לנגן בלוז

לנגן בלוז

בזמן האחרון אני יותר נמשך לכל עולם הבלוז,אני מאוד נהנה להקשיב,אבל חוץ מ2 סולמות וקצת אני לא באמת יודע משהו על בלוז,שלא נדבר בכלל על שימוש בסלייד...

למישהו יש עצה,או איזה סרטוני הדרכה? או אפילו ספר על איך מתחילים את כל הבלוז, ושימוש בסלייד?

תודה רבה!

ilanmar

New member
בלוז, כמו ז'אנרים אחרים, הוא תרבות

כלומר - הרבה יותר רחב מהמוסיקה לבדה.
אני מציע לך ללכת ולקרוא עליו - תולדותיו, מקורותיו, הזרמים השונים, מבצעים מייצגים של כל אחד מהזרמים. זה יעשיר מאד את החוויה. אפשר להגיד את זה גם על סגנונות אחרים, אבל נראה לי שבבלוז יש מעבר לזה. יש הרבה חומר כתוב, כולל ציטוטים מוסיקליים בארכיון של פורום ג'אז ובלוז המנוח בתפוז.
לגבי המוסיקה - למדתי ואני לומד אותה לאט ובחלקים ובעיקר מהמורה שלי ולא מספר כלשהו, אז אין לי המלצה. יש חוברת אחת שאיתה כן התחלתי. היא נקראת BLUES GUITAR BAND. היא מלמדת טכניקות ורעיונות בסיסיים בבלוז, למשל - CALL AND RESPONSE, CHICKEN PICKIN ועוד. היא מכילה איזה 10-20 קטעי בלוז לימודיים ובאה עם דיסק שאפשר לשמוע בו איך כל קטע צריך להישמע, אפשר לנגן את הסולו עם ליווי ולמי שמעונין - אפשר גם לעשות את תפקיד הבס, שזה קטע מעשיר כשלעצמו גם אם אתה גיטריסט.
הקטעים עצמם מובאים בתווים וטאבים גם יחד כך שאין הכרח לדעת לקרוא תווים ולנגן מהם. החוברת יכולה לתת לך התחלה די טובה בעניין.

יחד עם זה - תשמע הרבה בלוז ותוציא סולואים, כמו שהיית עושה עם כל סגנון אחר. כך תלמד ריפים של בלוז ורפליקות שיקדמו אותך בעניין.
וכמובן - כשאתה מנגן עם החבר'ה/להקה שלך שלך, ג'מג'מו כמה שאפשר.

ilanmar

New member
שכחתי לציין שלאחרונה נולד בתפוז

פורום בלוז (2315) - אתה יכול להתעניין גם שם (אם כי נראה שתעבורת הגולשים שם נמוכה מעט).

ותתחבר גם כאן:
http://www.facebook.com/groups/blues.il/
יש כאן תערובת של מטורפים לדבר, חובבים ומבצעים מקומיים, ועובר הרבה מידע בנושאי הופעות בארץ ועוד פעילויות שקשורות לבלוז.

TheNightcrawler

New member
לך ל TRUEFIRE.COM ותקנה את

BLUESOLOGY

אין מדריך או וידאו בעולם, שמגיע לרמה שהוא מגיע אליה שם. זה מחולק לבלוז מג'ורי בקורס הראשון ובלוז מינורי ב2

תודה רבה לכולם, אפשר קצת המלצות לדיסקים?

עד עכשיו שמעתי את המפורסמים יותר...ביבי קינג, מאדי ווטרס, באדי הולי ,גון לי הוקר וכן הלאה...
אני אשמח לשמוע על אלבומים שהם אבן דרך בתחום, בוא נגיד הדארק סייד אוף דה מון של הבלוז...

אני אעשה את השיעורי בית שלי בלהקשיב כמה זמן ואז אני אשב על כל מה שנתתם .

N i r T

New member
אני אקח פה סיכון..

שאחטוף עגבניות...
בגדול אלבומי ה"מסטר פיס" של הבלוז הם מתישים ומעייפים. די חוזרים על עצמם וזו חפירה איטית ובלתי נסבלת. הנורא מכולם הוא האוסף הכפול של רוברט ג'ונסון. זה פשוט אסון.
אבל...
האנגלים לקחו את החומר הגולמי הזה ועשו ממנו יהלומים. תקשיב ל BLUES BREAKERS עם ERIC CLAPTON למשל, לאלבומים הראשונים של פליטווד מק (בתקופת פיטר גרין) ולעוד חומר מהתקופה הזו.
לדעתי העולם התקדם לא מעט ב-50 השנים האחרונות ומה שהיה מגניב קול וחדשני (בלוז שחור לאוזניים לבנות) פעם - היום כבר לא עושה את זה כל כך. ושוב - גדלתי על החרא הזה - זה לא שאני פוסל משהו שאני לא מכיר - להיפך. בעולם שבו סיפוק מיידי הוא השולט - צריך משהו שכבר נלעס קצת קודם.

nadav779

New member
אישית, אני לא סובל בלוז בריטי

הנימוס, המתקתקות והניקיון הסטרילי שלהם - זה פשוט לא זה. בלוז באריזת צלופן שמנגנים עם התה של שעה 4. מעדיף את החברה מהדלתא בכל יום ובכל שעה. אבל זה אני.

לשמוע רוברט ג'ונסון זה באמת כבד, בעיקר בגלל איכות ההקלטה... הייתי אומר שזה בלוז למתקדמים, ממש לא הייתי מפיל דבר כזה על מישהו שמבקש המלצות ראשוניות על בלוז. יש אלבומי מסטר פיס הרבה יותר נגישים - וורן היינס, סטיבי ריי ואהן, אם כבר הולכים על ישן - לייטנינג הופקינס, יש גם סוני רולינס ובראוני מקגי, ביג ביל ברונזי ועוד המון.

ilanmar

New member

mr dish

New member

שים HUMBLE PIE וניראה עד כמה מתקתק יהיה לך הבלוז של סטיב מאריוט, המנוח.....

ilanmar

New member
גם כחובב בלוז (אך לא משוגע לדבר)

יש משהו במה שניר אמר. אם אתה לא משוגע לדבר, אבני היסוד של הבלוז עשויים להיות קצת קשים להאזנה.
לגבי "המפורסמים" - SRV אני מניח ששמעת? BUDDY GUY?
את IN SESSION עם ALBERT KING ו SRV שמעת או ראית? בלוז משובח.
אלברט קולינס?
למה מאלו ששמעת הכי התחברת?

יוסיחן78

New member
SRV!!!

הבלוזיסט האהוב עלי, By far...
אלבומי הסטודיו שלו פשוט מעולים, בעיקר Texas Flood.

ממליץ גם על ג'ו בונמסה - חפש ביוטיוב Blues Deluxe ואת ההופעה ברוקפאלאסט.
Allman Brothers - יותר southern rock אבל הם מאוד מושפעים מהבלוז.
Scott Henderson - Dog Party - בלוז בסגנון המיוחד של סקוט, פשוט אלבום מדהים. כל השירים הם על כלבים... מומלץ בחום.

יש גם שירי בלוז בביצועים של לד זפלין, הנדריקס... מומלץ מאוד!

byrdparis

New member

בהצלחה עם ההנדרסון.. ו DOG PARTY...
זה אמנם אלבום בלוזי שלו.. אבל זה יהיה "קצת" קשה לדעתי ;)

לגבי SRV אני מסכים.. זה אחלה ג'אנר שפחות חופר ופחות משעמם כמו שניר אמר..

thewierdo

New member
לא אוהב כל כך גיטריסטי בלוז וירטואוזים

משהו בקטעים כמו devil got my woman אומרים לי בלוז ודווקא הקלפטוניה למיניהם מרגיש לי יותר רוקנרול בהוויה.

הגישה שלי לגבי ז'אנרים אגב היא כזאת, דרך הגשה/צורת הצריכה/ההתנהגות החברתית בעניין הרבה יותר מציינים ז'אנר מבחינתי מאשר הסולם או הסאונד הכללי... זה קצת מטופש לחשוב ככה אבל זה ההרגשה שלי.

לראיה, הבלוז הטוב ביותר שנכתב אי פעם
וויב רוקנרול, מיוחס לז'אנר הבלוז.

Wonderboy Blues

New member

מסכים, אני חושב שזה תהליך למידה ארוך שכולל בעיקר ללמוד ולהבין לעומק את הרקע התרבותי/חברתי של הבלוז. צורת ההגשה נובעת בדיוק מהמקום הזה.
בהצלחה במסע!

mr dish

New member
שאבין אותך נכון...האם אריק קלפטון היה בלוזניק

איכותי יותר, אם אימו היתה יולדת אותו על גדות המיסיסיפי? במקום באיזו עיר תעשיה בריטית...? הבלוז שייך לכושים?

האם ג`ימי הנדריקס היה אותנטי יותר, אם הוא היה נולד בניו אורלינס?

שהרי הוא נולד בעיר הכי "עירונית", תעשייתית וכבדה בארהב הברית...

ולמרות זאת, הוא היה מגדולי הבלוז אי פעם...

הדוגמה שנתת משעממת, חד גונית וחוזרת על עצמה לא פחות מהבלוז החשמלי המסורתי שלנו, הלבנים...אפשר לעשות אחלה בלוז גם בשפה נקיה ונכונה, למשל, לא שפתם של ראשוני הפורטים עלי מיתר אשר קיבלו את חירותם אך זה מכבר, בדרום הגזעני.

שמע, אני חושד שאתה אנטרופולוג במסווה מוסיקלי...לא מוסיקאי חובב היסטוריה ותרבות עמים...

ilanmar

New member
אתה קצת מתווכח על עניינים של טעם וריח

וגם עניינים של תרבות ואומנות, במובן של - מהו בכלל דבר אותנטי, אם יש בכלל משהו אותנטי. יש הטוענים, ובטיעונים אמיתיים, שאין דבר אותנטי מכיוון שכל בני האדם חיים במערכת של כלים שלובים והכל מושפע מהכל.

בקיצור - אין כאן מוחלט לכאן או לכאן. צריך לראות את זה יותר כתהליך של התפתחות של דבר מתוך דברים שקדמו לו, וכל אחד שיאהב את מה שנשמע ונראה לו ומה שהוא מתחבר אליו מבחינה מוסיקלית.

mr dish

New member
זה בדיוק נה שהארתי - עניין הטעם האישי. לבטל א

ת החשיבות, האותנטיות והמקוריות של בלוז בריטי משנות הששים, זה כמו לבטל את הג`יפסי קינגס כי מקור המוזיקה הצוענית הכה מיוחדת, הוא בכלל....מרומניה, או הונגריה.

זה חשוב למי שאוהב זאת (כמו ילד הפלא) אבל זה עדיין עניין של טעם. אותי זה משעמם, אחרי השיר השלישי שאשמע....

למעלה