למסירה לרציניים

Ana1 9

New member
למסירה לרציניים

עונת הגשמים הגיעה והנה דווקא בעונה הזאת בעלי כלבים/חתולים מחליטים לעזוב אותם ברחוב. אתמול בלילה מישהו החליט ככל הנראה לנטוש גור כלבים על הדשא בחצר שלי, באמצע הלילה כשגם זלעפות אני שומעת יללות, כשיצאתי מצאתי להפתעתי גור כלבים כבן חודשיים קטנטן ומתוק ורטוב באמצע הדשא, כלב מסוג פאקינז , זה מה שמוזר, שבדר"כ כלבים כאלו אנשםי לא מרשים לעצמם ליזרוק כי הוא "גזעי". בכל אופן, הגור כרגע אצלי שוכב חולה מתעטש ונושם בכבדות,עם בקבוקים חמים ומטרנה (הדבר הכי מתוק שראיתי). מי יודע כמה זמן אתמול הוא היה בגשם המסכן הזה, דיברתי עם הוטרינר ומחר הוא יקבל את כל החיסונים אם יהיה בריא, אלא אם כן חולה ואז זה יתאחר. ולמה אני מספרת את כל זה, אני מחפשת מישהו שייקח אותו מימני. יש לי כבר כלב בבית ואני לא יכולה להחזיק עוד אחד, אדם רציני שכבר היה לו כלב ויודע איך לטפל בכלבים , ושיודע שישאיר אותו ולא יזרוק אותו ברחוב או באיזו עמותה (למרות הכל צפוף שם) ובקיצור של יוותר עליו אחרי חודש כמו שהרבה אנשים עושים, ושבטוח במאה אחוז שישמור אותו לתמיד (ואם לא שיחזיר אותו אליי) שיפנה אליי במסר לטלפון וליצור קשר. תודה.

../images/Emo10.gif ממש עצוב לשמוע

אנסה לשכנע את אמא שלי... ואני ראיתי גור עזוב ביום שישי שעבר כשיצאתי .

ולהמ בכלל נוטשים אותם?

אוף העולם הזה ממש מרושע....אני לא סובלת שמתייחסים ככה לכלבים... ולחיות בכלל..

מיכל שב

New member
../images/Emo10.gif

כל כך מרגיש שיש אנשים חסרי לב בעולם! מה הם ציפו שיקרה לכלב? כל כך מרגיז!
הלוואי ויכולתי לקחת אותו

Chuck U Farly

New member
לדעתי אינך צריכה למסור אותו

שיהיה חבר של הכלב הראשון, בעיקר כשהוא גזעי. אני מאמין שתיקשרי אליו ובסופו של דבר לא תרצי למסור אותו.

מיכל שב

New member
החזקת כלב היא הוצאה כספית

גדולה ושני כלבים (מניסיון) זו הוצאה אדירה.

Chuck U Farly

New member
כשהייתי בפתח תקוה, היתה לי כלבה

שגם כן הלכה אחרי ברחוב רמב"ם כגורה נטושה בת חודש. ההוצאה שלי עליה הסתכמה בקניית אוכל לכלבים, קצת אבקה נגד קרציות ופרעושים, חיסונים מעת לעת וניתוח כשהיתה מבוגרת כדי למנוע גידולים. כאן הבנתי שמדובר בזכר שאינו צריך ניתוח. ייתכן שעם ילדים ההוצאה באמת גדולה, והבנתי שלא כך המצב כאן.

שאניה

New member
אם היא היתה רוצה עוד כלב-

היא היתה שומרת אותו.. אתה לא חושב?

Ana1 9

New member
גם אם זה זכר הוא צריך סירוס

סירוס עולה כיום 650 ש"ח, ועיקור עולה 850 ש"ח. זכר כן צריך סירוס, זה הכי בעייתי אם לא מסרסים אותם כי בזמן הייחום הם פשוט נעלמים מהבית, וכשהם רואים נקבה ברחוב הם יעשו הכל, אבל פשוט הכל כדי להשיג אותו, חוץ מזה שכשהם לא מסורסים הם יותר תקיפים באותה עונה. ביקור ראשון אצל הויטרינר הוא חינם, אבל החיסונים עולים כסף, כל חיסון עולה כ100 ש"ח, הכלב זקוק לחיסון כלבת פעם בשנה, משושה- שמכיל חיסון ל 6 סוגי מחלות (כלבלבת,עכברת ושאר מיני מחלות מוזרות) וזה החיסון היקר ביותר. שגם אותו צריך לחסן פעם בשנה, ובפעם הראשון שהגור מתחסן הוא צריך לאחר מכן לקבל עוד 2 חיסונים כאלו אחרי חודשיים. וחיסון נגד שעלת אחת לשנה. בנוסף לכך, מזון, של 6 קילו עולה 165 ש"ח. הכלב מחסל את זה תוך חודש-חודש וחצי. טיפות נגד פרעושים ל 4 חודשים(קפסולות) עולה 250 ש"ח. עכשיו, עצמות, צעצועים וכל השטויות למיניהן נחסוך, אפשר גם להוסיף את הנעליים והספות שנהרסו אבל אין לי מושג מה מידת הנזק. וזה רק כלב אחד. אז כמו שאתה מבין, כלב זה לא מסתכם רק בלתת לו אוכל ונגד פרעושים, זה הרבה יותר מזה, ולחשוב על פי 2 מזה, זה ממש לא אפשרי.

Kobi Dalal

New member
מי זורק גור פקינז?

הכלבים האלה עולים מעל 1500 שקל... בכל מקרה, אם הוא רק בן חודשים כמו שאת אומרת, את יכולה למכור אותו בהרבה כסף... למסור אותו זה בכלל לא בעיה, פשוט תשימי מודעות בכמה וטרינרים בפ"ת ותמצאי מהר מאוד מישהו שיקח אותי..אם לא הייתי קונה לפני כמה חודשים קניתי כזה גור ב2500 שקל הייתי לוקח אותו ממך...

Chuck U Farly

New member
משום כך הצעתי שהיא לא תוותר עליו

אלא אם זה פקינז "מעורב"? הכי טוב שהווטרינר יגיד.

Law Ho

New member
אנחנו גם מחסנים

את אשל ב"תולעת הפארק" פעם ב 4 חודש נראה לי. זה משהו שיכול להרוג אותם הם מקבלים את זה מהרחת חרא של כלבים אחרים. והרחרוח הזה זה אחד ה - תחביבים שלהם...

בדר"כ רק מסרסים חתולים...

ואישית, אני נגד סירוס ועיקור של חיות מחמד אבל שמעתי שאצל חתולים, זו חובה לסרס חתול לפני שמכניסים אותו הביתה :| וכלב זו לא חובה

Ana1 9

New member
אז אם תכנסי לפורום של בעלי החיים

תראי שכולם תומכים בסירוס ועיקור, ולהיפך, אפילו וטרינרים מתנדבים (הטובים) לסרס ולעקר בחינם חתולי רחוב, את נגד, אבל סירוס או עיקור עדיף על 5-6 גורים שייזרקו לרחוב ורוב הסיכויים שחצי מהם ימותו מקור או מחום, תלוי באיזו עונה עונת ההמלטה בדרך היא או בשיא הקור או בשיא החום. לפעמים התוצאה שווה את ההליך. החיה מורדמת ויוצאת בריאה ושלמה רק בלי ילדים לעתיד וגם בשבילם זה עדיף. לגבי כלבים, כלב לא מסורס תוקפני יותר (זכר..) ומשתין בכל הבית ובעונת הייחום הוא מעדיף להסתובב ברחוב ולחפש נקבות.

Chuck U Farly

New member
נזכרתי באשה אחת, די מבוגרת

עם משקפיים שהיתה מסתובבת במרכז קיראון עם עדר כלבים, גדולים למדי ואף אחד מהם אינו קשור. היתה נכנסת איתם לכל מקום, גם לבנק. יודעים למי אני מתכוון?

מיכל שב

New member
לא מדוייק

הסכומים נכונים כשמגיע לכלב בריא. אבל מה קורה אם הכלב חולה? על התרופות אתה משלם מחיר מלא. כנ"ל על ביקור אצל רופא. הכלבה שלי שברה לפני כמה שנים את הרגל. רק צילום הרנטגן עלה 500 ש"ח (וזה לפני הגבס). כלה זו השקעה (נפלאה) למשך 15 שנה לפחות וזו גם הוצאה גדולה.

Chuck U Farly

New member
אני חושב שיש ווטרינרים

שלוקחים מחירים גבוהים. אמרו לי שהווטרינר ברח' שטמפפר יקרן, ובאתי אליו כי הייתי ברמב"ם. בשלב מסויים עברתי לחיסונים אצל הווטרינר העירוני בסגולה. אחר כך, כשעשיתי את הניתוח דרשתי הורדה בתעריף והוא הוריד.

Ana1 9

New member
ומה עם הבית?

נעזוב את זה שכלב באמת יקר, עד כמה שתגיד, כלב לא נועד להיות בבית לשנה או שנתיים אלא ל12 שנה בערך, וכל שנה יש את מהלך החיסונים, האוכל ומידי פעם המחלות שהוא סובל מהם. אבל אתה יודע איזה מלחמת עולם מתרחשת כשיש שני כלבים בבית? אני משתגעת עכשיו הכלב הזה קם לחיים כבר מאתמול והוא קטן קטן אבל שטן גדול, רודף אחרי הכלב היותר גדול והשני רודף אחריו, ואז הוא עושה קקי ופיפי בכל מקום והוא בכה בלילה , ממש תינוק קטן. ועוד אני אצטרך להוציא את שניהם עכשיו למטה, כל מי שיראה עכשיו בפ"ת בחורה שרצה אחריי 2 כלבים ננסיים שיידע שזאת אני ואני צועקת לעזרה.

למעלה