למיניטס

dearanita

New member
למיניטס

למיניטס או בשמה העברי מכמורת היא דלקת בקרומים הפנימים של הפרסה (למינה). הדלקת יכולה להיות חדה או ממושכת, לתקוף רגל אחת או יותר ואפילו את כל ארבע הרגליים. סיבה: מזון קר או משקה קר המגיע לפה הסוס לאחר אכילה מאומצת, אכילה רבה או גסה מידי של שעורה או של קליפות אבטיח, ריצה ממושכת על מצע קשה, עבודה קשה של סוס בלתי מאומן וכן הרעלת דם בעקבות דלקת רחם או שלשול חריף. בכל המקרים והסיבות שהוזכרו יש תגובה אלרגית או גירוי עצבי על וורידי הדם הקשורים לפרסה ומשום כך מצטברים נוזלים בין הפרסה ובין עצם הפרסה. סימנים: התופעות הן פתאומיות וחדות חום הגוף עלול לעלות עד 41 מעלות צלסיוס תוך כדי האצת הדופק והנשימה. לעיתים הכאב כה חזק שהסוס גם מזיע. צורת העמידה של הסוס היא מאוד טיפוסית - אם הרגליים הקידמיות נפגעו הוא מציב אותן הרחק ככל שהוא יכול לפנים כך שהמעמס יפול על החלק האחורי של הפרסות. הרגליים האחוריות נוטות אז קדימה, מתחת לגוף, בכדי לשאת בעומס מירבי. אם הרגליים האחוריות הן אלה שנפגעו, הסוס מציב אותן לפנים בכדי להקל על הכאב ובה בשעה הוא מזיז את הרגליים הקדמיות אל מתחת לגופו כדי שישאו בעומס מירבי. סוס כזה ממאן לזוז ממקומו. סוס שכל רגליו נפגעו נראה כאילו הוא רוקד על רגליו, או דורך על גחלים. כל לחץ קטן על הפרסות גורם לו לכאבים. במקרים קלים הכאב נעלם לאחר 10 ימים. במקרים קשים, המצב נמשך והמחלה אינה נעלמת לגמרי. במקרים הקשים, הנוזלים שחדרו אל התחום שבין הלמינה ובין עצם הפרסה גורמים לעצם הפרסה להסתובב ולקצה שלה לפנות כלפי מטה. קצה זה נוטה לחדור דרך הסוליה של הפרסה ולגרום לכאבים מתמידים ולדלקות. הדלקות גורמות לטבעות ולעיוות המבנה של הפרסה. הטיפול: יש להזריק מיד קורטיקוסטרואידים לשריר הסוס. יש הממליצים להקיז מן הסוס עד ליטר דם ולספוג אגב כך את הנוזלים שהופרשו מהלמינה אל תוך הרווח שבפרסה. אפשר להעמיד את הסוס בתוך שלולית בוץ כדי לקרר את מקום הדלקת ולהקל על הסוס את העמידה. אם עצם הפרסה התהפכה או הסתובבה יש לפרזל את הפרסה בהתמדה ובעיקשות כך שהעצם תחזור למצבה הנכון. במקרה החד והפתאומי יש להשבית את הסוס מעבודה למשך 10 ימים ולהאכיל אותו במשך שבוע אך ורק בחציר.

vet

New member
מספר תיקונים

אין לי זמן להכנס לפרטי הגורמים ללמיניטיס, או לחילופין למהלך התפתחות המחלה. אציין רק שאין מדובר בתגובה אלרגית או גירוי עצבי, אלא בשינוי דרסטי במהלך זרימת הדם ברקמות הפרסה. מעולם לא ראיתי סוס עם חום ורק למיניטיס. אם יש חום,.הוא כנראה חלק מהמחלה הגורמת ללמיניטיס. לדוגמא דלקת מעיים קשה. לגבי הטיפול, כאן אני ממש לא מסכים. 1. חייבים לקרוא לרופא 2. אסור בשום אופן להזריק קורטיקוסטרואידים, שכן הנ"ל עלולים להחמיר את המצב 3. לא ניתן להחזיר את עצם הפרסה למקומה, אבל צריך מפרזל טוב שידע לעצב את הפרסה סביב מיקומה החדש של העצם על מנת להחזיר את המבנה לנורמלי. 4. סבלנות. זה יקח זמן. 5. בעקרון אני נגד כל טילוף או פרזול כל זמן שהסוס בהתקף אקוטי, דהיינו מראה סימני כאב. 6. טיפול ראשוני צריך לכלול משככי כאבים ותמיכה לפרסה. יש חומרים שיכולים לעזור בשיפור זרימת הדם לפרסה. קירור או חימום עם מים לא תמיד עוזר. 7. ולסיום, לעולם לעולם לא להכריח את הסוס ללכת. עד כאן אגב אני מוכן לתרום לפורום הזה בנושאים דומים, אבל מה שקורה בהודעות מסביב ממש מוציא לי את החשק לחזור לכאן.

dearanita

New member
תודה רבה על המידע ! את הכתוב

לא אני המצאתי אלא לקחתי מספר ווטרינרי אך כנראה שיש שם טעויות מסויימות...

אבו-דני

New member
דר' אלישר

--- השבוע נפל דבר, הצעירים פתחו פורום נפרד מעתה ואלך תמחק כל הודעה שלא קשורה. ברוך השב

אממ.. לא הבנתי משהו...

כאילו אתה בכוונה לא מחקת את ההודעות בפורום כשכל ה"צעירים" היו פה? יענו כדי שיעזבו??

אבו-דני

New member
אינדיאנה והקונספירציה?../images/Emo8.gif

--- ההסבר פשוט לאללה היו כאן קבוצה דומיננטית שרצתה לקשקש על כל הא ודא להציף בתמונות מפה עד להודעה חדשה תחילה מחקתי כל הצפה אבל בדמוקרטיה הרוב קובע לכן המתנתי בסבלנות ש"העם" ימצא לו פורום אחר ואנחנו ננוח קימעה. לא לקחת את זה אישי שכן... "העולם שייך לצעירים" כאילו דא

אני לא רוצה להתחיל מריבות אבל...

התפקיד שלך כמנהל הוא להמשיך למחוק את השרשורים האלה ולא לחכת שנמצא פורום אחר...

למעלה