למי שמתענין ב K-1 ...

ש מים

New member
לא בדיוק

לעיתים רחוקות בלבד אתה "רוצה להגיע לשליטה" ברמת רחוב, אבל כדי להגיע למצב זה (ואני מדבר על קרקע כמובן) ולהשאר בטוח במצב זה - אתה חייב לפעול בדרכים נוספות, שאסורות עפ"י "חוקי זירה". אישית, אני יעדיף לגמור את הקרב ולעמוד על הרגליים מהר ככל האפשר (ולא "לשלוט" על הקרקע).

ש מים

New member
קרקע ברחוב

יובל, אתה כותב: "ובנפילה לקרקע: מה יקרה אם ניתקע במשהוא שיפצע אותנו (הרי אין מזרן, אבל יש שפה למדרכה, גדרות, אבנים גדולות וכד')?" ובכן (בהתייחס לסוגיה זו בלבד): חלק מן האמנות בהטלות/עבודת קרקע היא ללמוד ליפול וכן ללמוד להטיל. אני לומד ליפול (המוווון), בעיקר כדי לא להפצע במקרי אמת. אני לומד להטיל כדי שהיריב יפול ולא אני...
לגבי כל יתר "הבעיות": ברחוב הכל יכול להיות, גם מקרה שיבוא "החבר שלו" מאחורי ויתקע לי סכין/נבוט/לום בגב, בזמן שאני מתעמת איתו בעמידה... הפתרון: גם כשאני יורד לקרקע - אני יורד ומוריד בצורה "עירנית", ככה שתשומת הלב/המבט שלי אינה מופנית ליריב (שעל הקרקע) אלא לסביבה. שבוע טוב, נשמה!

fa jing

New member
אני חושב שמה שחשוב הוא

בהחלט לשלוט בכמה שיותר מצבים ומשטחי לחימה. למי שיש את האפשרות של ללמוד האבקות טוב מאוד שינצל אותה, למי שלא גם טוב שיתמיד במה שהוא עושה וידע לא להתאבק עם מתאבק כמו שלא כדאי להתאגרף מול מתאגרף. כבר כולנו הסכמנו אין דבר כזה שלם, חסר, טוב או לא טוב, טוב יותר וטוב פחות, הכל טוב אם אנו יודעים מה לעשות עם זה וכיצד לנצל את הפוטנציאל הגלום באמנות שלנו. אחרי הכל אמנויות אלו עמדו במבחן הזמן והשרידות שלהן כאמנויות, אסטרטגיות, גישות קרב, ראייה וניתוח מצב וכו' היו אך ורק מכיוון שהן עמדו במבחן המציאות, מה שלא עמד במבחן המציאות נעזב ונשכח. רק סייג קטן: ההכללה הזו לא תופסת לגבי כמה ענפים אולימפיים שם נשאר רק הטעם התחרותי נטו. יום יבוא ואולי גם אני אדע להתאבק...אך... הזמן.....הגיל.....הפנאי... כל טוב חנן

MidNight Flame

New member
עשית מעצמך זקן? ../images/Emo13.gif

מורי "הקשיש" מצבך עוד טוב וזה הזמן לחיות, סיים את הלימודים לתואר(?) וחזרה לשטח האימונים בדילוגים! there's no time to waste and there's always what to learn ואני די בטוח שאני לא מחדש לך
מייק.

tessen

New member
אני לא יודע אם יצא לך ליפול ברחוב

אבל בתור אחד שיצא לו להתרסק מס' פעמים על בטון ושפות מדרכה שונות (הרולר בליידס האלה, פשוט סכנה לבריאות). המרחק בין הבטון למזרון גדול מאוד, לא משנה כמה לומדים ליפול עדיין זה כואב מאוד. גלגולים עוזרים פה ושם אבל איכשהו תמיד איזה חלק בגוף משתפשף או נכנס בבטון (וזה מורגש גם דרך קסדה וציוד מגן מקיף). אני רוצה להתייחס לנקודה שיובל העלה, שנוגעת בעיקרה לתנאי השטח. לעיתים קרב מסתיים בקרקע, מישהו נכנס עם הראש באדמה ולא קם יותר. תוצאה שיכולה לנבוע גם מסתם דחיפה ונפילה לא מבוקרת. אני רוצה לחזק את דברי חברי לקבוצה אריאל ולהצטרף לשאלה אל העוסקים (הותיקים יותר) בהיאבקות או BJJ, מה שרואים תמיד הוא המטרה להגיע להכנעה מתוך המאונט או הגארד דבר שלעיניו מצויין לתחרות או כל זירה שהיא. האם העקרונות של קימה ולא לבלות יותר מדי זמן על הקרקע עובדים גם שם כהגנה. מתוך סרט של משפחת גרייסי, שמטרתו הגנה עצמית ראיתי שגם אצלהם העקרון הזה קיים. כאשר מדובר ברחוב, הם לא הדגימו יותר מדי טכניקות של סיום על קרקע אלא הטלה וביצוע סיום מעמידה וגם כאשר נופלים לקום מהר לרגליים. רק בהדרכות שמטרתן לתחרויות ראיתי יותר דגשים לנושא של קרקע וכל האופציות האפשריות שקיימות.

בודוקאן

New member
על נפילות ברחוב../images/Emo122.gif

אני בהחלט מסכימה איתך שהמרחק בין הבטון למזרן הוא גדול, ויחד עם זאת, אני חושבת שהאימונים הרבים על אוקמי כולל גלגולים מעמידים אותנו במצב יותר טוב. היותר טוב הזה יכול בהחלט להיות ההבדל בין שפשוף לבין נזק רציני. לפני כשנה הצלחתי, בדם ויזע, להוריד כמה ק"ג מיותרים (רובם חזרו בינתיים
). מאחר ןזה קרה די מהר, הייתי במצב שלא הערכתי נכון את המסה שלי. אוקצור, יצאתי לטיול עם שניים מהכלבים, ומה לעשות, פגשנו חתול.... לא הספקתי להגיב, והתרוממתי באויר! הספקתי לעזוב את הרצועות כדי להפסיק את התעופה, אבל אז הגיעה הנחיתה. ברכתי על כל האימונים שלי, קמתי מיד, עם שפשוף קל בכף היד, והלכתי לתפוס את הסוררים. אח"כ הייתי צריכה להסביר לכל שאר בעלי הכלבים שהיו בגינה, שליפול, צריך לדעת.

tessen

New member
שכחתי גם כלבים הם סכנה לבריאות

גם לי זה קרה כאשר היית שקוע לתומי במחשבות, כלבתי שתחייה ראתה חתול. גם אז גלגול נכון התקבל בברכה ומנע שיפשוף מביך (אם מבינים למה אני מתכוון
) והכלבה הזו רוב הזמן פחדנית. את מחזקת אצלי את הדעה, שליפול צריך לדעת ולהתגלגל לא פחות.

../images/Emo132.gif(מזכר לעצמי: לאימון הפורום

הבא, אימון גלגולים ונפילות גבוהות לבעלי כלבים)

בודוקאן

New member
יותר פשוט ../images/Emo3.gif

להעביר אליך למשמורת את כל החתולים
זה מענין, אומרים שאנשים/ילדים לומדים אחד מהשני התנהגויות לא רצויות: "הילד למד בגן לקלל..." לא היו לי אף פעם בעיות חתולים עם שני הכלבים הותיקים שלי. עד שהגיעה "הגבירה", רועה גרמנית אצילית ומדהימה, ולימדה אותם פרק בציד חתולים. ממש כך! הם פשוט למדו ממנה! עכשיו יש לי שלושה ציידים...

איקידו

New member
יאנוש קורצ'אק אמר:

אין כלב רע, יש כלב שרע לו. או שהוא אמר את זה על ילדים. או על מורים לאיקידו... אני לא בטוח...

בודוקאן

New member
../images/Emo45.gif ואפרופו חתולים...

פגשתי לא מזמן את דניס הנובר, פגישה מקרית. (המורה הראשון שלי...) הוא סיפר לי שיש לו 50 חתולים שהוא אסף
בנוסף לכמה כלבים. אדם מלא חמלה, ולא רק כלפי ידידינו ההולכים על ארבע

tessen

New member
צודק בהחלט!

הכלבה שלנו, עד שאספנו אותה אלינו. היה לה רע מאוד, מה שמתבטא מאוד התנהגות שלה כחשדנית ופחדנית. אבל זה כבר נושא לפורום אחר.

ש מים

New member
רוצה תחרות?

1. "מי נפל יותר ברחוב?" 2. מי נפל חזק יותר? 3. מי נפל מהר יותר? לא כדאי לך...

tessen

New member
לא אני לא רוצה, הספיק לי.

מה גם חוץ מזה שזה כואב בגוף, זה גם כואב בארנק. שיחקתי הרבה רולר הוקי, לפי הפגיעות
ידענו איזה ציוד מגן
צריך לקנות.

ש מים

New member
ואני עדיין מכור כבד...

לא נרגעתי מאופנועי השטח (אולי אתה יודע על איזה אחד טוב, למכירה??)

tessen

New member
לצערי הרב אופנועי שטח

הם הצד של אישתי, היא יותר הפריקית בעניין בבית. אבל כבר שנים שהיא לא רוכבת יותר, עברה לאוטו.

WaveGal

New member
יובל,איפה הרחוב הזה?

... שאדע לא לישכור שם דירה (או ללכת שם בחושך).

alexko

New member
עוד פעם הגענו למי יותר חזק

חבר'ה מה קורה לא ברור לכם שזה אני

למעלה