למישהו יש מתכון ל

samuelle

New member
למישהו יש מתכון ל

מידורי סאוור ? אני יודע שצריך מיץ לימון , סוכר , מידורי , קרח גרוס (לחילופין סתם קוביות קרח) אבל אני לא יודע באיזה כמויות לערבב.

MidNight Flame

New member
מחר כשאני אחזור הביתה...

אם אף אחד לא יתן לך את המתכון, אני אתן לך.

MidNight Flame

New member
מידורי סאוור לפי הספר -

1 מידורי דש מי סוכר 1/3 מיץ לימון סחוט טרי הכל בשייקר ער קרח ולמזוג לאולדפאשן מקושטת בפלח לימון.

an3c

New member
שמת לב שזה אותו דבר כן..?

1 מידורי דש סוכר ושליש מיץ לימון זה כמעט חצי מנה יחד. ואז היחס בין המידורי לחמוץ מתוק הוא 1:2 כמו שרשמתי לפני. לא משנה מה גודל המנה שלך, העיקר שהיחס נכון. וכמובן הכל בשייקר...

an3c

New member
חביב מצידך. LOSE THE ATTITUDE

כנראה דמיינת שערערתי את סמכותך או פגעתי בכבודך. לא טרחת לקרוא(גם כן לטרוח) אבל טרחת לרשום הודעה, רק שכולם יהיו בטוחים שאתה יודע שזה אותו יחס, או כל דבר אחר שחשבת... שתהיה לך שנה טובה ומתוקה, באמת.

an3c

New member
ואני קיוויתי לשנה טובה בחזרה

אבל אדון פוזה טוב באותה מידה אני מניח. בה ביי.

an3c

New member
קוקטיילי סאוור

זה לרוב 2 מנות אלכוהול ומנה אחת של מיץ לימון ממותק. את המיץ לימון מכינים מלימון וסוכר ביחס של 1:4(לטובת הלימון). קרח גרוס, כתוש, קוביות או בכלל לא, לבחירתך.

samuelle

New member
תודה , עוד שאלה

מה זאת אומרת שמיץ הלימון הממותק מוכן מלימון וסוכר ביחס של 1:4 , לשים בכוס מידה 4 מנות לימון ומנת סוכר ???

an3c

New member
ככה:

אתה יכול להכין לך בצד איזה בקבוק עם מיץ לימון ממותק SWEET & SOUR aka ביחס של 1:4. כלומר, אם כוס תהיה המידה שלנו, אז : 4 כוסות מיץ לימון וכוס אחת סוכר, ואז לשמור את זה בבקבוק. ואז כשאתה בא להכין את הסאוור, כמו שאמרתי שתי מנות מידורי ומנה חמוץ מתוק. מנה זה 30/40/60 מ'ל תבחר מה בא לך. ואם ברצונך להכין את החמוץ מתוק במיוחד לקוקטיל כלומר לא להכין כמות גדולה, אז ככה. אם החלטת שמנה בקוקטייל שלך היא 40 מ'ל אז: 80 מ'ל מידורי (2 מנות) 40 מ'ל חמוץ מתוק (מנה 1) שזה מתפלג ל:8 מ'ל סוכר ו32 מ'ל מיץ לימון (יחס 1:4) מקווה שמובן.

katadgi

New member
אני דווקא מכין מידורי סאוור שונה...

לא שחס וחלילה אני מערער על המתכונים האחרים אלא אני מציע לך פה אפשרות נוספת להכנת הקוקטייל מפני שהוא יוצא ממש טעים קודם כל אתה מכין סאוור
סאוור-מיץ לימון (לא ממותק) + מנה מי סוכר כאשר היחס הוא 1:1
מי סוכר- מנת מים ומנת סוכר 1:1 לאחר מכן אתה שם קרח בשייקר, 40cc מידורי, 20cc וודקה, ו60cc סאוור
אני מגיש עם קוביות לימון + קרח כתוש ודובדבן
ואם האלכוהול חזק/חלש תמיד אפשר להוסיף/להחסיר סאוור

an3c

New member
איך הוודקה השתרבבה לכאן?

אני חייב לציין זו פעם ראשונה שאני שומע על זה. מעניין אותי לדעת אם גם בסאוורים אחרים אתה מוסיף אלכוהול נוסף מלבד הבסיס? (כלומר, בוויסקי, אמרטו וכו' - סאוור יש משהו נוסף מלבד וויסקי,אמרטו וכו'?)

MidNight Flame

New member
צודק, מיותר להוסיף אלכוהול מאחר ו..

כל עניין הסאוור אצל רוב האנשים הוא ע"מ להפחית את טעם האלכוהול ולשמר את טעם המשקה ומכאן שהוספת אלכוהול לא בדיוק תורמת.

katadgi

New member
לא, אני מוסיף רק במידורי...

אני לא מוסיף אלכוהול, שים לב לכמויות שלי, אני סך הכל שובר טיפה את טעם המלון במידורי מפני שטעם המלון מאוד חזק בו לומר שזה מיותר? ממש לא
ואגב, גם בגולדן בר נהוג להוציא את המידורי סאוור בדרך הזו קובי

katadgi

New member
אה כן, ולא נתתי לו כאן מתכון רשמי

להכנת מידורי סאוור, אלא עוד צורה אפשרית נוספת

asafusan

New member
וגם בבודהה בר ובעוד הרבה מקומות

מומלץ בחום התוספת של הוודקה

למעלה