוא אומר לי העסק לא הולך אבל לא נורא אני ואעבוד פה והכל יהיה בסדר. עכשיו..אני רוצה לגור בארץ- המשפחה שלי שם, החברה שלי, וממש כיף לי בארץ ובאירופה מאוד קר, לא מכירה את הסביבה והאנשים , רק המשפחה שלו פה , והם לא כל כך מחוברים עם כולם, בקיצר בודדה למרות שהם מאוד דואגים לו וחושבים עליי גם כספית הכל- בית ,אוטו , כל מה שצריך אבל...יש את הבדידות והוא לא רוצה לבוא לארץ מה אני צריכה לעשות??????? אשמח אם תחזירו לי תגובה... תודה!!!

seeyou

New member
לבדידות יש הרבה סיבות

הרבה נשים מתלוננות שבמסגרת הזוגיות אחרי תקופה מסויימת מרגישות אותו דבר אפילו שהן בארץ ובים חברים גם לחברים וגם לבני המשפחה האחרים יש חיים משלהם ולא תמיד יהיו לצידך ברגעים של בדידות תזכרי מה שכתבת: "אני התחתני עם בחור אירופאי מאוד טוב ומקסים" לדעתי זה חשוב הגוזלים עוזבים את הקן המשפחתי ומקימים קן פרטי משלהם לא צריכה להיות בעיה "קפיצה" לביקור מולדת ובמקביל לנהל שיחות (וידאו) עם כולם תלמדי להעריך מה שיש ולא לבנות עולם שבו הכול מושלם. יוסי.

alona2010

New member
היי

תודה רבה שהגבת לי!! אבל שכחת את הקטע שהוא הבטיח שאם לא הולך אז חוזרים והוא לא רוצה לחזור, אז אתה אומר לזרום עם זה? לא נורא שהוא הבטיח? כי אני חושבת שגבר שמבטיח ולא מקיים זה דבר מאוד לא נעים ולא יפה.

nowonder

New member
גם אישה שמבטיחה ולא מקיימת

זה מאוד לא נעים ולא יפה. כמה זמן אתם כבר באירופה? נתת לעצמך מספיק זמן כדי לנסות להשתלב ולהתאקלם?

alona2010

New member
האמת שלא

אפילו לא ניסיתי כי אני לא רוצה לעשות משהו שלא ניראה לי כי אם גבר עושה את זה , הוא לא יעשה את זה שוב? אתה חושב שגבר שמשקר ככה לא חוזר על זה אם מוותרים לא? אני לפעמים מנסה ליכנס לראש שלו אבל לא מבינה למה בצורה כזו

seeyou

New member
יש לי הרגשה שאת לוקחת ביתר רצינות כול מילה.

את כבר ילדה גדולה וצריכה להבין את השוני בין שקר לבן ליתר השקרים(המזיקים) ובין הבטחה שניתנת ליישם להבטחה שקשה ליישם אותה. את היית רוצא שהוא יסבול זה שיענוד על המילה שלו?
ממליץ לך להיות "הגיונית"
מה שמבטיחים ליפני הנשואים זה שונה ממה שמקיימים אחרי החופה
בגלל הרבה אילוצים בשטח או מצבים חדשים אל תתחילי לקלקל את הזוגיות-יש לך זמן לזה

nowonder

New member
מי שמשקר

זו את. הבטחת לו לעבור לאירופה ולנסות. את אפילו לא מנסה. אני קוראת את מה שאת כותבת בשירשור פה ומצטערת בשביל בן הזוג שלך. את לא כותבת בשום מקום שאת אוהבת אותו, או רוצה להיות איתו. ההתלבטות שלך היא בין לחיות באירופה או להיות גרושה. הוא בכלל לא רלוונטי בשבילך. אמא שלי אומרת שלא אומרים איכס. אבל זה תופס רק על אוכל, אני חושבת.

czar

New member
אוסטריה התכוונת כנראה

יודעת, קראתי שוב מה כתבת ורק ראיתי טיפול בנושאים טקטיים, "הוא איש טוב....רכב אוטו וכל מה שצריך..." לא ראיתי שאת אוהבת אותו או לא וכמה זוגיות מדהימה יש לכם. כמה את אוהבת אותו? כמה ואיך הפערים התרבותיים שלכם תופסים מקום? למה בעצם את לא עולה על מטוס ובאה הביתה?

alona2010

New member
כן

התכוונתי לאוסטריה רציתי להיות ספציפית הפערים התרבותיים תופסים המון, כי האירופאים יותר מדי עדינים, רגישים, יקים אוהבים שהכל הולך לפי תכנון, אבל החיים הם לא כאלה. וזה רק חלק מהפערים גם המחשבות שלנו לגבי החיים פתאום שונות אני לא עולה על מטוס כי אני פוחדת ממשהו- שאני יודעת שזה לא כזה מפחיד "גירושים" כי אף אחד מהמשפחה שלי לא התגרש\גרוש בלי עין הרע טפו טפו טפו ואחרי זה מסתכלים על בנאדם כזה כעוף חריג וזה מה שהכי גורם לי להתלבטות

czar

New member
עוף חריג

לא מסתכלים על אף אחד כעוף חריג אם זה מה שאת רוצה. לגבי התרבות, מבין לגמרי לגמרי, מחשבות והמקום שאת נמצאת גם כן. אני הייתי מעדיף להיות עוף חריג בבית שלי מאשר במקום שלא טוב לי ורע לי. עדין לא ענית - את אוהבת אותו?

alona2010

New member
האמת

לא רציתי לענות עליה כי אצלי זה קצת מסובך אני לא יודעת למה כי אני חושבת ומרגישה שאני אוהבת אותו אבל אומרים שאם אתה אוהב מישהו אתה תלך איתו אפילו הכי רחוק אולי אני לא הולכת כי אני מרגישה שהוא לא עשה את זה בשבילי באמת שאין לי מושג כי שאני לא איתו אני מתגעגעת ואוהבת אבל כשהוא איתי אני מרגישה קצת מרוחקת

פולה6

New member
לי דווקא יש הרגשה

שאת היית מרגישה נוח יותר עם עצה לחזור לארץ. נראה לי שבאופן אינטואיטיבי את מרגישה שזה לא נכון לך להישאר אתו, ואין לך את האומץ לעשות את הצעד הזה... בעיני כשאוהבים ומרגישים שזה נכון - אין את ההתחשבנויות האלה של למה אני אם הוא לא... בדידות יכולה להיות בכל מקום. אם זו הייתה הבעיה אפשר היה למצוא לה פתרונות. להירשם לאיזה חוג או לימודים, לבנות לך עולם נוסף משלך... (?)

czar

New member
לדעתי, זוזי

גם אם תחזרו לארץ יחד, יש לכם בעיות יסודיות יותר שלא בטוח פתירות. אבל - זאת רק דעתי מהמעט שיכולתי לדלות ולהרגיש ממך.

alona2010

New member
תודה

באמת תודה על כל התגובות ועל ההקשבה מקווה שלא אצתרך עוד והכל יהיה טוב לילה טוב, באנרגיות חיוביות :) שוב...תודה!!

czar

New member
תרגישי נוח

אנחנו מקבלים כאן המון כסף, היום אני בתורנות ויש טובים ומנוסים ממני כאן.

chenby

New member
יש לי שאלה לא קשורה

אני שולחת לך עליה מסר... ולגבי הנושא- אני למדה כל יום מחדש, שהאמת תמיד מרגישה טוב. כלומר, כשאני לא מרגישה טוב, זה אומר שמשהו לא אמיתי במחשבות שלי - כי הרי אני זו שתמיד מפרשת את המציאות. אם כל כך ברור לך שהמקום שלך הוא ישראל, אז תחזרי. אם זה זה, אז זה יסתדר, ואם לא, אז לא, אבל לכי עם האמת שלך , ואם רע לך שם, וטוב לך פה, אז תהיי איפה שטוב לך. יש לך את הבחירה.

aileen

New member
אלונה, גם אני גדלתי באוסטריה

בוינה. וכל מה שעובר עלייך מובן לי בהחלט. הוריי התגרשו כשהייתי בת 13, ועזבתי את הארץ היחידה שהכרתי לטובת ישראל , זרה , ללא חברים עם מעט מאד משפחה. עם הזמן התאקלמתי ( ונכון שזו המדינה שלנו, אבל לא תמיד מרגישים חיבור מיידי ) אני אומרת תני לזה זמן, נכון שקר שם. נכון שהאנשים עדינים ורגישים. תנסי לראות את הצדדים החיובים שיש שם. פחות לחץ כלכלי , התנסות בתרבויות שונות וחדשות ( וינה מלאה באין ספור תרבויות מיפנים ועד ישראלים לשעבר) אני עד היום חושבת לחזור לשם, אני אמא ל2 ילדים קטנים, המצב שלנו כאן הוא יחסית בסדר אבל אם ארצה לחזור לשם , לא מתוך געגוע למשפחה שיש לי שם בלבד, אלא מקום שאפשר להתבסס בו, לגדל ילדים, והכי חשוב להיות עם בעלך איפה שהוא מרגיש שהוא יכול להצליח. לתמוך בו , תני לזמן לעשות את שלו. אני אומנם מבינה את התסכול שלך, אבל את לחוצה ומתגעגעת. ולא תמיד החיים הם סביב כל מכל- משפחה- חברים -כלכלה טובה. תחשבי מה יותר חשוב לך. אני חושבת שאת יודעת כבר את התשובה. אשמח לכוון אותך לפעילויות שיש שם שבמסגרתה יש המון נשים יהודיות, חלקן נכבד חברות שלי עד היום. שבו תמצאי קצת חברה, ויהיה לך פחות משעמם ואפור שם. אני אישית , מעריצה את וינה , ולעומת ארצות אחרות באירופה, האוסטרים הם דווקא בסדר.
בהצלחה, את יכולה גם לשלוח לי מסר ונשוחח בפרטי, אשמח.

seeyou

New member
מילים חכמות ../images/Emo140.gif

....."והכי חשוב להיות עם בעלך איפה שהוא מרגיש שהוא יכול להצליח. לתמוך בו" יוסי

למעלה