למתלהבי העתודה....

flugzeug

New member
חבל שירדת לרמת הסטריאוטיפים

מה שכתבת הוא די נכון, אם להתעלם מפרשנויות בסגנון " הם לא נפתחו לשום תחום אחר מלבד הבועה המאוד-משעממת שלהם" או "ילדים מסכנים ומנוזלים". מי שם אותך להחליט?

ketalar

New member
למוכי הגורל

אוקיי. עד כאן. אני לא סניגור של מסלול העתודה, ובטח לא סניגור של הצבא, אבל אני יודע לזהות פינוק כשאני רואה אותו. זו תהיה הודעה קצת ארוכה, אז בואו נסכם את תוכנה, למי שלא רוצה להמשיך - תפסיקו לילל, חבורה של תינוקות. וקצת יותר בפירוט. הצבא לא אומר את האמת ומציג את העתודה באור וורוד? נו שיט! מי בחיים האלה כן אומר לנו את האמת? כל אחד רוצה למכור לנו משהו! העיתונים, מכוני ההרזיה, הפרסומות בטלוויזיה, הפוליטיקאים, החנויות, עולם הרפואה... כולם. אני צריך להגיד לכם לא להאמין לכל מילה שהצבא מפליץ? נו באמת! בשביל זה אלוהים ברא לנו ראש ואזניים. כדי שנשתמש בהם. קשה לעתודאי לדעת מה הוא רוצה ללמוד? גם לסטודנט רגיל קשה לדעת מה הוא רוצה ללמוד, שלא לדבר על זה שבגיל שלו הוא גם צריך לממן לעצמו את הפריווילגיה. שלא כמונו, שהצבא נותן לנו כסף בשביל להתלבט. כמה אנחנו שומעים סיפורים על אנשים שמבלים באיזו פקולטה קיקיונית ולא "מוצאים את עצמם"? מי שלא מוצא את עצמו, שלא יעשה את זה בעתודה. מבחינה זו אני מסכים עם מה שכבר נאמר - מי שרוצה להיות עתודאי, רצוי שיהיה סגור על עצמו. מצד שני, החיים זה לא חברת ביטוח. אנשים משנים את דעתם, מגלים עובדות שלא ידעו, נתקלים במשברים לא צפויים של החיים, ובקיצור - משתנים. אין לצפות שתהיו בגיל 25 אותם אנשים שהייתם בגיל 18. "רוב העתודאים שתפגשו יהיו ילדים מסכנים ומנוזלים, שכל החיים שלהם שיחקו במחשב..." אסף, אתה יכול לקרוא לי בשמות, לרצוח לי את החתולים, להכפיש את הצבא, להתמרמר על כל העולם, אבל את החברים שלי אתה לא תשמיץ. העתודאים שאני מכיר הם בני אדם. יש מאלה ויש מאלה. לכולם פלוסים ומינוסים. אבל אם כבר נכליל, אז אני אהיה כנה - זו קבוצה של אנשים איכותיים, רציניים, חביבים להפליא, שנונים, מקצועיים, מסורים ואינטליגנטיים. לכל אחד יש את התחביבים שלו. כמובן שיש כאלו שמתעניינים במחשבים, ועם זאת, יש אצלינו אנשים שמתעסקים ברכיבה על סוסים, ג´וגינג, אגרוף תאילנדי, אגרוף מערבי, קראטה, ריקודים, צלילה מיקצועית, שחייה אולימפית, ועוד. כל זאת - בנוסף ללימודי רפואה בשנה ו´. בהחלט לא אנשים שהיית מגדיר כלכודים בבועה המשעממת שלהם. חוץ מזה, המבחן האמיתי הוא תנאי משבר. והדבר הכי קרוב לזה בחיים שלי היה הטירונות וקורס הקצינים. שם ראית את הפרצופים האמיתיים של האנשים, ואני מבטיח לך שהחברים שלי לא הסיבו לי אלא גאווה. שמחתי שאני יכול להשתייך לקבוצה הזאת. אסף, בשני הקורסים האלה יצאנו גברים. אותם ילדים מנוזלים רצו 2000 כמו אריות, עברו מסלול מכשולים עם ציוד מלא בלי בעיה, סחבו אחד את השני במסעות, עודדו אחד את השני כשהיה חרא. בקורס קצינים בסיסי יש מסורת - לפחות חצי ממצטייני הקורס הם רפואנים (בעוד שמספרם הכולל באוכלוסיית הצוערים הוא אפילו לא עשרה אחוז). האנשים שסביבך עוד יפתיעו אותך. חברים, בגרות נמדדת ביכולת של האדם לשאת בתוצאות של ההחלטות שקיבל בחיים. התחייבתם? תאכלו את זה. לא נעים לכם? תפרשו. אולי אתם באמת לא מתאימים למסלול. אגב, מי אמר לכם שההשלכות של הבחירה היא לכל החיים? אני מציע לכם לבדוק טוב טוב את ההשלכות של הפרישה ממסלול העתודה. הן לא נוראיות כמו שאתם חושבים, ולפחות שני אנשים שאני מכיר פרשו מהמסלול, בלי שהעולם התפרק סביבם. זה בטח יותר טוב מלהגרר במסלול שרק עושה לכם רע. אבל אל תבכו שרימו אותכם, או שהצבא מוכר לכם משהו, או שמסתירים אינפורמציה, או שהרמה של האחרים נמוכה. האחריות לברר מידע שיקבע את גורל החיים שלכם היא כולה שלכם. ארז

שמש27

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

odedee

New member
הטון הזה לא במקום.

תנסה לגלות קצת אמפטיה לאנשים שנתקלים בפעם הראשונה בפנים הפחות נעימים של המערכת הצבאית. ילדים בתיכון רגילים לחשוב על צה"ל האמיץ ששומר עליהם, לא על צה"ל שמייפה את המציאות ומוכר להם חצאי אמיתות ואף פחות מזה לפעמים. זה תהליך איטי ולא פשוט, להבין שמה שאומרים לך בפנים לא בהכרח מקושר למציאות ושעליך לחפש מקורות מידע אלטרנטיביים. זה גם מאד לא במקום לרדת על אנשים בצורה דסטרוקטיבית בטענה שהם תינוקות מפונקים. ככל שהבנתי אתה טרם התגייסת, ומחכות לך חמש שנות שרות. גם אתה עוד עלול (חלילה) לגלות שצה"ל מציב חלק מרופאיו במקומות מחורבנים, ושלמרות כל השאלות והשיחות המעמיקות והאינפורמציה שאספת במשך שנים, לא באמת היית מוכן נפשית לסיטואציה של תפקיד ראשון של טיפול ביבלות, שאחריו תפקיד שני בנתינת אקמול ותפקיד שלישי של אחריות על שני רופאים שעושים את התפקידים הקודמים. נכון, נשמע מוגזם וסתם פסימי, ואני בכלל לא מאחל לך את זה, אבל מה שמוצאים בצה"ל עובד לעתים כל דמיון. תאמין לי שמי שימצא את עצמו במסלול כזה "יילל" בצדק. וכבר ראינו דוגמאות פה בפורום. בקיצור - אני חושב שההודעה שלך לא עזרה לאנשים.

ketalar

New member
נמאס לי להיות פוליטיקלי קורקט

מלש"בים אינם ילדים שסיימו תיכון אלא אנשים בוגרים ועומדים ברשות עצמם לקבל החלטות שישפיעו באופן נחרץ על המשך חייהם. רצוי מאוד שההחלטה תיעשה בלב שלם ולאחר מחקר טוב של השטח. איך שאני רואה את זה, ככל שאדם ממהר להבין שרק הוא יכול לקבל החלטה עבור עצמו, כן ייטב. ויש לי הרגשה שלא הייתי ברור מספיק, אז אני אחדד את זה: הודעה לכל תלמידי התיכון ששוקלים להצטרף למסלול העתודה (רפואה או כל דבר אחר): אף אחד לא יודע מה טוב עבורכם, חוץ ממכם. לא הצבא - שמנסה למכור לכם משהו. לא המורים שלכם - שמנסים להחדיר בכם ציונות, מתוך שליחות. לא רופאים וותיקים יותר שהיו במסלול - שפוחדים שתהוו תחרות בשבילם (במקרה הרע), או יכולים להסתמך רק על הנסיון שלהם (במקרה הטוב). לא ההורים שלכם - שזוכרים צבא שונה לגמרי, מלפני 20 שנה. ולא אנחנו, משתתפי הפורום - שבד"כ רק מנסים להוכיח אחד לשני כמה אנחנו חכמים. רק אתם. אם אחרי שביררתם, שאלתם, התעניינתם, חקרתם, חשבתם עם עצמכם, ביקרתם, ראיתם, התאכזבתם, התלהבתם - החלטתם שהמסלול מתאים לכם, תצטרפו למסלול ואל תדפקו חשבון לכל אלו שמנסים לשכנע אותכם שאתם ילדים זבי חוטם/פראיירים/משוגעים/לא מבינים/לא בוגרים/לא יודעים מה טוב לעצמכם. תזכרו מה שאמרתי קודם - לכל אחד יש אינטרסים משלו. ואם אחרי שביררתם, שאלתם, התעניינתם וכו´... הגעתם למסקנה שהמסלול לא מתאים לכם, תדחו אותו. ואל תחשבו על כך יותר אפילו פעם אחת. (וכשתגיעו לאוניברסיטה אחרי הצבא, תנסו שלא לשכנע את העתודאים שהם עושים טעות). באשר אלי, אתה צודק עודדי. באמת עוד לא התגייסתי עדיין, אבל היום יגיע. וכשהוא יגיע אני אהיה מוכן. לא הסתרתי מעולם מדיירי הפורום שהשאיפות שלי בצבא זה להיות קרבי, וזה גם מה שאני אגיד לקצין המיון כשהוא ישאל. גולני קודם, ואח"כ נראה. לא ישבצו אותי איפה שאני רוצה? אני לא אשמח אבל גם לא אסרב פקודה, אלא אנסה לעשות טוב ככל יכולתי, ולעבור בהקדם ליחידה שבה אני מעוניין יותר. לצבא מתגייסים כדי לשרת את המדינה, ואנחנו כרופאים מתגייסים כדי לשרת את החיילים. אני מתכוון לעשות את הטוב ביותר על מנת להבטיח את שלומם ובריאותם. כל השאר על הזין שלי. אני אצטרך לתת אקמול? אני אתן אקמול. אני אצטרך להתחנף למג"ד? אני אתחנף למג"ד. אני אצטרך לעשות ביקורות מטבח? ביקורות מטבח יתקיימו. בכל מקום יש בעיות. סה לה ווי. כל אחד מאיתנו נבחן על פי היכולת שלו למצות את המקסימום, גם ממצבים קשים, שוחקים או מאכזבים. ואני מקווה שאם אני אחזור לפורום הזה בעוד שנתיים ואיילל כמו כוסית על השיבוץ וכמה חרא לי, you won´t hold it against me, ותקבלו את זה בהבנה. או לפחות בשתיקה. ארז

amir_aikido

New member
צודק וטועה

ראשית, אני מסכים עם 70% מדבריך: * כל עתודאי צריךך לקבל את ההחלטה של עצמו, האם הוא רוצה ללכת למסלול זה. * העתודאים הם אוכלוסיה מעורבת לחלוטין, וככל קבוצה של אנשים כל תיאור שינסה להכיל את כולם - יהיה מפוברק לחלוטין. * הצבא צובע את העתודה בורוד, ומנסה למכור את המסלול (הוא עושה זאת לרוב המסלולים שבו). * שירות בצבא חשוב למדינה. אלא שיש לי בעיה עם חלק מהקונספט, החלק שאומר שככה זה וזהו, החלק שאומר שאדם אמור להיות שלם עם ההחלטה שלו בכל מחיר, גם אחרי שמתברר שמכרו לו "חתול בשק"
. לדעתי המטרה של הפורום הזה היא להוציא את החתול מהשק, ואז לתת לאנשים להחליט. לספק מקור מידע נוסף לעתודאים שמכיל כמה שיותר דעות וסיפורים של אנשים שכבר עברו את המסלול, אשר חלקם סבלו והרגישו שזמנם בוזבז וחלקם השכילו, נהנו מהמסלול והרגישו שבשירותם תרמו ממש למדינה. כך הפורום הזה יעזור לאנשים להחליט בעצמם, חלקם יחליטו ללכת למסלול, וחלקם לא. אלא שילכו למסלול יעשו זאת מתוך מודעות ולא מתוך תמימות. תופתע, אבל לדעתי יש בזה אפילו תרומה למדינה ולצה"ל. אחד הגורמים הכי גדולים למרמור בעתודה הוא אי התאמה בין הציפיות של העתודאים (יש לזה המון דוגמאות בארכיון, של צעירים שהיו בטוחים שצה"ל הוא המקום הכי מתקדם טכנולוגית בכל תחום והם כמהנדסים צעירים יהפכו לקוסמי היי-טק בזכות העתודה) ובין החיים האפורים (יש תפקידים טובים, יש מפקדים טובים, ויש תפקידים גרועים ומפקדים גרועים, יש תחומים ותקופות בהם צה"ל מוביל אך בהמון תחומים הוא נגרר שנים מאחור ובד"כ העבודה כוללת המון בירוקרטיה ומטלות פחות מענינות). אם הפורום יסיר מעט את הלוט, ויחשוף את האמת, שהיא אי-שם באמצע, הוא יעזור בכך להתאמת הציפיות מראש ובכך יתרום גם לעתודאים וגם לצה"ל ולעתודה עצמה בהפחתת התסכול שנובע מאי-התאמה בציפיות. אמיר

פלטרון

New member
בבל"ת ! !

ואם לסכם במשפט - איפה אותם רפואנים איכותיים שדיברת עליהם , הגם אתה בינהם ?? אנשים כמוך מחזיקים בדיעה הכי פאתטית שראיתי בחיים שלי . דופקים אותם, אז הם מנסים להצדיק את זה שדפק אותם בתירוץ - מה ציפית, שלא ינסה לדפוק אותי עמוק עמוק בפנים ?? לשיטתך - אל לנו הציבור להתלונן על שחיתויות הפוליטיקאים - מה ציפינו, שיאמרו את האמת? אל לנו להתלונן על פיגועי ההתאבדות - מה ציפינו, שלא יהרגו אותנו ? אל לנו להתלונן על מערכת הבריאות שקורסת - מה ציפינו , שיפנו לזה כסף אמיתי ? אל לנו להתלונן על זה , ואל לנו להתלונן על ההוא ... נו באמת - אל תנסה לתת לגיטימציה למה שהצבא עושה לעתודאים ! הצבא מורכב מאלפי חיילים, רובם בגילאי 18-25 . אתה צריך לשאול את עצמך את השאלות הבאות : - מתי בפעם הראשונה נפל האסימון למישהו שבשקר ישיגו יותר עתודאים במחיר ה"דפיקה" של חייהם (או חלק מחייהם ) ? ומי זה הבחור שנפל לו האסימון ? ומי נתן את ההוראה לשקר ? וכמה אנשים גילו מאז שישנה כאן שיטתיות של שקרים על גבי שקרים, שאנשים אמיתיים נדפקים מזה ? וכמה אנשים היו מעורבים בשקרים מאז ? וכמה אנשים העלימו עין מהסיפור ? וכמה אנשים גילו , מחו , והועפו אחר כבוד מתפקידם ? וכמה אנשים , מהסוד השקרן והרמאי , יצאו מהצבא בתחושה ששקר זה לגיטימי להשגת מטרות לאומיות, והיום הם שר או ח"כ או נגיד בנק ישראל , ואתה ועוד רבים בוכים על זה שעכשיו הם דופקים אותך ?? " אף אחד לא בא לעזור לי כשרימו אותי , וכשרימו את אחי כולם שתקו שוב . לבסוף הרמאי נהייה שר, רימה את כולנו , וכבר לא נשאר מה לעשות " מה שאתה מנסה לעשות זה להצדיק מדיניות של שקר ורמאות. איפה זה שם אותך ?? אני מציע לך הצעה - דיברת על אנשים איכותיים שיש איתך ברפואה . אתה בטח לא אחד מהם, אחרת אין לי מושג איך שכחת לקחת בחשבון שמי שנפגע מהשקרים של העתודה הם אנשים בשר ודם עם רגשות, שאוכלים את הקלחת הזו שבישלה עבורם העתודה ! . א ם אתה ב א מ ת נותן לגיטימציה לתופעה כזאת , אז הינני להכריז כאן מעל "במה" זו שהינני נותן לגיטימציה לכל מעשה השתמטות מהצבא ! מבחינתי זה היינו הך - אם בשקר נכנסת פנימה , בשקר תצא החוצה !!! ויפה שעה אחת קודם ! פלטרון

פלטרון

New member
תבדיל בין 2 דברים שונים !!

אמרת בתחילת ההודעה הקודמת שלך - " הצבא לא אומר את האמת ומציג את העתודה באור וורוד? " אין לי בעייה שהם מציגים את העתודה באור וורוד - זה בהחלט לגיטימי ( אמנם מעצבן - אבל לגיטימי ) . כאן בהחלט במקום לומר מה שכתבת סוף אותה הודעה - עלינו מוטלת החובה לברר מידע ! אבל, להבדיל מסוף המשפט, תחילתו (להזכירך : "הצבא לא אומר את האמת.." ) לא מקובלת עליי לחלוטין ! שקר הוא לא נורמה ! אני לא מוצא ולא נותן שום לגיטיציה לשקר , ובטח לא מן הסוג שתוקע אנשים לכל-כך הרבה זמן . אין ספק - לבכי ויללות אין טעם. לא טוב לך , צא ! פרוש ! בטל התחייבותך כל עוד זה אפשרי !! ( באופן כללי - אני לא מתכוון אליך - אני יודע שאתה מרוצה ) ואם זה כבר לא אפשרי ... הצדק אולי עימך, אבל גם הבעייה לא תיעלם כנראה. אבל, אני לא אתן לגיטימיציה לשקר !!! בקלפי נצביע "אמת" ( חחחח
) פלטרון

ketalar

New member
זה כבר יותר טוב

עכשיו אנחנו יכולים לדבר כמו בני אדם. אני מעריך אנשים שחיים לפי האידאלים שלהם, ונראה שאתה כזה. אז בא נעלה את הדיון שלב אחד מעלה ותספר לי - במה הצבא שיקר לך? איך השקר הזה תקע אותך לכל כך הרבה זמן? כשאני אבין את העמדה שלך, אני גם אוכל להגיב אליה, ולא רק על הניסוח שלך. ארז

פלטרון

New member
הטעייה=שקר , שקר=הטעייה! (+הגדרה)

ואם תרצה דוגמא - אתה נשבע לומר את האמת, את כל האמת, ואך ורק את האמת. מבחינתי זוהי הגדרה טובה למה שאיננו שקר . כל השאר הוא שקר, הטעייה, דיסאינפורמציה , וכו´ . פלטרון

עומר ד

New member
שנה חמישית בנאדם..

אין לכם מבחנים באופן רצחני עכשיו (או שמבואות זה רק בתחילת שנה רביעית?) ועוד משהו יש חדש בעניין הצבא?(בקיץ הבא יש לך תעסוקת סטז´רים? אם כן מה זה אומר?) זהו לבנתיים עומר

ketalar

New member
שנה שישית, חמוד.

כן, יש מבחן בעוד שבוע. ואני מדחיק. ארז

פלטרון

New member
אני חושב שאני מספיק ותיק בפורום הזה

בשביל לא להצטרך להביא דוגמאות א-י-ש-י-ו-ת על כל דבר שאני כותב ... מה גם, שכל מה שכתבתי היה עקרוני . אל תבין אותי לא נכון - אני לא מאמין כזה גדול באמת. אני בהחלט לא "שקרן גדול" , אבל גם לשקר יש גבולות . ואני חושב ששקים יכולים לגרום נזקים לאחרים - ראה דוגמת ה"איך השקר הזה תקע אותך לכל כך הרבה זמן? " . ולעניין ה"איך השקר הזה תקע אותך לכל-כך הרבה זמן" - אני חושב שעצם היותי כאן , בן 22, בפורום עתודה ועדיין לא אחרי השירות , עצם העובדה שגם בעוד 7 שנים הפורום עוד יהיה רלוונטי בשבילי , מעצם היותי בצבא עדיין , ובניגוד לרצוני - כל אלו מהווים יחדיו ולחוד "תקיעה" . האמת שלא הבנתי את השאלה - על מה אתה לא מסכים , שלהיות היכן שאינני רוצה להיות זה תקיעה, או על זה שעתודה זה הרבה זמן ?! באמת לא הבנתי . אבל בכל זאת, אני אגלה לך שרק לפני שבוע סיפר כאן אמיר שבאחד הכנסים שהוא השתתף בהם הוא שמע חיילים מסבירים לפרה-עתודאים כיצד ניתן להשתחרר מהקבע אם רק מבקשים זאת מהמפקד ( או שאולי זה לא היה אמיר - לא זוכר ). כמובן שיש בכך הטעייה אחת גדולה . ועוד עניין קטן - במדור עתודה ובכנסים מספרים הרבה שקרים. אמרת זאת בעצמך. אז למה אתה צריך דוגמאות ממני ?? בקיצור - אין דוגמאות , יש תקיעה , ומה תשובתך להודעתי הקודמת ? פלטרון

ketalar

New member
זו תשובתי

אני שמח שהדיון עבר לנימה קצת יותר רגועה. ככה אני אוהב את זה. אני לא מבין מה הקשר בין הפז"ם שלך לבין דוגמאות אישיות. גם אם כל מה שאתה כותב זה עקרוני, אתה חייב לתמוך במה שאתה כותב בצורה משכנעת, ואני לא מכיר משהו יותר משכנע מנסיון אישי. עד שלא תיתן דוגמאות, אני לא אתרשם. ואולי אני טועה - אם אתה מסרב לתת דוגמאות כי נתת שלושים מליון כאלה בשרשורים קודמים, ופשוט נמאס לך לכתוב אותם, תפנה אותי. אני כבר אקרא. אני לא מתעסק בעניינים מופשטים כמו אמת, שקר, צודק או לא צודק. לא מתפקידי לתקן את הצבא על השקרים שהוא מפיץ או לא מפיץ, לא מתפקידי לאמת או לשלול כל מה שחיילים פולטים בכנסים, ולא מתפקידי לחנך את יושבי הפורום הזה. אני אחראי רק על עצמי. אני לא יכול לשנות את מה שיוצא לאנשים אחרים מהפה, אבל אני אחראי ועוד איך על מה שיוצא לי מהפה או מהמקלדת. ואני עומד מאחורי כל מילה שכתבתי, מאחר וכתבתי אותן מתוך נסיון אישי. אם מישהו חושב שמה שכתבתי שיקרי, הוא מוזמן לבדוק את העניין, ואם מתגלה שטעיתי, אז נא לעדכן אותי. שגם אני אלמד. איך שאני רואה את זה, הדרך לשנות נורמות חברתיות, אם אתה בכל זאת נגרר לעניין, זה להתחיל בעצמך. כשאתה כותב בפורום - אתה תכתוב מתוך נסיון או ידע, ולא מתוך תעמולה. כשתנהל צוות מחקר (אתה מוהנדס, נכון?) בצבא, אתה תדרוש מאנשי הצוות דיווח אמת מלא, בלי לקבל זיבולים או תירוצים. בתור המפקד של הצוות אתה עצמך תקפיד על דיבור ענייני בלי הסתרת האמת ובלי הטעיה. וכשיצא לך בשעה טובה להיות זה שנואם לעתודאים חדשים על המסלול שלהם בכנס צבאי, לא תחלום אפילו לתת להם עצות בסגנון עליו סיפרת בהודעה הקודמת. ככה בונים צבא, וככה בונים חברה. אתה לא יכול גם להתלונן על הצבא וגם לשבת בצד ולהתכחש לזה שאתה עומד להיות חלק ממנו. זו אשליה עצמית. עדיף הרבה יותר לחשוב איך אתה יכול לתרום לשינוי המצב. ארז

יעליס

New member
גם אני אצטרף :../images/Emo45.gif מסכימה עם קטאלאר

שבוע טוב וחיים טובים
יעל.

למעלה