למי מתחשק להתפלפל?

skooby

New member
סליחה על השאלה

לא ממש בהבנתי את עניין הנדר? למה הכוונה? כמו נדר בנישואים? או נדר בין אדם לאלוהים לגבי אותו אדם?

skooby

New member
מה זה אומר נדר קארמתי?

זה משהו שאומרים? שמרגישים?

להבנתי

זה אומר שפעם, מזמן, חיית לפי עיקרון או נדרת נדר באמירה או החיים שלך זרמו בצורה ברורה לכיוון שהפעם, בגלגול הזה, קשה לך להיפטר ממנו.

skooby

New member
ואוו

אף פעם לא הרגשתי ככה. תודה על התשובה

Curious

New member
אני מבינה שמדובר בחוזה רוחני../images/Emo145.gif

ועל כן נראה כי ישנם כאן שני מישורים 1. חוזה - לפיכך, ההתייחסות צריכה להיות כמו לחוזה, עם סעיפי ביטול... או בלעדיהם - אבל גם אז אמורה להיות דרך לבטל. משום ששום דבר לא מוחלט, הכל יחסי ומשתנה. 2. המימד הרוחני - וכאן נראה לי נעוץ הקושי. מימד רוחני, מחד עשוי להוסיף לחוזה נופח של גמישות ותובנות שקשה לנו לקלוט כאן ועכשיו בגלל כבילות הנשמה בגוף ובגלגול הזה. גמישות זו עשויה גם לאפשר תנועה ושינוי של חוזה עד כדי טיהור התנערות ובטלות. מאידך, נראה לי שדווקא חוסר הודאות שלנו וחוסר היכולת שלנו לדעת ולהכיל את מלוא משמעויות הרוחניות של חוזה מסוג זה, שהוא כפי שהגדרנו בגדר נדר, הרי שזה עשוי להחמיר ולמנוע את הביטול. ואז אין לנו ברירה, אלא להבין את הנדר, את משקלו ומשמעותו בחיינו, ופשוט להמשיך ולזרום תוך כדי מודעות לנדר. יתכן ומשהו בהליך של המשכיות וזרימה תוך קבלה ומודעות עשוי להפוך את הנדר למנוע וכלי מעצים ולא למכשול. אבל בשביל להעמיק מן הכלל אל הפרט, יש להיכנס לתוך העובדות גופן וליישם כלים רוחניים בתחום חוזים רוחניים, שאינני בטוחה שיש בידי אנשי רוח רבים, אם בכלל. יתכן, ובמידה ונצליח לבטל חוזים רוחניים, הרי שנגיע לדרגה של אלוהות...וזה משהו שנמנע מאיתנו מלכתחילה. כפי שאומר המשפט - הכל כתוב והרשות נתונה. דהיינו, הדברים יקרו, אנחנו יכולים רק להשפיע על הדרך ואולי הזמן, אך לא לדחותם. נראה לי שזה חל גם על חוזים רוחניים, שאנו מנסים להתפלפל עליהם ולעמוד על קנקנם.

yperelman

New member
התחושה שאני מקבל

מדבריך היא שלא מדובר רק "בפלפול". אם זה כך, אשלח לך את דעתי במסר אם לא הרי שבהתפלפלות אני די חלש וקבלת כאן מחברים אחרים התפלפלות פלפלית. שבוע טוב ומפולפל
יוסי

אז קודם כל, לא שלחת,

ודבר שני, אתה צודק, זה לא לגמרי פלפול. יש לי מטופלת שמתקשה לקיים קשר בגלל חבר שהיה לה לפני בערך עשר שנים. היא באמצע שנות השלושים שלה, יפהפיה שאתם לא מאמינים, ומסיבה כלשהיא, הבחור ההוא, שהוא כבר נשוי ועם משפחה, ממשיך להתקשר אליה, לא ברור למה. לא ברור, האם באיזה שהוא מקום הוא בעצמו לא נרפא, וכו'. כמובן שהמצב הזה גרם לי לחשוב. אני נשואה לגבר, מה זה גבר, מלאך אמיתי. אבל יודעת, ששתי האהבות הגדולות שהיו לי בחיים לפניו, ממשיכות להתקיים בתוכי, כמו אולי לילדים, במקביל. לא חשבתי שזה מוזר או מפריע. אגב, דיברתי איתו על זה, וגם לא זה לא מפריע, זה ניראה לו טבעי. אבל בעצם, לא ברורה לי פה החוקיות האנרגטית... האם הקשר ממשיך להתקיים בגלל שהאהבה ממשיכה להתקיים? בדרך כלל, כשמתעוררת בי שאלה, בעוצמות כאלה, אני מסתובבת איתה עד שאני מבינה את החוקיות. היא מתבהרת לי תוך כדי עבודה. בינתיים, אני ממש לא יודעת. ומה שהפתיע אותי, האמת, זה שמסתבר שאני לא היחידה ששואלת את השאלות האלה... אז מה אתה אומר?

undersun

New member
סליחה

על ההתפרצות באמצע.. זה נושא שלא עוזב אותי כבר שנים אחרי הקשר האחרון שהיה לי, בקשר לקושי של הבחורה לקיים קשר, אני רואה את זה כתלות שהיא פיתחה לאותו בחור, שכנראה השלים אותה בצורה מסויימת, או הבין אותה וקיבל אותה כמו שאחרים והיא עצמה לא יכולים. אהבות מהעבר נמצאות בתוכנו תמיד, אבל אין סיבה לקרוא להם אהבות מהעבר, זה קשר מהעבר והאהבה מתקיימת תמיד. וכן אני חושב שבמקרה שצד אחד לא התגבר על הפסקת הקשר, אז גם הצד השני מעורב בזה עדיין.. קשה לי להסביר איך בדיוק, אני מאמין שכולנו קשורים אחד לשני, וצריכים לתקן פעולות שליליות מהעבר, לפי הניסיון שלי עד היום התיקון לא חייב להתבצע עם אותו האדם שהפעולה השלילית התבצעה איתו, זה יכול לקרות עם מישהו שחווה קשר דומה. וכן יש את התסריט השני שאומר שזוג אנשים או יותר, יפגשו בצורות שונות בגילגולים הבאים על מנת לתקן את טעויות העבר, אני מאמין בחוק דומה מושך דומה, ומניח שהתיקון לא חייב להתבצע תמיד עם אותו האדם, אלא עם אדם שחווה בעייה דומה בגילגול הקודם שלו ואני נקרתי בדרך שלו לתיקון. כמובן שזה רק אני.

מעניין!

בעצם אתה אומר, שאם יש קשר לעבר, סימן שצריך לקיים איזה שהוא טקס של תיקון ושחרור...

yperelman

New member
הייתי קודם כל

מברר מדוע קשר חי (וכנראה מורכב ולא פתור) של מטופלת (המתקשה לעבור הלאה לזוגיות חדשה) עורר אצלך כזו תגובה. אני חסיד של בירור תחושתי ורגשי אותנטי של ה"כאן והעכשיו" לפני הליכה לשיעורים הגדולים (הרוחניים). הסיבה היא פשוטה: אם משהו מתעורר אצלי ואני לא נותן לו את המקום ויש ר "רץ" לשיעורים הגדולים (קשרים מגלגולים קודמים, שיעורים נשמתיים, חוקיות אנרגטית...) אני שם לב מאוחר יותר שפיתחתי מנגנון בריחה מאוד מתוחכם: מנגנון הבריחה "הרוחני". פרקטית: כדאי למדוט ולתת לרגשות לצוף, לתחושות בגוף לחזור ולחוות את הקשרים הרלוונטיים (הלא פתורים לחלוטין), לתת למחשבות לעלות ואז התשובות יגיעו. רק אחר כך הייתי עורך הקשרים ברמות הרוחניות, האנרגטיות.... זו דרכי בכל אופן

תפסת אותי... ../images/Emo9.gif

באמת יש שני קשרים בעברי שהם עדיין חלק מהחיים שלי... לאחרונה דיברתי על זה עם חברה שאמרה שזה נשמע לה מאוד מוזר... אני הייתי בטוחה שזה רגיל לגמרי, שאחרי שאתה אוהב מישהו, אתה לא נופל החוצה מהאהבה (באנגלית זה נשמע יותר טוב), אז אני קצת מתבוננת לאחרונה. דווקא אתמול דיברתי על זה עם בעלי, המלאך, שבאמת עזר לי לראות את הדברים בצורה יותר בהירה... כמו למשל, שתחושות של אהבה למי שהיה פעם אהוב הן דבר טבעי ולא יוצא דופן. אז זה הפן האישי שאני יכולה לשתף בו אבל באמת, אני חושבת שזה רק הסטארטר לבירורים... בהקשר היותר עמוק, של המינוח האקס המיתולוגי, הייתי רוצה לפענח את החוקיות שם... יש לי את התחושה הזו שיש משהו, שאנחנו לא קוראים לו בשמו...

ואגב,

לפי התגובות לשאלה, אני מבינה שיש פה משהו שכנראה דורש בירור, משהו שמעורר אנשים... משהו שעוד אנשים לא מצליחים לפענח עד הסוף...

דגנית

New member
עומר.. ואולי כל אהוב יקר כזה..

מהעבר בא רק לרגע.. וחלף.. כמו חברים ואנשים אחרים שצצים מפה ומשם זורקים מילה אומרים משפט גורמים לאיזה אסימון ליפול כך גם באהבה.. מישהו שבא ונגע לרגע הוביל ל.. משהו ומשם ממשיכים הלאה.. ואולי הנדר היה.. ניפגש עוד כך וכך 'גלגולים' בכך וכך מקומות באחד ניפגש לקפה באחר ניפגש במסע בעוד אחד נואהב עד שנפרד באחר נתחתן בעוד אחד.. ניצור משפחה.. באחרים.. נהיה קרובים, ודודים, ואחרים והורה וילד.. וילד והורה..

undersun

New member
ממש ככה

לרגע.. וחלף. הייתי רוצה להוסיף עוד משהו באותו הקשר.. קצת לא קל לי לנסח מאחר ואהבה זה דבר מופשט. אז ככה, לפי הניסיון שלי עד הרגע הזה, המונח אהבה נתפס אצלי כהרגשה טובה, שביעות רצון.. מין השלמה שכזאת, שזאת הרגשה מדהימה. אין דבר יותר נעים מלהרגיש שלם עם עצמך ולדעת שאוהבים אותך, ושאתה תורם לאחרים ויוצר אנרגיה טובה מסביבך. עכשיו מצד שני אהבות שמתקיימות במיינד שלנו מהעבר, הרהורים במה אם, איך הדברים יכלו להראות עכשיו.. זה ביזבוז זמן. אהבה חופשית, כזאת שלא תלוייה ברצון לקבל, פשוט נתינה למען הרוח.. ללא צפייה לאיך הדברים יקרו מאותו רגע שעשיתי מה שעשיתי, ופשוט לראות את התוצאות. אני עדיין לא חופשי לגמרי, ואוהב ללא תנאים.. מדי פעם אני מרחם על עצמי שאני לבד וחושב על הקשרים שהיו לי בעבר, ופתאום רוצה להרגיש כמו שהרגשתי אז, מלא סיפוק, עם ביטחון עצמי.. אבל אז אני מנער את עצמי ויודע שלחשוב על העבר זה בזבוז.. ואהבה נמצאת מסביבנו כל הזמן, פשוט צריך לבחור להתחבר אלייה, להיות חופשי מהתניות, לפעול בלי חששות ואשמות, ולעשות את המיטב בכל רגע בחיים שלנו, ולהבין שהמצב שאנחנו נמצאים בו עכשיו, אין טוב ממנו להתנסות שלנו בחיים האלה. תאבדו את עצמכם!! המלצה שלו

skooby

New member
כשנפש נוגעת בנפש

כשנפש נוגע בנפש, האהבה לא מתפוגגת, רק משנה צורה. ההסתגלות למצב החדש פרושה ללמוד היא לא לשכוח או להוציא את האהבה מהלב וגם לא לשקוע בעבר, אלא לקבל אותה בצורתה החדשה. אני מאוד מזדהה עם מה שאת אומרת על שתי האהבות הקודמות שמתקיימות במקביל. גם לי יש אהבה אחת כזאת, לאדם שכבר סיים את תפקידו בגלגול הזה. לכאורה אין יותר סופי מזה. אבל האהבה הזאת ממשיכה לתת לי כח יום יום ומניעה אותי לעשות דברים טובים, כנראה שזו צורתה החדשה.

jacklavan

New member
חופש

חופש מוחלט. לפחות מזה נפשותינו אינן שואפות. הקשרים שלנו הם אבלחות מראתיות המלמדות אותנו על מצבנו הנוכחי. ליקום יש סבלנות אין קץ. השעור כמובן הדדי. יחסים שמלמדים הריהם ככבלים הנפתחים כפרחים שעם ניחוחם אנו פוסעים הלאה.

למעלה