למודאגים

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
יש מקום שישראלים עוברים להתגורר

דינה כהן, 77, היא מחלוצות ההתיישבות הישראלית בוולסזיה (עמק סזיה). "הגעתי לכאן כשהיו פה בקושי 20 אנשים", היא אומרת. אבל כהן היא גם חלוצה במובנים אחרים. כמי שנולדה ארבעה ימים לאחר קום המדינה ("כשבן־גוריון הכריז אמא שלי כבר היתה בבית חולים וחיכתה ללידה"), גדלה בקיבוץ והקימה משפחה בירושלים, חייה של כהן ספוגים בכמה

דינה כהן, 77, היא מחלוצות ההתיישבות הישראלית בוולסזיה (עמק סזיה). "הגעתי לכאן כשהיו פה בקושי 20 אנשים", היא אומרת. אבל כהן היא גם חלוצה במובנים אחרים. כמי שנולדה ארבעה ימים לאחר קום המדינה ("כשבן־גוריון הכריז אמא שלי כבר היתה בבית חולים וחיכתה ללידה"), גדלה בקיבוץ והקימה משפחה בירושלים, חייה של כהן ספוגים בכמה
את מפתיעה אותי שאת נמנית בין קוראי הארץ :)
בכל אופן, כאחת שלא קוראת אותם, אין אפשרות לראות את הכתבה שצירפת מבלי מינוי ואני האחרונה שאממן עוכרי ישראל.
אם את רוצה תעדביקי את הכתוב בכדי שכל מי שלא מנוי שלהם יוכל גם לקרוא, מניחה שזה רוב מוחלט של גולשי הפורום :)

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
את מפתיעה אותי שאת נמנית בין קוראי הארץ :)
בכל אופן, כאחת שלא קוראת אותם, אין אפשרות לראות את הכתבה שצירפת מבלי מינוי ואני האחרונה שאממן עוכרי ישראל.
אם את רוצה תעדביקי את הכתוב בכדי שכל מי שלא מנוי שלהם יוכל גם לקרוא, מניחה שזה רוב מוחלט של גולשי הפורום :)
כבר יותר מ-200 ישראלים חיים בעמק קסום בצפון איטליה ומשתלבים מעבר לציפיות. אז למה הם מעדיפים שאף אחד לא יקרא את הכתבה הזאת?

1763714336973.jpeg

Harrington

Well-known member
מנהל
כבר יותר מ-200 ישראלים חיים בעמק קסום בצפון איטליה ומשתלבים מעבר לציפיות. אז למה הם מעדיפים שאף אחד לא יקרא את הכתבה הזאת?

צפה בקובץ המצורף 139118
מסכנה האמה, 4 ימי לידה??

צפה בקובץ המצורף 139118
את זה אפשר לראות גם בקישור שלך ולאחרי זה כתוב שרק מנויים יכולים לראות,
האם זה כל הכתבה? נראה לי יהיה מעניין לקרוא.

boriska1

Well-known member

יש הרבה מושבות כאלה. מה שאני ראיתי: ניירובי קניה, מאות משפחות, רובם במעמד סוציואקונומי גבוה. בגרוזה, ישראלים שנולדו שם, קנו כפר שלם. כמה עשרות משפחות. שמה הסיפור שונה, המייסדים עולים וותיקים התחילו, אליהם הצטרפו עוד ישראלים. חברים, חברים של חברים, כולם בגיל פנסיה. בוחרים את שכניהם בזהירות רבה, לא מצרפים כל אחד.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
יש הרבה מושבות כאלה. מה שאני ראיתי: ניירובי קניה, מאות משפחות, רובם במעמד סוציואקונומי גבוה. בגרוזה, ישראלים שנולדו שם, קנו כפר שלם. כמה עשרות משפחות. שמה הסיפור שונה, המייסדים עולים וותיקים התחילו, אליהם הצטרפו עוד ישראלים. חברים, חברים של חברים, כולם בגיל פנסיה. בוחרים את שכניהם בזהירות רבה, לא מצרפים כל אחד.
משאירים את הענים בארץ?

boriska1

Well-known member
משאירים את הענים בארץ?
לא חושב כך, למרות שיכול להיות. לי לא אכפת, אני זקן, בישורת האחרונה. אלה בגרוזיה הם מעמד בינוני לגמרה.
יש גם ברפובליקה הדומיניקנית. מדינה עם איכות חיים טובה. בנו שם וילות על האוקיאנוס. אז עלה 120.000 דולר, נגיד עכשיו כפול. יותר יפה מקיסריה.
היו הרבה ישראלים שקנו. לא הייתי שם. האופנה האחרונה זה קפריסין, מאות משפחות. "מרחק יריקה" מישראל. המחירים יותר גבוהים, אבל במחיר דירת שיכון בחולון, אפשר לקנות דירה בקםריסין. יש שם אחלה חומוסיה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לא חושב כך, למרות שיכול להיות. לי לא אכפת, אני זקן, בישורת האחרונה. אלה בגרוזיה הם מעמד בינוני לגמרה.
יש גם ברפובליקה הדומיניקנית. מדינה עם איכות חיים טובה. בנו שם וילות על האוקיאנוס. אז עלה 120.000 דולר, נגיד עכשיו כפול. יותר יפה מקיסריה.
היו הרבה ישראלים שקנו. לא הייתי שם. האופנה האחרונה זה קפריסין, מאות משפחות. "מרחק יריקה" מישראל. המחירים יותר גבוהים, אבל במחיר דירת שיכון בחולון, אפשר לקנות דירה בקםריסין. יש שם אחלה חומוסיה.
המדינה טובה עבור הזקנים?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
איפה? פה? לי כן. הנכדים פה.
מה ששכחתי להוסיף, שכל אלה מדינות עצובות, לא שומעים מוזיקה מזרחית בלילה. לא זורקים סיגריות מהחלון. אז זה יתאים לך?
אתה שואל אותי :),
אותך לא אשאל, יודעת בוודאות שלך זה יתאים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
יהיה כיף ושמח. למי שקשה בארץ מכל סיבה שהיא, עוזב את הארץ.
אלפי תושבים מבת ים וראשון לציון ירדו מהארץ
עלייה בגובה המחירים, עבודות בנייה מסביב לשעון, מצב החינוך וחשש מהמציאות הביטחונית מובילים אלפי משפחות לחפש בית חדש מעבר לים. הנתונים והסיפורים האישיים בבת ים ובראשון לציון מציירים מגמה מטרידה

ויש מתלוננים מרוב שעמום, כי מי שבאמת רע לו עוזב!

Harrington

Well-known member
מנהל
ויש מתלוננים מרוב שעמום, כי מי שבאמת רע לו עוזב!
@SupermanZW נהג לטעון שגם אלו שרוצים לעזוב לא מסוגלים לכך. זה כמובן לא נכון במציאות. סביר יותר שרבים וטובים אוהבים להתבכיין, אבל פחות לנקוט צעדים ממשיים לשיפור מצבים. מעין מאפיין של עמנו, כפי שכבר נתדברנו, לטוב ולמוטב :).

SupermanZW

Well-known member
@SupermanZW נהג לטעון שגם אלו שרוצים לעזוב לא מסוגלים לכך. זה כמובן לא נכון במציאות. סביר יותר שרבים וטובים אוהבים להתבכיין, אבל פחות לנקוט צעדים ממשיים לשיפור מצבים. מעין מאפיין של עמנו, כפי שכבר נתדברנו, לטוב ולמוטב :).
מעניין מה שאתה אומר, כי מה7/10/2023 עד סוף יולי השנה היה שיטפון של ישראלים חדשים בקנדה על "ויזת מלחמה", ב31/7/2025 הסתיימה התוכנית וישראלים כמעט הפסיקו להגיע, מעטים מדי עומדים בקריטריונים לויזת עבודה (שלא לדבר על PR) כאשר נדרשים לעמוד בתנאים נוקשים. זה מאשש בדיוק את מה שאמרתי.

Harrington

Well-known member
מנהל
מעניין מה שאתה אומר, כי מה7/10/2023 עד סוף יולי השנה היה שיטפון של ישראלים חדשים בקנדה על "ויזת מלחמה", ב31/7/2025 הסתיימה התוכנית וישראלים כמעט הפסיקו להגיע, מעטים מדי עומדים בקריטריונים לויזת עבודה (שלא לדבר על PR) כאשר נדרשים לעמוד בתנאים נוקשים. זה מאשש בדיוק את מה שאמרתי.
אין קשר מיוחד בין דבריך לדברי. כמו תמיד, כאשר מביאים דוגמה נקודתית זה לא יכול להעיד על מצב גלובלי. טעות נפוצה שרבים עושים, אבל היא סוג של חיי בועה. יתכן שלישראלים קשה להגר לקנדה (יתכן גם שלא, לא התעמקתי בסיפור ואני מתבסס על דבריך וזורם לצורך הדיון), אבל זה כמובן לא אומר מאומה על הקושי או הקלות של ישראלים להגר מישראל למדינות אחרות בעולם באופן כללי. אופרה אחרת לחלוטין.

ריקי זו אני

Well-known member
אם אני מנסה לא להיות צינית עד הסוף אומר כאן שיהיה כל אחד וכל אחת יעשו מה שטוב להם. סה"כ הגיל הממוצע של הישראלים עולה בהתמדה, הבריאות בהתמדה טובה יותר..., אבל ישנם לא מעט מכשולים בגיל השלישי...
מאחר ואני לא נוגעת ולא מתעניינת במה שכתוב העיתון ההוא, אני חושבת, בלי סטטיסטיקות שישנה מצוקה של בדידות בגיל השלישי.
איש יקר יצא לפנסיה ויצא לקנדה לחיות לצד הבן היחיד שלו ושני הנכדים. הכלה לא כ"כ, אבל הנכדים. חבר אחר שיצא לפנסיה בן בארץ ובן בקנדה..., ממשיך לעבוד מלא מלא... הנכדים פה, הבן פה עושים קריירה, מסתדרים בחיים. אין מחשבה להגר.
בעוד חודש נתחיל לסכם את שנת 2025, כלכלית..., במאי 2026..., למי יש זמן וחשק להגר למקומות 'שקטים' במחיר זול..., ובעיקר שאשך קשור בטבורו ל'הדסה' עין כרם... והוא כנראה בעד חיים ארוכים...

למעלה