למישהו יש מושג???

peachy

New member
למישהו יש מושג???

שלום אני בת 19.5 וסיימתי לא ממזמן כיתה י``ד וקיבלתי תעודת הצטיינות מה שאומר שעכשיו אני הנדסאית תעשיה וניהול וחלום חיי הוא ללמוד בטכניון אבל אין לי שום מושג מה תנאי הקבלה שם, למישהו יש? אני רוצה ללמוד שם שנתיים בשביל להיות מהנדסת תעשיה וניהול ועוד חודשיים אני מתגייסת לשירות לאומי, רציתי לשאול אם יש איזה שהוא קורס שמשלב את השירות עם לימוד הפסיכומטרי.. תודה מראש (0:

_snufkin_

New member
אפילו שניים

בקשר לטכניון: לכל קורס יש סף קבלה שונה. באופן כללי ציון הקבלה (הסכם) מורכב ממוצע בגרויות (וממוצע הנדסאי במקרה שלך) ןכמובן הפסיכומטרי. תנאי הקבלה להנדסת תעשייה וניהול הם סכם של 81-83. את הסכם מחשבים כך: מכפילים את ממוצע הבגרויות ב0.61 ואת הפסיכומטרי ב0.061, מחברים ביחד ומחסרים 21 מהתוצאה. לדוגמא: ממוצע בגרויות של 101 ופסיכומטרי של 660 יתאימו לך, כי: 21-101*0.61+660*0.061 =81.3 בקשר לשירות לאומי: גם אני הולכת לשרתל שנה הבאה, ולפי מה שאני יודעת חל איסור מוחלט על לימודים חיצוניים בזמן השירות. אבל אולי יוכלו לעזור לך בתוכנית אח``י, שזאת תוכנית שמשלבת השלמת בגרויות עם שירות לאומי. יש את המספר שלהם ביומן של בת עמי. ואו, אני דורשת שניהול הפורום הזה יעבור אליי לאלתר. אני כל כך טובה בזה.

peachy

New member
עוד שאלה....

קודם כל תודה רבה לך.... ממוצע הבגרויות שלי (רק לפי מקצועות החובה) הוא 76.15 זה רע? אני יכולה לשכוח מהטכניון?

peachy

New member
סליחה שאני נודניקית....

חישבתי את ממוצע הבגרות שלי פלוס מקצועות בחירה והוא 83.09 אז זה טוב או לא? אם לא, את יכולה בבקשה לתת לי את המס` של אח``י תודה רבה מראש... ודרך אגב, את גם מתכננת להתקבל לטכניון?

psymaster

New member
אני חושב שכדאי לך...

לדעתי לא חישבת את הממוצע עם הבונוסים המתאימים(תקני אותי אם אני טועה) ולכן כדאי לך לגלוש לאתר הטכניון או -http://www.technion.ac.il/admissions/calcset.htm ושם להכניס את הנתונים ולבדוק גם את ממוצע הבגרות שלך וגם את ציון הסכם האפשרי (לציוני פסיכומטרי שונים)

_snufkin_

New member
גם אני..

חושבת שכדאי לך לבדוק באתר הזה מה קורה עם הממוצע, כי החישוב שלו כולל כל מיני בונוסים ותת בונוסים והשמטות למיניהם, ככה שיכול להיות שיתברר לך שהממוצע שלך הרבה יותר טוב. הטלפון של אח``י לבירורים כלליים: 6730057 -02 הטלפון של רכזת אח``י בירושלים, ורד שרון: 6523029 -02 או במירס: 7716792 -02. הפרויקט שמשלב שירות עם השלמת בגרויות נקרא (באופן מפתיע לחלוטין) ``פרויקט שילוב``. אני חושבת שהם ידעו כמעט בטוח את כל מה שקשור ללימודים פסיכומטריים ובגרויות בזמן השירות. ובקשר אליי- הייתי אמורה להתחיל ללמוד בטכניון בשנה הבאה במסגרת עתודה צבאית, וכנראה שבמשך תקופה מסויימת הייתי בטוחה שלבלות 9 שנים בצבא יהיה דבר חביב מאוד, כי כאשר התאוששתי מהתקופה הזאת מצאתי את עצמי עם ערכת הרשמה למועמדים של הטכניון. למזלי היה לי עוד זמן לסגת, וכרגע אני מתכוונת לשרת``ל שנה הבאה בחיפה בהוראה בתיכונים חילוניים. הסמינריון שלי מתחיל עוד שבוע (רגע של התרגשות...) יהיה טוב סנופקין

_snufkin_

New member
עדכון:

לא, לא, לא אני טיפשה. הנה העובדות אחרי בירור: פרויקט "שילוב" של אח"י מיועד לבנות עולות מאתיופיה בלבד, ולא מגישים לפסיכומטרי. אבל *מותר* ללמוד לפסיכומטרי בזמן שירות לאומי, ואפילו יש הנחה מטעם "בת עמי" לקורסים. עכשיו זהו בהצלחה.

harisson

New member
תשובות לשאלות שלך

כפי שכבר נכתב בהודעה שלפני אפשר לעשות פסיכומטרי ומקבלים הנחה מבת עמי ואולי גם מהאגודה. כדאי שתתקשרי לטכניון (אני לא זוכר את המספר כרגע, אבל אפשר לברר באתר www.technion.ac.il או פשוט לברר ב144 מה הטלפון של הטכניון ושם לבקש את מרכז הרישום - הוא פתוח בין א ל-ה´ בין 8 ל-13:00) תתקשרי לשם ותבקשי שישלחו לך חוברת עם הפרטים. יש גם ספר עבה מאוד עם פירוט של הקורסים שצריך לעשות, אבל את לא צריכה את הספר הזה כרגע, רק אח"כ. אבל אם את רוצה תנסי להשיג גם אותו. כדאי שתלכי לאתר שנתנו לך בהודעות הקודמות או שתעקבי אחרי ההוראות בחוברת ותעשי אותו בעצמך (עדיף עם המחשב, לדעתי... יותר קל) מה שנחמד עם החישוב במחשב הוא שאת יכולה לשחק לך עם הציונים ולבדוק כמה כל שיפור ישנה לך את הסכם. תתפלאי לראות מה עושה שינוי במתמטיקה שם... :) או בפיזיקה. חוץ מזה, יש גם מכינה קדם אקדמאית. תבררי גם לגבי זה, למרות שאין לי מושג מה יוצא מזה, אבל לברר אפשר תמיד... ביי, ובהצלחה בש"ל נ.ב. סחטיין על התעודת הצטיינות :)

למעלה