לעוץ עיצה

ערסlight

New member
יכולת

אז שתי הערות, היכולת להקשיב וגם יכולת לכוון זו מיומנות של היועץ. הנועץ יכול להסתפק באמון ביועץ ובהתמסרות. גם היכולת להתנתק אישית מעצם הסיפור היא מיומנות של היועץ. [ואז... גם אם הוא מכיר את הנועץ אישית יכולה לא להפריע] יועץ שמרגיש שהוא מדבר "מתוך עצמו" עדיף שימנע מעצות ויסתפק בהקשבה בלבד.

soelistit

New member
כל כלי

לאקט של פניה לעצה הוא לגיטימי - ולעיתים ניתן להשתמש בכמה כלים במקביל - ודוקא כאשר מקבלים דעה מאדם בעל זוית ראייה שונה לחלוטין משלך - אתה מסוגל לפעמים לצאת מהראיה הסובייקטיבית - ולראות את הדברים מהיבט שונה לחלוטין - ואולי בעקבות זה אף להיות מסוגל לבצע סוויצ' במהלך החשיבה שהתרגלת אליו - אבל כמובן שתמיד צריך לזכור לקחת את העצות בע"מ - אלו שלא מפרגנות - לסנן אלו שלא יורדות לעומק העניין - לדלג עליהם אלו שלא מעניקות תמיכה ואמפתיה - למחוק מהרקורד ואלו שלא מצליחות לספק עצה שמדברת אליך - פשוט להבין - שנחנת בכלים אחרים ולכן הפתרון עבורך יתגבש באופן שונה.

n o g a1

New member
מסכימה איתך

וכמוך מאמינה שיש בכל אדם את הידע הפנימי מה נכון לו לעשות . אם האדם המייעץ יוצא מתוך נקודת הנחה זו , נותן ומאפשר מקום כל כך מכובד לאותו אדם הזקוק לדרך.

יערית

New member
מעטות הפעמים

שאני נמצאת בסיטואציה של מצוקה של אחר ומרגישה גם במצוקה כי: חוץ מהקשבה ומתן פתרונות מעברי בלבד,הבאת דוגמאות ויכולת לצאת מפלונטרים מניסיוני ,הרגשתי שידיי כבולות והמצוקה הרבה יותר קשה משחשבתי. אמש זה קרה לי,העיצות אף פעם לא בכדי שיפעלו כמוני או שינסו לחשוב כמוני, אלא אולי בכדי להעביר את האמפטיה בצורה יותר מוחשית מרק הקשבה , כי ידעתי שלא מחפשים רק הקשבה,הרגשתי שחיפשו גלגל הצלה,אולי חשבתי שע"י העברת התחושבה "IV'E BEEN THER" תחושת המצוקה תעומעם,אולי כן אולי לא,מה שכן החיוך בסוף עלה שם וזה אולי עזר לאותו ערב.

עצות..

כמו שכתבת.. יש כאלה שרוצים הכוונה, ויש כאלה שרוצים יד מכוונת והארה.. יש כאלה מעשיים ותכליתיים שיעדיפו לקצר תהליכים לקבל עצה ויש כאלה שיעדיפו לעשות עבודה עם עצמם.. לא לכל שאלה אפשר לתת עצה.. עצה היא כבר פיתרון אופרטיבי ולא מתאימה לשאלה שהפיתרון עליה צריך להיות עקרוני.. זה שעצה היא מעולמו של הכותב אינה מורידה כהוא זה מנכונותה או התאמתה למקבל העצה.. עצה היא לא מילה מגונה, והפורום הוא דוגמה מקסימה לכך... לא אחת ראיתי פה עצות מקסימות וחכמות שיכולות להתאים לשאלה. החוכמה היא שהשואל יבחר (או שלא) את העצות הנכונות והישימות למצבו.. מתן עצה בפורום למשל הוא בעצם סיעור מוחות על בעיה מסוימת שמועלית.. בשאלות עקרוניות שאין עבורן פיתרון "ספר" כן הייתי מעדיף הכוונה על מנת למצוא בעצמי פיתרון לגורם הבעיה ולא לסימפטום שלה..

עוצו עוצו לי עיצה

מתן עיצה בא מתוך הנסיון האישי של נותן העיצה. ככה זה. לא רק בפורום אלא גם בחיים הרגילים היומיומיים. מבקש העיצה..יכול לקחת מה שמתאים לו. עצם זה שנותנים חוות דעת שונות .יכולה לפתוח עיניים לכיוון חשיבה לגמרי אחר ממה שהיה בהתחלה. לשאוב כוח ממה שאחרים אומרים. וכל העיניין הוא..לדעת לסנן.

למעלה