למה?

צודקים!!!

אני אעדיף בחור שלא ויתר על האופציה להיות תלמיד חכם גם אם הוא לא לומד כרגע. על בחור שבחר בדרך של עבודה במקום לימוד. עצם ההחלטה לעבוד מורידה אותך בדרגה.

דיתIש

New member
מעניין מה שאת אומרת

ואשמח להברה קטנה מה זה נקרא "בחור שלא ויתר על האופציה להיות תלמיד חכם גם אם הוא לא לומד כרגע" אז מה כן הבחור עושה????? מדוע עצם ההחלטה לעבוד מוריד אותו בדרגה?? אשמח להסבר מועיל. אני גרה באיזור שכולם פה זוגות צעירים פלוס ילד או שניים ורוב הבחורים פה היו בחורים מצויינים בשידוכים, משפחות טובות,למדניים .. בקיצר כל המעלות הטובות שאומרים על בחור בשידוכים. רבים מהם די שורפים את הזמן בכולל. יש כאלו שמנסים לחפש את עצמם בכל מיני עובודת מזדמנות ומחפשים כל מיני חלונות הזדמנות לעסוק בכל מיני דברים, אין מה לעשות. לתפעל בית צריך כסף וכסף לא גדל על העצים וקצת קשה לנהל בית עם משכנתא פלוס ילידם מ2000 שח שהוא מקבל בכולל. לא שחלילה אני מורידה בערך הלומדים הרציני באמת, אבל באמת, אבל לצערינו הם יחידים. לו תבואי ערב אחד לישיבה קצת יזעזע אותך לראות מה עושים הלמדניים המובהקים, קצת אחרת ממה שאת מדמיינת לעצמך. ולכן אני חושבת שבחור שיצא לעבוד ועדיין קובע עיתים לתורה באופן רציני ועיקבי, אם הוא עדיין שומר על המנטליות החרדית שלו ולא מתפרחח ולא עושה שטויות- הוא פשוט בוגר יותר ואיכותי מבחור ישיבה שלא לומד רציני אבל נשאר בישיבה כי - "מה אני אלך לעבוד" איזה עול יש לו על הראש? כלום! הוא עושה מה בא לו, קם מתי בא לו, אוכל, יוצא , מטייל וכל זה בלי למסור דוח לאף אחד.והרבה פעמים (אני כמובן לא מכלילה) קשה להם יותר להסתגל לנישואין שפתאום יש עול מסויים, מה שהוא לא הכיר עד עכשיו. אבל אם כמובן את חושבת ככה- בהצלחה לך ורק סיעתא דישמיא בהכל

צ ע ד י ם

New member
כל מילה נכונה.

היא כנראה מעדיפה בחור שמשקר את עצמו וישקר גם אחרים, גם את אשתו, מאשר בחור שיודע מה הוא רוצה מעצמו ועושה את זה.

Corall

New member
אולי היא מתכוונת,

לבחור מתבגר, שכיום, במצבו הנוכחי, קשה לו לשבת וללמוד כמו פעם. וזה מובן. אבל, הוא נשאר בישיבה למרות הכל. כי מה לעשות? מסגרת, גם אם היא לא חונקת, היא מסגרת. ובדעתו ללמוד אחרי החתונה. (זאת האופציה כנראה..) אז זה מובן ומתקבל. אבל, אחד שגם לא לומד היום-עובד, ומצהיר שגם אחרי החתונה לא מתכוון ללמוד. זה כבר סיפור אחר. זה באופן אוטומטי מקטלג אותו לקטגוריה מסויימת. לא בהכרח סוג ב`. אבל, לא סוג א`.

היי היי הגזמתם!

התכוונתי רק למה שכתבתי!. ואבהיר שוב! יש בחור שרוצה באמת! ללמוד. ויכול ללמוד. רק שהוא בתקופה חלשה קצת או שבישיבה אין לו חיזוק מספיק לכך. והוא עדיף בעיני על בחור שהשלים עם העובדה ש..אני לא לומד. זה הכל! כל פרשנות מעבר לזה מיותרת.

ועוד משהו

בענין ההכנסה וההוצאות לפרנסה מרווחת. אני באמת חושבת שמחובתו של הבעל לדאוג לפרנסה ממוצעת גם אם הוא לומד. וזה אפשרי בכל מיני דרכים. אם בעבודה בשעות הערב או בעסקים מסוג אחר. אין מחובתה של האשה לדאוג לפרנסה. נקודה!

רוי6לי

New member
דבר ראשון שידוך זה משמים!

אני בכלל לא בדעה כזאת בחור שלקח תעצמו בידים ועובד ולב סתם מורח זמן בישיבה..כל עוד הוא עדין חרדי ומקפיד על הכל אין בזה שום פסול.אל תדאג.כשתגיע המיועדת לך תאמין לי שתבין שהיא הכי ויותר טובה בשבילך

למעלה