לסוף השנה...

שון33

New member
לסוף השנה...

מי שרעב חולם על רשימת מכולת מי ששבע רושם את רשימת החייבים ואיש קטן איבד את עולמו בין רגע - מצא את שמו ברשימת המובטלים עוד מעטים מתכננים לשמוח עורכים את רשימת המוזמנים הולך ומתעצם נחשול של זעם בעם בו מתרחבת רשימת המרומים בין נבחרי ציבור מונים שוב את רשימת הבצע שם אנשים הופכים למספרים ברשימת מקורבים ושוב אזרח קטן אינו מוצא בה את שמו ברשימת הזכאים סוף סוף הופיע שמו ברשימה... מעטפה חומה - זו רשימת המילואים לפתע נשכחו התסכולים - לובש מדים ולרשימת המתנדבים כי אחרי הכל כ ו ל ם שווים יש עוד מקום ברשימת נופלים ק.ב.

וואו - מדהים שירך !!!

רשימות... הזכירו לי סיפור ששמעתי בעבר... שונה בתכליתו משירך הנה הוא לפניך זהו סיפור מיתולוגי הלקוח מהספר הרודוטוס (נגיעה על קצה המזלג) מלך מצריים, פסממיטוס שמו, הובל לשבי כאשר הפרסים כבשו את מצריים, בזמן היותו בשבי הוא צפה בהוצאת בנו להורג ולא הוזיל דמעה, הוא ראה איך הופכים את ביתו לשפחה ולא הוזיל דמעה, אך כאשר ראה את אחד מבני האצולה שלו מדדה ברחוב מקבץ נדבות הוא פרץ בבכי עיניין החמלה והרחמים... לא הכל מובן ונגלה לעין... ובאשר לרשימותיך... שירך, בעיקר סופו חודר כה עמוק ומזעזע היטב את הרגשות שנרדמו אצלנו... ומתעוררים רק עם... (``מעיינים ברשימות``) ואני כה מודה לך על כך ! מעריכה אנשים המגלים מידות אנושיות וערך מוסר עליון ענבל

תודה רבה לך

לשירך אכן מגיעה תגובה עיניינית ורצינית ! ובאשר לשאלתך... אני השתדלתי להסתיר את עיניין לימודי :) נחשפתי ..חחח אני לומדת בחוג ספרות עיברית (היית צריך לנחש זאת ;)) הידע שלי לא נובע מלימודי בינתיים היות ומדובר ביסודות ומבואות... אתן לך דוגמא לתוכן הלימודי... משך 3 שיעורים אחרונים ב``יסודות השירה`` מתקיים דיון בנושא המטאפורה השחוקה, שהמרצה למען הסטודנטים מתעקש לקרוא לה מטאפורה מתה. עכשיו בינינו, אני ואתה, נוכל לצחוק וללמד את המרצה הנ``ל בעובדה שהוא ביצע האנשה להגדרת המטאפורה והפך ביטוי כה יפה ורציני - ``שחוקה``, למטאפורה בעצמו - ``מתה``. האין יפה ראיית הדברים... והידע מאין נובע ?! אני מניחה שמקריאה מרובה, תאווה וסקרנות לידע. שלך בהערכה ענבל ושוב תודה...

שון33

New member
תפקידו של המשורר

נא ראה בעניין זה שיר מתורגם שפירסמתי היום בפורום קץבץ

למעלה