לעבוד או ללמוד

mike791

New member
לעבוד או ללמוד

כפי שכבר ציינתי בפורום אני מתקשה למצוא עבודה עם תואר B.Sc. במדעי המחשב מהטכניון ובלי ניסיון רציני בתחום. המצב הזה נמשך כבר כחצי שנה ואני די פסימי לגבי התעסוקה שלי. אז חשבתי אולי כדאי לעזוב את החיפושים ולהמשיך ללמוד לתואר שני. לא שיש לי כסף לזה אבל עדיין זו אופציה. למדעי המחשב אף אחד לא יקבל אותי (הממוצע פחות מ-80) אז חשבתי על משהו שונה, כמו אבטחת איכות תוכנה, הנדסת מכונות או משהו בסביבה. מה דעתכם? האם שווה להמשיך לתואר שני אם גם אז, כשאסיים אותו, הניסיון שלי לא יגדל וזה מה שמפריד ביני לבין העבודה. כלומר, עדיין לא יהיה לי שום ניסיון, רק תואר נוסף. האם יש יותר ביקוש לבוגרי תואר שני ללא ניסיון מאשר לבוגרי תואר ראשון? האם זה מהווה יתרון משמעותי? או ששווה להמשיך לחפש עבודה? מה השיקולים שצריך לעשות? תודה לכולם!

pixiER

New member
בעקרון, עדיף לעבוד...

אין ספק שלהשקיע בעצמך בלימודים זה דבר מאד מאד חשוב, אבל אתה חייב להבין את הצד של המעסיק. מעסיק פוטנציאלי היום, יקח אותך בסופו של דבר, כי אתה בוגר תואר ראשון מהטכניון, וכן, לוקחים לעבודה גם את חסרי הניסיון. מצד שני, אם תגיע לראיון עבודה בעוד שנתיים, עם תואר שני, אבל חסר ניסיון, אתה בבעיה... אין מה לעשות, אתה over qualified... ולא רק זה, אתה גם תמיד תהווה איום על מראיין רגיל, כי תצטייר כאדם בעל שאיפות התקדמות מהירות יחסית (כי מה פתאום מישהו ירצה לעבוד כתכנת זוטר כשיש לו כבר תואר שני, ברור שזה רק שלב בדרך למעלה במהירות...) מראיין מאוים שכזה, יעדיף מישהו שיאיים על עמדתו ומשרתו פחות ממך... בקיצור, אחרי כל המגילה הזו, אין ספק שהמסקנה היא לא להתיאש ולהמשיך לחפש עבודה. קודם קצת ניסיון, אחרי זה תחזור ללמוד.

mike791

New member
תודה

רבה על העצה והתמיכה! אז אני אמשיך לדפוק עם הראש בקיר, מקווה שבסוף יצא מזה משהו...

No name for now

New member
לא בטוח

הוא ציין שיש לו ממוצע מתחת ל-80 אני עובדת בחברה גדולה והשתתפתי מטעם החברה בימי גיוס באוניברסיטאות, התפקיד שלי היה לראיין את אלה שעברו סינון של עובדי מחלקת גיוס: כלומר רק מי שיש לו ממוצע מעל 80, מי שיש לו ממוצע נמוך מ-80 בכלל לא מוזמן לראיון אצלינו. טכניון או לא טכניון, מסתכלים גם על הממוצע. חבל שלא מספרים לסטודנטים עד כמה חשוב לשמור על ממוצע גבוה, מספר המתחרים על כל משרה עדיין גבוה, ואי-אפשר לראיין את כולם ולכן מסננים על פי ציונים.

פלטרון

New member
גם מי שיש לו ממוצע נמוך מ-80 ..

מוצא עבודה בסופו של דבר . זה לא שהוא נשאר מובטל או מוצא עבודה רק שלא בהיי-טק. לא ככה ?! זה מראה שממוצע מתחת ל-80 לא מוריד לאפס את הסיכוי למצוא עבודה. הוא רק מוריד (את הסיכוי). אני טועה ?

mike791

New member
באמת חבל

שלא מספרים עד כמה הממוצע חשוב. אילו ידעתי את זה אז, הייתי משקיע קצת יותר כדי להוסיף עוד כמה נקודות לממוצע ולעבור 80. מצד אחר זה ממש אכזרי מה שאת מספרת. אני יודע שממוצע כלל טכניוני הוא בסביבות 65, אז מה, 80%-90% מהאנשים לא ימצאו עבודה? (בהנחה שרוב החברות מאמינות באותה מדיניות הגיוס כמו בחברה שלך). וזה עוד יותר גרוע אם להתחשב בעובדה שבפקולטות שלא קשורות להנדסה (אדריכלות, מזון, רפואה וכו') הממוצע הרבה יותר גבוה מאשר בפקולטות "ההנדסיות". מאיפה אז תעשית ההיי-טק לוקחת אנשים?! רק מהמצטיינים? או שיש אנשים שנולדים עם ניסיון? אני נוטה לחשוב שהגורם העיקרי במציאת העבודה אז הוא קשרים. וזה ממש עצוב, לפחות בשבילי.

inbush1

New member
הבעיה היא שהיה עודף גדול של בקוש.

כנראה שעכשיו זה משתנה אך החברות לא הפנימו זאת בינתיים ועדיין יש להם דרישות גבוהות. אגב איך זה שהממוצע בטכניון הוא רק 65. בבאר-שבע זה קו הגבול בין נכשל לעובר. אתה בטוח שלא טעית ב-10 נקודות.

No name for now

New member
זה לא משתנה כ"כ מהר

זה לא שלפני שנה לא היה ביקוש בכלל ועכשיו פתאום צריכים 20,000 מהנדסים להיי-טק, לחברות ההיי-טק אין שום סיבה להוריד את הסף עדיין הביקוש גובר בהרבה על ההיצע, והן צריכות לסנן איכשהו. המון אנשים מגיעים לראיונות (ממש המון), זה גוזל זמן ממחלקות הגיוס ומהאנשים שמראיינים, משתדלים לסנן את הכמות זה אמנם לא נשמע פייר אבל זה מה יש, מבחינת החברות גם בין האנשים שעברו את הסינון הראשוני יש מספיק אנשים מתאימים.

galgal21

New member
תגידי באיזה תחום יש המון מרואינים ?

האם זה מתחום התוכנה ? או תחומים אחרים ?

No name for now

New member
תוכנה בלבד

הקבוצה שלנו (חלק קטן מהחברה) גייסה כ-10 אנשים בחצי השנה האחרונה ועדיין מראיינים ומביאים עובדים חדשים, כמעט כולם בוגרים טריים של מדעי המחשב באוניברסיטאות בארץ. היו המון מרואיינים לכל אחד מוקדשת שעה (2 מראיינים כל אחד חצי שעה), זה הרבה זמן.

galgal21

New member
אני לא מבין! אם קבוצה קטנה בתוך

החברה מגייסת 10 איש (ועדין ממשיכה לגייס) אז כמה אנשים מגייסת כל החברה (100-200 ??) וכמה מגייסות כל החברות בארץ (אולי אלפי אנשים ??). זה נשמע כאילו המצב לא גרוע כל-כך.

mike791

New member
לא,

אני לא טעיתי. ציון העובר בטכניון הוא 55. בהרבה קורסים במדעי המחשב (ובחשמל) אנשים מתפללים כדי לקבל אותו, לוקחים אותם מקצועות כמה סמסטרים ברצף רק כדי לעבור אותם. הלימודים ממש קריעת תחת. וזה עוד יותר מרגיז כאשר מתברר ששם המוסד בו למדת ורמת ההוראה בו לא משפיעים כלל על אפשרויות תעסוקה שלך. כל מה שראיתי זה דרישת הצטיינות נמוכה יותר מבוגרי הטכניון משאר הבוגרים (84 במקום 90). מי אמר ש-6 הנקודות האלה זה הפער? למה לא 2 או 15? אני לא מזלזל בשום אוניברסיטה ובאף אחד, פשוט מעצבן כל הבולשיט שאומרים לך בטכניון - אנחנו אכן דופקים אתכם במבחנים אך זה רק לטובתכם, אתם תהיו מחושלים וכל מעסיק יקבל אתכם בזרועות פתוחים, כי אתם בוגרי הטכניון - המכון הטוב בארץ. שטויות במיץ אגבניות. אבל זה לא העניין בכל מקרה...

efroch99

New member
טכניון

כשעשיתי את ה- BSc בחשמל לפני מספר שנים, דובר על ממוצע 75 בפקולטה לחשמל. כלל טכניוני אני בטוחה שהוא יותר גבוה. בכל מקרה זה מוסד מסריח. כשהתחלתי לעבוד היו איתי בוגרי באר-שבע, ואין לי ספק שהם קיבלו השכלה יותר טובה ויותר פרקטית ממני. הם יכלו להיכנס לענינים במקום העבודה הרבה יותר בקלות, וגם לא חסר להם רקע תיאורטי ומדעי מוצק. אני לגמרי מאוכזבת מהטכניון. נכון, יצאתי עם תואר עם "יוקרה", אבל בסופו של דבר הייתי יכולה לעשות דברים יותר טובים ב 4-5 שנים האלה.

mike791

New member
יש אמת

בדבריך. המוסד באמת לא משהו מבחינת הכנת תלמידיו לעבודה עתידית. למרות שדווקא אנשי חשמל שאני מכיר השתלבו לא רע בתעשיה.

פלטרון

New member
בקשר לממוצע 65 - תרשה לי לתקן

תראה , הנתון שאני מכיר על ממוצע 65-70 מדבר על ממוצע תקין ל-מבחן, לא ממוצע של מסיימי התואר . כידוע לך, 65 הוא הסף בין סטודנט אקדמי תקין ללא תקין. כך שאין סטודנטים שמסיימים תואר (בטכניון) עם ממוצע כזה. עכשיו לעניין ההבדלים בין ממוצע הציונים במבחן (כאמור- 65 ) , לבין ההמוצע של הסטודנטים בתואר : 1. בכל מבחן יש לא מעט נכשלים שיחזרו על הקורס. מה שחשוב הוא מוצע אלו שעברו.. 2. יש מעבדות, פרוייקטים, קורסי ספורט ונקודות חופשיות. דוגמא - בתואר לפיזיקה - 6 מעבדות = כ-15 נקודות. פרוייקט=4 נקודות. נקודות חופשיות = 10 נקודות מסקנה כ-25-30 נקודות מתוך 122 הדרושים לתואר = ציון 90 ומעלה. שורה תחתונה - 65 הוא ממוצע למבחן, לא ממוצע של מסיימי התואר. למזלנו. פלטרון

mike791

New member
ייתכן

שאתה צודק. כנראה באמת מדובר בממוצע של המבחנים. גם לי זה נראה מוזר כששמעתי את זה אבל אמרתי מה ששמעתי. יכול להיות שטעיתי. בכל מקרה, זה לא כל-כך משנה, העיקר איך למצוא עבודה אם אתה לא מצטיין? ואגב, תיקון קטן (אם כבר אתה תיקנת אותי אז תרשה לי לתקן אותך :) ) - לתואר B.Sc. דרושות 155 נקודות ולא 122 (בטכניון לפחות). שזה אומר שקורסי בחירה חופשית (שהם עדיין 10 נקודות) משפיעים פחות על הממוצע, לצערי הרב.

galgal21

New member
אם כך לפי דבריך הממוצע לתואר

הוא בסביבות 75. האם זה נכון ?

פלטרון

New member
אני לא מכיר את הסטטיסטיקה של ..

ממוצע סופי של התואר. אני מניח שבאמת מדובר על 75...כנראה . למרות שמעולם לא יצא לי לפגוש את אותם בעלי 75 ומטה.. אולי הם פשוט "מתחבאים" ולא מתפארים בציונים שלהם. לי יש מעט מעל 84 ואני תמיד שומע רק על ממוצעים גבוהים משלי.. מוזר המקום הזה (טכניון).

פלטרון

New member
קצת מפחיד מה שאת אומרת ..

אני כבר חושב על תואר שני מיד לאחר התואר ראשון, ובתקווה שלא אצטרך לחפש עבודה בזמן / לפני סיום הלימודים לתואר שני. מה שאת אומרת זה שתואר שני מוריד את סיכויי להתקבל לעבודה X ( באופן כללי ובממוצע כמובן ) ? אז מה המסקנה - לוותר על התואר השני מיד לאחר התואר הראשון ...
אני מקווה שיש גם צד חיובי למה שאת אומרת ( אולי ש.. העבודות אליהן מתקבלים בסופו של דבר הן טובות יותר ונחשבות יותר.. או משהו בסגנון . או שהשכר עליהם גבוה יותר ..? יש בזה היגיון או שזה לא נכון ? ) תודה פלטרון

למעלה