למורה שלי ...

למורה שלי ...

למישהי מאוד מיוחדת, תודה שידעת להאמין בי כשאני כבר הפסקתי, תודה שהרגעת אותי - שידעת איך. תודה שחיבקת אותי שכבר רציתי לבכות. תודה שלימדת אותי להאמין שוב באנשים. תודה שבכית במקומי, תודה שהיית שם תמיד. תודה. שלך לנצח, תלמידה.

אם היא כה מיוחדת - למה אין לה שם ?

ואם השיר "אוניברסלי" ומתאים לעוד מורות רבות... אולי בכל זאת זה אומר דרשני על האיכות האנושית המצויה במערכת החינוך ( הכה מושמצת ) אישית מעדיף שזו תהיה האפשרות... ואם ילדה זו מסכימה - אזי השיר יכול לשמש לתלמידים/ות כמקור להשראה והגשה...לסוף שנה למורים/ות שכזו היא לגביהם התחושה... אגב : "ילדה מהצפון" זה בא בכוונה להצביע שזה הכוון הרצוי וזו "הדרך הנכונה" ( כמו שכוכב הצפון מצין את הכוון, וכמו שאומרים על אובדן הכוון/ הדרך "איבד את הצפון" ) - האם זו הקונוטציה ?

בני ,

קודם כל מבחינתי השיר מאוד מאוד לא אוניברסלי, אלא ספציפי ביותר. והאיכות האנושית המצויה במערכת החינוך די נמוכה לרוב. עובדה שכתבתי את זה אחרי אינספור אכזבות (קשות !) ממשרד החינוך. אחרי 12 שנות לימוד כשאתה מוצא רק מורה אחת שהיא באמת מלאך - זה לא מספיק (לדעתי) אבל יש עוד תקווה ... אבל אני מאוד מקווה שיהיו עוד מורים כאלו, אם יהיו עוד מורים כאלו העולם באמת יראה טוב יותר. ה"צפון" מגדיר איזור גיאוגרפי ... :) צר לי שאין לזה קונוטציה מרשימה ... :) שלך אני

צפונית ובכ"ז צופן מצפן למצפון...

מה שכתבת - ( בעיני בליבי במחשבותיי ) הוא "בעוצמה" כל כך גדולה שמותירה אותי ללא מילים... ( פוחד שכל מה שאוסיף רק יגרע... ) ולמרות שמילים אלו מזכירות לי סגנון הלקוח ממקום אחר ( שנכתב על אימא ) בעיני זה לא גורע כהו זה .... ( מעצם ההקבלה ) לא אדבר כאן בשמם של אחרים (רק על עצמי לספר ידעתי...) ואציין שכל שכתבת על כישורה, כישרונותיה ואופיה של מורתך - הוא כל מהוויי, שאיפותי, רצונותי, ופעולותיי כמחנך וכמורה. זו "פיסגת" חלומותי אליה אני חותר... להיות " "בעל אותה הזכות",היכולת,האפשרות, המודעות,הזמינות,הנכונות, והתבונה בכדי לגרום ולו לתלמיד/ה אחד/ת את אותו ה"אושר" עליו את מספרת. מי יתן... לא אתייחס למה שאין במערכת החינוך - רק אציין שזה בהחלט מה שראוי שיהיה... ואולי מצפון תיפתח הטובה... תודה לך - ומאחל לך שגם ההמשך והעתיד יאירו לך פנים....

nira85

New member
את בטוחה

שזאת מורה?

למעלה