האומנם ....
ראיתי את ההרצאה של מירב מיכאלי (לפחות 20 דקות מתוכה ) ויש כמה טעויות בסיסיות בה .
ראשית השוואה של זמן היא לא רלוונטית כשבאים לעשות ניתוח כלכלי מה שקובע זה יחידה שניתן לנרמל אליה ולהשוואת באמצעות אותה יחידה כשם ששעה של רופא מנתח בבית חולים פרטי לא שווה לשעה של עובדת קבלן שעוסקת בניקיון .
ולכן אין טעם להשוואת זמנים .
הינה כתבה אחת :
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/465/337.html
עכשיו מטעמי נוחות החישוב נניח שיש לנו זוג שהגבר מרוויח 10,000 ₪ והאישה 5000 ₪ נטו .
והם חיים בדירת 3 חדרים.
מה הם מטלות הבית :
ניקיון של הדירה ,הכנת מזון, כביסה , זריקת אשפה .כלים, קניית מזון וחומרים .
עכשיו נתחיל לתמחר לפי מיקור חוץ כשהתעריף יכול להיות זול יותר אבל זה יפשט את הדיון.
נקיון של הדירה : ניקיון פעמים בחודש 2.5 שעות לפעם מדובר 5 שעות לחודש לפי 50 ₪ לשעה הגענו ל250 ₪ לחודש .
כביסה , כלים , זריקת אשפה : בהנחה שלא חזרנו לימי הביניים אז יש מכונת כביסה ויש מכונת כלים אז מדובר בזמנים מאוד קצרים להכניס ולהוציא כלים מהמכונה להכניס בגדים למכונה אח"כ להוציא ולתלות ואז לקפל נניח שפעולה זאת נדרשת פעמיים בשבוע בהקיף שבועי של 3 שעות קרי חודשי 12 שעות שזה 600 ש"ח .
קניית מזון וחומרים: כיום בר ביצוע באינטרנט כלומר הזמן הוא זמן הבחירה באתר ויש סלים קבועים שצריך להכניס בהם שינויים אז מדובר 1 שעה לחודש שזה 50 ₪ +עלות משלוחים שזה עוד 80 שקל אבל זה הוצאה נוספת שלא גוררת השקעת זמן .
הכנת מזון: מדובר לדאגה לסופ"ש כי במהלך השבוע הגבר אוכל בעבודה. אז מדובר פה בהגזמה 1 שעה לסופ"ש שזה 4 בחודש 200 ₪ יודעים מה שלא יבכו לי נכפיל את הזמן והסכום ל400 .
סכום כולל : 1300 ₪ (לא כולל ה80 שאותו צריך לקחת כמינוס 80 למעשה אבל לא אכנס לנימוק )
עכשיו סכום זה מתחלק חצי חצי שזה אומר שהגבר מביא הביתה9310 והאישה 4310.
כלומר הגבר מביא הביתה בנסבות אלו יותר מכפול ממה שהאישה מביאה בנקודת הפתיחה שלנו 5000 שקל יותר.
נניח שהאישה מחליטה שהיא רוצה לתרום את חלקה לבית ולעשות הכל במקום מיקור חוץ אז היא מביאה לבית 6300 .
זה אומר שעדיין היא מביאה לבית פחות 3,700 ₪ מהגבר, ומי שמבין יודע שעל ה1300 ₪ הנוספים בעבודה במידה והיא תחליט לעשות הכל היא עוד תאכל לגבר שלה את הראש על בסיס קבוע שלא לדבר שתדירות "כאבי הראש" שלה תגדל וגם כאבי הראש שלו
.
הצד של ההוצאות הינו מורכב יותר לניתוח גנרי אבל גם אחרי ניתוח זה אני משוכנע שהרוב יסכימו שבנסיבות המתוארות הגבר מפסיד ב"הסכם החתונה " בנסיבות האלו שכן שניהם נהנים מאותה רמת חיים הנובעת מההכנסה המשותפת שהגבר תורם משמעותית יותר לה .
אז ככה בינתיים גבר שמתחתן עם אישה שלא רוצה להביא ילדים בפירוש נדפק בעסקה כבר בשלב הראשוני שלה בלי לקחת בחשבון את סיכון הגירושין והמשתמע ממנו. (עכשיו לפני שאת קופצת שהפער שהבאתי גדול גם אם תקטיני את הפער עדיין נשים מרוויחות פחות בלפחות שליש מגברים בממוצע , וכן אם במקרה מדובר בשני עובדי היי-טק הסיפור שונה אבל זה לא הכלל ויש ממש מעט יחסית עובדות הייטק )
עכשיו אישה שרוצה ילדים היא רוצה בהם קודם כל בשביל עצמה , ולכן היא לא עושה טובות לגבר שהיא רוצה בילדים ומה לעשות כיוון שהדרך היחידה של אישה שרוצה בילדים ביולוגים משלה (בין אם היא לסבית או רווקה או עם גבר ) היא להרות וללדת אותם לבוא ולהשתמש בזה כטיעון נגד גבר או לטעון כי החלוקה לא שווה זה מגוחך .
עכשיו גם אם נמשיך בגישת מיקור החוץ של מרכיבי הגידול בילד ונזכור שחלוקה שווה אומרת שההוצאה מתחלקת שווה ביניהם נגיע לאותה מסקנה , ונזכור שכיום את לא רואה הרבה נשים שנשארות בבית ומותרות על העבודה\קרירה שלהם אלה לוקחים מטפלת ועוזרת והרבה פעמים הוצאות הגידול ילדים והבית יותר גדולות מההכנסה של האישה שמתעקשת להחזיק בה כדי להרגיש עצמאית עם קרירה משלה (ולמעשה את הפער כדי שהאישה תוכל להרגיש עצמאית הגבר משלם ).
מי שלא מתעלם ממציאות זאת מגיע למסקנה עגומה מבחינה כלכלית שגבר נדפק כשהוא מתחתן ועוד יותר נדפק אם הוא מוצא עצמו גרוש מסיבות ידועות....
אז תגידי למירב מיכאלי עם המשכורת 30,000+ שלה כח"כ שהיא רחוקה מלייצג אישה ממוצעת.
אגב להסיר ספק , אני כן מחפש לי בת זוג שאוהב והיא תאהב אותי ונקים משפחה ביחד ואני לא רואה שום בעיה במיקור חוץ של פעולות ודברים שאפשר כדי להקל על שנינו שיהיה לנו יותר זמן איכות וכייף ביחד גם אם זה לא "הוגן" או כלכלי מבחינתי