למנהלת הפורום

כלעוד

New member
כל זה קצת הזכיר לי קטעים מ"העולם ע"פ גארפ"

למשל כשלסביות זועמות רודפות אחר בנה של המנהיגה שלהן שהשתתף בהלווייתה מחופש לאשה, גילו שזה גבר הן ודורשות את דמו רק כי הוא גבר, יש שם משפט שאני זוכרת, שאומרת אחת הדמויות: "מיעוטים לפעמים אכזריים למיעוטים אחרים". למרבה הצער כמה זה נכון לפעמים. אני אישית אמנם חושבת שאין מקום לגברים בפורום לסביות, אבל אני בטוחה גם שאין מקום לתוקפנות, עלבונות, חוות דעת פסיכיאריות בהתנדבות על הזולת שלא פגע באיש, לא בפורום ולא בכלל. ותמיד תמיד יש מקום לאהבה, לכבוד הדדי ולתמיכה, לכל אדם באשר הוא. אחרת אין הבדל ביננו לגמלים. מה שנחמד הוא שמעז יצא מתוק. עקב ההתקפה על הבחור-הלסבית, התעורר דיון במצבו ונוצרו קשרים, וגם הוא מגבש את עצמו תחת אש. אחרת אולי היתה מודעתו הסולידית למדי עלאף שונותה, נבלעת לנצח, ללא שינוי ממשי. עכשיו יש שינוי. תודה לכולן!

פאמקי

New member
ראשית, תודה לך alefg

בהחלט היה דרוש אומץ להגיב ולפרגן לי, אחרי כל ההשמצות שקיבלו ה"פוחדות" ממני... אז תודה גם לכל החוששות שהגיבו בפרטי. ברור לי שהחשש שלכן הוא לא ממני. 'כלעוד'- ממש הצלחתי לראות את הסצנה שתיארת, והמשפט כל כך חזק ומנגד כל כך נכון ועצוב... כתבת גם שאת חושבת שאין לגברים מקום בפורום- תוך כדי קריאה, ידעתי שאכתוב לך את דעתי בסיום הקריאה, אך אני רואה שזה מיותר, כי דיברת מגרוני בהמשך התגובה שלך: "מה שנחמד הוא שמעז יצא מתוק. עקב ההתקפה על הבחור-הלסבית, התעורר דיון במצבו ונוצרו קשרים, וגם הוא מגבש את עצמו תחת אש. אחרת אולי היתה מודעתו הסולידית למדי על אף שונותה, נבלעת לנצח, ללא שינוי ממשי. עכשיו יש שינוי. תודה לכולן" אני לסבית. אך אני ממש לא שונאת גברים. אני נהנית לדבר עם חלקם ולפתח דיאלוג. "אפילו" עם גברים עם דעות ותכונות שונות משלי. אחת ממטרות הפורום (לפחות מטרה שלי) היא ליצור דיאלוג שיאפשר שינוי. עם נשים ועם גברים (גם אם הם נולדו למגדר אחר). לכן, גם אם יש גבר, שלא מקבל אותנו כלסביות, אך יודע לנהל שיחה תרבותית ומאפשרת, שיחה שואלת, בודקת, מבקשת להבין... לא קוטלת ומתלהמת- מאמינה שיש לאפשר לו לשאול. שינוי דעות אינו מתקיים כשיש התלהמות, גזענות "הפוכה", תוקפנות ושנאה. אז כן, גברים קיימים גם בחיינו. אומנם לא בכל מקום שאנו הולכות, אומנם לא תמיד, לא בכל פורום... אך הם שם. כך גם כאן. הם לא יהיו בכל מקום (שרשור)/ כל הזמן, הם יצטרכו לכבד את מקומנו, ולנהוג בדרך המתאימה לפורום (לפחות לתקנון הפורום, גם אם לא לכל נשותיו) אך מידי פעם (וכמו שאתן רואות, זה קורה לעיתים רחוקות), הם יהיו. ומה נפיק מכך? תלוי רק בנו. והרי זה נכון לכל אדם. גבר או אשה- אם הם לא יכבדו את הפורום ונשותיו נאפשר להם להיות כאן? אך להדיר גבר, כל גבר, על עצם היותו גבר... נשמע לי נורא!

כלעוד

New member
פאמקי יקרה איך אפשר לא לתמוך ולפרגן

לך. מהמעט שאני כאן וקוראת אותך אני רואה אותך כל כך אכפתית, מעורבת, ואת האמיצה בעצמך. האמת ולא בשביל להחמיא סתם, אחלה מנהלת. הבנתי את דעתך על הדרת גבר. ההתנגדות שלי באה ממקום אחר, שאולי ישמע לך מוזר אך זו עמדה דתית אישית בעיקר. משם אני גם מתנגדת לתחרויות צילום בעירום, וכד'. ואולם בין זה שמשהו לא נראה לי לבין חס ושלום לריב ולהעליב אותך ו/או מישהוא אחר - רחוק כמו עד הירח. אני שומעת אותך, אוהבת אותך כבן אדם, מסכימה או-לא עם הדעות, ומתנהלת בטריטוריה שלך על פי חוקיה. ואם לא היה נראה לי משהו עד כדי כך, אז או שמתעלמת, או שהולכת למקום אחר. הולכת למקום אחר - ולא הולכת מכות... קרב חתולות לא עושה לי את זה. למרות שאני מודה שלפעמים כל זה קצת מצחיק. השוני של האנשים הכוונה.והעניינים שהם מתווכחים עליהם, והרצינות התהומית שבה הם עושים את זה. סרט. מקווה שנישאר תמיד בעיקר בחיוכים. בכבוד רב, "כלעוד". הנר דולק אפשר לתקן.

פאמקי

New member
לא נשמע לי מוזר

וחושבת שהוא אותו מקום- זה שאדם שונה מאיתנו, לא אומר שהוא פחות טוב/ לא ראוי/ טועה. אך לגמריי מכבדת את הקושי שלך עם העניין, על אף שדעתי אחרת. החוכמה היא לחיות את חיינו ע"פ דרכנו ולאפשר לאחר לחיות על ידנו, בדרכו. תודה על הפרגון וחייבת להדגיש- זו לא טריטוריה שלי. זו טריטוריה שלנו. שלך, שלי, של כולנו ויחד עם זאת, של תפוז. כל אחת ותפקידה. לא כל דבר יהיה ברור תמיד, אך תמיד יש לו סיבה מוצדקת ואני תמיד כאן, אם מישהי נוהגת בדרכים המקובלות. "רוויתי" מתוקפנות וביקורת כלפיי, על גביי הפורום. וכלעוד- מקווה שגם אם לא יראה לך משהו, לא תתעלמי ולא תלכי. זה לא או זה, או התקפה/ הטרדה אלימה. יש גם דרך אחרת, שבטוחה (מהכרותי המועטה איתך) שאת מכירה ומעדיפה- פניה מתורבתת, שואלת, לא חונקת... ואולי מהצד זה נראה "קצת מצחיק"- לי זה היה עצוב. כי הרבה מהגועל, נעלם מעיניכן. חוסכת את זה מכן. אותי, זה ממש לא הצחיק. לילה טוב.

כלעוד

New member
הבהרה קטנה, יקרה

ב"קצת מצחיק" לא התכוונתי לשרשור לגבי הבעיה של הבחור, אלא בעיקר באופן כללי, בשרשור של הבחור כמובן שהדברים קשים ומכאיבים. בוודאי עבורו. טוב שהכיוון שהתגבש בסוף הוא חיובי. תודה שחסכת מאיתנו עניינים נוספים קשים אולי יותר. צר לי שספגת ונמאס לך. לדעתי ככה זה תמיד, בפרונט סופגים הרבה. אני מכירה את זה מתחומים אחרים, אישיים שלי שקשורים להתנדבות. אכלתי בזיונות אבל המשכתי כי חשתי שתרומתי חשובה והעניין הוא גדול יותר ממני מכדי שאסוג. בסוף דווקא הרוב הסתדר. זה קורה לדעתי בגלל שמעבר לויכוחים ולכעסים האנשים טובי לב ורוצים את אותו הדבר בדיוק: אהבה, קבלה, תמיכה, עניין וכו'. וכשהם רואים מישהו עקבי ואמין שלא מתכופף אך כן מתגמש כשאפשר, הם עומדים לצידו או לפחות לא מפריעים בהגזמה. אבל בלי שום קשר אני אוהבת לצחוק והרבה פעמים רואה את הדברים מזווית קצת שונה. לסיכום: כמובן ששמחה להישאר. אחלא פורום שלנובתוך תפוז.

עפ"י התקנון ...

כל תגובה על תפקוד המנהלים לא תעשה על גבי הפורום ותימחק לאלתר ...

למעלה