למה AIS ?

עודף

New member
לפי חשבון שלי לספינה במהירות 20 קשר

לוקח לכסות 5 מייל ב-15 דקות (רבע שעה).
שנה טובה

GuyRom

New member
יאללה בוא נוסיף עוד חובות כי אין מספיק

מכ"מ לכל כלי מעל 7 מטר, זה מה זה חשוב
מנוע גיבוי חיצוני על מתקן מיוחד בירכתיים להחלפת המנוע הראשי בעת תקלה
רפסודה בכל דופן לשיפור השרידות
פלוטר חובה , עדיף מוזן מכ"מ
סט מצברים נוסף לגיבוי
מכשיר קשר שני מלא

ועם נשאר עוד מקום לאנשים בכלי השייט אז נכניס עוד מנות קרב

אני מכווה שהציניות ברורה, יש המון דברים חשובים לא כולם צריכים להיות חובה
כל כלי ויכולתו לפי גודלו ואופי הפלגותיו !!!

עודף רגולציה לא יעזור, צריך להשקיע יותר אנרגיה בלימוד ימאות לשיפור היכולת של שייטי ה"אינסטנט" שללא פלוטר ישדרו מצוקה.

Efraim

New member
בהחלט מחזק את מה שכתבת

כל מה שהוספתי לשירשור הוא מידע על מכשירים שונים שמוסיפים כולם לבטיחות אבל כל סקיפר יתקין בהתאם להשקפת העולם שלו וללא הכתבה של הרשויות.

אגב היו כבר נסיונות שלא צלחו להכתבה של רשויות (ראה ניו זילנד) לציוד בטיחות.

הדבר שנדרש זו הבנה, נסיון, ויכולת אישית לפתרון בעיות. את זה (לצערי)לא ניתן לקנות בחנות או להתקין בעזרת מכשיר כל שהוא.

מאיר ריבא

New member
הי אפרים - אני רואה שאנחנו באותה דעה

אם כח אני לא מבחין במיוחד בין מה שתלוי בי ומה שתלוי בצד שני. מבחינתי ה- AIS הוא מכשיר שנותן לשני הצדדים מידע אחד על השני ובלבד שגם אני משדר. מטש כתב שהוא לא תמיד שמח שידעו היכן הוא אבל זה נכון רק אם מזהים אותו כמטרה לטרור. אחרת רני מאוד שמח שידעו היכן הספינה שלי ויקחו אותי בחשבון.
עכשין דוגמא מהחיים בה לא תצפית ולא AIS עזרו אלא דווקא הראדאר.
הפלגנו באזור דרום ספרד, לילה ללא ירח - חושך מוחלט.
לא ראיתי מאומה מסביב\ אך בשלב מסויים הופיעה מטרה בראדאר בקורס הופכי לשלנו.
אין כלום ב-AIS מתאמצים להסתכל קדימה - אין כלום.
כשהמטרה בראדאר התקרבה יותר מדי - פינינו והספינה שממול עברה (לפי הראדאר) כחצי מייל משמאלנו. עדיין לא ראינו כלום.רק כשהספינה הזרה חלפה ראינו אור ירכתיים.
כלומר - לא לא היו לו אורות ניווט אדום/ירוק, רק אור ירכתיים. הוא גם לא שינה מסלול, כך שסביר שלא קיים תצפית.
לא תצפית שלנו מסביב ולאט AIS תרמו למניעת התנגשות אלא ערנות וראדאר.

מסקנה - אמצעים לפי בחירתך, ככל שידך משגת (לא מה שרשויות כופות), ערנות צוות והבנה של המכשור והסביבה.
בודאי שלא דעות פסקניות בעד ציוד זה או נגד ציוד אחר.

Efraim

New member
אכן יש הסכמה לגבי העקרונות ...

אבל נראה שלא הצלחתי להסביר את עצמי
בענין התלות בצד שלישי , ולא קיבלתי תשובה לשאלתי: האם אתה רואה את היתרון שנובע משימוש במכשירים/אמצעים שלא דורשים שיתוף פעולה או תלות בצד שלישי?

להרחיב, אני בהחלט רואה הבדלים בן מכשירים שנותנים מידע ישיר שנמדד בספינה שלי (עומק, מהירות רוח, זוית הרוח, הד חוזר של מכ"ם) ומבדיל ממכשיר שמסתמך על שיתוף פעולה עם צד שלישי ( , AIS, VHF) או להבדיל GPS שמסתמך על נגישות ללווינים (שגם הם צד שלישי אבל יותר אמין כיון שהם לא מתבססים על אנשים כמו קצין משמרת). העקרון המנחה שלי הוא מה שנמצא בשליטתי אני מסוגל לוודע שהוא פועל כשורה ולהסתמך על המידע שלו. והדוגמה שהבאת ממש מראה שסקיפר טוב חייב להבין את עקרונות הפעולה של המכשירים שהוא משתמש בהם ואת מגבלותיהם. (גם הדוגמאות של מטש בעצם תומכות בדעה זו.) ויש להניח שבמקרה שתיארת, מטש שלפי כתיבתו לא מפעיל כבר 10 שנים את המכ"ם (רק לבדיקת פעולה שנתית) היה עלול למצא את עצמו במצב של התנגשות עם תוצאות לא נעימות...

כמובן שההודעה המקורית של אק2015 לא כללה מידע זה ולכן הוספתי את מה שהוספתי לשירשור.

אני מניח שמי שמעוניין להבין את הנושא ימצא את כל המידע בשירשור הזה ואם יש עדיין שאלות אז כמובן שאשמח לענות עליהם.

שנה טובה וגמר חתימה טובה לכל חברי הפורום!

מאיר ריבא

New member
הי אפרים - דווקא הסברת היטב את השאלה

רק שאני לא כל כך מייחס חשיבות להבדל. כרכשי את הציוד לא ייחסתי חשיבות לשאלה האם המכשיר הספציפי תלוי בצד ב' או לא. ההנחה הייתה שבדרך כלל צד ב' גם מקיים פעילות ומגיב.
נכון שזה לא תמיד כך וצריך להיות מוכנים למצב שצד ב' מתנהג כמו מכולה צפה, אך מצד שני גם המכשירים שאינם תלויים בצד ב' (ראדאר בדוגמאות שלך) יכולים לזייף או להתקלקל.
כך שהמיון שעשיתי התבסס על יכולתי הכלכלית לרכוש פריט ציוד זה או אחר ומה הוא תורם כשהוא תקין (כשב"תקין" אני מניח שגם כלי השייט מולי מקיים תצפית ומפעיל ציוד).

לגבי המכ"ם - אני מפעיל רק בלילה (אלא אם יש ערפל, תופעה שאינה שכיחה במזרח הים התיכון ובו נתקלתי לאחרונה בחופי פורטוגל). בדרך כלל הוא במצב סטנד-ביי כדי לחסוך חשמל. פעם בעשר דקות/רבע שעה הוא מופעל לסריקת העולם מסביב ואם אין מטרה "מעניינת" הוא חוזר לסטנד-ביי.
ה-AIS פעיל כל הזמן אם כי ביום התרומה מועטה - רואים בעיניים. בלילה - התרומה לטעמי גבוהה ביותר (אם כל האזהרות שכבר נטחנו לעיל).

Efraim

New member
תודה! מבין היטב את שיקולך, שונים משלי אבל...

כל סקיפר מארגן אתהספינה שלו לפי הבנתו ורשאי להניח כל דבר לגבי המצב שלו ושל צד שלישי כל שהוא. לגבי תפעול מערכות נראה שלשנינו יש את אותה הגישה אצלי בלילה המכ"ם פועל בצורה אוטומטית עם GUARD ZONE של 4 ל6 מייל ימי, כל 10 עד 15 דקות (תלוי במצב הים ובמיקום ) במקרה של מטרה במרחב המוגדר הוא נותן הזעקה לאיש המשמרת ולי.

טוביה22

New member
חישוב מהירות/מרחק

סליחה ידידי!!!
למיטב חישובי ,ספינה השטה במהירות של 25 קשר תעבור 5 מייל לאחר 12 דקות בדיוק,ולא 2-3 דקות כפי שציינת. זמן סביר בהחלט לבצע פעולות למניעת התנגשות.
אלא אם רב החובל התעלם או חושב שמגיע לו דרך.
גח"ט

אק 2015

New member
חישוב מהירות/מרחק-תשובה לטוביה.

כבר התנצלתי על הטעות וגם הסברתי לאחר מכן את מקורה - ראה תשובתי לשלום מילת מתאריך 19/9.
אברהם.

למעלה