כן.אני חושב שראש הממשלה נתן על זה תשובה.
טוב שאתה מודה שהגדרת יהודה ושומרון כאגדה מנוגד להגדרה המילונית של מילה.כן.
מומחי גיאוגרפיה וקרטוגרפיה להגנים יטענו כי המלה "גדה" אינה אלא כנוי לרצועת קרקע צרה לארך חוף גוף מים כגון נהר, אגם, ימה, ים, וכיו"ב, אולם מובנה בהקשר בו נאמרה - ברור לחלוטין...
הדבר ברור לכולם, הסר דאגה מליבך. הגדה המערבית היא שטח של מטרים בודדים או עשרות מטרים בודדים בצידו המערבי של נהר כזה או אחר.למי שלא היה ברור מהי הגדה המערבית
כמובן שלא קראתי את כל החירטוט אבל עדיין, הבעיה שלך היא שנתניהו ירום הודו התייחס לגדה המערבית.הדבר ברור לכולם, הסר דאגה מליבך. הגדה המערבית היא שטח של מטרים בודדים או עשרות מטרים בודדים בצידו המערבי של נהר כזה או אחר.
השימוש במונח הזה כדי לתאר את אזור יהודה ושומרון, החל לאחר שחרור השטח במלחמת ששת הימים, על-ידי כאלה שרצו ליצור אווירה כאילו מדובר בשטח ירדני ולא ישראלי. זאת על אף שהשטח מעולם לא היה בריבונות ירדנית, על אף שירדן ניסתה להכריז ריבונות במקום. כלומר באותה תקופה היה הגיון שמאלני/מערבי לכנות כך את יהודה ושומרון ובדרך כזאת להנדס תודה וליצור אווירה.
מאז דברים השתנו, ירדן ויתרה באופן רשמי וממוסמך על השטח ולא מעוניינת בהחזרתו אליה (מה שגם אין כל חובה משפטית לעשות), וכיום הטענה לבעלות היא של פלסטינים שמעולם לא החזיקו בשטח, לא עם ולא בלי ריבונות, זולת בערים ובכפרים שישראל העבירה לה את החזקה בהם במסגרת הסכמי אוסלו.
כלומר מי שמשתמש במונח הזה כיום, פשוט מלמד על בורותו בכל הקשור לאזור, כאשר גם אם מדובר באיש שמאל/מערבי שמבקש להמשיך את הינדוס תודעת הציבור, המונח הזה פשוט הפך לבלתי רלוונטי לחלוטין גם אם נקבל את הטענה שהשטח שייך לפלסטינים ולא לישראל.
ראש הממשלה טעה בלשונו והשתמש במונח השגור במקום בו התראיין. הוא תיקן את עצמו מיד. זה בסדר גמור ואין כל טענה מיוחדת בעניין. הדבר קורה לרבים, גם לישראלים ואנשי ימין, ובוודאי כשהם משוחחים באנגלית עם גורמים מערביים. כל עוד זה לא נעשה במסגרת האג'נדה המטומטמת והבלתי רלוונטית להנדס תודה וליצור אווירה שקרית, כאילו השטח שייך לירדן או לפלסטינים, אין עם זה שום בעיה. גם לא אם איזה רל"בניק קופץ על פליטת פה כזאת כמוצא שלל רב.
שמחתי לעזור.
לא פלא אם כך שאתה ממשיך לטעות במונח הזה. אולי אם תנסה פעם לקרוא את משמעותו תוכל להפסיק להגחיך את עצמך שוב ושוב.כמובן שלא קראתי את כל החירטוט אבל עדיין
ומה גורם לך לחשוב שזאת "הבעיה שלי" בחייםהבעיה שלך היא שנתניהו ירום הודו התייחס לגדה המערבית.
נתניהו הוא המכותב שלך בעניין הזה.לא פלא אם כך שאתה ממשיך לטעות במונח הזה. אולי אם תנסה פעם לקרוא את משמעותו תוכל להפסיק להגחיך את עצמך שוב ושוב.
ומה גורם לך לחשוב שזאת "הבעיה שלי" בחיים? אם דברי ראש הממשלה הנבחר "ירום הודו" כהגדרתך כל כך חשובים ו/או מפריעים לך, נראה שאתה זה שיש לו בעיה עם זה
. אני חי עם זה לגמרי בשלום, כפי שהיית יודע אילו היית טורח לקרוא את התגובה שקיבלת ולא מתחמק (או עושה עצמך נוהג כך) מלעשות כן.
אין לי מה להוסיף על האמור מעלה. יכול רק להצטער על החלטתך בכל זאת להמשיך להגחיך את עצמך עוד ועוד, אבל זאת כמובן זכותך המלאה.נתניהו הוא המכותב שלך בעניין הזה.
מסתבר שקשה לך אז אסביר לך לאט יותר .אין לי מה להוסיף על האמור מעלה. יכול רק להצטער על החלטתך בכל זאת להמשיך להגחיך את עצמך עוד ועוד, אבל זאת כמובן זכותך המלאה.
מיצינו.
הסר דאגה מליבך, הגדרת ראש הממשלה הנבחר בעניין זה זהה לחלוטין להגדרתי שלי (שהיא בס"ה ההגדרה ההיסטורית הנכונה וכלל לא עניין אישי של מאן דהוא). התייחסתי לנ"ל כבר בתגובתי הראשונה (אין לי שום בעיה שאינך קורא את תגובתי לדבריך, אבל קצת משעמם שלאחר מכן אתה פותח בסדרת תגובות שהתשובות על הנאמר בהן כבר מופיעות שם שעות).מסתבר שקשה לך אז אסביר לך לאט יותר .
נתניהו ירום הודו השתמש בביטוי הגדה המערבית כדי להגדיר את חבל הארץ בין מדינת ישראל לירדן.
ההגדרה שלו שונה מההגדרה שלך.
כרגיל, עובדות הן לא השטח שלך.הסר דאגה מליבך, הגדרת ראש הממשלה הנבחר בעניין זה זהה לחלוטין להגדרתי שלי (שהיא בס"ה ההגדרה ההיסטורית הנכונה וכלל לא עניין אישי של מאן דהוא). התייחסתי לנ"ל כבר בתגובתי הראשונה (אין לי שום בעיה שאינך קורא את תגובתי לדבריך, אבל קצת משעמם שלאחר מכן אתה פותח בסדרת תגובות שהתשובות על הנאמר בהן כבר מופיעות שם שעות).
בכל מקרה, ככל שחשוב לך לעשות כאילו המצב הוא כמו שכתבת, מצידי בכיף, ממש בכיף. לא מתערב בצרכיך הנפשיים וזורם איתם בכל מה שיכול לסייע לך.
התייחסות לעניין יש כבר בתגובתי הראשונה. אם וכאשר תקרא את הדברים ואז תתייחס (סליחה שהצחקתי את עצמי כעת), נוכל לדון בנושא. אם כל שאתה יודע לעשות זה לחזור על עצמך כמו תוכי צולע, אין לי אלא לאחל לך הנאה מרובה בעניין ולקוות שזה יעשה לך טוב.כרגיל, עובדות הן לא השטח שלך.
הוא דיבר על הפוגרומים בגדה המערבית. כול אדם הגון מבין שהכוונה היא לא למטרים ספורים ליד הנהר.
התייחסות לעניין הייתה מסבירה מהי הגדה המערבית שנתניהו התכוון אליה.התייחסות לעניין יש כבר בתגובתי הראשונה. אם וכאשר תקרא את הדברים ואז תתייחס (סליחה שהצחקתי את עצמי כעת), נוכל לדון בנושא. אם כל שאתה יודע לעשות זה לחזור על עצמך כמו תוכי צולע, אין לי אלא לאחל לך הנאה מרובה בעניין ולקוות שזה יעשה לך טוב.
בריאות, מיצינו.
מנין לך אם כלל לא קראת לטענתך?התייחסות לעניין הייתה מסבירה מהי הגדה המערבית שנתניהו התכוון אליה.
זה לא משהו שאתה עושה.
כאילו זאת פעם ראשונה הרי כשבנט אמר גדה מערבית, הוא ניסה לגמד את זה בטענה שגם נתניהו השתמש בביטוי הזה כראש ממשלה.כמובן שלא קראתי את כל החירטוט אבל עדיין, הבעיה שלך היא שנתניהו ירום הודו התייחס לגדה המערבית.
עשרות שנים הוגדרה הטריטוריה ממערב לירדן כגדה המערבית.כאילו זאת פעם ראשונה הרי כשבנט אמר גדה מערבית, הוא ניסה לגמד את זה בטענה שגם נתניהו השתמש בביטוי הזה כראש ממשלה.
ליתר דיוק, להמשיך לכנות כך את השטח זה הקטע ה"מטופש"עשרות שנים הוגדרה הטריטוריה ממערב לירדן כגדה המערבית.
הדיון על זה עכשיו הוא מטופש .
נתניהו רוא לשטח "גדה מערבית"ליתר דיוק, להמשיך לכנות כך את השטח זה הקטע ה"מטופש".
זאת מאחר וכאמור מעלה, בעוד שהיה הגיון (מצד השמאל/מערב/המבקשים להנדס תודעה) להשתמש במונח הזה לאחר מלחמת ששת הימים וכל עוד ירדן תבעה את השטח לידיה, היום, כשזה כבר לא המצב ושתי הקבוצות הטוענות לשטח חיות ממילא שתיהן ממערב לירדן, זה אידיוטי ברמות-על. בס"ה מלמד על בורות הדובר. אז זה באמת נכון לגבי אנשי תקשורת/פוליטיקאים מהמערב הבינלאומי. הם באמת בורים בכל הקשור לשטח ולסכסוך. אבל מישראלים מצופה קצת יותר טוב להכיר את הדברים.
אגב, אפשר גם לקחת את זה צעד הלאה ולומר שמי שמתעקש לכנות כך את השטח גם היום, למעשה מאשר בדבריו ש'העם הפלסטיני' שמתגורר באיו"ש זה בדיוק אותו עם פלסטיני שמתגורר בירדן (מה שנכון כמובן). אבל אין טעם ללכת לשם, באשר ברור מראש שהישראלים שמשתמשים במונח הזה כיום פשוט אהבלים מכדי להבין את הקטע.
שוב אשאל, מדוע אני דווקא צריך להתמודד? אם נבחן את זה על-פי מספר הפעמים שכתבת את זה, אתה זה שיש לו בעיה עם העניין. אז תתמודד להנאתך. אני חי לגמרי בשלום עם דברי ראש הממשלה הנבחר שלך, כפי שכתבתי כבר בתגובתי הראשונה (זאת שלא קראת, זוכר?)נתניהו רוא לשטח "גדה מערבית"
עם זה תמודד.
כי אתה מנסה ללמד אותי מהי הגדה המערבית כשנתניהו לוקח את הצד שלי.שוב אשאל, מדוע אני דווקא צריך להתמודד? אם נבחן את זה על-פי מספר הפעמים שכתבת את זה, אתה זה שיש לו בעיה עם העניין. אז תתמודד להנאתך. אני חי לגמרי בשלום עם דברי ראש הממשלה הנבחר שלך, כפי שכתבתי כבר בתגובתי הראשונה (זאת שלא קראת, זוכר?).
ולמקרה שתהית לא, לחזור על זה עוד ועוד ועוד ועוד לא ישנה את דעתי בעניין, לא את תחושותי, לא את עמדת ראש הממשלה הנבחר בסוגיה, ולא שום דבר אחר. רק מוציא אותך מפגר, הא ותו לא.
בזאת באמת שמיצינו. אם תחשוק נפשך לחדש במשהו בתגובתך הבאה, אולי נוכל להמשיך. אבל סתם החזרה המטומטמת הזאת, סורי, אבל באמת שעברתי את הגיל. עמך הסליחה (אתה יכול להיות רגוע, יש כאן מספיק חברים שעדיין בגיל המתאים לארגז החול).
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.