למה מי מת ?

למה מי מת ?

אני לא מבין , למה אנשים מתים. אני פשוט לא רואה שום סיבה למות, אני יושב בבית ומחפש סיבה למה למות ולא מוצא... למה אני פשוט לא יכול לאכול כל הזמן וכל פעם התאים הישנים ימותו חדשים יתחלקו והכל טוב, שמעתי שבכל 20 שנה בן אדם מחליף את כל התאים בגוף שלו לגמריי ז"א לא נשאר לו כמעט שום תא למה שהיה לו לפני 20 שנה.. ז"א בממוצע כל 20 שנה מקבלים גוף חדש.. למה בשלב מסויים התאים מפסיקים לחלק את עצמם ? יכול להיות 2 סיבות לטעמי : 1. מנגנון השמדה עצמית , בטח מקודד בDNA.. אם כך ברגע שימצאו אותו (זה לא שאלה של האם ,זה שאלה של מתי) מה יקרה אז ? יהפכו את כולם לבני על מוות ? הריי המדע עושה הכל כדי להציל חיי אדם , אנשים שהיו אמורים להיות מתים (מוות קליני וכ"ד) מוצלים בעזרת ניתוחים מהפכנים , השתלות לב וכ"ד אז איך נדע למתוח את הגבול ולהגיד "אני יכול להציל אותו עם שינוי המבנה הגנטי שלו, אבל אסור לי , כי לא יתכן שאף אחד לא ימות" 2. תא יכול להשתכפל מספר מוגבל של פעמים, אם אני לא טועה קראתי בWIKI את זה.. אבל זה לא נראה לי הגיוני, כל תא משתכפל פעם אחת, ואז נוצר תא חדש לגמריי.. זה לא שיש להם counter שסופר כמה פעמים מותר לו להשתכפל ..

אורן51234

New member
אם אני זוכר נכון

יש תאים בגוף שלא מתחלפים, שריר הלב לדוגמא. תקנו אותי אם אני טועה :)

sagima

New member
אני חושב שזה

מעבר לזה, במהלך החיים שלך הגוף מיצר רעלים כאלה ואחרים, במהלך החיים שלך קוראים לך הרבה דברים לא בריאים, והם אלה שלאט לאט הורגים אותך. אני חושב שגם מבחינה של פיסיקה טהורה אי אפשר לחיות לנצח, לפי חוקי התרמודינמיקה, כדי לשמור על המערכת (הגוף) במצב "מסודר" צריך כל הזמן להביא יותר ויותר אנרגיה מבחוץ וכמובן שזה לא פרקטי.

ממ לא ברור לי

איזה רעלים ? הכבד הכליות מנקים רעלים.. הם מחליפים את עצמם כל כמה זמן , ככה שהם לא נפגעים יותר מדיי. אם יש אבנים בכליות יש ניתוחים לזה, כבד יכול לשחזר את עצמו אפילו אחרי פגיעה מאוד קשה. את החוק של התרמודינמיקה לא הבנתי... אי אפשר לחיות לנצח למה ? איזה חוק בתרמודנמיקה מונע התחלקות של תאים לנצח ? נראה לי החוק ממש ממש לא קשור.. הנה לדוגמא צבים חיים 180 שנה, עצים אלפי שנים.. עצים בכלל חיים אינסוף זמן , כל עוד אף אחד לא מציק להם והם לא נשרפים , הם סתם ימשיכו לחיות לנצח..

sagima

New member
הכבד והכליות

אף פעם לא יוכלו לנקות 100% מהרעלים, בקשר לתרמודינמידה, אתה בטח יודע, שבמערכת סגורה השאיפה היא להגיע ל-"אי-סדר", וכדי שהמערכת תשאר "מסודרת" צריך להשקיע אנרגיה מבחוץ. גם העצים שחיים אלפי שנים מתים בסופו של דבר.

IshMaElf

New member
עשו ניסוי מעניין על זה -

לקחו תולעים מיקרוסקופיות (הן לא חד תאיות הן פשוט מזעריות) מזן מסוים שתוחלת החיים שלהן היא תמיד בדיוק שבועיים ובגלל שהן פשוטות מאוד מבחינה גנטית הצליחו למצא ולבודד אצלן את הגן שאחראי על המוות (יש דבר כזה באמת אצלן, מן סוג של "מנגנון השמדה עצמית" כמו שאמרת, לפחות מצאו אותו בתולעים האלו והוא זה שגרם שאחרי שבועיים הן יפסיקו להיתחדש ולמות), המדענים הצליחו לבודד את הגן מן ה DNA של התולעים וייצרו זן של תולעים שחיות כפול בדיוק! מציאת הגן בתולעת הזו קלה יחסית לעומת מציאת הגן הזה בבני אדם (מי אמר שהוא קיים אצלנו בכלל? אבל זו תיאוריה נפוצה ). קיצר ראיתי את התכנית תעודה הזו לפני מספר שנים בערוץ שמונה (שהם עוד היו נורמליים) וזה באמת מאוד מעניין הנושא הזה. מה שבאמת מעניין הוא שלמרות שמצאו את הגן ובידדו אותו עדיין התולעים מתו למרות שתוחלת החיים שלהן עלתה לכפול בדיוק ואת הסיבה לכך לא הצליחו למצא, כניראה שהמוות הוא נושא הרבה יותר מורכב ממה שאנו מסוגלים אפילו לדמיין...

נדמה לי שכן קיים counter

שסופר כמה פעמים תא יכול להתחלק. נדמה שזו היתה הבעיה עם חיות משובטות נדמה לי שתוחלת החיים שלהם היתה קצרה בגלל אותו ה-counter. אם תחפש מידע על דולי אולי תמצא גם תשובה לשאלה. בכל מקרה אני זוכרת שקראתי (או ראיתי בטלויזיה) שדיבר על זה שזקנה או מוות בזקנה בכל אופן מתרחשת אחרי שהאדם הביא לעולם צאצאים ולכן היא אן הגורמים לה לא מתנפים בתהליך אבולוציוני כמו למשל נטיה גנטית שמשפיעה על יכולת ההשרדות כבר בגיל צעיר... ביולוגיה ממש לא התחום שלי אבל לדעתי השאלה הזו ממופת היטב... חיפוש קצר בודאי יניב יותר תשובות ממה שאתה מסוגל לקרוא...

יניב ריז

New member
הקאונטר נקרא "טולמר".

וכל חלוקת תא הוא מתקצר ממש כמו פתיל,עד שהגן נהרס ואיתו מגיע המוות.

Patch A

New member
אוקיי, נקראתי אל הדגל..

קודם כל, אם זה ממש מעניין אותך, הייתה לנו הרצאה שלמה של שעתיים על הנושא של הזדקנות התאים והתיאוריות השונות. אז אם מעניין אותך לקרוא קצת יותר לעומק על התיאוריות האחרונות, תגיד ואני אשלח לך את הקובץ של ההרצאה הזו. בגדול יש בין 200 ל-300 תיאוריות למה אנחנו מזדקנים. אף אחת מהן לא מסבירה באופן מושלם את העניין וכנראה שיש פה שילוב בין כמה תיאוריות. לא נוכל להפוך אנשים לבני אל-מוות, עד שנדע באופן ודאי מהו בדיוק המנגנון. 1. לגבי מנגנון השמדה שנמצא ב-DNA: יש כזה והוא רק חלק ממה שגורם למוות של התא. הוא מופעל למשל, כשיש פגיעה בלתי הפיכה בתא (חוסר חמצן ממושך מאוד למשל (היפוקסיה)), או כשיש שבירה של הכרומוזומים ב-DNA. עדיין לא יודעים הכל על המנגנון הזה, ועד שלא ידעו, גם לא נוכל להפוך אנשים לבני-אלמוות. אם וכאשר זה יקרה - כן, טמונה פה בעיה אתית מאוד קשה של איפה מתוחים את הגבול ואיפה מתחיל המדרון החלקלק. 2. יש conter שנקרא טלומר. טלומרים נמצאים בקצוות של כל כרומוזום והם בעצם חזרות של 6 נוקליאוטידים (ה"אבני בניה" של ה-DNA - איי, טי, ג'י וסי) שככל הידוע לא מקודדות לשום דבר שימושי, אבל הן פשוט מעין רצפים-spare, כדי לסגור את הרצף של הכרומוזום ולהגן עליו כדי שלא ייפגע מכל מיני חלבונים ואנזימים בגרעין התא שעלולים לפגוע בו. בכל חלוקה של התא, ה-DNA שלו הרי מוכפל ועובר לתאי הבת שנוצרים ממנו, אז חלק קטן מהטלומרים מתקצר, וכך בשלב מסוים (אחרי 30-40 חלוקות - מספר הייפליק, חפש בגוגל אם מעניין אותך) מגיעים למצב שנגמר הטלומר, והכרומוזום חשוף ואז התא משמיד את עצמו ומת. טלומרים לא מחדשים את עצמם, פרט לתאי גזע, שזו כבר הרצאה נפרדת
אם יש עוד שאלות - בכיף, זה נושא מעניין

אוקי

קראתי על הבחור הסקסי http://en.wikipedia.org/wiki/Hayflick_limit עכשיו ברור לי למה הם מפסיקים להתפצל. אבל תאי סרטן, הם לא מפסיקים.. כתוב שם שהם מצליחים להתעלות על הקבוע באופן כלשהו.. תאי גזע מה איתם ? איפה הם נמצאים אצלינו בגוף מאיפה הם באו למה אנחנו לא מורכבים רק מתאי גזע וכ"ד

Patch A

New member
בינגו!

ח"ח על קו המחשבה.. אחת התכונות של תאי סרטן (ויש 4 עיקריות כאלו) היא שהם הופכים לבני אלמוות, בדיוק בגלל שהם דופקים את המנגנון שבאופן רגיל היה בשלב מסוים הורג אותם. אצלהם בצורה לא ידועה (לפחות לי) הם מצליחים להפעיל אנזים שנקרא טלומראז שפעיל באופן רגיל רק בתאי גזע (ולכן תיאורטית הם לא מתים - למרות שגילו שגם זה לא נכון) והתפקיד שלו הוא להאריך את הטלומרים כך שבעצם ה-counter כל הזמן מתאפס והם יכולים להמשיך ולהתחלק עוד ועוד. אחד השיטות שמנסים לפתח היום כדי לפגוע בגידולים סרטניים היא לפגוע בדיוק במנגנון הארכת הטלומרים הזה. לגבי תאי גזע כבר זה באמת דורש תשובות הרבה יותר מקיפות שאני לא אוכל לרשום כאן, אז שלח לי במסר את המייל שלך ואני אשלח לך את מה שיש לי על תאי גזע.

למעלה