למידת שפה חדשה

פולספגן

New member
מה הקשר למעמד כלכלי?

אני מדברת איתך על משהו מולד, ייתכן גנטי, שהוא כשרון לשפות.
בנוסף, סביר להניח שמי שיש לו כשרון לשפות, יותר יתחבר לקריאת ספרים מאשר מי שאין לו ולכן השפה שלו תהיה יותר עשירה.

ליבו17

New member
היא תקלוט בוודאי

אני אומרת את זה גם על סמך נסיון אישי וגם ידע בתחום.
(יש לי דוקטורט בתחום של עיבוד שפה ממחלקה לקלינאות תקשורת).

ליבו17

New member
בשביל לזכור צריך לשמור על חשיפה א-ב-ל

עדיין ישאר משהו גם אם החשיפה תיפסק.
מה בדיוק ישאר? זה כבר תלוי בהרבה גורמים וביניהם: הגיל שבו נפסקה החשיפה, רמת המיומנות בשפה שאליה הגיעה...
במיקרה הכי גרוע ישאר איזשהוא ידע פאסיבי שאולי יסייע במעט מאוד בתהליך של רכישה מחודשת בגיל מאוחר יותר. זה לא תסריט כזה נורא.

הסהר

New member
איזה דיון מעניין

האמת שנושא למידת השפה מאוד נותן לי מוטיבציה לשים את הקטנה אצל מטפלת אחרי שנה וחצי בבית (ועם סבתא),
ומאוד שמחה על התגובות שלכן.

אספר לבעלי, הוא טוען שאין לזה שום חשיבות, ושזה יעכב את למידת העברית שלה (מכיון שתצטרך ללמוד לשיים גם בעברית וגם באנגלית...)

האם אתן מכירות מסה קריטית, זמן מינימאלי שדרוש בשביל למידת השפה?

כמה שעות/ימים בשבוע יעשו את ההבדל בין למידה וזכרון לבין סתם בלבול מוח ?

אבל

אם אין לכם כוונה להעסיק את המטפלת הזו עד גיל בי"ס לפחות, דו שפתית היא לא תהיה..

אני זוכרת שקראתי פעם בקורס שלקחתי שלימוד שפה בגיל צעיר מאוד כשפה זרה (עם דגש על שפה זרה, לא שפת המקום!) אינו עוזר ללימוד מהיר יותר של השפה בהמשך הדרך.

ילדים בני 4 שהתחילו ללמוד אנגלית כשפה זרה, אל מול ילדים בני תשע- תוך חודשיים בממוצע הפער נמחק.

הסהר

New member
אני מסכימה איתך,

כל עוד זה לזמן קצר זה באמת לא יהייה מאוד משמעותי.

ועדיין זה נותן לי מוטיבציה להביא אותה למטפלת !

מוזר ....

תכל'ס- מה שחשוב זה אם היא מטפלת טובה

כי נושא האנגלית חסר משמעות בנתונים שהצגת...

MotheRonit

New member
ממה שזוכרת מהקורס:

> על מנת ששפה תתבסס כ"שפה שנייה" ברמה של שפת אם החשיפה אליה צריכה להיות קבועה באופן בלעדי על ידי אותה דמות מטפלת (זאת אומרת שהדמות הזאת מדברת איתה רק בשפה המסוימת) ועל ידי מגוון מדיות (דיבור מיותר לציין, שירים, משקחים, עיתונות, שלטי חוצות אם רלוונטי, ספרים, פרסומים וגם טלוויזיה רחמנא לצלן)
> אם יש לימוד של שתי שפות נפוץ באמת שתהיה רכישה של שתיהן אבל יותר איטית בהשוואה לקבוצת השווים שרוכשת רק שפה אחת. אבל! הילדים האלה עד גיל בית ספר משלימים את הפער ואז זוכים ליתרון של ידיעת שתי שפות + הפעלת תאים יחודים לעניין במוח

להבהיר-כשכתבתי שפה זרה, התכונתי שהחשיפה אליה

אינה אינטנסיבית כמו החשיפה שציינת בתנאי א'

אוליב י

New member
לדעתי [כאם לדו-לשוניים]

א. לא הייתי משאירה את ילדי עם דמות מטפלת שאת שפתה אינם מבינים. גם מול האולי יתרון של רכישת שפה נוספת.

ב. כל ילד הוא שונה, יש אמונה שדו-לשוניים רוכשים שפה לאט יותר. לא מצאתי לכך ביסוס חד משמעי במחקרים.

ג. דו לשוני - מישהו שיש לו שתי שפות אם, או שתי שפות שאיתן הוא גדל כאשר אין עדיפות לשפה אחת על השניה. מה שאת מתארת -מטפלת כמה שעות ביום - כנראה לא יגרום לילדה להיות דו לשונית. אם את מתכוונת לשלוח אותה אליה עד גיל בי"ס, אולי. אם לא, בעיני אין לכך משמעות [וגם המחקרים לא רואים בכך משמעות].

הסהר

New member
מתוך סקרנות -

למה לא היית משאירה את ילדייך עם דמות מטפלת דוברת שפה זרה?

(אגב, במקרה שלי, הילדה בת שנה וחצי, והמטפלת מבינה עברית ומדברת מעט עברית)

אוליב י

New member
אולי לא הובנתי נכון -

לא הייתי משאירה את ילדי עם מטפלת שאין להם שפה משותפת איתה.
אין לי בעיה עם שפות זרות, כל עוד יש שפה משותפת בין הילד למטפלת.
ממה שכתבת הבנתי שהמטפלת לא דוברת את שפתה של הילדה, וזה בעייתי בעיני.
אם המטפלת כן דוברת עברית, או הילדה כן מבינה את שפתה של המטפלת, אז זה מקרה אחר ועם זה אין לי בעיה.

הסהר

New member
הבנת נכון

הרעיון היה שהמטפלת תדבר איתה אנגלית, למרות שהיא גם מבינה עברית ותוכל להבין את הילדה.

הבנתי את מה שמפריע לך...

בכל מקרה נתחיל, ואם יהיו התפתחויות מעניינות אעדכן :)

מרינהג

New member
מוסיפה

לימוד שפה הוא תהליך ארוך....לילדים מדברים לוקח כחצי שנה להתחיל לדבר בשפה חדשה עם חשיפה רציפה על בסיס יום יום וזה לא אומר שהם כבר רכשו את השפה...ואם לא משתמשים בשפה על בסיס יום יום זה גם הולך... אבל לדעתי גם חשיפה זמנית מאוד מפתחת את המוח...גם אם לא רוכשים את השפה/לא מדברים בה בסופו של דבר.

שונצו

New member
זה אכן מעכב את למידת השפה

שני הילדים שלי שומעים ממני רק אנגלית מיום היוולדם, ושניהם התחילו לדבר מאוחר (עמרי בן שנתיים וחצי ועדיין לא ממש מדבר).

אוליב י

New member
את יודעת ששניים זה לא ממש מדגם מייצג, נכון?

באופן כללי, האמונה הרווחת היא ש
א. בנים מתחילים לדבר מאוחר יותר
ב. דו לשוניים מתחילים לדבר מאוחר יותר

בפועל, יש כאלו וכאלו.
המדגם שלי אמנם לא מייצג, אבל כולל ארבעה ילדים.
שני הבנים החלו לדבר שוטף בגיל שנתיים [אם כי הבינו ואמרו מילים גם קודם]
בת אחת דיברה שוטף [בשתי השפות] בגיל שנה
ובת אחת כעת בת 1.9 ומחברת משפטים.

כולם דו לשוניים, שניים אחרו, אחת הקדימה ואחת ממוצעת...

למעלה