למה 120?

MonicaF

New member
למה 120?

בחיפוש קל ברשת לא מצאתי תשובה חד משמעית למה מאחלים "שתחיה עד 120 שנה". למה דווקא המספר הזה?

דווידו

New member
כי אלה היו שנותיה של שרה אימנו במותה

אך למה לקכו דווקא את שרה כדוגמא איני יודע

דקי ר

New member
דווידו, לא מדויק

שרה חיה 127 שנה. בבראשית פרק ו' פסוק ג' נכתב: "וַיֹּאמֶר יְהוָה לֹא-יָדוֹן רוּחִי בָאָדָם לְעֹלָם בְּשַׁגַּם הוּא בָשָׂר וְהָיוּ יָמָיו מֵאָה וְעֶשְׂרִים שָׁנָה." זה מה שהקציב האל לבני האדם. עד 120, והחלמה מהירה.

MonicaF

New member
אני יודעת שגם שמעון בן יעקב

חי 120 שנה. בטח היו עוד. תודה דקי על הנתון - שימי לב שהויקיפדיה שלנו לא נותנת תשובה טובה - שווה להציע תיקון? בטח לא אני, אני לא מומחית בכתיבת ערכים מהסוג הזה.

ahitofel

New member
חוץ ממתושלח כמובן..

שידע לספור עד 962 שנה... ורק בגיל הצעיר של 187 - תינוק ממש, - הוליד את בנו בכורו.. ואחר כך הוליד בנים ובנות... לא רק שתי ידים ורגליים. היה לו גם ז... לגבי 120 - מוישה רבנו חי 120 שנה: " וּמשֶׁה בֶּן מֵאָה וְעֶשְׂרִים שָׁנָה בְּמֹתוֹ לֹא כָהֲתָה עֵינוֹ וְלֹא נָס לֵחֹה:" ובאשר לגיל המומלץ, מעבר לפסוק שדליה ציטטה יש במקורות גם המלצה אחרת.. יְמֵי שְׁנוֹתֵינוּ בָהֶם שִׁבְעִים שָׁנָה וְאִם בִּגְבוּרֹת שְׁמוֹנִים שָׁנָה וְרָהְבָּם עָמָל וָאָוֶן כִּי גָז חִישׁ וַנָּעֻפָה: (ובמלים אחרות, לפעמים גם זה יותר מדי..)

דווידו

New member
צודקים דליה ואחי

על הטעות בקשר לשרה

דווידו

New member
צארלי צפליו הביא את ילדו האחרון בהיותו בן 80

או אולי... בעצם ...הוא הוא חשב שזה היה שלו מה שבטוח זה היה של אישתו הצעירה מימנו בהרבה

120 נראה לי קצת הרבה

ואני לא מכירה הרבה סיפורים על אנשים שהצליחו להגיע לגיל הזה. לפני שבע סיפר לי חבר ילדות שלו שסבתא שלו עדיין בחיים והיא בת 105 אוכלת ומעשנת בשרשרת. עדיין הולכת בכוחות עצמה ועדיין מידי פעם מבשלת משהו ואין לה מטפלת. נראה לי שהרוב חיים בערך 70-90...

לולי11111

New member
זה לא קצת הרבה לוליטה

זה הרבה מאד הבודדים שמגיעים לקרוב לזה לא מגיעים במצב שהייתי רוצה להגיע אליו זה ממש יותר מידי אני אסתפק ב....................פחות...הרבה פחות מזה וכל עוד אני מתפקדת פיקס. אין לי ענין שיסעדו אותי.

זקן בן 80 הגיע לרופא

וסיפר לו שאשתו הצעירה בהריון "בוא אספר לך סיפור" אמר הרופא "היה מישהו שהלך לצוד דובים , לקח את הרובה, אבל לא לקח כדורים, הגיע הצייד לאזור הדובים, ראה דוב, כוון ירה והדוב נפל" היי אמר הזקן, לא יכול להיות בטח מישהו הכניס ו מהצד אהה ענה הרופא על זה בדיוק רציתי לדבר איתך

../images/Emo35.gifלמה אביר../images/Emo35.gif

אתה רוצה להביס את הממוצע המפריד בין המיגדרים

גם אם מגיע לא תמיד רוצים מה שמגיע

אני לא רוצה לחיות אף יום בלי זוגי שלי. לא אף יום. אף רגע
לגבי שרה, תנוח על משכבה בשלום במערת המכפלה, לא יודעת איך הצליח לה. יש לי הרגשה דיי מבוססת שהם לא היו כל כך טובים בחשבון. משהו סטייל האקסית של זוגי "שנולדה בפורים" אבל לא לגמרי ברור באיזו שנה. כמה שנים אחרי זה היתה שריפה והמסמכים נשרפו והיום קשה לדעת אם היא בת 57 או 61. רק הסבתא זכרה מתי נולדו הנכדים שלה והיא מתה מזמן.

באחד הספרים

של רינה פרנק מיטרני היא מזכירה את הלידה בחגים. היא כתבה שבילדותה הייתה בטוחה שילדים נולדים רק בחגים.

למעלה