דעתי...
ההומופוביה בדר"כ נובעת מפחד מהשונה, זה לא שלמישהו באמת מפריע אם תשכבי אם בנים או בנות אבל עצם כך שאת שונה ממה שהוא וממה שהוא רגיל אליו יגרום לפחד וכתוצאה מכך גם לשנאה. סטרייטים באופן טבעי מאוד מורגלים ליחסים הטרוסקסואלים. רוב הילדים גדלו עם שני הורים שהם הדוגמה הראשונית והטובה ביותר ליחסים הטרוסקסואלים, הם קראו אגדות שבהן הנסיך תמיד מציל את הנסיכה, צפו בתוכניות טלויזיה לילדים שאין בהן הומוסקסואלים ועוד ועוד. היחסים ההטרוסקסואלים הם הנורמה, הם הדבר הרגיל וכל דבר שונה מכך הוא סטיה ואיום. תוסיפי לכך את המושג האיום של ה"קהילה" ואת השיווק הלא מוצלח שלה ושל מצעדיה ותקבלי אלף ואחת סיבות לשנוא הומוסקסואלים. החברה הישראלית בנויה מכמה וכמה רבדים. החברה היא חברת מהגרים ובעלת מיעוטים רבים ותרבויות שונות. אם למשל אדם אחד הגיע מארה"ב וחי כל חייו בת"א אני מאמין שהוא יותר חשוף וכך גם יותר יקבל את נושא ההומוסקסואליות מלמשל אדם שמשפחתו הגיעה מתימן. לא, זו לא גזענות אלא השוני בין התרבויות כמובן שישנם יוצאים מן הכלל אבל סך הכל החברה מכילה את שני הסוגים ועוד הרבה דברים באמצע. אני למשל כשיצאתי מהארון זכיתי לתגובות מאוד חמות מצד החברים ובבית ספר (ואני לומד בסביבה די אשכנזית) ודווקא אמא וכל הצד שלה שמגיעים מבית תימני ודתי לשעבר מקבלים את זה פחות טוב עד הכחשה גמורה. בכל אופן, לכל נער מצפה דבר אחר בעת יציאתו מהארון אין איזושהו כלל בעניין, כל אחד חי במקום שונה עם ערכים שונים וחשיפה כזו או אחרת לעניין וכך גם דעתו עשויה להשתנות בהתאם. אני לא חושב שמצב החברה ההומו-לסבית שונה ממצב כל המיעוטים בארץ. יש שיגידו לך שהערבים צריכים למות ויש שיגידו שבוא נחיה בהרמוניה ואוטופיה... כל אחד מגיע עם חשיפה שונה לנושא, שמע דעות שונות ונכח במקרים שונים כך גם כל אחד שונה בדעתו מן האחר. כמו שאמרתי ההומופביה נובעת מפחד מהשונה ומהסטיה מהנורמה וכך בדר"כ אנו לא נקבל בטבעיות כל מיעוט שהוא בחברה, אך חשיפה נכונה לנושא, חינוך נכון ובכלל התייחסות פלורליסטית הם הפיתרון לכך. אני חוזר ואומר שמצב הקהילה לא כל כך נורא כמו שמציגים אותו. מצד אחד באמת ישנם חרדים בירושלים שלא הייתי רוצה לפגוש בסמטה חשוכה (או בכלל) ומאידך, ישנם אנשים הטרוסקסואלים שפועלים יותר ממני או מכל אחד כאן לקבלה שלנו בחברה, כך ישנם גם סוגי הומוסקסואלים מצד אחד יש את זה שילבש בגדים צמודים וצעיפים ורודים ומצד שני יש את אלה שיראו "סטרייטים" לחלוטין. קשה מאוד לגרום לחברה לקבל את כל נושא ההומוסקסואליות ואת כל האנשם שמתקשרים אליו באשר הם אך הכל נובע מחינוך נכון, חשיפה נכונה באמצעי התקשורת ואולי סוף סוף עשייה של מצעדים או כל דבר אחר בצורה נכונה ולגיטימית שבאמת תצדיק את מטרתה. אם להיות קצת יותר פרטני אז ספרי וסדרות ילדים שמכילים דמות הומוסקסואלית, מפגשים בבית ספר או חשיפה תמידית לנושא ההומוסקסואליות,בסדרות טלויזיה קצת לצאת מדמות ההומו הטיפוסית ולהראות עוד צדדים בקהילה ודברים בסגנון. ישנם אלפי דברים שאנו יכולים לעשות רק צריך את הכח האנושי, את המוטיבציה ואיזשהו אירגון שסוף כל סוף יקח על עצמו את ההנהגה של זה. סה"כ אני כהומוסקסואל שאין לו ממש ברירה אלא להיות חלק מה"קהילה" די נדחה ממנו. בקהילה הזו לא כמו בקהילות אחרות בעולם או בקהילות של מיעוטים אחרים קורים דברים מזוויעים. ובעצם ההגדרה של הקהילה כקהילה אנו מאבדים מכל מה שאנחנו אי פעם ניסינו ליצור. הדבר הטבעי הוא שהקהילה תהיה מקושרת באופן ישיר לאגודה ולבית הפתוח, בפועל הדבר היחיד שעולה לך בראש כשאומרים קהילה או התיאטרון או הווקס.