למי להאמין?

למי להאמין?

היי כולם, אני לא יודעת מה לחשוב! בסימולציות של קידום (שלעשות אותן פיזית כואב לי) יוצא לי 80 (הבנתי שזה באזור 650?), ובסימולציות של המארז (אותן אני משדרגת ל-8 פרקים עם המבחןן הבא כל פעם) יוצא לי 720! הממוצעים שלי מבחינת טעויות נעים כך: טעות או אפס באנגלית 2-4 טעויות במילולי 6-10 טעיויות בכמותי... (מה עושים עם זה?!?!?!) ממש חשוב לי לפחות 705... על מי לסמוך?!?! אני בכיוון?

תאמיני לעצמך

בואי נתחיל מזה שאין דבר כזה בנאדם = ציון פסיכומטרי ש"מגיע" לו, המבחן הוא חד פעמי ומאוד נתון להשפעות. זה מוזר - אבל הציון שלך יקבע לא רק לפי מה שיש לך בראש, אלא גם לפי מצב הקיבה שלך, הרעשים שבחוץ ומה שעשית אתמול בערב. הדעה הרווחת שהמבחן בד"כ "קל" ("שונה" אולי מתאים פה יותר) יותר מהסימולציות של המכונים, והציונים של האוגדן משקפים יותר, בכל אופן יכול להיות מאוד שתופתעי לרעה או לטובה כשתגשי למבחן וגם כשתקבלי את הציון. זה לא משהו שנמצא בשליטתך יותר מדי, אז פשוט תתרכזי במה שאת יכולה לעשות לפני המבחן, במקום להתעסק בספקולציות שרק יוציאו אותך מדעתך
שיהיה בהצלחה לך ולכל מועד אוקטובר!

nate2000

New member
לא בהכרח

בפסיכומטרי השני שלי הייתי כולי בשוק ובפרק הראשון לא הספקתי 7 (!!) שאלות....עשיתי קורס בהיי קיו ודווקא שם סיימתי כל פרק 5 דקות לפני ובבחינה עצמה סיימתי בול בזמן והיו אפילו פרקים שבהם לא הספקתי שאלה או 2. אבל כמו שאומרים הכל תלוי במזל הרבה סיפרו לי שהוציאו 20-30 נקודות יותר מהסימולציות. אני הוצאתי בול כמו בסימולציה האחרונה (680 מועד אפריל) ועכשיו עושה שוב לצערי באוקטובר בתקווה להוציא 760.

QAF Fan Block

New member
760??

נראה לי די חלומי... את רוצה ללמוד רפואה? לא עדיף לשפר את הבגרויות או משהו כזה?

nate2000

New member
אני כבר עם תואר

וגם ככה אין לי לאן לשפר בגרויות כי הכל מעל 90. וכן אני מצפה להתקבל לרפואה

shuala

New member
אני בדיוק במצב שלך

מבחינת טעויות לפרק.. מה נעשה עם המתמטיקה הזה? (תשובה: ננחש )

ומה זה אומר?

מבחינת ציון יש לך מושג איפה סך טעויות כזה שם אותנו? (1 או 0 בכל פרק באנגלית, 2 עד 4 בכל פרק במילולי, ו-5 עד 10 בערך בכל פרק בכמותי, למרות שב-8H היו לי 3-5 בפרק בכמותי 0 באנגלית ו-2 במילולי...) אני ממש ממש רוצה לדעת כי הסטטיסטיקה הזאת לא משתנה לי.

shuala

New member
תשמעי

כמו שהמדריך שלי אמר לי: אי אפשר לדעת! אני משערת בין 650-700 (במקרה הטוב ביותר 700)

QAF Fan Block

New member
את מתחקרת את הסימולציות?

זה מאוד מאוד חשוב לעבור אחרי הסימולציה על כל השאלות, גם אלה שהצלחת ולראות אם פתרת באותו האופן ואם הייתה דרך אחרת ויותר פשוטה שיכלת להסתכל על השאלה. דרך התחקור את תוכלי למצוא את הטעויות שלך ולדעת מה את צריכה לתרגל שוב ואת השיפור את תראי בסימולציה הבאה :) ב ה צ ל ח ה

מתחקרת כמו נמרה

הבעייה היא שהטעויות לא קוהרנטיות. בכל הנושאים יש שאלות שקשות לי יותר ושאלות שפחות. לצורך העניין- הסימולציה הכי גרועה שלי (22 של קידום) היה לי 96% באנגלית, 87% בעברית ן-63% בכמותי (במגוון נושאים). הכי טובה לעומת זאת הייתה (6 פרקים 8H ו-2 פרקים מתוך 9H) הייתה 150(100%) אנגלית, 140 (91.6%) עברית ו130 (84%) כמותי... מתחקור הגעתי למסקנה שעיקר הטעויות נובעות מזה שאני בקושי מסיימת מבחינת זמנים את הפרק הכמותי!!! איך משפרים את זה שבוע לפני הבחינה? בפתירה של הפרק הכמותי ללא מגבלת זמן אני יורדת ל3-4 טעויות בפרק שיקחו אותי מעל לרף ה-700 שאני חייבת לעבור... איך משפרים?

אספירין

New member
כמה טעויות = איזה ציון

מצבך לא רע, אבל יש מה לשפר. הייתי בסיטואציה דומה עם 0-1 טעויות באנגלית ו 2-5 בכמותי/מילולי. מחסום ה 700 הוא בערך באזור הזה. אבל... וכאן האבל הגדול - אין לנו דרך מדויקת לחשב זאת. רק לאמוד בגסות. המבחנים שונים, הפרקים שונים. יש את נושא שאלות העוגן (בכל פרק יש 3-6 שאלות שלא השתנו מזה המון שנים והן בוחנות את הנבחן יחסית לסטיית תקן) ולא ניתן לחישוב על ידנו. חשוב לדעת איפה את עומדת, אבל לא לבנות על זה יותר מדי ולהשקיע בלימודים. אין לי מושג כמה טעויות היו לי במבחן עצמו (מועד יולי), אבל קיבלתי פלוס-מינוס כמה שחשבתי. רק בכיף שיהיה ובהצלחה!

למעלה