למסניפת חמץ ולכולם!

למסניפת חמץ ולכולם!

היי! מתחשק לי "לפתוח" את הנושא של התגובות הסוערות כאן להודעתה של מסניפת חמץ. אז אני פותח את זה... ובכן, ראשית כל אני רוצה להוות דוגמא אישית פעם נוספת: אין לי שום בעיה עם כך שמסניפת חמץ עומדת להיות בעלת דאן 3 בגיל הנוכחי שלה. אני אישית קיבלתי את הדרגה המכונה על-ידי המורה שלי "חגורה שחורה" אחרי כ-15 שנים של לימודים אינטנסיביים ומטורפים לחלוטין (במובן החיובי). אין לי מושג איך הסכמתי להשקיע כל-כך הרבה שעות בהישג הזה. בסך הכל, יש גבול ליכולת הלחימה שיש טעם לרכוש... לא מבין את עצמי היום. המורה שלי מלמד כ-20 שנה, יש לו תלמידים ותיקים רבים שלומדים אצלו שנים רבות, מאות תלמידים עברו דרכו - ורק 2 אנשים עד היום קיבלו אצלו חגורה שחורה (ואני אחד מהם...). אצלו "חגורה שחורה" זה פחות או יותר "חצי אלוהים"... ולכן אני פשוט לא האמנתי (ועד היום אני מתקשה להאמין) שהצלחתי בכלל לעמוד באתגר הזה ולהגיע ל"חגורה השחורה" הזאת, הבלתי-אפשרית הזאת, הלא-מציאותית הזאת. אני זוכר, כאשר קיבלתי את ה"דרגה", שעדיין לא עיכלתי ולא האמנתי (ועד עכשיו אני מתקשה לעכל זאת). כי אצלו "חגורה שחורה" זה סוף הדרך (והתחלה של דרך חדשה... בלעדיו). הרמות שנדרשו בכל מיני שלבים נתפסו בעיני כבלתי-מציאותיות... כמין גחמה שאי-אפשר לעמוד בה... התלמיד הנוסף שקיבל אצלו חגורה שחורה למד אצלו כ-11 שנים בקצב דומה, אך מה שסייע לו להשיג זאת תוך זמן כל-כך קצר היתה העובדה שהיה לו נסיון קודם: חגורה שחורה בקראטה [אצל רוני קלוגר] + נסיון של מספר שנים בג´ודו, ג´יו-ג´יצו וטאי-קוון-דון, כך שתנועות רבות וחלקים רבים מאמנות הלחימה כבר היו ברשותו והוא לא היה צריך ללמוד אותם פעם נוספת (להזכירכם: אצלנו אין "שיטה" נפרדת מ"שיטה" אחרת, לא קיים כזה דבר - לומדים את "אמנות הלחימה" כמכלול - ואני כבר שומע את קולות אי-הנחת של אייקי-פריק... הוא עדיין לא הבין את זה, לדעתי...). לדעתי מה שקרה כאן עם ההודעה של מסניפת חמץ היקרה הוא מאוד פשוט: אנשים קנאו, או הדחיקו (את מה? מיד אסביר...) מה כוונתי? פשוט מאוד: יש כאן אנשים שגילם כפול משל מסניפת חמץ ומספר שנות אימוניהם אף הוא גדול יותר - ושבטח חולמים על "דאן 3" ו"דאן 2". מבחינתם, יש להם תמונה אידיאלית של "דאן 2" או של כל דרגה אחרת אליה הם חותרים. הם מקדישים חלק ניכר מעצמם ומזמנם לחתירה אל דרגות אלה... הם יגידו ש"זה לא דרגות, זה לא בשביל הדרגה", אבל הכוונה שלי איננה שהם לומדים בשביל הדרגה החיצונית, אלא בשביל מה שהדרגה הזאת מסמלת עבורם... ו"דאן 2" מסמל עבורם הרבה מאוד. ולפתע, מגיעה איזו פספוסית בת 15 וחצי שיש לה כבר דאן 2 מזמן והיא עומדת להיבחן לדאן 3... זה מטריף אותם! הם לא יכולים לקבל את זה! זה מעמיד אותם באור-מגוחך! זה כמו התחושה של מנהל סניף בעל ותק של 30 שנה שעומד אולי בעוד שנתיים להיות מקודם לדרגת מנהל-מחוז - ושמגלה שיש כבר מנהלת-מחוז בת 17 בעלת ותק של שנתיים שעומדת להיות מקודמת בעוד שבועיים לדרגת מנהלת-ארצית. וזה מטריף אותו! תחושה דומה, לדעתי. אז הם בועטים... משתוללים... ואפילו לא טורחים לקרוא בפירוט את ההודעות. יש כאן דו-שיח של חרשים. כולם כותבים משהו חסר משמעות כמו: נכון... אבל עם כל הכבוד... תראו... בכל זאת דאן 2... חה חה חה! דאן 1000, דאן 2000, דאן 7000... תכל´ס, זה לא יעזור, זוהי שיטת מדידה ותו לא. כל כך מצחיק שמישהו מתרגש משיטת-מדידה... זה ברור שזה קשור אליו-עצמו ולא אל מסניפת-חמץ, אחרת מה ההתרגשות? עכשיו, לכל מי שהיתה לו בעיה עם הדרגה של מסניפת חמץ, אני מפנה את המלים הבאות (אתפלא אם תקראו אותן - לא אתפלא אם תגיבו אליהן מבלי לקרוא אותן ברצינות): המאמן של מסניפת חמץ מבין "קצת" (!) יותר מכם. אין לכם שום יכולת / מיומנות / זכות / אפשרות לחלוק על קביעותיו. הוא (!) עומד מאחורי התעודה שהוא (!) נתן למסניפת חמץ ואתם פשוט מגוחכים בויכוח שלכם איתו (!). אם אתם כל-כך מכבדים "דאנים", למה שלא תכבדו את ה"דאן 6" שהוא מחזיק בו? ואם יש לכם טענות או שאלות, תפנו אליו ולא אל תלמידת קראטה שבאה עליכם בבקשת עידוד לפני מבחן חשוב. המממ... האם זהו תחילתו של שרשור סוער חדש בפורומנו???

חחחחחחחח

מסכים עם כל מילה !! למרות שנראה לי שהויכוח מעט חסר לך לכן פתחת אותו שוב . לא נורא זה תפס משהוא כמו בערך שני עמודים ? אז שוב יתחיל ויכוח בין מספר עמודים , כך נזכה כאן לתהילת עולם על כמות ההודעות הנמסרות . בן , הויכוח הוא ויכוח סרק , לא ראויי , לא מתאים , לא הגון ואפילו לא ענייני . חבל על הזמן היו כאן " שרשורים " מעניינים יותר , בעלי עומק והעברת מידע ענייניים יותר . לא כדאי להמשיך בהם ? ובכל זאת מסכים לכל מילה שלך . ממני

mapopo

New member
לא מסכים ולא מסכים..... ../images/Emo12.gif

וגם כבר אין לי כח להתווכח לאחר שכבר טחנו את זה שוב ושוב... רק אומר שאין כאן שום קנאה.... אני אישית חושב ובצורה ענינית שלתת דאן 3 לילדה בת 15 זה לא תקין . בשיטות כמו קראטה שוטוקאן, ועוד שיטות של קראטה אחרות שאני מכיר יש חוקים שנבנו משום ידע רב על מתאמנים, יכולות, תוך כדי בחינת רמות של ילדים, והן אומרות חגורה שחורה אין בעיה אבל רק מגיל 18... חוקים זה חוקים.. אני מבין שהיא גם מתאמנת קראטה, לכן כל העניין נראה לי תמוהה מאוד.... אבל לאאאאא משששנננההההה MAPOPO

תגובה אחרונה ודי...

תאמינו לי- שאני ממש לא רוצה לחזור לאותו דיון ארוך ומייגע שהיה לנו...
אבל אני עדיין מרגישה שהעניין חוזר על עצמו, וזה מאוד מציק לי, חורה לי, ומעצבן אותי. רציתי להגיד רק דבר אחד- אותי לימדו שצריך להאמין לכולם ובכולם. גם אם הדבר נראה לך הכי לא הגיוני שבעולם, ולימדו אותך אחרת ועכשיו כשמראים לך דבר חדש אז אתה פשוט שולל את זה וזה לא נכון. אותי לימדו לא לעשות ככה. אותי לימדו להאמין. ואני מאמינה לכל אחד ואחד פה. וגם לי דברים נראים פה מאווווווד מאוד לא הגיוניים- איך זה שבנאדם מקבל חגורה שחורה אחרי 15 שנות אימון. יודע מה? לי זה נשמע כ"כ לא הגיוני!!!!!!!!! אבל אני לא שוללת את זה. ואני מקבלת את זה. אז למה שלא תקבל את זה שאני נבחנת לדאן 3. גם אם זה כ"כ לא נורמלי וחסר כל הגיון?

באמת הטענות יכולות להיות אך ורק

כלפי המאמן. בן, פיספסת כנראה את השאלה שלי אי שם למטה (לא בפתיל של הויכוח), אז אני אחזור על זה שוב. לדעתי יש משמעות לחגורה שחורה. משמעות מאד מוגדרת וברורה: זוהי דרכו של מורה להגיד: א. תלמיד זה מסוגל מעתה להתקדם בכוחות עצמו ב. תלמיד זה מוסמך להדריך אחרים אני די מסכימה שאין הרבה משמעות לדרגות אחרות (להוציא אולי דרגת שיהאן שלא הקדשתי לה עדיין מחשבה רבה). דרגות וחגורות הן כמו סימני קילומטרים על הכביש שאף אחד לא מתייחס אליהם. אבל חגורה שחורה היא שער, ושלב מאד משמעותי. מהבנה זו נובעת מסקנה די ברורה שהענקת חגורה שחורה לילד בן 10 מרוקן את כל נושא הדרגות מתוכן. האם יש מישהו שחושב ברצינות שילד בן 10 יכול להתקדם בכוחות עצמו באומנות לחימה כלשהי, גם אם הידע הטכני שלו הוא ללא רבב? האם מישהו יסכים להתאמן אצל ילד בן 10 בתור מורה ראשי?? (כן כבר העירו לי שהדרכה לא קשורה לחגורה שחורה, אבל זה כן מה שאני יודעת, ואני יודעת בוודאות שאפשר להדריך בארץ בלי תעודה מווינגייט, ולגבי המסורת היפנית בעניין אני אבדוק בהזדמנות אחרת). עכשיו, דבר אחד זה לתת חגורה שחורה למי שאינו ראוי (והם תמיד לא ראויים. רק בשיטה שלנו מלמדים כמו שצריך
) ודבר אחר זה לרוקן את החגורות מתוכן. עכשיו לנקודות שלך: אף אחד לא מבין יותר טוב ממני, עד שהוכח אחרת. אם יבוא המאמן של מסניפת חמץ ויסביר בצורה הגיונית למה הוא חושב שנכון לחלק חגורה שחורה על סמך ידע טכני בלבד אני מאד אשמח להקשיב, אבל אני שומרת על זכותי לחלוק עליו (ואגב, אין לי ספק שמסניפה ראויה לחגורה מבחינת הידע הטכני. ילדים לומדים מהר. אני בטוחה שבשנה אחת היא כיסתה את כל הידע הטכני שאני רכשתי בחמש שנים.) וגם אם יש לו דאן 7000, הסמכות שלו לבדה לא מספיקה מבחינתי. וגם אם הוא מבין הרבה יותר ממני באומנויות לחימה, זה לא אומר שהוא חסין שטויות.

דווקא לא פספסתי את הודעתך, יקירתי!

אבל נראה לי שאת פספסת את הודעתו של חיים ("התגוננות רחוב"), אף היא למטה כרגע, אשר דנה בשאלה "מה מציינת החגורה השחורה"... ובכן: - חגורה שחורה יכולה לציין כל מיני דברים (לאו דווקא מה שקבעת שהיא מציינת) - זה תלוי ב... (משתנה) - "כל אדם זכאי עד שהוכחה חפותו" - הגיוני מאוד להניח, בהנחה ראשונית, שאדם בוגר שהינו מורה לקראטה (מיותר להוסיף "רציני"... כל אדם זכאי וכו´), ישתמש בשיטת המדידה הרלוונטית בה הוא נוהג להשתמש, לפי מיטב שיקולו האישי... אז זה אומר שהרמה של אותה תלמידה מתאימה ל"מחוג שיטת המדידה" שבה משתמש אותו מורה לגביה. זה כל כך פשוט... אם "חגורה שחורה" אצלו זה אומר "מדריך", אז יש לפנינו מקרה נדיר ומדהים (בנוסח ספר השיאים של גינס) של מדריך שגילו בלתי-הגיוני (אבל לא בלתי-אפשרי). כמובן, יש גם אפשרות לטעות בשיקול דעת של מדריך. ביג-דיל! יותר סביר להניח ש"חגורה שחורה" אצלו זה לא בהכרח אומר "מדריך" וכל שאר הדברים שציינת, אלא... מה שהוא יענה לך, באדיבות, אם תשאלי אותו... וזהו. אם את בכל זאת חושבת שהוא סתם בנאדם חסר אחריות ושעד שהוא לא מסביר לך את עצמו את לא מאמינה לו -זכותך. אני לא מבין את הגישה הזאת, אבל זכותך! אשמח להבין מאיפה הגישה הזאת: חוסר אמון? למה??? אשכרה, כדי להאמין בזה, את ממש צריכה לדמיין לעצמך בראש איזה מדריך שקרן ו/או חסר אחריות, שחותם על תעודת-הוראה-בכירה לתלמיד בן 15.5... למה לדמיין תמונה כזאת?! מה גורם לך לעשות כזה דבר?! האם נתקלת בכל מיני תופעות כאלה בעבר או מה?!?! בטוח יש לך סיבה. לכל דבר יש סיבה, לא? באהבה, בן

גם אני לא פיספסתי

את הודעתו של התגוננות רחוב, פשוט כתבתי את שלי יום קודם לכן
התלבטתי אם לכתוב את דעתי פעם שלישית גם בפתיל ההוא בסוף התעייפתי מלהתלבט והלכתי הביתה. לעצם השאלה: אין לי ספק שמסניפה עונה על הקריטריונים של המורה שלה. גם אין לי ספק שהיא ענתה עליהם כשעשתה דאן אחד. מה שניסיתי להגיד הוא שעל פניו הקריטריונים שלו הם בעיקר יכולת טכנית וידע. דעתי שלי היא שחגורה שחורה צריכה לכלול גם אלמנט של התפתחות האופי ויכולת מנטלית שפשוט לא ייתכן שיש אותם לילד בן עשר, גם אם הוא סופר גאון. חוסר האחריות שאני רואה כאן הוא לא בהענקת חגורה למי שאינו ראוי לה (אני אגיד את זה שוב, אני משוכנעת שמסניפה יותר מראויה לדרגותיה לפי הקריטריונים הנהוגים אצל המורה שלה). חוסר האחריות הוא בריקון התוכן מהחגורות. מכיוון שעד כמה שהבנתי המורה עצמו לא מבקר כאן, אני מנסה לברר האם יש עוד אנשים שחושבים כמוני, ומה נימוקיהם של האנשים המתנגדים לדעתי. אתה אומר שהחגורה השחורה שאתה נושא עלתה לך במאמץ כביר. האם זה לא מפליא אותך כשאנשים אחרים מקבלים משהו שהוא לכאורה אותו דבר, תמורת מאמץ הרבה יותר קטן? (הבהרה: אני לא מדברת כרגע על מסניפה, שבטוח השקיעה המון, אלא בסתם אנשים אחרים שיש להם מורים יהודים רחמניים שאוהבים לתת דרגות יותר מאשר ללמד). או שאולי אתה כבר רגיל כי כולם (או כמעט כולם) השקיעו פחות ממך? זה לא מסקרן אותך לדעת מה גורם לאנשים להנמיך את הסטנדרטים לקבלת דרגה?
אני.

שלום מיתר , אני בד"כ לא מפספס אף

הודעה , ואת שלך ראיתי גם ראיתי. לדעתי אנו מפספסים כאן מפני שאנו דנים בנושאים אשר מגיעים ממועדונים ואסכולות שונות וע"פ הבנתי הקריטריונים (שוב הקריטריונים ) ונקודת המבט וההשקפה מאוד שונים . נתת את בן כדוגמא , הוא עבד מאוד קשה ע"מ לקבל חגורה שחורה בשיטתו ויתכן מאוד ואני בהחלט מאמין כי כך הוא , אצלו בשיטה חגורה שחורה מסמלת את הגעתו של בן כתלמיד לשיא פריחתו וכפי שציין בן , את היותו בן חורין וחופשי לדרכו להדריך ע"פ הבנתו וגישתו הוא , כך מבין זאת מאמנו , כך הוא מאמין וכך הוא גידל את בן והאמת ע"פ התוצאה (ואינני מכיר את בן רק קורא את הודעותיו כאן) הוא עשה עבודה טובה ויתכן אף כי לשביעות רצונם של רבים כאן. אבל מיתר כאן מתחילה באמת הטעות , איננו מדברים כאן על דרכנו אנו , לא על אמונתנו וכמובן לא על שיטתנו זאת שיטתם הם לטוב ולרע , נקודת המבט והשקפת החיים שלהם שונה משל אחרים , האם זה טוב או רע ? זוהיא השקפתם ! יתרה מכך מיתר , לעיתים אצל האחד חגורה שחורה מציינת סוף של דרך "התלמיד הגיע לסוף דרכו כתלמיד " ואצל אחר בהגיעו של התלמיד לחגורה השחורה "הוא רק התחיל את דרכו בהבנת הנקרא". איננו יכולים לבחון אחרים ע"פ פרמטרים המתאימים לשיטתנו אנו מפני שהם אינם זהים לחלוטין . האם אני יכול לבחון מישהוא העוסק בגו´דו ע"פ הקריטריונים שלי , האם נכון לעשות זאת למי הלומד תאיבוקס . יודעת לרוב קורה כי תלמיד העוסק בתחום מסויים , רואה אחר משיטה אחרת מבצע בעיטה כזאת או אחרת והדבר שנראה לו שונה בצורה "מפחידה" , מבטה זלזול וחוסר שביעות רצון מהביצוע אבל האם נכון הדבר לעשותו ? אדם העוסק בהיאבקות יבצע הטלה שלאיש גו´דו מובהק תיראה חסרת תוכן ולא "רצינית" אך האם נכון הדבר לעשותו? מתאגרף יבצע אגרוף בעמידה מסויימת ומבחינתו הביצוע מושלם ואף "קטלני" , האם נכון לבחון אותו בפרמטרים של איש קראטה ? ודאי שלא , לפחות ע"פ תפיסתי . כשאני בוחן תלמיד בשיטה מסויימת עליי לבחון אותו בקריטריונים של אותה שיטה וע"פ דרכה היא ולא ע"פ קריטריונים משיטה אחרת . לכן מיתר , בעניים של אנשי אייקידו , או אחר איננו יכולים לבחון תלמיד העוסק בתחום אחר . עד כאן לעניין הביצוע . לעניין הרמה , שוב לכל אחד הפרמטרים שלו והקריטריונים שלו למדד ואיננו יכולים לערער עליהם מפני שהם אינם נוגעים לנו , למרות שרובנו חושבים כי כך הוא , אך לא כך הדבר . לעניין דרגות הילדים , בשנים האחרונות (ולא מעטות הן) החלו בשיטות רבות בעולם (למעט שיטות מאוד מסויימות ומאוד מסורתיות),להעניק דרגות ילדים ודרגות בוגרים . תלמידים צעירים בגילם מקבלים דרגות ע"פ רמת קריטריונים התואמת את גילם הצעיר ואת הדרישות אשר מוצגות להם ע"פ גילם . קריטריונים אלו שונים בתוכנם כמעט בהכל או לפחות בחלקן מדרישות המבחנים לבוגרים . בשיטות אלה על החניך לעבור מבחני "התאמה " וישור קו לדרגות הבוגרים עם הגיעם לגיל הבגרות . לעניין החגורה השחורה והיכולת והידע להדריך (!!!) מיתר , אני עוסק לא מעט שנים בענפי אומנויות הלחימה השונות והאמיני לי ישנם רבים כל כך בעלי חגורות שחורות מדאן1 ומעלה אשר מעולם לא עסקו ולא עניין אותם לעסוק בהדרכה , האם הדבר מוריד מערכם , או גורע מיכולתם ורמתם האישית ? אינני סבור כך . האם במבחני החגורות השחורות בכל השיטות יש ביטויי ליכולת ההדרכה ? ודאי שלא ! לעיתים יוצאים חניכים לתחרויות בהם מתחרים חגורות בכירות שחורות דאן1 - 3ומעלה ובתחרויות אלה משתתפים גם מתחרים בעלי דרגות נמוכות מהחגורה השחורה והאמיני לי רבים מבין המתחרים בעלי החגורות הנמוכות מנצחים בתחרויות אלה . מהסיבה הפשוטה לחגורה אין כל ערך ומרכיב מיוחד ביכולתו של המחזיק בה(לפחות לא תמיד - עכשיו בטח נפתח דיון חדש!)ואינני אומר כי כך הדבר גם בשיטתי אני. בכל אופן ולסיום הודעתי הארוכה , מיתר , באמת עיזבו את עניין החגורה היא לא רלוונטית. מה שחשוב זה , יכולתו של החניך , רמתו המקצועית , צורת התנהגותו , יכולת החשיבה וההבנה שלו להם יש ערך מוסף בעניי מאשר לחגורה אותה הוא עונד על מותניו . ממני

שודאן ללא ידע ונסיון בהדרכה - תקלה!

מאוד משך את תשומת ליבי, העניין שהערת למיתר - על כך שיש לא מעט חגורות שחורות שאין להם שום ניסיון בהדרכה. לי הדבר מאוד חורה! אצלנו, בשלב מסוים, על התלמיד להיות סנפאי (עוזר מדריך), ובשלב מאוחר יותר להדריך בעצמו קבוצה (או "לחלוק" עם עוד מישהו, קבוצה להדרכה). עכשיו, אני יודע שזה יפריע לכמה אנשים - אך יש אצלנו גם מדריכים, שלבדם (או עם עוד מישהו), מדריכים קבוצה, והם אינם חגורות שחורות (כמובן, שהכל נעשה תחת פיקוח!!). מורה, שתלמידו "הגיע לפירקו" ועדיין אין לו שום ידע ונסיון בהדרכה - זה תקלה של המורה! אצלנו, לקראת חגורה שחורה, יש מעיין חובה מסוימת לקחת חלק פעיל בהדרכה (כמובן, שזה תלוי בזמן ובנסיבות), כדי שלא ייוצר מצב של תלמיד שהוא חגורה שחורה, ואינו יכול להעביר אימון, ומה שיותר חשוב - כל מה שהעוסק בהדרכה לומד על עצמו בזכות ההדרכה!

יפה אמרת....

חובה נסיון בהדרכה אצלנו עכשיו בשביל להגיע לשחורה אתה צריך א. ניסיון בהדרכה ב. הממ... זה לא בדיוק פעיל אבל מתחילים לדבר על זה בשביל להיות חגורה שחורה חובה עלייך לדעת אייקידו כל החומר של Q6 - Q5 זה מתחיל מקיו 6 נכון? כמו חגורה צהובה באייקידו זאתאומרת שיהיה לך ניסיון בשיטות אחרות גם

האמת - אני לא יודע,

כיצד זה מתבצע באייקידו, משום שאינני עוסק באייקידו (לצערי, יש לציין...). אני עוסק בגוג´ו ריו, אצל קאנצ´ו רוני קלוגר.

aiki-freak

New member
קיו 6...???!!!

לחגורה שחורה אתם צריכים ידע של קיו 6 באייקידו?.? מימיס יקירי...קיו 6 באייקידו יודע בערך רק לקשור את החגורה ולפול על התחת (וגם זה לא תמיד)... קיו 6 (או חמש) זו הדרגה הנמוכה ביותר שיש!!! ואחרי זה בטח אין לכם בעיה לומר שאתם מלמדים גם אייקידו..... אדוני הנכבד...קיו 5 באייקידו פשוט לא יודע כלום על אייקידו! חד וחלק... מאוד מפתיע אותי שאלו הסטנדרטים שלכם! אני בטוח שכל חברי הפורום הזה הם בעלי ידע של קיו 6 באייקידו (כלום שום ידע...) זה ממש לא "ידע בשיטות אחרות"!!

אוקיי...

אין לי מושג אם אתם מעבירים ככה מקיו שש לקיו חמש אז ככה זה אצלכם אנחנו לומדים כל מיני דברים ניקיו איקיו שיאונאגי טאי סבאקי קוטה גיישי ככה זה אנחנו לומדים קרב מגע המאמן רוצה שיהיה לנו טיפה ממש ממש טיפה ידע בשיטות אחרות

ZaZen

New member
חגורה שחורה=הדרכה?

ממתי? אני בהחלט חושב כמוך על התועלת שבהדרכה אבל חגורה שחורה היא דרוג מקצועי שאינו מחייב הדרכה לא כל חגורה שחורה הוא מדריך וטוב שכך כי לא כל אחד מוכשר להדרכה.לדעת קאטות או בונקאי או בייסיק וכו... עדיין לא הופך אותך למדריך.

אמת כואבת...

שמי עמית ואני מאמן אומנות לחימה מוסמך מטעם מכון וינגייט ומאמן בינלאומי בשיטת ג´ו-ג´יטסו מטעם ההתאחדות העולמית לג´ו-ג´יטסו וקובודו. לצערי הרב אני אומר עם ניסיון לא קטן בענף אומנות הלחימה וכמדריך קרב מגע בכיר בצה"ל הענף בישראל נמצא ברמה נמוכה יחסית למקומות אחרים. שחיטויות, רדיפת כסף וקומבינות למיניהן הופכות את בית ספר למאמנים בוינגיט למכונה שמדפיסה תעודות לכל מי שיש לו מספיק כסף. דוגמא קלה אתן כשהגעתי לבחינת כניסה לקורס מאמנים הייתי הדרגה בנמוכה ביותר וגם הקטן ביותר (דאן 2 ובן 22) ושאר האנשים היו מאמנים גדולים ובכירים בשיטות. התאכזבתי קשות לראות את עצמי עושה "בית ספר" בעניין מקצועני לאנשים אלה במובן ההדרכתי ובעניין המיקצועי. אני לא יודע מה ואצל מי אתה מתאמן אבל תדאג שלפחות אתה תצא ברמה אישית גבוהה ללא קשר לדרגה או כל שטות אחרת. כיום אני מספר 2 של המאמן שלי שהוא נציג השיטה בארץ (תכלס הכל חרטה בעניין של כותרות) למאמן שלי קוראים אמיר ברנע ורוב המאמנים בארץ מכירים אותו ואותי כתלמיד בכיר. אני יכול לומר לך שבאמת אנחנו שומ5רים על רמה מקצועית והדרכתית גבוהה מאוד וזה הסמל המיסחרי שלנו. אתה מוזמן לבקר.. המועדון הוא מועדון סמוראי והוא נמצא בגבעתיים ברחוב כורזין 5 טלפון 5733479-03. שלח לי תגובה לאי-מייל.... עמית פורת..

ZaZen

New member
למי צילצלו הפעמונים????

עמית מתוך תגובתך לא ברור למי אתה עונה וכותב. במידה ותגובתך מופנת אליי לא ברור לי הקשר. מתוך היכרות מעט יותר ארוכה ממך (אני כמעט כפול ממך בגיל לפי מה שכתבת) אני רק יכול להגיד שויגייט לא אמור לסנן או לשפוט מדריכים לפי היכולת המקצועית דבר שנקבע ע"י השיטה שלהם בלבד אלא להכשיר את אותם אנשים מבחינת שיטות וגישות הדרכה ולא בתוך האומנות שלהם. כל מערכת או בית ספר יש לו את הקרטריונים שלו יש המחמירים יותר ויש המחמרים פחות. עצתי לך פחות תשפוט אחרים (אתה בהחלט יכול להיות גאה בשיטתך ובמורה שלך)ותתרכז במה שאתה יכול לתרום ולא במה שהם לא. במידה ותשובתך למשהו אחר אז סתם קישקשתי

amir_aikido

New member
התגוננות איזה כיף

פעם אחת אני יכול להגיד שאני מסכים אתך ב- 100%. בלי הסתיגויות בלי "אבל" פשוט מסכים
בכל שיטה ומועדון יש משמעות שונה לכל ביטוי של דרגה ולכל דרגה. ואפילו אצל אותו מורה, יש לפעמים חריגים שמקבלים דרגה מסיבות מיוחדות ... הדרכה היא אמנם דבר חיובי, ורצוי מאוד. אך לא צריכה להיות תנאי בשלב מוקדם כדאן 1, אלא אולי בשלב מאוחר יותר (איזור הדאן 3 בערך). וגם האמירה הזו היא לא מוחלטת וצריכה להלקח בהקשר שלי כדובר. אמיר

עכשיו אמיר כשאתה מסכים איתי

אני יכול ללכת לישון בשקט ובכייף דרך אגב , אז גם אני קיו 6 באייקידו ? אפשר לקבל את זה בכתב אני צריך להוסיף לרזומה שלי שלמדתי אייקידו אם זה בסדר מבחינתך . (חחחחחחח סתם סתם אל תתפוס אותי במילה ) ממני

(לוקחת אוויר)

התגוננות, אתה כל הזמן סוחב את זה לכיוונים של הבדלים טכניים, שזה תחום שבכלל אין בו ויכוח. ברור שהידע המיוצג ע"י החגורה השחורה שונה משיטה לשיטה. משל למה הדבר דומה? לתואר דוקטורט באוניברסיטה. ברור שמי שעשה דוקטורט בכימיה, הידע שלו שונה לגמרי ממי שעשה דוקטורט בפילוסופיה. האם זה הופך את הדוקטורט לחסר משמעות? לא, בכלל לא. נכון גם שלכל מורה יש קריטריונים שונים לדרגות, השאלה היא האם זה מצב טוב, והאם לא ראוי לשאוף להאחדה של הקריטריונים (כמובן במידת האפשר, תוך כדי שמשאירים את ההבדלים בידע במקומם). למה לדעתי ראוי שהקריטריונים יהיו אחידים במידת האפשר? כי לא בא לי להגיד כל פעם שאני מציגה את עצמי "יש לי חגורה סגולה עם נקודות וורודות בשיטת קוצ´י מוצ´י תרנגול שחור שקיבלתי מאיציק לוי מטיזינבי". אני הרבה יותר מעדיפה להגיד "יש לי קיו2 בשיטת קוצ´י מוצ´י" ולצפות שכולם יבינו פחות או יותר למה הכוונה. אתה אומר שאין כל חשיבות לחגורה, אבל בכל זאת אתה מעניק חגורות לחניכיך. למה? כי החגורה היא ציון דרך. היא לא משפרת יכולת שלא נמצאת, אך תפקידה לשקף את יכולתו של התלמיד בעיני המורה.

למעלה