אבל יש כלבים שלא נובחים על ערבים!!! אני יודע שזו ידיעה שתהפוך את עולם המדע על פיו, אבל אני חזיתי במו עיני בכלבים שלא נובחים על ערבים! עצם ניסוח השאלה שלך (עם המילה "תמיד" וההערה "בלי גזענות") מראה על חוסר הרצינות שלה.
כמו שאנחנו מסוגלים להבדיל בין ערבים ליהודים ע"פ המראה והדיבור, ככה כלבים מסוגלים להבדיל ע"פ הריח (תוצאה של גנטיקה, הרגלי תזונה והגיינה). כאשר ערבי עובר הם מריחים שמדובר באדם שונה ממה שהם רגילים לו (לכן בין היתר הכלבים בגורל נובחים על חיילים) ומרגישים מאויימים או סקרנים (בהתאם לכלב), בכל אחת משתי האפשרויות כלבים נובחים.
עובדה מדעית ידועה היא שבתהליך הביות והמעבר מחיית-בר לחיה מבוייתת הפך הגן האחראי על הבחנה בין ערבים לדוסים לגן רדום שאינו מתבטא. מדעני מכון וויצמן שוקדים על הינדוס הגן מחדש.
לפי מה שאני יודע,כשמפחדים מופרש איזהשהו הורמון שכנראה גורם לריח. כלבים מריחים את הריח הזה ומשום מה תמיד יוצא שהם רצים ונובחים על אותם אנשים שמפחדים...(דחף סאדיסטי משהו..?) כנראה שערבים מפחדים מהם וגם דוסים. (בלי להשמע גזען או לעשות הכללות חס וחלילה) את כל זה אני יודע ממישהו שאמר לי שהוא שמע איזה מחקר שנעשה באנגליה.