למתלהבי העתודה....

אני בנאדם שמתעצבן בקלות:

מאיפה לעזאזל הבאת את הפעירות לתת לעצמך ניקניים של תרופה???!!!
מה אתה, איזה מתנדב מד"א שנורא אוהב שסיכת התער"ן שלו מתנוססת בגאון על התיק??? בטח יש לך אמפולה 50cc על הריצ´רץ´...

New member
על עתודה והחיים בכלל

לאסף ולכל קוראי ההודעה המתלבטים, קודם כל, בהיותך עתודאי הצהרת הצההרות נלוזות כאלו על חברייך למסלול הינה התפארות והתנשאות לשמה , הצהרה שכזו יכולה לגרום לאיבה רבה כלפיך ובצדק. אני מכיר מספר רב של עתודאים שנמצאים בשלבים השונים של התארים שלהם בשלל האוניברסיטאות בארץ ובשלל החוגים והפקולטאות , אנשים אלו בהחלט לא ניתנים לסיווג לתוך התאור המגעיל שתארת. אומנם כמו בכל קבוצה איכותית כזו או אחרת יהיו גם אנשים אקצנטריים טיפה ,אך לייחס תכונות אלה לכל הקבוצה זו הכללה לא נכונה ולא הוגנת. מסלול העתודה לא מתאים לכל אחד והוא כולל בתוכו יתרונות וחסרונות רבים. לחלק מהאנשים החסרונות הללו יהיו מהותיים יותר ולחלק פחות. כמו בכל הסכם אחר כמו קניית מחשב או רכישת פוליסת ביטוח גם בהסכם העתודה יש לבדוק היטב את התנאים לפני החתימה על ההסכם. כמו שאתה לא מצפה שהמוכר במכולת יספר לך שבחנות חצי-חינם הקרובה המחירים זולים בעשרות אחוזים כך אין הצבא מצופה להגיד לך את כל החסרונות במסלול העתודה האקדמאית וכל מלש"ב שרוצה להיכנס אל המסלול צריך לברר ממספר מקורות (שבינהם הפורום הזה) את מהות העיסקה האמיתית ורק אז להחליט. בכל מקרה בסוף את הבחירות הלא נכונות בחייך אתה יכול לייחס רק אל עצמך ולזרוק אישומים כאלו או אחרים אל גופים אחרים הוא ללא תועלת. בברכת שבוע טוב , אבירם "מההיבריס מתים"

dwante

New member
רבאק

גם אותי הצבא דפק :( ובקשר לחוזה כזה חוזה דפקני בחיים לא ראיתי אך בגיל 18 אני אמור לדעת על כל הדברים האלה. תגיד לי המושג השבחת גדודים בכלל מופיע בחוזה? אתה יודע מה אני בטוח שהוא לא מופיע למרות שבפעם האחרונה שראית את החוזה זה היה לפני יותר משנה.. תאמין לי כל מי שמדבר רק טובות על העתודה ישנה את דעתו מהר מאד כשהוא יכנס לתפקיד שרק אלוהים יודע אך זה קשור למקצוע שלך . מהנדס חשמל יכול להיות מחליף מנורות. לכל הרופאים רק שתדעו שהקורס האקדמאי הכי חשוב שאתם עוברים בשביל הצבא זה הקורס שמלמדים אותכם על האקמול. שלא תבינו נכון, אני מאשים רק את עצמי, לא את ההורים שלי ולא את הצבא ולא אף אחד אחר. טוב לא צריך לבכות על חלב שנשפך

שמש27

New member
תשמע.

הודעות כמו שלך קראנו פה בטונות. מה שמעניין אותי, זה אם תוכל להסביר לי מה זה "השבחת גדודים". תודה.

תיקונים קלים

אבירם וכל מפרשי ההודעה שלי! אם תקרא את ההודעה שלי שוב ובעיון, תשים לב שלא האשמתי אף אחד בבחירות הנכונות-או-לא שלי. רק ציינתי שרוב העתודאים נכנסים למסלול הזה בחוסר ידיעה מוחלט של מה שהם הולכים לעשות. מנטלית, הם עדיין ילדים שעושים מה שאומרים להם. לרובם, שהיו תלמידים טובים בתיכון, עתודה נראית כלא יותר מהמשך ישיר של המסלול הנוח וחסר הדאגות של התיכון. הם מעדיפים, באופן לא מודע, לברוח מהמעבר הזה למסגרת צבאית, כי הוא דורש מהם רמה מסוימת של שינוי פאזה לעולם המבוגרים. היה להם טוב ללמוד בתיכון, כשהם לא צריכים לעבוד קשה. לכן, הרבה מהם לא חושבים על ההשלכות של הבחירה שלהם. ברוב המקרים, בחירה במקצוע אקדמי מהווה בחירה של מסלול חיים שלם. ולדעתי, לרוב העתודאים אין את הכלים לעשות את הבחירה הזו בגיל הזה, מהסיבה הפשוטה שניסיון חיים הוא לא דבר שיש להם בשפע. בן אדם צריך להיפתח לכיוונים שונים באישיות שלו לפני שהוא מקבל החלטה כזו.

למעלה