למי שמתענין ב K-1 ...

minotauro

New member
למי שמתענין ב K-1 ...

bj penn מול duan ludwig ludwig מגיע מרקע של Kickboxing penn מ bjj בקרב הזה לודוויג חסר אונים על הקרקע... קרב

משה קיץ

New member
B J PENN סנסציה

הטוב במשקלו כיום.אין ספק שהוא כשרון ענק(ראיתי עוד קרבות שלו),אך צריך לציין שגם היה לו מורה ענק,ראלף גרייסי האגדי. הייתי מציע ללודוויג ללמוד קצת קרקע בעיקר איך לצאת ממאונט(לא שזה קל מול PENN,אך לנסות להתאגרף איתו מלמטה בטח לא לענין).לתת אגרופים מלמטה רק כשאני מהגארד,כל מצב אחר לא לענין.

zoti

New member
לא הייתי מזלזל בלודוויג.

הוא מתאמן אצל באז רוטן. ראיתם את הקרב של גנקי סודו נגד רויילר גרייסי ?

יעקבי ש

New member
minotauro תודה, באת לי בזמן...

בוקר טוב, תודה על הסרטון, הוא הגיע בדיוק בזמן. אתמול כתבתי כאן תיאור של אימון בשוט והיה דיון על היתרונות של השוט מול החסרונות והנה בסרטון שהבאת, רואים ביצוע שוט בתוך שניות מפתיחת קרב ומתברר שאם הביצוע הוא מהיר ואגרסיבי אין דרך התחמקות והיריב מוצא את עצמו מוטל לאחור בתוך כמה מאיות שניה. (אין זמן לגיליוטינה או לתרגיל נגד, אחר, אולי רק לנסות ולבלום את הנפילה על הגב) איך אומרים, תמונה אחת שווה אלף מילים.

taltaltal28

New member
בגלל שוט ועוד תרגילים בסגנון

תמיד מתאבקים עם עבודת קרקע טובה ינצחו כל מתאגרף , קרטה , וכל מי שלא למד עבודת קרקע בתוך זמן קצר לצערי למדתי את זה מתוך נסיון ובמצב אמת.

משה קיץ

New member
אין לך מה להרגיש רע

רבים וטובים למדו עובדה זאת מתוך נסיון במצבי אמת(גם ברחוב וגם בזירה)

הרחוב אינו זירה ../images/Emo18.gif

ואם בדרך לקרקע סטריט-פייטר טוב יוציא לנו עין עם האגודל או יוריד לנו את האף בנשיכה
ומה יקרה אם כנחבק אותו תישלף סכין
או כשנתגושש על הכביש יבוא חבר שלו ויגמור לנו את הראש בבעיטות
ובנפילה לקרקע: מה יקרה אם ניתקע במשהוא שיפצע אותנו (הרי אין מזרן, אבל יש שפה למדרכה, גדרות, אבנים גדולות וכד')
ואם נאלץ להתפנות מהר ממהקום (לברוח / לתפוס מחסה מאש / לסייע לחבר): כלום יקשה הדבר לביצוע בשכיבה
כל אלו הם מצבי רחוב... אני חלילה לא אומר או חושב שיש לזלזל במתאבק או שכדאי לוותר על אימוני האבקות - נהפוך-הוא
אני רק סבור כי יש להפריד את המציאות של הרחוב ומה שמומלץ בו, למציאות של אפילו הקשוחות שבזירות הלחימה.

fa jing

New member
../images/Emo45.gif הזירה...

ותהיה הקשוחה ביותר שתהיה עדיין יש בה חוקים. מינימלים ככל שיהיו עדיין יש בה חוקים מגבילים: לא לאשכים, לא לשבור ברכיים, אסור להביא סכינים ולדקור, אסור להביא לום, אסור לשבור ברכיים, אסור לתת אגרוף לגורגרת, אסור לנקר עיניים, אסור לבצע שבירה מכל סוג שהוא.... כל אלו ועוד רבים אחרים שהיריעה קצרה מלהזכירם אינם קיימים בזירה ובעלי פוטנציאל שימוש ברחוב. אז אני מני כי ההבדלים בין הזירה לרחוב אמנם "מינורים" אבל עדיין יש הבדלים. וכדאי ומהר מאוד לכל הח'ברה המתאבקים ( ויש לי כבוד רב אחרי שהרגשתי מנחת זרועכם) להתאפס על עצמם ולצאת מהבועה של לרדת לקרקע בקרב רחוב. הזירה היא סטרילית הרחוב לא!!!!! חנן

minotauro

New member
בגדול אני מסכים...

בקרב רחוב הכל יכול להיות: סכינים פצצות ואיברים רגישים אבל נראה לי שבכל זאת אתם קצת מקצינים אם אני הייתי נקלע לקרב רחוב (ולא נקלעתי לקרב כזה מאז כתה ט לפני הרבה זמן ) דבר ראשון הייתי עושה קרב "הוגן" בלי תרגילים מלוכלכים ורק אם הייתי נקלע למצב קיצוני של ממש סכנת נפשות הייתי משתמש בטקטיקות 'לא קונבנציונאליות' ולפי דעתי אם 2 אומני לחימה יקלעו לקרב רחוב (למרות שאין סיבה שזה יקרה) הם ינהלו 'קרב הוגן' - ובקרב כזה אם 2 המתמודדים הם במימדי גוף דומים אחד מתמחה בקרב על הרגליים והשני מתאבק, המתאבק ינצח ברוב המקרים (לפי דעתי)

Wing Chan

New member
נו באמת..

באמת אם הייתה לך הזדמנות לבעוט למישהו בביצים בקרב רחוב, והיית יודע שהוא תוך שתי שניות נשפך מכאבים על הריצפה - לא היית עושה את זה? קשה לי להאמין.

crane

New member
מה זה קרב הוגן?

להפוך למישהו את הפנים לעיסה מדממת באגרופים זה הוגן, אבל לבעוט לביצים זה לא הוגן?

ש מים

New member
כפרה, כדאי שתתעורר...

או שכשאתה (חס וחלילה) נתקל בקרב-רחוב - תברח כמה שיותר מהר! אין חיה כזו "קרב הוגן" ברחוב

משה קיץ

New member
חנן ויובל הרשו לי להציג את דעתי

בנושא. ראשית קרב רחוב זה תיאור לא של מצב מסוים ,אלא שלל מצבים שעלולים להתפתח במקום שאינו סביבה תחרותית עם חוקים. קרב רחוב לאו דווקא יקרה ברחוב על המדרכה.יכול להיות קרב רחוב בשפת הים(סביבה חולית רכה יותר מאשר אספלט),על דשא,במסעדה וכו. יכולים להיות אנשים נוספים שיתערבו בסיטואציה,או שהמקום יהיה שומם. הקרב יכול להתרחש בהפתעה או כאשר 2 הצדדים מוכנים לו. יכולים להיות מעורבים כלי נשק כאלו ואחרים או שלא. בקיצור הכל יכול לקרות וקרב רחוב אחד לאו דווקא ידמה למשנהו. לא תמיד קרקע,זהו פתרון טוב.בסיטואציה של יותר מיריב אחד,לא ארד לקרקע בשום אופן.(באומנות בה אני עוסק יש לי מספיק כלים טובים להתמודד בעמידה אם צריך,למרות שמול 2 יריבים,זו לא משימה קלה). אך כאשר מדובר בקרב 1 על 1 גם אם לא נרצה, כמעט תמיד נגיע לקרקע.בוא נאמר שמתוך 100 קרבות 1 על 1 בכל סביבה(זירה/רחוב) שתבחר,יותר פעמים הקרבות יגיעו לקרקע(בין אם תרצה או לא תרצה),מאשר יסתיימו בעמידה. על כן הזנחה של היבט הקרקע,הינה הזנחה של החלק אולי החשוב ביותר,ולוחם אשר אין לו בסיס מוצק בקרקע לא יכול להחשב כאמן לחימה שלם. משה

אבל איזו קרקע?

קטונתי מלחלוק על ענקים, אבל האם עבור אדם שמעוניין לדעת לחימה בהיבט הרחוב, אימוני הקרקע צריכים להיות יותר בכיוון של יציאה מהירה משלב הקרקע (רצוי ביתרון), ופחות לכיוון של הכרעה בקרקע כמו שרואים בהרבה קרבות? אני מראש מדגיש שהמונחים והידע שלי ב- BJJ נובעים בעיקר מסרטוני הדרכה שראיתי באינטרנט ולא התאמנתי בצורה כלשהי באומנות זו, אבל ממה שראיתי, הנסיון בטכניקות הוא להגיע למצב יתרון על היריב ולהכריע אותו, לדוגמא בחניקה מהגארד או מהמאונט. דבר יעיל מאד בקרב אחד על אחד, אבל סיום בדומה לנעילות הג'וג'יטסו הקלאסיות של היריב תוך מוכנות למעבר ליריב נוסף במידה וקיים, או ניתוק מגע נראה לי כסיום נכון יותר לקרב. אימון קרקע נכון ללחימה "ברחוב" לא אמור להיות מכוון לטכניקות מסוג זה? (לא חלילה שאני מזלזל במישהו או בשיטה כלשהי)

fa jing

New member
ולראיה באו כמה ענקים על החתום

אני זוכר שראיתי ראיון עם מישהו מאלופי אחד הענפים והוא אמר שהוא לקח כמה שבועות שיעורי ג'יו ג'יטסו ברזילאי רק לשם מטרה אחת והיא: ללמוד ולקום חזרה מהקרקע כמה שיותר מהר. אני אפילו שמעתי על סו דונג צ'אן הטיגריס הרעב והעצבני (למי שיצא לשמוע או להכירו) שהלך ללמוד ג'יו ג'יטסו ברזילאי בקליפורניה רק בכדי לדעת איך לצאת מהם מהר. חנן

ש מים

New member
מצבי אמת

(וזה מופנה גם ליובל, בהמשך לדבריו). ב-"מצבי אמת", שלא כמו ב-"קרב זירה", בקרקע כמו גם בעמידה, השאיפה היא לסיים את העימות במכה אחת. על הקרקע הדבר קל ופשוט יותר (אם אתה יודע קצת קרקע, כמובן
). ככה שבנוסף למה שכתבתי קודם לכן ("עין לציון צופיה", לסביבת המאבק), יש להוסיף כי משך העימות על הקרקע הנו קצר ביותר (בשאיפה, בשאיפה! לא בנשיפה!!
).

לא הבנתי

לפי מה שראיתי, ויתקנו אותי המומחים לשיטה זו בפורום, עיקר האימון מתבצע בנסיון להגיע לשליטה על היריב כשהוא על הקרקע. ההגיון פשוט ועובד נהדר בקרבות זירה ותחרויות. זה אחרת לגמרי מלוחם שמטרתו להגן על עצמו בקרב "רחוב" שלי אישית נראה שעיקר האימונים שלו צריכים להיות בטכניקות שיובילו לנצחון מעמידה, ובמידה ונלכד על ידי היריב שלו בהאבקות עמידה או קרקע, טכניקות ליציאה מהמצב הזה בכל מחיר, ובתקווה אולי גם לפגוע ביריב שלו. לדוגמא, טכניקה שראיתי בסרטון של BJJ של יציאה ממצב "גארד" ומעבר למצב "מאונט" - לדעתי היה עדיף אם היית יודע לצאת מה-"גארד" לעמידה.

למעלה