דוד, לאור הכרותינו האישית ולאור ניסיונך רב השנים אני קצת
מופתע מהדברים שלך.

א. אני לא אומר שכדאי לכל אדם להשקיע את כל חסכונותיו בדירה כזו או אחרת אך למקרה הספיציפי של האדם הנכבד שהעלה את הפוסט יש, אולי, כמובן בהתאם ליכולות הכלכליות שלו והכל לפי דעתי האישית וניסיוני הדל, הזדמנות לבצע עסקה "לא מכספו שלו" (ושלא יקפצו עלי כולם בבקשה) תוך סיכון נמוך מאוד לדעתי.
אנחנו מדברים על קבלת משכנתא בגובה של 50% מערך הנכס נכון להיום, מכאן שהסיכון של הבנק והלקוח להפסיד סכומי כסף או לא לכסות את ההלוואה הוא לא נכון, הסיכוי להפסד במקרה הזה יורד משמעותית כמו כן ההסתבכות העתידית חלילה.

ב. אתה בעל ניסיון, ולא שחלילה אני מזלזל במישהו מהממשלה החדשה או בחברי הכנסת החדשים אבל אני עוקב אחרי הפוליטקה עוד מגיל צעיר מאוד, מילדות בעצם, ולאורך רוב השנים אני אני לא זוכר שממשלות הצליחו באופן מידיי להשפיע על אילו מהנושאים הגדולים והמשמעותיים בכל ענף. היום הדוגמה הכי טובה היא ענף הגז. ניסו רצו עשו עבדו ועוד ועוד, בעל הבית השתגע החליט לסגור את הברז... מהר מאוד כולם התקפלו והתקווה של מרבית העם התגלה כחבר קרוב של אחד מבעלי הבית ולכן הוא לא יטפל בנושא.... מכאן שאם כל הרצון הטוב של כולם יש רצוי ויש מצוי.
המצוי היום הוא, שוב לדעתי האישית, ששוק הנדלן תלוי בהיצע ובתשלומי מס לא של משקיעים או רוכשים אלא באלה של היטלי פיתוח וכדומה... אנשים לא מבינים שחלק ממרכיבי ערך הדירה נמצא גם היטל פיתוח שלדירה היטל כזה נע בין 50 ל- 100 אלף ואף יותר בחלק מהמקרים...

בהיצע אני לא יודע אם יצליחו להדביק את הביקוש מאחר ולייצר דירה לוקח המון זמן... עוד חולה רעה.

ולא שאני אומר שלא יכול לחול ירידת מחירים, אני פשוט לא חושב שזה יקרה בקרוב ולא ברמה שהרבה רוצים ומייחלים לכן במקרה של הבחור אני בספק, שוב\ אם יש פה סיכון גדול.

ג. לגבי הריביות כמובן שיחול שינוי כלפי מעלה, העניין הוא לתפוס את הריבית הנמוכה היום ולנסות לקבע אותה כמה שאפשר כמובן אם יש אפשרות כלכלית לכך. כמשקיע הייתי לוקח את הריביות הכי נמוכות, כרוכש דירה למגורים הייתי מתאמץ ומנסה לקבע את הריבית שלא תשתנה גם עוד 20 שנה. שוב זה תלוי ביכולת הכלכלית.

ד. בהערכות נכונה תוך בנייה "עסקית" כמו בכל עסק, אני חושב שרכישת דירה נוספת, במיוחד שאף נכס לא משועבד לשום גורם מלווה, בשיעור חשיפה נמוך יחסית, אני לא רואה מצב שהאדון הנכבד יצטרך למכור את דירת מגוריו לטובת כיסוי חובות או הלוואות הקשורות רק ברכישת דירות אלו בלי קשר להלוואות אחרות שלא קשורות למגורים.

זו דעתי האישית.