למי שכואב הלב שיצביע

tiger

New member
בדרך כלל ילדים של אמהות נרקומניות

נילקחים מייד אחרי הלידה ונימסרים לאימוץ למישפחות טובות עם תעודות.מעט מאוד ילדים של נרקומניות נישארים אצל האמהות שלהם ורק אחרי ששירותי הרווחה קיבלו את הרושם שזה אפשרי.גם אלה שנימסרים לאימוץ לרוב לא יודעים כלל שהם בנים של...וגם אם כן זה נישאר בגדר סוד.אני ממש לא חושב שזה בסדר שאמא נרקומנית תביא ילד לעולם הזה אבל אני זה לא דוגמא טובה כי אני חושב שגם למטומטמות אסור להביא ילדים וגם לא נאו נאציות או אלכוהוליסטים...בקיצור אני מודע לעיניין שלי ולאחרים אין זכות לישפוט כאן איש,אפשר לומר שחבל או לא טוב לדעתינו אבל לא לצאת בשפיטה גורפת כל כך.אף אחד לא היה על הסם טלית תכלת...אמהות או לא אמהות שודדים ורוצחים כולם פגעו בלי הכרה בעצמם ובאחרים.זה טיבעה של ההיתמכרות.אני לא חושב שאני יותר טוב במשהוא מבחינה מוסרית כי לא היבאתי ילד מכור לעולם כניראה רק ביגלל יד המזל ש"ברוך שלא עשני אשה"ואם היה עושה אותי?ואם הייתי מביא ילד מכור לעולם?היה מגיע לי לישמוע את כל זה?אני לא חושב.אנחנו לא יותר טובים בכלום מהאמהות האלה.אני לא.אף מכור לא.כולנו עשינו דברים שאחר כך לא היינו גאים בהם בימיוחד.נכון שחלק עשו מעשים שאחרים לא היו עושים,אני לא רואה מקום לאפליה של נשים שניכנסו להריון מי יודע למה...לרעה. t

tiger

New member
יש כאן שני גורמים שאותי מכעיסים קצת

אפליה לרעה של נשים:הרי לנרקומנים גברים אין את "הבעיה" הזו. אפליה לרעה של נרקומנים:מיגזרים אחרים שמביאים ילדים חולים כלל לא עולים לדיון.ביחד מה קורה:תמהיל מזוקק של שניאה ונרקמופוביה. ומה שכואב לי בימיוחד ליפעמים זה ליראות אנשים אינטיליגנטים שניסחפים בעליהום הכל כך פוליטיקליה קורקט הזה:לישנא אמהות נרקומניות או להיתיחס לזה כאל הפשע הכי גדול שיש לאנושות.זה קמפיין מנוהל היטב אמנם אבל אני לא קונה את זה. t

ramshay

New member
סתם סיפור על יוצא הדופן

היתה לי ידידה זנכנסה להריון מבעלה בזמן ששניהם היו בשימוש אינטנסיבי. הלכו שניהם למרכז מתאדון והתקבלו. האשה על דעתה (כי הרופא לא הסכים) הפחיתה מהמינונים שקיבלה ועד החודש הרביעי להריון כבר הייתה נקיה, ללא סמים וללא מתאדון וילדה בת בריאה ושלמה. הבעל, המשיך מאז בתכנית המתאדון. לא יודע מה איתם היום כי הם עזבו את הארץ בינתיים. זה אמנם היוצא מן הכלל, אבל רק מוכיח שיש כלל. הכלל הזה אומר, שאם את משתמשת בסמים את בפוטנציאל לאמלל גם את מי שעדיין לא נולד. לכן אני חושב שהאמת נמצאת אי שם באמצע. מצד אחד, קשה להאשים נרקומנית בהריון שלה כי ממילא כל מחשבותיה נתונות למנה הבאה. ומצד שני היא האחראית הבלעדית רק שאיננה יכולה לקחת אחריות על מעשיה. אבל אולי אם הייתה קיימת תחנת ייעוץ שמיוחדת לנשים במצב הזה, היו נמנעים מקרים אומללים שכאלה.

tiger

New member
אניא לא מאמין:בסוף אנחנו מסכימים

נכון.יעוץ,הכוונה ועזרה במיקרה של מי שכן רוצה להיגמל,חשבתם על זה?נגיד שהיא כן רוצה להיגמל,אפילו מאוד,אנה תלך?מי יכול לעזור לה היום יותר מאתמול וכם ככה אתם יודעים באיזה מצב כל הנושא הזה בארץ.ולסיום:על מתדון אפשר להביא גם עובר בריא וללא תיסמונת גמילה (קריז)אחרי הלידה.כמויות המתדון שמקבלת האם לא חודרות לרקמות של העובר.אבל היום אני עובר במירפאה אני אשתדל לאסוף עוד חומר.מאחר ואני יודע שהם ממשיכים לקבל אפילו היום(כשכל מערכת הקבלה סגורה ואין אפילו רשימת המתנה)נשים בהריון ביגלל הדאגה לשלום העובר והאם ולא להיפך...גם כאן יש הבדל גדול בין שימוש בסמי רחוב לבין מתדון. t

tiger

New member
גם לא לוקחים להן את הילד:

אם הן מתמידות רק על הטיפול במתדון וכל הבדיקות נקיות...מה שגורם גם למצבים אבסורדים ששימוש חד פעמי או חריג של פעמיים שלוש גורר אחריו מסירה של הילד לאימוץ ומדובר ליפעמים בנשים עמידות ולא כאלה מהרחוב ועדיין יקחו להן את הילד בלי לחשוב פעמיים.זה החוק.דרקוני משהוא.כי בישביל מה?מי מבטיח שבמקום אחר יהיה לו יותר טוב?לדעתי המדד צריך ליהיות שונה לחלוטין וכזה שמאפשר מסירה רק של ילד שבאמת נולד עם תיסמונת גמילה ולא כזה שבבדיקות השתן של האם בהריון נימצאו סמים פעם או פעמיים.מי אמר שלמישפחה שימסרו אותו לאימוץ לא יהיה אב מכה או אלכוהוליסט או אם עם בעיות?אם אמא מכורה רוצה את הילד ולא ילדה אותו עם תיסמונת גמילה אבל יש לה בעיית היתמכרות סו?כי זה המצב היום,להרבה נשים כאלה כן לוקחים את התינוקות היום מייד אחרי הלידה וזה מכעיס.ומה עוד עושים,אני אספר לכם.מיצד אחד מעודדים אותן להיכנס לטיפול במתדון(מיידי וללא תור)מיצד שני ברגע שהן ניכנסות הן ניכנסות גם "לסטטיסטיקה"ובדיקות השתן האקראיות שלהן נירשמות לדראון עולם ואם הן מועדות פעם פעמיים ליפעמים ביגלל שלא העלו להן את המינון בצורה נכונה(ההריון מחייב העלאה המינון ככה שההריון מיתקדם זה הליך עדין שמשלב בין הדאגה לבריאות העובר את הדאגה לשלום האם והפלות ביגלל רשלנות גם קורות)וליפעמים לא הכל מושלם ויש בעיות ותחושות של קריז מיצד האם שגוררות שימוש חד פעמי או יותר אפילו אבל לא שימוש רצוף.באותו הרגע שהבדיקות שלהם יגיעו עם הסימנים האלה של השימוש הם יכולות לישכוח מהילד.לא משנה אם הן באות מבית טוב תומך ועם בעל שלא מישתמש(בחיי שראיתי גם את זה)הילד ילקח.אז מה קורה כאן?שזותי שכף רגלה לא דרכה במירפאה וילדה ילד בלי לידע את שירותי הרווחה על בעיית ההיתמכרות שלה ,עברה גמילה ביתית ליפני הלידה (דבר שמסכן גם את שלום העובר-קריז גם בבתן זה לא קייטנה)וילדה ילד "בריא"בלי לקבל שום עזרה מאיש הרוויחה.זו שניכנסה לטיפול הפסידה.ויש לי עוד חדשה מרעישה:הן כולן כולן כולן רצות את הילדים שלהן.מי שלא רוצה היום את הילד שלה מוסרת אותו בעצמה מייד אחרי הלידה או עושה הפלה לבד.לדעתי למי שיבחן את הנושא יגלה בו יותר עוול שנעשה למכורות משמירה ודאגה לשלום התינוק.כרגיל.יש בארץ מוסדות שרלטניים שמעניין אותם שלומה של אם נרקומנים או התינוק שלה כמו הגשם של שנה שעברה והם רואים בכל מיקרה מוצלח של מסירת ילד כזה לאימוץ עוד מיקרה "מוצלח"נקודה.זאת ניבזות וזאת רישעות ואין לכם מושג כמה רשע יש בשירותי הרווחה האלה וכמה שרלטנות.נשים נאלצות לימסור ילדים בריאים לאימוץ.כן כן תיקראו ואל תאמינו אבל אני לא מגזים כשאני אומר שרוב האימוצים והמסירות האלה לא נעשות בתום לב.ילדים שנולדים ללא שום תיסמונת גמילה נימסרים לאימוץ.ושוב אזכיר:לתינוקות אין שום בעיה לימצא מישפחה מאמצת,אנשים עומדים בטור,מישפחות טובות עם "תעודות".לילדים גדולים בני חמש שש שבע שמונה אי אפשר כימעט אף פעם לימצא בית מאמץ רק מישפחות אומנות שעושות זאת ליפעמים גם בישביל הכסף ויותר גרוע,היו גם סיפורים נוראיים של היתעללות מינית ואחרת.תינוקות ניסמרים לאימוץ במיידי ורק בגיל שמונה עשרה ההורים מגלים להם שהם מאומצים ואיש מילבדם לא יודע את האמת ,לא בצבא לא בכלא אם הגיעו אליו(לא האסירים בכל אופן)ולא שום זר אחר. t

יאיר5

New member
אתה יודע טייגר אני חושב שאתה עונה

לפני שאתה קורא תתגובות לגמרי. כול מה שעניתי לך פה עניתי אחרי שאמרת שכריך להגיד כול הכבוד לנרקומניות שיולדות.ואני חשבתי שבחליים שלי לאט שמעתי שטות כאזת!!! ואיך אתה יכול להגיד שתינוק שנולד בקריז מקבל קצת מורפיום ויושן? קודם כול תדע אלך מה אתה מדבר התינוקות האלה נולדים קטנים ובמשך ימים על גבי ימים הם לא יושנים ולא מפסיקים לבכות. ברגע שאתה מבוגר מצידי תמות בקריז אבל לגרום לתינוק להיוולד בקריז זאת רשעות לא קטנה אפילו גדולה. ואין פה שום שינאת נרקומנים מה אני לא נרקומן מה אני סבלתי פחות ממך בשימוש??? בכלל לא נראה לי נראה לי שאתה לא רוצה להבין תדברים או שלא ראית מספיק דברים כמו שהם באמת!!! אני ראיתי הרבה ילדים גודלים אצל נרקומניות אפילו שהאימהות התחילו להשתמש שהם כבר היו בגיל שלוש ארבע לא שהם ילדו אותם. והיית צריך לראות איזה הזנחה איזה דברים עברו על הילדים האלהוכמה הם סבלו. אז כשאתה בה ומדבר כאן כאילו יש איזה קנוניה נגד נרקומנים זה לא רציני ושטויות לגמרי!!! אימהות נרקומניות רק מזיקות לילדים שלהם והם היית גודל באיזה שכונה ליד נרקומנים היית רואה את זה מקרוב ובטח שלא היית כותב דברים כאלה. להגיד שהילדים יגידו תודה שילדו אותם זאת או רעות או אטימות וחוסר ידיעה מה קורה עם הילדים האלה. יאיר

ramshay

New member
איך אנחנו מגיבים רגשית חזק לנושא

גם כשמנסים להגיב עם השכל ולנסות להבין, אפילו שאנחנו יודעים מה זה להיות מכור לסמים. אי אפשר לנתק את הרגש מהרציו בנושא כזה. גם אני מגיב בכאב לב למראה תינוק שנולד בקריז והוא לא אשם בכלום המסכן. הוא רק נולד לאמא הלא נכונה. כמה הזנחה אנחנו רואים אצל אמהות מכורות, כשהקריז דופק בדלת אין ילדים ואין אחריות.

tiger

New member
יאיר בחיי שכאן אתה צודק לגמרי

ויתכן שעניתי בלי לחשוב פעמיים אבל רק ביגלל שלדעתי יש עוד מיגזרים שמזניחים ילדים באופן מחפיר ולא רק נרקומניות.דרך אגב לילדים האלה ליפעמים יש גם אבא וגם הוא נרקומן אז מה איתו?שני ההורים שנתנו לבת שלהם לעבוד בזנות כדי לממן להם את הסם למשל,כאן יש גם גבר במיקרה.אני חושב שהנשים כאן פשוט אוכלות אותה מיכל הכיוונים.לא מספיק שהם נרקומניות גם אסור להן ללדת?הזנחה זה דבר נורא אבל לאמהות נרקומניות אין על זה מונופול.זה כל מה שאני אומר.אני בטוח שאתה לא שונא נרקומנים אבל אני חושב שיש כאן מערכת של החפשה שלא בוחלת בכלום.יש כאן מערכת שמנסה לצייר את הנרקומנים כחיות אדם שצריך להדביר.פשוטו כמשמעו כמו שאומרים "להדביר את נגע הסמים"כאילו מדובר בחולדות.מיקרים של תינוקות בקריז משמשים תחמושת חיה במערכה הזו ע"י אנשים שבדרך כלל רווחת התינוקות או האמהות הנרקומניות שלהם מענינת אותם כגשם דאשתקד.ועוד משהוא,אמא נרקומנית זה דבר נורא אבל אנחנו לא אלוהים ואסור לנו לישפוט אנשים כל כך לחומרה עד שלא נגיע למצבם (חס וחלילה).אנשים רוצים ליחיות ולהביא צאצאים גם אם הם נרקומנים.לדעתי האישית אולי יש בזה פסול,בכלל להביא ילדים לעולם בלי הידיעה שיש לך גם יכולת לכלכל אותם בכבוד ולתת להם עתיד זו רשלנות פושעת ואני תמיד נידהמתי מהנרקומנים האלה שיש להם שלושה ילדים בגיל עשרים וחמש.אבל אני מכבד את ההחלטות של האנשים האלה וליפעמים אתה רואה את הילדים המקסימים האלה ואתה שואל את עצמך ...מה יותר עדיף ההיתנהגות הפחדנית שלי מילהביא ילדים לעולם בלי ביטחון מלא שיש לי יכולת לכלכל אותם או הטיבעיות לכאורה בה ההורים העניים והמכורים האלה הביאו ילדים לעולם והם אמנם חיים בעוני אבל תיראה את העיניים של הילד...או הילדה...הם מקסימים וטהורים והם איתנו כאן,מה יותר עדיף היה לו הם לא היו נולדים?אין לי על זה תשובה ברורה.אני החזקתי שנים בדיעה שאני בכלל לא רוצה להביא ילדים לעולם הזה.לדעתי העולם הזה הולך רק למקום אחד:לעזעזל.אז אולי לא צריך להגיד תודה לאמהות נרקומניות שהביאו ילדים לעולם אבל למי בכלל כן צריך להגיד תודה שהוא הביא ילד לעולם?אני חושב שהרבה פעמים אני הייתי מעדיף שתיהיה לי אמא נרקומנית מהאמא הדפוקה שיש לי.אני חושב שיש כאן דיון שאין עליו בכלל תשובה אחת ברורה.כל מיקרה צריך להיבחן לגופו.ביגלל זה יש את שירותי הרווחה שאחראים לטפל בכל מיקרה וכל מיקרה מטופל קצת אחרת אם לא הרבה.יש גם אמהות נרקומניות נהדרות שניגמלו או שעברו למתדון ומנהלות חיים נהדרים ויש אמהות נרקומניות שכל יום שהילד נישאר אצלהם הוא נזק.יש גם מישפחות בהם האבא נרקומן ומישתמשים גם בזה כנשק נגדו וגם זה לא בסדר לדעתי כי ליפעמים מדובר באחלה בנאדם שלא מזיק לזבוב ויכול רק ליתרום לילד אבל על הנייר הוא מכור וזה מספיק כדי ששרותי הרווחה יכנסו בו.לי יש בלב נגד הטיפול המימסדי בנושא הזה לא נגד הדעה שהזנחה ואמהות נרקומניות שמזניחות את הילדים שלהם זה דבר נורא.זה ברור לא? t

יאיר5

New member
טייגר יש הרבה סוגים של הזנחה פושעת

של ילדים.וכול מי שמזניח ילד לדעתי צריך לפשוט לו תעור!!!ולא חשוב עם זה נרקומנית או אישה ענייה או עשירה בכלל כול מי שמזניח ילד ומתעלל בו הוא זבל מבחינתי. אתה צודק שרשויות שונות משתמשות בקלף שהאדם נרקומן נגדו ורק בגלל זה אני לא ראיתי תילדה שלי יותר משנה למרות כול המאמץ שלי והבדיקות הנקיות שאני נותן ודוח שבית משפט מקבל.אני לא דיברתי על זה בכלל ידוע שבארץ שלנו נרקומן נחשב הרבה פחות מאדם. אני דיברתי על זה שילד שנולד לנרקומנית סובל מהדקה הראשונה לחיין אם לא היה לו מזל ואימצו אותו.ילד של נרקומנית בדרך כלל מתגלגל לפנמיות שונות מגיל אפס ומגיע למשפחות אומנות והרבה פעמים גם עובר התעללות בדרך. או שהחבר של האמא מתעלל בו זה לא תמיד קורה אבל כשהאימא נרקומנית רוב הסיכויים שזה יקרה ואני אומר לך דברים שראיתי.ראיתי אימהות בקריז שמוכרות תחיתולים של הילדים שלהם.תאר לך שאתה נמצא בשימוש שלך בקושי לעצמך אתה יכול לדאוג ובטח שלא תוכל לדאוג לילד ולכול מה שהוא צריך. יכול להיות שלגופים השונים לא תמיד אכפת מהילד ולפעמים הם רוצים לנגח תהורים אבל מכאן ולהגיד שכול הכבוד לנרקומנית שיולדת ושהילד צריך להגיד לה תודה זה מרחק גדול ענק!!! רק שתדע שאם היה אכפת לאימא מהילד שצריך להויוולד היא הייתה מפסיקה להשתמש כמו הבחורה שרמי סיפר עליה שלקחה מתדון ובחודש רביעי הפסיקה לגמרי. שאלתי במרפאה אומנם לא תרופא אבל אשה ששותה מתדון במשך כול ההריון יולדת ילד בקריז!!! במרפאות מתדון מוכנים לקבל נשים בהריון תמיד אבל רוצים שהן יפחיתו בהדרגה ועד חודש מסוים יפסיקו לגמרי אחרת התינוק יוולד בקריז. גם למתדון יש קריז אפילו יותר חזק מהחומר ואם אמא שותה עד סוף ההריון גם הילד יוולד חולה ובקריז. לסיום ובוא נעזוב תענין הזה אם אמא אכפת לה רק קצת מהילד שלה היא לא תשתמש בהריון ותוליד אותו לחיי סבל מכול הבחינות. יאיר

למעלה