לעבוד או ללמוד

pixiER

New member
במקרה הפרטי שלך, אולי...

כי רק עכשיו ראיתי שאתה סטודנט לפיזיקה. אז לך לא רק שיש יתרון בתואר שני, הוא אפילו די הכרחי, כי רוב המשרות (לפחות שאני ראיתי), כשמחפשים פיזיקאי, רוצים תואר שני ומעלה. יש תארים כאלו - מתמטיקה, פיזיקה, כימיה ובכלל המדעים הטהורים שכשיש אליהם ביקוש, הוא לתואר הרבה יותר מתקדם. כל מה שאמרתי קודם, התיחס בעיקר למהנדסים שבינינו.

פלטרון

New member
אני סטודנט לחשמל-פיזיקה...

אקבל גם תואר מהנדס וגם תואר בפיזיקה. בכל מקרה תודה פלטרון

tc2000

New member
עדיף ללמוד לתואר שני בזמן עבודה

אני מכיר כמה אנשים שאחרי תואר ראשון יצאו לחפש עבודה ורק אחרי שהתקבלו התחילו את לימודי התואר השני. לפעמים מקום העבודה אפילו מעודד את זה. אז אני הייתי מציע לך קודם כל לעבוד. אבל מי אני בכלל, אפילו תואר ראשון אין לי

mike791

New member
זהו שבזמן ה-ע-ב-ו-ד-ה

כן, גם אני מתכוון לעשות את זה אם וכאשר אמצא עבודה. פשוט כשאין אותה אז אתה חושב על כל האפשרויות, לא רק על אופטימליות. לגבי תואר שאין לך - אל תבכה! כפי שאתה רואה, הוא לא מבטיח כלום... ולקבל אותו הרבה יותר קל מאשר למצוא עבודה! שם הכל תלוי בך ולא באיזה מעסיק שמחפש כל דבר חוץ ממך :) (החיוך עצוב אומנם)

אפרתש

New member
יש היום המוני תלמידי תואר שני

מהסיבה הזו - לומדים כדי להעביר את הזמן. עדיף ללמוד ולא להיות מובטל כמה שנים. אני חושבת שרק למעטים מהם התואר יעזור באמת. אם תוכל להשיג מלגה - אולי כדאי לך. יעזור להעביר את התקופה, בתקווה שעד שתסים את הלימודים המצב במשק ישתפר.

mike791

New member
זה מה שעשיתי בתואר הראשון -

חיכיתי שהמצב בשוק ישתפר. אומרים שהוא משתפר ועדיין זה לא עוזר לי. פשוט נראה לי קצת לא מציאותי ללמוד רק כדי להעביר את הזמן. ואם המצב לא ישתפר גם אז - להמשיך לתואר דוקטור? ואז לפרופסור? :) לא, ברצינות, לימודים נועדו לקבלת ידע ולמציאת תעסוקה, ככה אני חושב. ללמוד זה טוב ומעניין אבל ללמוד רק כדי ללמוד - לא נראה לי הגיוני. ברור שזה עדיף מלהיות מובטל אבל צריך איזה שהוא איזון אחרת אפשר פשוט ללמוד כל החיים...

d70

Well-known member
ניסיון בעבודה יותר חשוב מלימודים נסה למצוא משהו בתחום,אפילו משהו שלא צריך תואר ראשון אלא הנדסאי תוכנה. הניסיון התעסוקתי שתצבור לא מלמדים בשום מקום.

mike791

New member
עוד לא נתקלתי

במודעה שחיפשו בה הנדסאי תוכנה. חוץ מזה זה לא דפוק לחפש עבודה שלא מצריכה את התואר שלך? בשביל מה אז ללמוד 4 שנים ולשלם 40 אש"ח? כדי למסגר את הדיפלומה שלך? ברור שהניסיון זה הגורם העיקרי אבל חשבתי (איזה תמים) שקודם צריך ללמוד ואחרי זה לעבוד. כנראה שזאת מחשבה שגויה, קודם צריך לצבור "ניסיון בתחום" ואחרי זה לחפש "עבודה בתחום". מגוחך אבל ככה זה עובד כנראה. אל תחשוב שאני מתעצבן עליך, אתה צודק, אני פשוט מעוצבן ע"י המצב.

d70

Well-known member
דפוק?כן . יש ברירה?לא. תסתכל על זה ככה : כאשר המצב בשוק יהיה נורמלי (מתישהוא..) באיזה מצב תעדיף להיות? 1) over qualified לאחר לימודי תואר שני ? 2) ללא ניסיון?(טלמרקטיג ,שירות לקוחות וכו') 3) ניסיון כלשהוא בתעשייה? אני לקחתי את 3. אגב משרה של בדיקות ,שזה תפקיד של טכנאי/הנדסאי זה בהחלט תפקיד דפוק למהנדס אבל עם כל הדפיקות,יש שם בחוץ הרבה בוגרים שהיו מתים לעבודה שתיתן להם קצת ניסיון באלקטרוניקה בחברת היי-טק . גם אל תשכח שבתור עובד בחברה כלשהיא ישנה אפשרות לקידום בתוך החברה , וגם זה לא מונע ממני להמשיך לחפש עבודה אחרת.

mike791

New member
מי אמר שלא?

אתה צודק לגמרי, הבעיה היא רק שאני לא מצליח למצוא שום עבודה! אני ממש לא בררן ומוכן לעבודה כלשהי, לא רק בתפקיד מהנדס. אבל גם למשרות של QA למשל גם דורשים שנה-שנתיים ניסיון לפחות. ואין לי אותו. שלחתי קו"ח לעשרות משרות שאפשר להגדיר אותן כלא לגמרי הולמות למהנדס ואף אחד לא חזר אליי. אז אולי אני כבר over qualified מבחינתם כמו שאתה אומר? אם כך, אז מה בכלל האפשרויות?!

למעלה