למה מגהקים?

• פותח הנושא qet1
  • פורסם בתאריך

qet1

New member
למה מגהקים?

אני לא מצליח לראות במה זה תורם (בניגוד לתעטשות או שיעול, למשל), או מה גורם לזה (זה בא בפתאומיות ונעלם במאמץ
) למישהו יש הסבר?

UrbanDK

New member
אתה בטוח שאתה מדבר על "גיהוק"

(גרעפס) או על "שיהוק"?

יניב ריז

New member
שיהוק נגרם מהתכווצות בלתי רצונית

של הסרעפת,ישנם מספר גורמים שעשויים לגרום לשהיק:פחד,נשימה בלתי סדירה,עישון וכד'. דרך מאוד אפקטיבית (ואשמח אם למישהו יש מושג כיצד זה עוזר?) היא לסגור את האוזניים עם האצבעות ולשתות תוך כדי מים.

Chief san

New member
איך זה עובד?

כשאתה מנסה לסתום את האוזניים עם האצבעות (שתי ידיים) ולשתות תוך כדי מים (יד נוספת - שלישית?) הרכיב המוטורי של המוח נכנס למצב של שוק. אם השוק חזק מספיק הוא מוביל למצב דומה לRESET מוטורי והשיהוק נפסק. במילים אחרות - אין קשר (שאני יודע עליו לפחות) בין האוזניים לסרעפת. שתיית מים עשויה (אזהרת ניחוש) לצנן את הסרעפת ולהרגיע את הטיק. דרך נוספת - תרגילי נשימה ודמיון מודרך (פרטים במסרים מכיוון שאני הולך לעשות מכה על הפטנט הבלעדי והבדוק שלי).

טנקר

New member
לא ידוע לי לגבי שוקים למינהם

אבל שיהוק בד"כ נוצר מבליעה של אוויר ,כנראה באופן אשר מפריע לאופן הנשימה התקין, וכנראה התועלת בשיהוק,היא הניסיון לפלוט את אותו אוויר או לנסות לחזור לנשימה סדורה כמו כל איבר אחר שמגיב להפרעה "בהתנהלותו" הנורמלית,ומנסה לחזור לפעילות נורמלית ע"י "קפיצות" בקצב (הלב למשל מגביר את קצב פעימותיו בזמן מאמץ,בשל הצורך הפתאומי באספקה גדולה יותר של חמצן)

יניב ריז

New member
לא בדיוק

כששותים מים (מברז פתוח,כך שאין צורך ביד שלישית),מרגישים מעיין תת לחץ שנוצר בחלל הסינוסים,לחץ זה יתכן ומפסיק את השיהוק.

Chief san

New member
יכול להיות...אבל...

אבל מה דעתך על זה? בסרעפת ישנם שלושה פתחים. דרך אחד מהם עובר(ת?) הושת. ממש מתחת לחלקה השמאלי של הסרעפת ממוקמת הקיבה. כאשר שותים מים צוננים (מי ברז?) עוברים המים בושת (דרך הסרעפת) ונכנסים לקיבה (מתחת לסרעפת). שינוי טמפרטורה זה יתכן ומפסיק את הכיווצים הריתמיים של הסרעפת (השיהוק).

Chief san

New member
אה... וגם

טמפרטורה נמוכה מפחיתה בדרך כלשהי את ההולכה העצבית.

הפרשי לחצים

עקב גורמים שונים (שתיה אכילה, בהלה וכו'... נוצרים לעיתים הפרשי לחצים בין תוך הגוף לאויר.. השיהוקים (כמו הגרפסים)מביאים לשיוויון לחצים.. זה הכל...

LordR

New member
מהנסיון שלי

אז שיהוק נגרם מתי שאוכלים או שותים ומבצעים לאחר מכן פעילות גופנית, גם אם הקלה ביותר, כמו לעלות במדרגות.. או לרוץ מהכסא לקורסה. לדעתי זה לא "פאק" בנו השיהוק, יש לו מטרה בטח, רק שאין לי מושג מהי.

למעלה