למתלהבי העתודה....

למתלהבי העתודה....

שלום. בתור עתודאי רפואן אני יכול לומר, שעתודה זה לא שוס כזה גדול. לא כי התנאים לא טובים; להפך - התנאים מעולים, למי שרוצה את זה. אבל לכו תדעו בגיל 18 מה אתם רוצים לעשות בחיים. בסך הכל, ללכת ולשרת בצבא זה דבר בריא וחיובי מאוד, ויש לזה השפעה מאוד טובה על אישיות של בן-אדם, ובמיוחד עתודאי!!! רואים את ההשפעה הזו על האנשים שלומדים איתי עכשיו. אני יכול לומר מהיכרות בסיסית שאיכות הסטודנטים לרפואה הלא-עתודאים גבוהה לאין ערוך מזו של הסטודנטים העתודאים. רוב העתודאים שתפגשו יהיו ילדים מסכנים ומנוזלים, שכל החיים שלהם שיחקו במחשב, ופתאום החליטו שהם רוצים ללמוד "מדעי-המחשב" או "ביוטכנולוגיה", כי "זה מה שהולך היום"... הם הולכים לזה כי מעולם הם לא נפתחו לשום תחום אחר מלבד הבועה המאוד-משעממת שלהם. אני מודה, יש מקרים רבים בהם אדם באמת יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים שלו בגיל כזה, אבל ברוב המקרים זה לגמרי מהסיבות הלא-נכונות. תחשבו טוב טוב לפני שאתם ניגשים למסלול הייעודי הזה, ואני לא מדבר על כמה שנות קבע תעשו, או איזו משכורת צבאית תקבלו. תחשבו קצת על זה שההחלטה הזו היא ברוב המקרים לכל החיים...

פלטרון

New member
די מסכים + כמה הערות ...

שלום גם לך . דע לך שמה שאתה חושב, אני מנסה "לחנך" את יושבי הפורום כבר הרבה זמן ..
וברצינות לרגע- אני מסכים שדי קשה לעתודאי לדעת מה הוא רוצה ללמוד , ובמה הוא רוצה לעסוק כל חייו, וכל זאת כבר בגיל 18 . יתר על-כן, לפעמים גם שטודנטים בני 25 לא יודעים. על אחת כמה וכמה שלבני 17-18 יותר קשה . הנה סיפור אישי - כשנרשמתי לעתודה רשמתי להם בתור אפשרות אחת ויחידה מקצוע X + מקצוע Y עוד לפני שהחלו הלימודים כבר החלטתי לשנות זאת ל-מקצוע X + מקצוע Z לאחר תום השנה הראשונה כבר שיניתי דעתי ל- מקצוע X בלבד . לאחר תום הסמסטר ה-3 התרשמתי שהמקצוע X לבדו איננו מספיק , והחלטתי להוסיף עוד מקצוע ... מקצוע W . היום, אני כבר בשלב מתקדם של התואר ( שנה אחרונה ) , על-כן כל שינוי שאחפוץ בו יהיה רק בתואר השני. אבל אין לי מושג בין X , W, או בכלל ( אוף נגמרות לי האותיות
) מקצוע T . לא משנה מהם המקצועות - לא כל-כך בא לי לפרט בנושא . אבל בהחלט, שמתי לב שבמהלך שנותיי בטכניון עברתי מעין התבגרות מסויימת . היום, לא הייתי נכנס בחופזה לטכניון לפני שהייתי מגבש דיעה מוצקה בנוגע למה אני רוצה ללמוד .והיום בגילי המופלד
הייתי מגבש דיעה זו ביתר קלות . כמו שהיטבתי לנסח - הבעייתיות היא לא בכך שצריך לקבל החלטה גורלית כבר בגיל 18, אלא בכך שצריך לדבוק בה עד גיל 28 , ואין "נקודות יציאה " . פלטרון

מייקל88

New member
זה פשוט מדהים כמות האנשים שמתחרטים

אחר כך זה ממש חוסר אחריות של הצבא שמציג את זה באור ורוד ואף פעם לא מספר אמת

Gal-Mo0D

New member
נצל"ש : רשימת המקצועות לעתודה

אם בטופס בחירת המקצועות לעתודה אני רושם שני מקצועות (אחד עדיפות ראשונה ואחד בעדיפות השניה), הצבא יכול מבחינתו להחליט שהוא צריך יותר עתודאים במקצוע מספר 2 ולרשום אותי לזה בלי קשר לזה שאני מעדיף את מקצוע מס´ 1 יותר ? השאלה השניה שלי, מתי מקבלים הודעה לאיזה מקצוע אתה מורשה ללמוד ואיפה ?

bodas18

New member
התשובה היא כן כן כן!!!!

וזה דרך-אגב מה שדפק אותי עם העתודה! מן הראוי להדגיש כי המקצועות שאתה רושם בטפסי הרישום לעתודה צריכים לעבור את אישור מדור עתודה. אם אושר לך להירשם לאונ´ גם במקצוע א´ וגם במקצוע ב´ ובאמת תירשם לאונ´ לשני המקצועות יש סבירות גבוהה שאם הצבא צריך יותר מעדיפות ב´ ואתה מתאים ייקחו אותך לזה בלי לשאול אותך. זה מה שקרה לי. רשמתי בעדיפות ראשונה בטכניון ביולוגיה שזה מה שאני הכי רוצה ללמוד. בשביל זה באתי לעתודה. ובעדיפות שנייה רשמתי (בגלל שחייבים למלא עדיפות שנייה) הנדסת אווירונאוטיקה וחלל... הצבא לקח אותי לעדיפות השנייה שלי ועכשיו אני מנסה לעבור. מה הלקח?! אללללללללללללללללללל תרשמו למקצוע שאתם לא רוצים!!!!!! נקודה. סוף.

Gal-Mo0D

New member
אז אם אני יודע

שהצבא צריך עתודאים הנדסאים ובמקצועות המדעים המדויקים ולא זקוק להרבה פסיכולוגים, ואני יודע שאני רוצה יותר פסיכולוגיה...עדיף למלא פסיכולוג בעדיפות ראשונה ועוד מקצוע (שאני בטוח לא אקבל) בעדיפות שניה ?

bodas18

New member
דעתי...

תשמע... אני לא בטוח שזה אפשרי אבל לדעתי עדיף בטפסי הרישום לעתודה (!) לרשום ר-ק עדיפות אחת... ואז אין לך ברירה אלא להירשם לאונ´ רק לעדיפות הזו... עוד אפשר: להירשם בשני העדיפויות בהרשמה לאונ´ (!) למסלולים דו-חוגיים המכילים את המקצוע שאתה אוהב. למשל: עדיפות א´: פסיכולוגיה חד חוגי (כלומר רק פסיכולוגיה) עדיפות ב´: פסיכולוגיה + כלכלה (סתם כתבתי... אולי עם פסיכולוגיה וכלכלה תוכל סוף-סוף להבין למה שרי האוצר משתגעים ... חחחח). וגם מה שהצעת נשמע יעיל... אבל מסוכן
אולי אתה מאוד חכם?
בהצלחה!

bodas18

New member
אגב...

אולי זה לא ברור אז כדאי להבהיר: אם נרשמת לעתודה ל-4 מקצועות שונים ואושרה הרשמתך לכולם זה לא אומר שאתה חייב להירשם לכולם באונ´! אם התקבלת גם לביולוגיה, גם לאווירו´ וגם לפסיכולוגיה אתה יכול להירשם רק לפסיכולוגיה באונ´ בדרכים שהצעתי קודם...

Gal-Mo0D

New member
רגע רגע רגע

הצבא יכול לאשר לך כמה מקצועות ? ואתה פשוט בוחר איזה אחד מהם ללמוד ?

bodas18

New member
לא מדויק

תקשיב, העתודה זה מסלול התנדבותי. זה ברור לך, נכון?... אתה לא חייב לאף אחד כלום. מבין המקצועות שמאשרים לך אתה יכול להירשם לאיזה שאתה רוצה... אף אחד לא מבטיח שתתקבל (ולכן אנשים נוטים להירשם לכמה מקצועות, כדי להגדיל את הסיכוי להתקבל למשהו מהם), אבל אם תתקבל כדאי מאוד שזה יהיה למשהו שאתה רוצה... אחרת זה באמת ביזבוז זמן היסטרי... והרבה יותר מזה.

flugzeug

New member
עבור פקולטה או פרוש מהלימודים

אם אתה לא מצליח לעבור פקולטה, פרוש מהעתודה, אחרת תצטער על כך עד סוף ימיך.

פלטרון

New member
רגע רגע-לא צריך להיסחף. נקודת יציאה

למי שלא יודע ( ואני לא ידעתי זאת עד השנה השלישית שלי , אז זה בהחלט לא חריג ) . בין כל תואר ראשון שעשיתם וכל תור שני שתחפצו לעשות ישנו נתיב שמחבר בינהם. ככה שתוכלו ללמוד הנדסת חשמל לתואר ראשון ופיזיקה לתואר שני ( ואז יהיה לכם תואר שני בפיזיקה ) ... או תואר שני בביולוגיה , אם תחפצו. (בלי להיסחף כמובן - קשה לי לראות איך מהנדס חשמל מוציא תואר שני בארכיטקטורה , אם יש כזה . אבל בטח כבר יקמבנו לו משהו אם יש לו ציונים מספיק גבוהים ) אבל (!!) , ההבדל הוא באורכה של הדרך. מי שלמד פיזיקה לתואר ראשון, דרכו לתואר שני תהיה קצרה יותר, ונוחה יותר יחסית למי שלמד לתואר ראשון במתמטיקה ורוצה ללמוד לתואר שני בפיזיקה ( אבל לא בהכרח - זה הכל תלוי בהסדר שתגיעו איתו עם מי שאחראי על קבלת סטודנטים לתואר שני בפקולטה אליה אתם מנסים להתקבל ) . למשל- יש לנו בפקולטהלהנדסת-חשמל בחור שלמד פיזיקה לתואר ראשון. בפקולטה להנדסת חשמל יש מסלול של גלים ולייזרים, והבחור רצה להתמחות בתחום הנ"ל בפקולטה לפיזיקה ( ואז הוא היה מקבל תואר שני בפיזיקה ! ). אבל, הפקולטה עשתה לו בעיות ( לא יודע מה בדיוק ) וכנראה עיקמה פרצופים על כמה בקשות מאוד מהותיות שהוא הגיש, אז הוא עשה להם תרגיל, ופנה לפקולטה להנדסת-חשמל וביקש מהם ללמוד אצלהם לתואר שני בתחום ה"לייזרים וגלים" . לכן, בשני המקרים הוא ילמד מקצועות הקשורים לליזרים וגלים- רק שכאן הוא יקבל תואר שני בפיזיקה וכאן בהנדסת-חשמל. בקיצור - לא חשוב הגיל ... העיקר הפקולטה בה לומדים לתואר שני
אז לא צריך להיסחף ולומר - " תצטער על כך עד סוף ימיך " . יש דרכים לפצות - אפילו מתוך מסלול העתודה ... ויש אפילו כאלו שלומדים לתואר ראשון נוסף, רק כדי להרחיב אופקים...
תואר ראשון זה לא בתולים - פעם אחת וגמרנו ( איזו דוגמא מוזרה
).
עדיין צוחק מהדוגמא ...
פלטרון

פלטרון

New member
הלקח האמיתי הוא לא לרשום מקצוע שני

מה יעשו - יכריחו אתכם ?? תגידו שאין שום דבר בעולם שאתם מעדיפים על-פני מקצוע X , או במקומו ! האמינו לא , לא רק שלא יתקשרו, זה ישרת אתכם רק לטובתכם . האמת - אין לי מושג אל מי אני פונה , הרי כולכם כבר רשמתם אפשרויות , וה"חדשים" עוד לא בפורום ( כמעט ) . בכל מקרה - עצתי היא להיסגר על מקצוע יחיד שאותו רוצים ללמוד ( או תואר כפול - אבל עדיין , תואר כפול אחד , ולא 2 אפשרויות ) , ולרשום רק אותו. מי שלא יכול להיסגר על מקצוע יחיד, אולי יש סיבות טובות יותר למה כדאי לו לשכוח מהעתודה ( ומלימודים ) בשנה שנתיים הקרובות . פלטרון

שמש27

New member
מושג מקצועי מעולם הפורומים

נצל"ש = ניצול שירשור ואם אנשים היו משתמשים בזה יותר, אולי היה פה סדר ! ואל תגיד לי לשרשר, כי אנשים כאן הצביעו נגד. רוצים באלגן, יהיה באלגן ! יאללה באלגן !!!!!!!!!!!!!

עומר ד

New member
מה קרה פרג´י? קיבלת הארה?

ואני מצטער על האיכות הירודה שלי..אני כנראה ילד מסכן ומנוזל, ממש כמוך.

למעלה