לנמצק, תודה רבה.

הפלחית

New member
לנמצק, תודה רבה.

נמצק קודם כל תודה רבה. אני אוהב ת בדיחות. בערב של שעה ויותר יש מקום גם לבדיחה שהאריכו אותה לסיפור קצר. גם במפגש שהיה לנו אחרי הסיור בציפורי, אחרי יום מלא אינפורמציה וסיפורים היה מקום לאנקדות שאתה ואני סיפרנו. אך ככלל אני חושבת שלסיפור צריך להיות מסר. אם למספר אין משהו חשוב שהוא רוצה להעביר גם לאחרים עדיף שישתוק. יחד עם זאת אני רוצה להעביר את המסר שלי בצורה מפתיעה, שונה, ובהומור. כמו שפעם סיפרו המספרים היהודים במזרח אירופה. אני שולחת לך סיפור כדי שתבין למה אני מתכוונת ואם יש לך או לאחרים בפורום סיפורים כאלה אשמח לקבל. שוב תודה ולהת' היועץ היהודי של הסולטן יהודי ירא שמיים רב וגם רופא, ממגורשי ספרד, התיישב באיסטנבול. היהודי הזה היה רחמן ,טיפל ועזר לכולם,יהודים מוסלמים ונוצרים. יום אחד הסולטן הרגיש לא טוב, היהודי ששמו התפרסם ברבים כרופא מצויין, הוזמן לטפל בסולטן. הרופא שהיה גם איש חכם ושומר סוד, מצא חן בעיני הסולטן. היהודי הפך להיות איש סודו הכי קרוב של הסולטן. הסולטן נתן ליהודי דירה בארמון וגם משרתים. לסולטן היה ווזיר שקינא ביהודי וחיפש דרכים איך לחבל ביחסים שנוצרו בין הסולטן לבין היהודי. הווזיר שיחד את המשרת האישי של היהודי וביקש ממנו שיספר לו כל מה שהוא שומע ורואה בבית היהודי. המשרת היה מספר לווזיר כל מה ששמע וראה והווזיר היה אומר לסולטן: שמעתי שאתה עשית זה וזה, או שמעתי שאתה רוצה לעשות זה וזה…… הסולטן היה שואל את הווזיר איך אתה יודע? הווזיר היה עונה לו היהודי סיפר לי, לא רק לי לכולם הוא מספר עליך וכל מה שאתה עושה או מתכוון לעשות. הסולטן אהב מאוד את היהודי אבל היה צריך להפרד ממנו.לא יכל הסולטן לעשות את המעשה בעצמו, לכן נתן לו מכתב ואמר לו שתוך שלושה ימים עליו להגיע ליזמיר, ולתת את המכתב למפקד העיר. היהודי לקח את משרתו האישי ויצא לדרך. בדרך אנשים פנו אליו וביקשו את עזרתו ,בטיפול רפואי או ברית מילה או בעריכת חופה וקידושין וכו' ראה היהודי שהוא מתעכב שלח את משרתו לפניו כדי למסור את המכתב בזמן. לאחר יום הגיע היהודי ליזמיר ופנה למפקד העיר ושאל:" איפה המשרת שלי"? מפקד העיר ענה לו:"תליתי אותו!" שאל היהודי:" למה תליתם את המשרת שלי"? ענה לו המפקד: "במכתב היה כתוב לתלות את מוסר המכתב הזה וחתום ע"י הסולטן. אבל אל תדאג, לפני שתליתי אותו הוא סיפר איך מסר לווזיר את כל סודוחיך תמורת שוחד. הכל כתוב וחתום אתה יכול למסור את ההודאה שלו לסולטן". ו ההומור שהיה פעם ליהודי מזרח אירופה. אני מצרפת סיפור שידגים לך למה אני מתכוונת. אם יש לך עוד סיפורים כאלה אודה לך מאוד אם תשלח לי. ושוב תודה.

חיניה

New member
שלום לכולם.אני חדשה כי לא ידעתי

על קיום פורום זה. אני מאד מאד אוהבת סיפורים במיוחד של פולקלור וחכמת חיים אלא שלצערי אין לי משלי. האם מי שרק קורא יכול גם להצטרף? אגב אם נהוג להגיב אני מבטיחה מדי פעם להגיב על מה שימצא חן בעיני במיוחד כי מבחינה טכנית אי אפשר להגיב על הכל. אז שיהיה לכם יום טוב.

למעלה