לנגן ברחובות בחו"ל

HAINEEKEN

New member
לנגן ברחובות בחו"ל

אהלן

אני לא כ"כ יודע אם זה עניין שקשור לפורום או לא אבל חשבתי לנסות בכל זאת

לאחרונה עלה לי רעיון לטוס לתקופה קצרה של כחודש לחו"ל במטרה לנגן ברחוב, גם בשביל החוויה וגם כדי לראות אם אני יכול לממן את עצמי ככה. האם מישהו יודע על זה קצת? איך זה עובד מבחינה חוקית? אם זה ראלי? אנשים באמת מרוויחים מזה כסף? המטרה היא איננה בשביל עבודה לחיים או לעשות "מכה" אלא בעיקר לטוס בלי לבזבז כ"כ כסף וגם להתנסות בזה.

תודה מראש

nadav779

New member
כשהייתי בניו יורק

פגשתי זוג שטייל מסביב לעולם - כאשר המימון הגיע רק מהופעות רחוב. אפילו הצטרפתי אליהם לכמה שעות עבודה בנגינה בסנטרל פארק בשביל החוויה - עשינו איזה 100 דולר. אז כן, אפשר לממן ככה טיול בתנאי שאתה מטייל מאד, מאד צנוע. הם תמיד ישנו באכסניות הכי זולות שיש (פגשתי אותם באכסניה במזרח הארלם:)), קנו מצרכים רק בסופרמרקטים ובישלו (בלי מסעדות בכלל) והסתפקו בשתי ארוחות ביום. מצד שני, מבחינה אמנותית הם שרו וניגנו בגיטרה - משהו נחמד אבל בוא נגיד שזה לא משהו שהרחוב הניו יורקי טרם ראה. אז אם המופע שלך הוא משהו יוצא דופן יכול להיות שתוכל לממן חיים נוחים יותר.

מבחינה חוקית הם הכירו די טוב את המצב - כלומר ידעו איפה המקומות שאפשר לנגן בהם מבלי להרגיז את השוטרים יותר מדיי (יש מקומות שצריך לעבור אודישן של העירייה). הייתי מציע שתנסה לברר את הדברים האלה, עדיף להזהר במיוחד אם אתה על ויזת תייר.

k i m k h y

New member
טיפ קטן

ראיתי את אליה לוי - נגן סטיק מרשים, ברחובות פראג, בספטמבר האחרון.
עושה רושם שהוא נודד בעולם כך ולבטח יכול לתרום לא מעט מידע בנושא, השאלה היא רק אם בא לו ואם הוא זמין לקריאת הודעה פרטית בפייסבוק.
לא תנסה - לא תדע...

אפרופו להרוויח מזה כמה גרושים, אני מניח שככל שתהיה מרשים ויוצא דופן, לא עוד אוחז גיטרה שגרתי, הכנסותיך יגדלו.
בהצלחה.

HAINEEKEN

New member
תודה על התגובות קודם כל

ראשית אומר שאני לא משוכנע שאביא מופע יוצא דופן מכיוון שאני מתכוון לבוא עם אקוסטית לנגן ומקסימום לשיר, כלומר לא משהו שהרחובות הניו יורקים או האחרים טרם ראו. את המוזיקה שאני מקליט כרגע ומנגן אצלי בבית אני עדיין לא יודע איך להביא להופעות רחוב, בטח לא בתקופה הקרובה. ככה שלא משנה מה אני חושב על עצמי כמוזיקאי ואני בהחלט מאמין בעצמי, כרגע אני בספק אם אוכל להציע משהו מטורף במתכונת הנוכחית , גם מבחינת תקציב. הראש שלי הוא פחות לטייל אלא לשהות באיזור אחד בעיר ופשוט לנסות לחיות שם בלי להוציא כסף שאין לי...

nadav779

New member
אז כנראה

שתוכל לחיות די בצניעות, לפי לפי מה שאני יודע.

salo22

New member
איפה ?

אני מתאר לעצמי שיש חוקים שונים בערים שונות, כך שאי אפשר לענות על השאלה שלך. למה לעסוק בזה ולא לעבוד בארץ, לחסוך כסף ולטייל בלי לדאוג לעניין הלממן את עצמך ? בתור חוויה והתנסות זה יכול להיות אולי מעניין, אבל אל תבנה על זה כעל הכנסה משמעותית אלא אם הכישרון של באמת באמת יוצא דופן.

HAINEEKEN

New member
תשובה

לא ברור איפה, איפה שנראה לי שאוכל להסתדר. אני אנסה לברר איפה הכי כדאי, מעריך שבאירופה.
יש כמה סיבות בנוגע לשאלה השנייה שלך. קודם כל לחסוך כסף בארץ זה לא אפשרי בשבילי כרגע מאחר ואני מחזיק דירת חדר בת"א... אבל המטרה היא בכלל לא לטייל. המטרה היא לבדוק כמה אני מוכן "להתאבד" על העניין הזה של המוזיקה בתנאי קרב. כלומר רחוק מהבית חברים ומעבודה יציבה. אין לי בכלל כוונה לעשות מזה מלא כסף ובטח שזה לא משהו שאני רוצה לעשות בחיי, הכוונה היא להתפרנס במוזיקה בתחומים אחרים.

למעלה