למה לתת???

basket case

New member
למה לתת???

בזמן האחרון שמתי לב למשהו בעצמי: לפעמים אני משקיעה המון באחרים, וברוב המקרים - פשוט לא ברור לי למה. זה כולל את הדברים הבאים: חברה שמתקשרת ואומרת לי שהיא צריכה טרמפ, ואני באה במיוחד, רק בשביל להסיע אותה..; המתנה של מעל לחצי שעה מתחת לבית של חברה שמתעכבת, במקום פשוט ללכת הביתה (אתם לא חושבים, שאם אתם קובעים עם מישהו שיבוא לאסוף אתכם, מן הראוי שאתם תהיו אלו שיחכו?!
); ישיבה ממושכת מול המחשב, רק בשביל להכין איזה משהו לאבא שלי (ובסוף, לא לקבל אפילו "תודה"..
); לאסוף טרמפיסטים, אנשים שאני לא מכירה, ולהסיע אותם ליעדם - אפילו שזה לא בדרכי; לשבת זמן ממושך ולטרוח, בשביל לענות לשאלות של אנשים בפורומים; ועוד ועוד.. המוטיב החוזר בכל המקרים הנ"ל הוא, שאני עושה את הדברים בלי לקבל שום תמורה מלבד אולי טיפת הערכה, ומתאכזבת כל פעם מחדש כשנמנעת ממני הכרה במאמץ שהשקעתי, או לפחות "תודה"... והעובדה היא, שלמרות האכזבה, אני לא חדלה מלעשות את הדברים האלו. ואני שואלת, למה?? איך זה שהטוב לב (ואני אומרת את זה בלי שמץ של התנשאות או התלהבות מעצמי) לא נעלם, למרות כל האכזבות? למה לטרוח בכלל, בשביל מישהו שלא מכיר אותי בכלל? או סתם לא מעריך את מעשיי??

המממ מוכר לי מאוד ../images/Emo24.gif

אהבה שתלויה בדבר - בטל דבר, בטלה האהבה; ושאינה תלויה בדבר - אינה בטלה לעולם." והכוונה היא תתני בשביל לתת ולא בשביל לקבל תמורה...תגידי תודה לעצמך, שמחי, העריכי את עצמך והרגישי טוב שאת אדם שאיכפת לו ועוזר לאחרים. במקביל תכבדי את זמנך ותכבדי את עצמך, שכשמבקשים ממך משהו באמת תרצי לעשות זאת ולא תעשי נגד רצונך (באותו הרגע רק כי ביקשו). גם לך מותר להגיד...לא !

seeyou

New member
"טבע" האדם-../images/Emo54.gif

אני מאמין שה"טבע"-או הגורם שברא אותנו דאג להתפתחות תכונות לכול אחד מאיתנו! זה לא נרכש בבית הספר לא אפילו דרך תרגול כול הקורסים ל"שיפור" התנהגות מצליחים לפרק זמן-בדרך כלל כול עוד נמצאים בסביבת הקורס.. בשטח-חוזרים למצב ההתחלתי! כפי שנולדים עם כישורים ל:שפות-מוזיקה-ציור....גם מבחינת ההיתנהגות כלפי הסביבה יש אנשים טובים באמת ויש אנשים שמנצלים לטובתם את התמימות של אחרים

עצה:

תתני רק אם את באמת רוצה לתת באותו הרגע. אל תתני בשביל לקבל תודה. את לא חייבת לעזור לכל אחד. תתני רק שמתחשק לך. נראה לי שכאשר תתני רק כי את באמת רוצה, אז תרגישי טוב יותר, וגם כנראה יכירו לך תודה.

למעלה