לעוץ עיצה

n o g a1

New member
לעוץ עיצה

אנשים במצוקה/ בקושי/ בבעיה/דבר מה מטריד אותם/חוסר אונים ... (כולם מכירים את הסיטואציה). פונים לחבר/חברה/עמית לעבודה/לפורום זה או אחר. יש המצפים להקשבה ולאחר מכן לעיצה או למגוון עיצות אופרטיביות , למשהו שיושיע אותם מצרתם - "תעשה כך וכך" , "תגיד לה שהיא ..." וכו'... יש המצפים להקשבה וליד מכוונת , למישהו שיאיר להם , שיעזור להם להבין את הפלונטר , למישהו שיעזור למצוא בתוכך את המקורות ואת הכוחות לעשות שנוי . דעתי... -העיצות האופרטיביות יש בהן מן פתרון מהיר לבעיה , אך הפתרון תואם את עולמו של נותן העיצה ולא את עולמו של מקבל העיצה. -העיצות המכוונות לעולם של מקבל העיצה משאירים המון מקום לכבוד לאדם הנמצא בקושי ומאמין ביכולתו של האדם לדלות מתוך עולמו את הפתרון או את הדרך המתאימה לו ולאישיותו ועולם חוויותיו. עוצו עיצות ....

אישית

רוב הזמן רוצה שיקשיבו.. שלא ייעצו..שלא ינדבו מידע מעצמם בעצמם...שלא יפסיקו את דבריי.. שיקשיבו.. למה ככה?.. כי בדר"כ ורוב הזמן זה פותר כמעט את הדילמה את הבעיה את מה שהטריד.. וזה בתנאי שמקשיבים עד הסוף...שמנסים להבין.. דרך זה אכשהו מגיע הפיתרון.. זה בסיטואציות מסוימות של מצבים בין אישיים כאלה.. באחרות..<סיטואציות אחרות> כותבת מספרת..ולא ממש בשביל עיצות או הדרכה.. יותר בשביל סדר אצלי..חידוד תמונה הבהרה של מצב..תזכורת לתקופה.. כשכותבת מבינה אני את מה שעובר עליי יותר טוב.. משהו כמו להקשיב אני לעצמי..זה עובד פלאים זה מחזק.. וזה לפעמים נותן ומחזק החלטות שכבר התחלתי בהם. כשצריכה עיצה..וזה קורה מעט..מבקשת לרוב מבינה שהדרך היתה סלולה כבר.. כי חושבת שלכל אדם יש דרך למצוא את הפתרונות לעצמו אם רק ישאל את עצמו את השאלות הנכונות ויענה לעצמו את התשובות שמרגישות שמדברות אילו הכי..ולאוו דוקא לסיטואציה רגעית או ל משבר רגעי..

n o g a1

New member
אכשהו מגיע הפתרון

כל כך נכון , לרוב מספיק להגיד , להוציא , לשמוע את עצמינו מארגנים את הבאלגן וממשיגים אותו ואכשהו מגיע הפתרון מבפנים.

d a n i e l s 5

New member
אנחנו לא ממחזרים את השרשור ...

של ערס שהיה כאן רק לפני שבוע ? סתם תהיתי .....

d a n i e l s 5

New member
לא יודעת להביא....

אבל בכל זאת רוצה להתייחס למשהו שכתבת כאן .... "העיצות האופרטיביות יש בהן מן פתרון מהיר לבעיה , אך הפתרון תואם את עולמו של נותן העיצה ולא את עולמו של מקבל העיצה " רוצה להזכיר לך שאנחנו כאן בעולם הוירטואלי כך שבכל מצב בכל מקרה לא נוכל לדעת הרבה על עולמו של מקבל העיצה....כי אנחנו לא מכירים את עולמו (להבדיל מהחיים האמיתיים) ..... ולכן כל חוו"ד מותאמת לכתוב בזמן הנתון :) והכי חשוב , שצריך לזכור לא כל חוו"ד היא בהכרח מעולמו של הכותב ......ולא בהכרח מתקשרת לעולמו .... יש הצעות שהן כלליות כאלה...יונאו...מהחיים בכלל ..ללא קשר אישי לכותב . על סגנון וכאלה...כבר נאמר כאן לא אחת ...כל אחד וסגנונו הוא ! בחיים האמיתיים ...וואלה זה כבר סיפור אחד .....

n o g a1

New member
מסכימה עם מה שכתבת ..

אך כוונתי בהחלט ובעיקר ל"עולם האמיתי" ולא בהכרח לוורטואלי...

d a n i e l s 5

New member
אם כך...

קודם כל לוקחת את הדברים שלי בעניין השרשור של ערס...ומתנצלת שלא הבנתי מלכתחילה :) בעולם האמיתי , כשחבר מתייעץ איתך או כשאת מרגישה צורך להעמיד מולו מראה , את אמורה להתייחס לכמה פרמטרים א. את מכירה את היכולות שלו , ואת יודעת כבר האם מה שמתאים לך מתאים לו ....או השקפת עולמך תואמת להשקפת עולמו . ב. את מכירה את כל הרקע ולכן ההתייחסות שלך צריכה להיות ע"פ הרקע ולא רק לבעיה עצמה פרופר (ראיה מרחבית). ג. את בחיים יכולה להעביר גם הצעה קשה בדרך אמתפתית ...במילים רכות ....תוך כדי חיבוק . ד. גם כשחבר לא מבקש את הצעתך , אלא רק את הקשבתך , את יכולה להעביר אליו את דעתך בצורה זו או אחר שלא תישמע עיצה , בצורה עקיפה . ה. עיצה היא לא תמיד שפיטה , גם כשהיא נוגדת את דעתו של המבקש ...ואת זה צריך לזכור ! ו. בכדי שעיצה לא תישמע שפיטה , את תמיד יוכלה לספר לו לאותו חבר איך את היית נוהגת במקרה כזה והיה והיית נתקלת בו. ה. תמיד אפשר לשמוע להקשיב, להנהן בראש......ולשתוק........אני באופן אישי לא ממש מאמינה בזה בכל זמן .....אני נוהגת כך רק במקרים כשאני מרגישה שאותו חבר ממש כועס ....בזמן כזה..אין טעם לתת לו שום עיצה , כי בלוא הכי הוא לא ישמע :) מקווה שסיפקתי את החומר :)

n o g a1

New member
יש לי תחושה

שמעטים האנשים שבאמת באמת רוצים עיצה. עיצה של "תעשה" או "אל תעשה". מאמינה שאנשים צריכים עצות כשמדובר על משהו קטן ... אולי אקרא לזה "רעיון" ולא בהכרח עיצה. השיתוף בא ממקום של וונטילציה , מרצון לארגן לעצמינו את הראש ולנסח את הדברים כך שיראו בעיניינו . מפנים ("בלב") , לפעמים באלגן . החבר (אדם שמתייעצים איתו) היודע להקשיב ומעוניין צריך לספק יד מכוונת לפתרון שממילא קיים כבר , רק שישנם קשיים בלהוציא אותו לפועל. עיצה היא לא תמיד שפיטה , אך המון פעמים כך היא נשמעת...

מזל חי

New member
גם שם כתבת כל כך נפלא

רק חבל שבכל פעם שאני קוראת אותך אני מחייכת כשמגיעה לחתימה שלך יוצא לי "נאה דורש נאה מקשקש"

d a n i e l s 5

New member
הכי חשוב שעכשיו את מרגישה טוב :)

אמא שלי היתה אומרת על התגובה הזאת ....... העיקר שתהיה בריאה ! שבוע נפלא שיהיה לך .

exciterit

New member
עוץ לי גוץ לי...

בהמשך לסירים של אופק... שברתי מערכת....{ריסקתי לחלקיקים בלתי ניתנם לאיחוי} פתאום הארה: שמה לב לסיסטמטיות....שחוזרת וחוזרת וחוזרת על עצמה.. מה עושה? לחייג אליו ? לא לחייג אליו? אומר לך כך: אם אחייג, אפשל..........מכירה את הפה שלי. אם לא אחייג.... אפשל בגדול....מכירה את האגו שלי. עכשיו לעינין..... מה היה לנו שם?

d a n i e l s 5

New member
תתקשרי ותנתקי :)

ככה לא תפשלי....שמרת על הפה שלך...לא נתת לו הזדמנות להיפתח וגם נכנעת לאגו ...... נראה לי הפיתרו הכי טוב :)))

:}

לו יכולה...... אני מבייצת רק מלשמוע את הקול שלו... נראה לך ככה עד שאחייג אנתק??. יאללה איתך גם את...... תקשרי במקומי.. תש'י כאילו את מבקשת "התנצלות".... משו? אחוות "אחוות" נשים? ווקשה...הצילו... אשכרה אני מתחילה להתנמס כאן... אח... הלב..

d a n i e l s 5

New member
סיפרת כאן ש....

יש לך בבית בת 16 .... מציעה לך.......לכי תתיעצי איתה..... היא מהמקום שלה מהגיל שלה.תדע בדיוק לתת לך את העיצה הכי טובה :))) למה היא בגיל הזה של בדיוק אבל בדיוק אותן בעיות ....אם לא היא בטוח שאחת מהחברות שלה .... ובואי נתערב שהן מחייגות ומנתקות :))))))))))))))))))))))) סבתא שלי היתה אומרת ... בינתי רק נחת רוח וכוס תה עם שיבה , ירגיע לך את הכל :) ס

ערסlight

New member
עצות

כשמישהו נמצא בדילמה והחליט להעזר, עצם המסגרת שהוא פונה אליה אומרת עליו לא מעט. יש כאלה שפונים למישהו ספציפי שהם מכירים ודעתו של זה בד"כ ידועה מראש... אלה מחפשים חיזוקים למה שכבר החליטו. יעוץ של מישהו שמעורב רגשית או מכניס את עצמו רגשית לתוך הסיפור - לא שווה הרבה ואפילו מסוכן. יש כאלה, שילכו למומחה. אלה המעדיפים שינהלו אותם... יעשו מה שאומרים להם. פה יש קיצור דרך אבל גם סכנה במידה והעצות לא מתאימות לנועץ. יש גם כאלה שפונים אל הלא נודע... לפורום למשל. פה מי שלא מבין את המערכת ומבלבל אותה עם האפשרויות הקודמות... עלול אפילו להתבלבל עוד יותר. כאן יש [או רצוי שיהיה] מגוון שאפילו סותר את עצמו. מצד שני... אם יש מספיק תגובות, נפתחות לו אפשרויות שיתכן שלא ראה קודם ויש לו הזדמנות לשקול מחדש מתוך מה שהוצע לו. יש הבדל ענק בין מצב יעוץ של אחד מול אחד שבו היועץ ככל שהוא מיומן ו"נקי". [נקי- חף ממעורבות אישית, לא מזדהה] יכול להוביל את הנועץ ולעשות fine tuning המותאם למבקש העזרה לבין שאלה כללית [כמו בפורום] ללא פרטים שמאפשרת יעוץ על פני השטח בלבד. לדעתי האישית, בכל אדם יש ידע פנימי מה נכון לו לעשות רק צריך לקלף לא מעט זבל עד שמגיעים לגרעין הזה. כמו שאמרה דגנית... לפעמים רק להקשיב עשוי להיות מספיק.

d a n i e l s 5

New member
אמרת אתה ואמרה דגנית ...

וזה נכון לגבי ה"רק צריך להקשיב לעצמך וזה מספיק " זה יפה...אמ-ממה..... לא לכל אחד יש את הכלים האלה...לא כל אחד יודע להקשיב לעצמו....את זה צריך ללמוד . אני להבדיל ממך ....כן חושבת שמי שמעורב רגשית (הכרות מוקדמת) כן יכול לעוץ עצה ...... מותך אותה הכרות . כל אחד צריך את העיצה לפעמים בכל נושא :)

למעלה