לסירוגין אתראת טעינה לחלקיקי שניות עם אובדני כח תואמים

Kiapicanto1000

Active member
מעניין מה שציינת לגבי אורות ה-DTL.
מתי הם דולקים במצב רגיל? האם כשהסוויצ' פתוח והמנוע כבוי הם דולקים? או שחייב להיות מנוע פועל?
לגבי פילטר אוויר, לא בעיה לבדוק. תוציא אותו ותיסע בלעדיו. מנסיעה קצרה על כביש לא ייגרם שום נזק.
מרווח הפלגים באמת קטן, אבל לא נראה לי שזה קשור. אם כבר אז מרווח גדול יכול לגרום לבעיות בהצתה.

אני נהנה מהניתוח שלך!
לגבי אורות הdtl, בדקתי ולא מספיק הסוויץ' אלא חייב מנוע פועל... זה כנראה מעיד שהמנוע ממש נכבה עקב הפלגים הקודמים... אני חושב שיש מעט נהגים שהיו מסוגלים להסתדר עם רכב שבמעמסים מתכבה בקצב של אורגן אורות :)
כעת עם הפלגים אירידיום נסעתי כ10 שעות בכבישים מאתגרים. אני מטפס מידי יום כק"מ בטופוגרפיה הוורטיקלית. הרכב כמו חדש זה לא יאמן...

מה דעתך על 2 הפלגים ששאלתי לגביהם:
אגב מה שהביא משה כספי: הפלאג denso דגם VXUH20I
כשאני גולל לפרטים על הפלאג של קיה שמספרו הסידורי 18846-10060 אני רואה שגם הדנסו הזה (VXUH20I) מופיע...
אני זוכר מהאופנוע בזמנו שהיו 2 אפשרויות של יצרני פלגים: ngk וגם דנסו.
דנסו היה היקר יותר. אני רכשתי אז לפי המספר הקטלוגי של סוזוקי מארה"ב ובתוך האריזה מצאתי ngk :)

מגילגול מטה במורד הדף על הפלאג 18846-10060 שאני הבאתי במעלה השרשור, אני מוצא שהפלאג מתאים לקיה וגם לסוזוקי.
גם מעיון באינפורמציה לגבי הdenso המדובר שהביא משה כספי, רשום שהוא מתאים ליונדאי/קיה וגם לסוזוקים למיניהם בלנו/סוויפט וכד'.

חן 1111

Active member
איזו דעה יכולה להיות לי על פלגים?
יש שתי אפשרויות לבחור פלגים. הכי בטוחה היא לשים מה שיצרן הרכב כותב שמתאים. במקרה שלך זה טיפה בעייתי כי שינית את הרכב, אבל אני רואה שגם בדגם עם גפ"ם היצרן ממליץ על אותו פלג.
אפשרות שנייה, רק אצל יצרני פלגים איכותיים (NGK ודנסו שניהם איכותיים), אפשר לבדוק בקטלוג של יצרן הפלגים מה מתאים לדגם הרכב שלך.
אם אתה חושד שעבודה על גז הורסת את הפלגים, הייתי שוקל להתקין פלג זהה בכל הנתונים אבל "קר" יותר (אם קיים). נדמה לי שדיברנו על זה פעם.

Kiapicanto1000

Active member
איזו דעה יכולה להיות לי על פלגים?
יש שתי אפשרויות לבחור פלגים. הכי בטוחה היא לשים מה שיצרן הרכב כותב שמתאים. במקרה שלך זה טיפה בעייתי כי שינית את הרכב, אבל אני רואה שגם בדגם עם גפ"ם היצרן ממליץ על אותו פלג.

איפה אתה רואה שגם היצרן קיה ממליץ על אותו הפלאג? או שהתכוונת ליצרן הפלגים דנסו?

אפשרות שנייה, רק אצל יצרני פלגים איכותיים (NGK ודנסו שניהם איכותיים), אפשר לבדוק בקטלוג של יצרן הפלגים מה מתאים לדגם הרכב שלך.
אם אתה חושד שעבודה על גז הורסת את הפלגים, הייתי שוקל להתקין פלג זהה בכל הנתונים אבל "קר" יותר (אם קיים). נדמה לי שדיברנו על זה פעם.

שאלה: מה החיסרון של פלאג קר? אני מבין שהפלאג עצמו "יודע" להיפטר טוב יותר מהחום ולכן הוא פחות "יתבשל" לטווח ארוך, אבל עודף החום הזה מגיע לאן שהוא, לא? מה האפקט על ראש המנוע? על הסליל? ההברגה וכד' וכד'?
מצד שני אני באמת לא רוצה להחליף פלגים מידי 6000 ק"מ בהנחה שזה יהיה קצב הקילקול של פלגי האירידיום, ואם כן אבדוק את הסוג הזול מה2 שהבאתי. $11 עד $15 לרביעייה (אני משתמש ב3 בכל פעם) עדיין לא יהרוס את הכדאיות הפנטסטית של הגז, אבל עלול להרוס ההברגה של הפלגים בשלב מוקדם...

וחוץ מזה, באמת דיברנו אבל לא מצאתי אז כלום אלטרנטיבי. שם הפלאג המקורי לא גילה לי מספיק על מקומו בסידרה של היצרן.
כעת בזכות הדנסו אני בודק לפי ספר האופנוע מה הכיוון המספרי לפלאג קר יותר בדנסו ומתברר כי המספר יותר גדול והקפיצה ב3 או ב6 בהשוואה לVXUH20I.

אני לא מוצא 23 או 26 במקום 20.
האם מישהו יוכל לעזור?
IMG_20220426_041936.jpg

נערך לאחרונה ב:

חן 1111

Active member
שאלה: מה החיסרון של פלאג קר? אני מבין שהפלאג עצמו "יודע" להיפטר טוב יותר מהחום ולכן הוא פחות "יתבשל" לטווח ארוך, אבל עודף החום הזה מגיע לאן שהוא, לא? מה האפקט על ראש המנוע? על הסליל? ההברגה וכד' וכד'?
מצד שני אני באמת לא רוצה להחליף פלגים מידי 6000 ק"מ בהנחה שזה יהיה קצב הקילקול של פלגי האירידיום, ואם כן אבדוק את הסוג הזול מה2 שהבאתי. $11 עד $15 לרביעייה (אני משתמש ב3 בכל פעם) עדיין לא יהרוס את הכדאיות הפנטסטית של הגז, אבל עלול להרוס ההברגה של הפלגים בשלב מוקדם...

וחוץ מזה, באמת דיברנו אבל לא מצאתי אז כלום אלטרנטיבי. שם הפלאג המקורי לא גילה לי מספיק על מקומו בסידרה של היצרן.
כעת בזכות הדנסו אני בודק לפי ספר האופנוע מה הכיוון המספרי לפלאג קר יותר בדנסו ומתברר כי המספר יותר גדול והקפיצה ב3 או ב6 בהשוואה לVXUH20I.

אני לא מוצא 23 או 26 במקום 20.
האם מישהו יוכל לעזור?
צפה בקובץ המצורף 46516
הפלאגים מתקררים על ידי הולכת החום דרך האלקטרודה המרכזית והמבודד אל דפנות ראש המנוע. ככל שהפלאג חם יותר, כך האלקטרודה המרכזית עם הבידוד שלה ארוכה יותר והחום צריך לעבור דרך ארוכה יותר. לכן הולכת החום גרועה יותר וקצה הפלג נשאר חם.
פלאג קר מדי לא ישרוף את המשקעים שמצטברים עליו ולכן יגרום לבעיות הצתה. פלאג חם מדי נוטה להצתה מוקדמת, מה שמגדיל את בלאי האלקטרודות (והמנוע בכלל). אז חם מדי לא טוב, וגם קר מדי לא טוב...
בהנחה שאצלך הבעיה היא בלאי מוקדם של האלקטרודות, ובהנחה שזה קשור לפלאג חם מדי, אז אולי קר יותר יהיה מתאים.
לפי האתר של דנסו קיים אותו פלג כמו שהזכרת אבל עם ערך חום 22 במקום 20, שזה קצת קר יותר.

Kiapicanto1000

Active member
הפלאגים מתקררים על ידי הולכת החום דרך האלקטרודה המרכזית והמבודד אל דפנות ראש המנוע. ככל שהפלאג חם יותר, כך האלקטרודה המרכזית עם הבידוד שלה ארוכה יותר והחום צריך לעבור דרך ארוכה יותר. לכן הולכת החום גרועה יותר וקצה הפלג נשאר חם.
פלאג קר מדי לא ישרוף את המשקעים שמצטברים עליו ולכן יגרום לבעיות הצתה. פלאג חם מדי נוטה להצתה מוקדמת, מה שמגדיל את בלאי האלקטרודות (והמנוע בכלל). אז חם מדי לא טוב, וגם קר מדי לא טוב...
בהנחה שאצלך הבעיה היא בלאי מוקדם של האלקטרודות, ובהנחה שזה קשור לפלאג חם מדי, אז אולי קר יותר יהיה מתאים.
לפי האתר של דנסו קיים אותו פלג כמו שהזכרת אבל עם ערך חום 22 במקום 20, שזה קצת קר יותר.

חן חן על ההסבר. אכן מצאתי את ה"22"...

שאלה: מעולם לא השתמשתי באירידיום וזאת כעת פעם ראשונה. אוטוטו כ1000 קמ והרכב עובד נפלא. כל הבעיות נעלמו.
האם היית ממשיך עם הפלגים האלה או שמחליף לפלגים קרים יותר.
כלומר אני רוצה להבין אם להערכתך גם האירידיום יהרסו מהר כפי הפלגים המקוריים לגירסת הבנזין?

חן 1111

Active member
חן חן על ההסבר. אכן מצאתי את ה"22"...

שאלה: מעולם לא השתמשתי באירידיום וזאת כעת פעם ראשונה. אוטוטו כ1000 קמ והרכב עובד נפלא. כל הבעיות נעלמו.
האם היית ממשיך עם הפלגים האלה או שמחליף לפלגים קרים יותר.
כלומר אני רוצה להבין אם להערכתך גם האירידיום יהרסו מהר כפי הפלגים המקוריים לגירסת הבנזין?
לא. תישאר איתם כל עוד אין בעיות. אירידיום מחזיקים פי 4 מפלגים רגילים וזה אומר שמשהו בהם יותר עמיד. ייתכן שמה שגומר לך את הפלגים לא יתגבר בכלל על האירידיום והם יחזיקו כמו שצריך. אם גם הם ילכו מוקדם, אז תשקול את הקרים יותר.
אצלי באוטו הוראות היצרן הן פלגים רגילים להחליף כל 30 אלף, ואירידיום כל 120.

Kiapicanto1000

Active member
VXUH20I הוא מסוג IRIDIUM TOUGH שלהם.
תודה.
אגב אני לא מפסיק להתפעל איך הפיקנטו הזה שלי עם הגז הפך להיות תקין למהדרין בלי שום ניתוקים ובלי שום כיבויי מנוע קצרצרים ואתראות אלטרנטור רק מהמעבר לפלגי אירידיום...

אני רק תוהה איזה נזק יצרתי למנוע מהנסיעה הממושכת בתנאים הגרועים עם הפלגים שכעת ברור לי שלחלוטין לא מתאימים לגז. האם יש דרך לכמת את הנזק?

חן 1111

Active member
תודה.
אגב אני לא מפסיק להתפעל איך הפיקנטו הזה שלי עם הגז הפך להיות תקין למהדרין בלי שום ניתוקים ובלי שום כיבויי מנוע קצרצרים ואתראות אלטרנטור רק מהמעבר לפלגי אירידיום...

אני רק תוהה איזה נזק יצרתי למנוע מהנסיעה הממושכת בתנאים הגרועים עם הפלגים שכעת ברור לי שלחלוטין לא מתאימים לגז. האם יש דרך לכמת את הנזק?
בדרך כלל הצתה לא תקינה גורמת לכך שתערובת לא שרופה מגיעה לממיר הקטליטי ונשרפת שם, מה שגורם לבלאי מוקדם של הממיר הקטליטי.
הצתה מוקדמת מדי יכולה לגרום לדטונציה, וזה יכול לגרום לבלאי של חלקי המנוע. זאת הסיבה שאסור להשתמש בפלגים חמים מדי.

Kiapicanto1000

Active member
בדרך כלל הצתה לא תקינה גורמת לכך שתערובת לא שרופה מגיעה לממיר הקטליטי ונשרפת שם, מה שגורם לבלאי מוקדם של הממיר הקטליטי.
הצתה מוקדמת מדי יכולה לגרום לדטונציה, וזה יכול לגרום לבלאי של חלקי המנוע. זאת הסיבה שאסור להשתמש בפלגים חמים מדי.

אכן גרמתי כנראה לנזק לממיר התחליפי שייבאתי מחו"ל. שוב אחרי כ6 חודשים בלבד נדלקה נורת הCE
אני משוכנע שזה הממיר אבל לא בדקתי האם מדובר בקוד p0420
חבל על הממיר. היה מעולה והאחריות עליו ניתנה לשנתיים.
כמה נזק אפשר לגרום עם פלגים, זה הזוי.
ואני באמת טוחן הרכב הרבה ככה שנסעתי המון עם פלגים דפוקים.
עד כמה יש משמעות לאחריות כזאת? בפרט שלא ידעתי שהבעייה בפלגים והכל התברר בדיעבד...

Kiapicanto1000

Active member
2 אפשרויות של פלגים. פער של יותר מכפול במחיר:

US $11.99 20%OFF | 4pcs/lot 18846-10060 Iridum Spark Plug fit for Hyundai ACCENT IV GENESIS SONATA VI TUCSON VELOSTER I30 I40 IX35 SILZKR6B10E

US $39.98 | Baificar Brand New Genuine 4 PCS Spark Plug 1884410060 18844-10060 For KIA Morning Picanto 2017+

האופציה השנייה (baificar) היא המקורית של קיה לריו 1250 (ולא רק לפיקנטו מ2017, הפיקנטו שלי ענתיקה מ2012), ולכן הייתה לי בבית. המספר של קיה/יונדאי הוא 18844-10060 זה מה שרשום על הקופסה החיצונית. אבל על הפלאג מוטבע silkr6c10e וכאמור זה פלאג אירידיום.
המנוע של ריו 1250 ופיקנטו 1250 זהים (אבל אצלי בכל מקרה המנוע 1000 עם 3 גלילים)

הקישור הראשון הוא פלאג עם מספרים שונים גם מטעם קיה/יונדאי וגם על פי מה שמוטבע עליו.
אבל כשגוללים למטה יש רשימה מאד ארוכה שכוללת גם את 2 המספרים הספציפיים של הקישור השני. התכתבתי ושאלתי את המוכר שענה שאין כאן טעות.
הוא הסביר שזה מוצר "universal" כלומר מתאים לכל שאר המספרים המופיעים שם ואני תוהה מה זה אומר בהיבט המכני פיזיקלי? האם אין ואפילו הבדלים זניחים בין הפלגים?

איפה חן1111 כשצריך אותו :)

הפלאג ה"אוניברסלי": המספר של קיה/יונדאי הוא 18846-10060. ועל הפלאג מוטבע: silzkr6b10e אבל כאמור כשגוללים למטה בדף המוצר מופיעים לגבי המוצר המון מספרים שהוא מתאים עבורם וגם השניים הספציפיים מהקישור השני של ה"genuine parts"...

יש אולי משהו אחר שקשור לשיווק:
הקיה ריו 1250 משנת 2012. כבר אז המנוע היה זהה לפיקנטו 1250 של שנת 2012, ובכל זאת פיקנטו קיבל אז פלגים פשוטים ולא אירידיום. החל מ2017 היה שינוי בדגם הפיקנטו אבל המנועים לא השתנו ובכל זאת אז "פתאום" שדרגו את הפיקנטו לקבל את הפלאג אירידיום של הריו 1250 ככה שיתכן שיש גם עקרונות שיווקיים. ב2012 הפיקנטו שווק כרכב כל כך פשוט שקיבל פלגים פשוטים אבל אותו הרכב ב2017 שודרג לפלגים אירידיום...

האם יש כאן מישהו שמבין מה ההבדל בין הפלגים על פי מה שרשום על הפלאגים?

ומשה כספי, האם תוכל לתת קישור לרשימת הפלגים האלטרנטיבית התאימים לגז?
אני מעלה לכאן כעת 2 דברים:
1. צילום מסך של הפלג האוניברסלי (הזול מבין השניים שאני הבאתי כאן כאופציה במעלה השרשור). הפלג האוניברסלי מתאים להחליף את כל המספרים והקודים האחרים. הוא מתאים גם למנועים גדולים של יונדאי וקיה למשל i40, i30 וגם קיה ריו מנוע 1.6 וכד'. במה פלג של מנועים חזקים וגדולים יותר שונה מפלג של מנוע צ'וקו בקיה פיקנטו?
2. בנוסף מעלה גם צילום של 2 הפלגים: הפלג האוניברסלי נראה שונה ב2 דברים:
א. הקצה של האירידיום נראה שונה מעט מתרחב בקצה...
ב. והמרווח נראה צר יותר בעין "בלתי מזויינת"

מה דעת המומחים? בעיקר על ההבדל הצורני בין 2 הפלגים?

קבצים מצורפים

• Screenshot_20220725-105932.jpg
    Screenshot_20220725-105932.jpg
    KB 218.5 · צפיות: 1
  • IMG_20220725_080135.jpg
    IMG_20220725_080135.jpg
    1.4 MB · צפיות: 1
  • IMG_20220725_080115.jpg
    IMG_20220725_080115.jpg
    1.2 MB · צפיות: 1
  • IMG_20220725_080111.jpg
    IMG_20220725_080111.jpg