למה??

למה?? ../images/Emo168.gif

כשאני מנגנת על גיטרה האקוסטית הח-ד-ש-ה שלי, (היא לא מוגברת) יש מן זמזום מצעבן כזה לפעמים? זה אומר שאני לא מחזיקה אותה נכון או מה?

DeadFish

New member
אז ככה...

קודם כל תתחדשי עכשיו... יכול להיות שאת קרובה מדי למגבר יכול להיות שיש בעיה בכבל יכול להיות שיש בעיה בגיטרה עצמה ויכול להיות שיש מגנטים בסביבה ויש עוד המון סיבות תבדקי את מה שאמרתי ותתחדשי...

StagaDish

New member
בנאדם! היא אמרה -לא מוגברת-!!

שמעי.. הזימזום שאת שומעת.. בדר"כ מתרחש בגלל שהגיטרה לא מכוונת (לא כיוון טונים.. או צליל.. אלה כיוון הצוואר - SETUP) זה קורה מפני שהמיתרים למטה מידי.. וכאשר מנגנים עליה.. אז הם נוגעים בסריגי הברזל.. וזה יוצר את הזימזום... עכשיו, יכול להיות שאת רק מתחילה.. והאצבעות שלך עדיין לא רגילות לגיטרה ולכן הלחיצות והצלילים שלך עדיין לא נקיים... ויכול להיות השזימזום לא ישפיע כ"כ על הצליל כאשר תנגני בה עם מגבר... ואם אכן הבעיה היא בעיית סט-אפ.. אז זו לא בעיה שאי אפשר לפתור... רק צריך ללכת למישהו שבאמת מבין ויודע לעשות סט-אפ גיטרות טוב.. ולא סתאם אחד מעפן כזה שיקח לך 100 על גירוד תחת.. וסיבוב או שניים של מפתח אלן... בהצלחה מרובה.. מקווה שעזרתי!

אמרתי לא מוגברת!!

אני לא אנגן בה עם מגבר - כי היא לא מוגברת! חוץ מזה, זאת גיטרה ממש חדשה, היא לא אמורה להיות בלי זמזומים וכאלה?...

StagaDish

New member
הרבה דברים אמורים להיות.. והם לא...

שמעי.. יכול להיות שפשוט שמו עליה מיתרים ושלחו לך אותה.. ויכול להיות שהיא באמת עברה סט-אפ.. אבל לא מקצועי.. ויכול להיות שהיא ישבה דיי הרבה זמן בתצוגה.. והגשר התקווץ קצת.. או שינה צורה.. (ניתן לכוון.. אל דאגה.. זה קורה בכל הגיטרות...) שמעי, שוב.. זה לא בעיה.. זה ניתן לטיפול.. רק העניין הוא, להביא למקום הנכון..

StagaDish

New member
גשר = צוואר.. טעות שלי...

מצטער.. ואגב.. אני לא יודע אם דיברת על חשמלית, אקוסטית או קלאסית... לכן, כיוון חשמלית הוא הכי פשוט.. אם כי דורש כיוון נכון.. באקוסטית וקלאסית אני לא יודע מה דרוש.. אף פעם לא יצא לי לכוון או לראות כיוון של גיטרות כאלה...

StagaDish

New member
כן, כיוון מייתרים...

אבל לא רגיל.. כמו שהסברתי לך כבר מקודם... יכול להיות שהמיתרים קצת נמוכים.. יחסית לצוואר.. ולכן כשאת לוחצת עליהם.. המשך המיתר מהנקודה הלחוצה נוגע איפשהו על הצוואר בנקודה נוספת על סריג ברזל ויוצר את הזימזום... לכן צריך להרים אותם טיפה כלפי מעלה.. זה עניין הכיוון.. הסט-אפ

למעלה