למה תמיד חייבים כותרת? :)

leahle

New member
למה תמיד חייבים כותרת? :)

אהלן חברים וחברות! מה נשמע? אז כמו שאתם יודעים... שנה חדשה בפתח... וזה המקום והזמן לאחל שוב פעם לכולנו שנה טובה, פורייה ומוצלחת! השנה במסגרת הלימודים שלי אני אמורה לכתוב עבודת חקר, כשהנושא המרכזי הוא "ילדים בסיכון", ז"א ילדים רגילים לכל דבר, שבגלל סיבה שלא תלויה בהם – הם נכנסו לסיכון, הווה אומר ילדי אסירים, ילדי גרושים, הורים פרודים ועוד ועוד, וגם ילדי עולים חדשים נכללים בזה, כי יש כאלה שנתקלים בקשיים כמו שחלק מאתכם סיפר, על יחס לא הוגן, בעיות בגלל שפה וכד', שבעצם אם לא היו עולים חדשים והיו נשארים במקום ה"טבעי" לכאורה שלהם, לא היו מגיעים לקשיים שהגיעו. ואני כמובן (איך לא...) חושבת לבחור באוכלוסיית העולים החדשים. ובגלל שזה אמור להיות בנוי על שאלת מחקר ספציפית, חשבתי לקחת אפילו את אוכלוסיית הרוסים דווקא. לא מזמן, בתקופת האולימפידה דיברו פה על היחס השונה שנתנו לזכייה של ישראלי "צבר" והיו פה כל מיני תגובות מעניינות, אפילו שמעתי קביעות כמו: אין מה לעשות, הישראלים אף פעם לא ידעו לקבל את הרוסים, אני לא אכנס לזה, אם זה נכון או לא, אבל זה הביא אותי להרבה מחשבות, כי בעצם למה, למה נתקלים בכאלה קשיים בקליטה? מדובר במדינה עם כ"כ הרבה תרבויות שונות, שפות זרות, עוד תרבות אחת כ"כ קשה? ואז בכלל שאלתי את עצמי, מי בעצם הקים את המדינה הזאת אם לא עולים חדשים שרובם באו מרוסיה, אוקראינה, ליטא וכו'...? בעצם לרוסים היה אמור להיות הכי קל להיקלט כאן, הגרעין המקים בא מאותו רקע, יכול להיות שעד כדי כך הם התנתקו מהשורשים שלהם ב50 שנות מדינה? הרי חצי מהחברות שלי הסבא וסבתא שלהם עלו מרוסיה... איפה השוני בין העלייה של היום לעליה של פעם? ואיך זה שאין חיבור בניהם... אז.... א. מעניין אותי מה אתם אומרים על זה? ב. אם אתם מכירים מידע עיוני בנושא – אני אשמח לשמוע ג. אני אצטרך בהמשך את העזרה שלכם, במילואי שאלונים, ומעניין אותי לדעת אם תהיה הענות...

Evil Gremlin

New member
אהם אהם

לעליות הקודומות היה הרבה יותר קשה לעלות לארץ.... ועכשיו הם ראו שלרוסים הולך בקלות (כביכול) ולכן העם שהיה פה יכל לכעוס חוץ מזה....להרבה רוסים שהגיכו בעליות של תחילת שנות ה 90 סוף שנות ה 80 היו הרבה אנשים בעלי השכלה שלא קיבלו את התואר שלהם והם היו חייבים לחיות בעוני...מה שגרם לרבים לשנוא את הארץ חוץ מזה....אולי זה לא ישמע יפה אבל באמת הרוסים הביאו איתם גם דברים לא כ"כ נעמים ("המאפיה") טוב..זהו בינתיים אני אמשיך אולי אח"כ

Dynamo1929

New member
לדעתי אחד הדברים החשובים לגבי

ההבדל בעליות, ועדיין לא הרבה אנשים מודעים לו, הוא שהעליות הקודמות, בתקופת קום המדינה, היו עליות ציוניות והעליות של שנות ה90 אלה עליות כלכליות ברובן. ולדעתי מפה נובעת אחד הבעיות הגדולות של העלייה הנ"ל. הרבה מאד אנשים השתמשו בישראל כמפלט מהמצב הכלכלי הקשה שנכלו אליו בברה"מ לשעבר, ותו לא. אבל בארץ מצפים מהחבר'ה שיהיו יהודים ציונים, שישירו את ההמנון, ישמרו מצוות ויהיו נאמנים למדינת ישראל. את כל זה חלק גדול מהעולים לא רצה לקבל, האנשים כולה היגרו ארצה בעקבות מצב כלכלי קשה ופתאום פה מצפים מהם שיהפכו לפטריוטים שומרי מסורת... הריי בתחילת שנות ה90 בארץ כמעט ולא היה כלום בשפה הרוסית בניגוד לעכשיו, ולכן היה קשה מאד לעולים חדשים להכנס לתרבות הישראלית ולהפוך לחלק אינטגרלי ממנה. היום, בהיבט הזה יחסית קל לעולה החדש, כיוון שיש ערוץ ישראלי בשפה הרוסית, תחנות רדיו ישראליות ברוסית והכי חשוב, היום לכל חבר'ה שמכבדת את עצמה יש שירות לקוחות בשפה הרוסית, וכל זה הופך את הקליטה להרבה יותר קלה. טוב, אלו רק חלק מהקשיים שהיו לעליות של שנות ה90, אם תרצי אוכל לפרט עוד קצת.. P: לגבי השאלונים, אז אני אישית אשמח לעזור לך ולענות על שאלונים למיניהם :)

leahle

New member
וואלה...

אומנם אני עצמי חשבתי בכיוון שלך, אבל הרחבת ואמרת את זה ממש בצורה טובה. זה נשמע מעניין וגורם לי לרצות לחקור את זה עוד יותר, מאיפה אתה מבסס את הדעות האלה? דעות אישיות או על פי מחקר או משהו מוסמך? אני אשמח לשמוע עוד....

Dynamo1929

New member
על דעות ונסיון אישי...

והנה עוד סיבה שהעלייה הנ"ל לא התקבלה כ"כ בברכה והיא ה-שפה. לארץ הגיעו הרבה מאד עולים שהם כבר לא ילדים ולא התכוונו להיות בארץ מנהליי חברות או משהו כזה, ולכן לא ראו בידיעת השפה משהו הכרחי. בנוסף לכך, הרבה מהאנשים שכן רצו ללמוד את השפה והלכו לאולפן, לא פעם נתקלו בדילמה-עבודה או אולפן? חלק מהאנשים נאלצו לעזוב את לימודי השפה העברית בעקבות דאגה לפרנסת המשפחה, ואם רצו לחזור וללמוד מאוחר יותר, זה כבר היה בתשלום ולכן הרבה וויתרו על התענוג של לימוד השפה באופן רשמי ובמסגרת ה"אולפן". דבר זה יצר קרע מסוים בין החבר'ה הישראלית לעולים, כי ברור שטיפה קשה לתקשר אחד עם השני אם אין שפה משותפת (במלוא מובן במילה...). והנה דבר נוסף שתרם להגדלת הקרע בין האכלוסיות, וזה הערוצים הרוסיים. רוב רובם של העולים צפו אך ורק בערוצים הרוסיים ששודרו בארץ וכיוון שלערוצים הללו לא היה שום אינטרס לשרת את ציבור העולים, מה שקרה שהרבה מאד מהעולים ידעו באופן שותף לגבי כל החדשות וההתפחתויות ברוסיה ואוקראינה, אבל לא ידעו דבר ולא חצי דבר על מה שקורה בארץ, וזה מובן שהרחיק את העולים עוד יותר מהתרבות הישראלית. כיום, כמו שכבר ציינתי, המצב שונה לחלוטין ועולה חדש יכול בקלות להתעדכן בכל מה קורה בארץ בשפה הנוחה לו ולא לחכות ל5 שניות מהמבזק של OPT שיוקדש לארץ הקודש...

the freaky girl

New member
../images/Emo45.gif

אני מסכימה איתך.. עכשיו באמת יותר קל להיקלט בארץ לרוסים ובכלל.. רוסית זו שפה שניה בארץ :) (חוץ מערבית שאני לא ממש מחשיבה..) אני זוכרת היתה כתבה בטלויזיה בערוץ 9 אם אני לא טועה.. (ישראל פלוס), ששם הראו איזה עיר (אשדוד או בני ברק, אבל לא משנה) שהראו שם את השלטים של החנויות.. היו שם שלטים שרשומים בו רק בעברית, בעברית ורוסית ורק ברוסית.. שם ראיינו אנשים ברחוב ושאלו מה דעתם.. וחלק מהתגובות שלהם היו "למה הם צריכים לכתוב ברוסית בשלטים? פה זה ישראל, שילמדו עברית.." וכל מיני דעות בסגנון, וחלק מהאנשים הגיבו בהתחשבות, שיש אנשים זקנים למשל שלא יכולים ללמוד את השפה, וממילא זה שרשום ברוסית לא מפריע, אלא עוזר למתקשים.. אפשר לחיות יחד ב"אחווה".. אם בזמננו יש אנשים שמסרבים לעזור ב"קליטה" או לפחות בעזרה לעולים, אז אפשר לתאר את הזמן אז, שפחות הבינו, ולא ידעו, אולי, איך לקלוט בצורה טובה.. או אם בכלל.. :/ לא יודעת אם הצלחתי להעביר את מה שרציתי.. אולי הבנתם.. :]

../images/Emo6.gif נסטי! אשדוד ובני ברק...

זה כמו שמיים והארץ... אני לא מבינה איך את יכולה לקשר בינהם...

eMiFrEaK

New member
רק רגעעעעעעעעעעעעעעעעע....

חחח בגלל שאשדוד... ואני רצינית מאוד... לפי דעתי לפחות, אחת הערים היותר יפות ומפותחות בארץ.... אני אגן עליה חחח תראי... אין פה מה להשוות.. העיר הזאת התפתחה תוך 10 שנים כמו שבחיים שלי לא ראיתי עיר אחרת.. ורק עכשיו חחח כשאני כותבת את זה אני אשכרה מבינה מה הלך פה... היינו חור קטן... נהיינו העיר החמישית בגודלה בארץ.. וזה למה? כי הרבה מאוד עלייה הגיעה לפה.. ומה שמיוחד.. זה הגיוון... למי שעדיין לא הבין את כל הקטע עם הרובעים אצלנו.. זה הזמן... כל עלייה שהגיעה.... נפתח בשבילה כאילו איזור... וככה יצא שהראשונים..העלייה מארצות המזרח... פתחו להם את א'.. ועד היום רוב האוכלוסייה מר'.. היא משם... וככה לגבי כל אזור אחר... הנה לדוגמא... י' ויג'... שאוכלסו מיד עם העלייה הגדולה מברית המועצות... אני א ממש אומרת שזה טוב... כל ההפרדה הזאת... אבל היום זה כבר לא כל כך בולט... ועובדה שבאזורים החדשים... אין כבר הפרדה בכלל...

eMiFrEaK

New member
תראי...

נכון שיש לנו פה די הרבה חרדים... (2 רובעים שלמים חחחח).... אבל לומדים להסתדר עם זה.. אנחנו מכבדים אותם.. והם אותנו.. (אני מכלילה קצת.. אבל העיקר זה הניסיון..).. את בשופ פנים ואופן לא יכולה להכניס את אשדוד ואת בני ברק באותו הקשר... אין מצב... וזה לא בגלל שאני מרגישה התנשאות .. בכלללל לא... פשוט להגיד את זה... זה מראה על חוסר ידע...וחבל..

wasted years

New member
../images/Emo127.gif

הנ"ל צודקת... אני הייתי עד להתפתחות של אשדודיק... לפני שנתיים ביקרתי די הרבה שם, עכשיו פחות.. אין לי מה לחפש שם:\

Janem

New member
הם כנראה הראו

את רחוב הרצל ברמת גן. ספרתי 20 חנויות רוסיות על 700 מטר.

the freaky girl

New member
אצלנו בחדרה

יש מבנה שלם שמתפרס רק עם חנויות רוסיות..
אפילו יש שם משרד של רופא שיניים, וגם הוא רוסי..
בעצם, כמעט כל השכונה רוסיה שם..
איפה שפעם גרתי.. :]

Janem

New member
אצלנו זאת תופעה מעניינת

הרחובות הראשיים והפארק המרכזי נשלטים עך ידי רוסים. כל שאר העיר-עירקים.

eMiFrEaK

New member
אמממממ....

יש מצב שזה אשדוד חחח....לא סתם אומרים רוסיה הקטנה... ותמיד יש את כל התגובות בסגנון של .. תחזרו לשם ... תלמדו עברית... פה זה לא רוסיה... אבל חפיף...זה די עבר...לפחות מבחינתי.

פלטרון

New member
אני מעוניין לתקן משהו חשוב ..

כתבת ש- "וכל זה הופך את הקליטה להרבה יותר קלה. ". לדעתי אתה טועה. זה לא הופך את הקליטה לקלה יותר. להפך. זה מבטל את הצורך להיקלט. למעשה - אני חושב שבזה נעוץ שורש הבעייה. חלק גדול מדי מהעלייה הרוסית של שנות ה-90 לא רק שלא נקלט, אלא לא ראה צורך להיקלט ולא ניסה להיקלט. תאר לעצמך ישראלי שנולד בארץ ( בניגוד ל- "עולה חדש/ישן" ) מגיע למקום X ( פאב, מועדון, חוף ים, טיילת וכו'.. ) ומוצא שדווקא הוא המיעוט. פתאום כולם מסביבו מדברים רוסית, והוא הזר, והוא השונה בתוך הארץ שלו. מה תהיה ההרגשה שלו ??... שמישהו השתלט לו על המקום מחייה. והדרך מכאן לרגשות עויינים כלפי ה"פולשים" היא קצרה. אני לא מצדיק, אני רק מסביר. אם כבר, הטענות שלי הן בעיקר כלפי הממשלה שקלטה את אותם עולים. חבל שלא תיכננו זאת טוב יותר. זו דעתי פלטרון

SupermanZW

Well-known member
תגובה

תחנות טלוויזיה ורדיו ברוסית ועיתונים ברוסית מסייעים לעולים הרוסים להיקלט, כי גם אם ילמדו עברית מצויין תמיד יבינו טוב יותר את שפת האם שלהם, בארה"ב למשל אף אחד לא מוחה על תחנות רדיו בספרדית, סינית, הינדית, צרפתית, וכו' או על עיתונים במאה שפות בקירוב כי שם רוב האנשים חיים בקהילות פתוחות ולא בגטאות ולכן לא חשים בהתבדלות מרגיזה כמו זו שקיימת בישראל. כמו שיש מקומות בילוי עם רוב רוסי יש מקומות בילוי עם רוב אשכנזי לא רוסי ומקומות בילוי עם רוב מזרחי וכו', מקומות הבילוי מחולקים ע"פ תרבויות שונות ולכן הגיוני שפאב עם מוסיקה רוסית שמגישים בו שני שוטים של וודקה עם כל ארוחה יאוכלס בעיקר ע"י רוסים, מי שאינו מחפש תרבות רוסית מן הסתם לא יכנס דווקא לפאב כזה וישראלי שכן מחפש תרבות רוסית לא יופתע למצוא עצמו מיעוט בפאב רוסי.

למעלה